Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (67)
Raspunsuri - Pagina 18
mirunam spune:
Eu am alta problema cu botezul, locatia
. As vrea o sala de petreceri dar de regula au muuulte locuri si nu am cu cine sa le ocup ca vreau sa chem doar persoane dragi. La Ema am avut 120 de persoane dar mai mult de jumatate erau colegii sotului, nu neaparat dragi
.
Acum nu mai este cazul deci am nevoie de ceva pentru vreo 50 de persoane... nici astia nu stiu de unde ii scot.
MIRUNA cu Emanuel Alexandru
si Iustin Adrian
21 +
bebelu86 spune:
Alexi botezu se face in orice moment al anului
ce ai scris tu acolo este valabil doar pt nunti. nu si pt botez.
deci stai linistita. si alege-ti data pt botez cand doresti.
este recomandat ca bb sa fie botezat la aprox 40 zile de la nastere.
in cazu in care Doamne fereste bb e cu probl, se face botezu la cateva zile de la nastere sau chiar in aceeasi zi.
Raluca va 
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
cu
14+
858 SMS PT COPII
beatrice75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mirunam Alexxia, cum nu cred ca esti genul care sa nu vrea sa scoata copilul din casa decat dupa botez, sau sa dea vina pe lipsa botezului pentru colici, ideal ar fi sa il faci cand e vreme frumoasa. Emanuel e nascut in noiembrie si l-am botezat la sfarsitul lunii februarie dar era foarte cald. Am avut noroc. Pe bebe Iustin vroiam sa il botez in aprilie dar daca nu se poate, in mai e bine oricum. Ideea este ca e mai confortabil pentru parinti (care alearga nu gluma) si pentru copil (care e deja mai maricel) si pentru invitati (care nu trebuie sa infrunte troiene de zapada). Eu am convingerea ca in fata lui Dumnezeu toti suntem egali indiferent daca suntem sau nu botezati. Din punct de vedere religios pentru mine botezul a fost o trauma, poate si din cauza asta nu ma grabesc. MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 21 + |
Ia uite, ambii bebei nascuti in noiembrie.nice....Eu daca il fac pe 7 nov, e ziua cand ne-am cununat religios. Sotzul este nascut in aceiasi zi in care parintii lui s-au casatorit.
Si ideea este ca este convenabil si pt mama ca are timp sa slabeasca
21+

mirunam spune:
| citat din mesajul lui beatrice75 Si ideea este ca este convenabil si pt mama ca are timp sa slabeasca 21+ ![]() |
Da, corect
. Eu mai amanam daca nu slabeam, nu as suporta sa nu ma simt bine in pielea mea. Foarte tare conincidenta sotului si a bebelui!! Poat ai noroc si nasti chiar pe 7. Ne vedem pe holuri ca eu teoretic nasc pe 10
si Iustin Adrian
21 +
BraveGirl spune:
Neatza!
Mirunam, alexa, am facut eco la Medlife de dr. Steriu. Stiu cat am stat inauntru: aprox 17minute pe ceas, cu tot cu intrat, asezat pe masa, trecut date, apoi sters, discutat si asteptat rezultatul.
Alexa, dr. Haiduc nu face morfofetala de trim2. el m-a trimis la dr. Steriu. Data viitoare ii spun ca nu mai merg la dansa.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
si
22+ 
POZE CU PRINTESA
BEBE2
beatrice75 spune:
Placenta previa poate fi diagnosticata numai prin ecografie, dar simptomul cel mai important este sangeraraea nedureroasa aparuta dupa 20 de saptamani de sarcina. Sangerarea poate fi scazuta sau abundenta, iar sangele este de obicei rosu aprins.De obicei se recomanda repaus la pat si se interzic activitatile care ar utea provoca contractii uterine, iar orice medic ginecolog cu care mama intra in contact va trebui anuntat ca exista o placenta previa, pentru ca un tuseu vaginal poate provoca hemoragie.
Pe masura ce uterul se mareste, placenta urca ocupandu-si pozitia normala. Daca acest lucru nu se intampla, nasterea va avea loc prin cezariana, pentru ca nasterea vaginala este foarte riscanta, existand posibilitatea producerii unor hemoragii puternice.
Sper sa urce placenta. Acum am vb cu mama la tel si mi-a zis ca la sora mea ea a avut placenta previa si va dati seama, atunci nu se faceau ecografii, a descoperit cand a anascut. Nu a avut sangerari, contractii, nu a stat la pat, isi aminteste doar ca a fost o nastere grea, a nascut normal, nu prin cezariana, doar a fost tinuta o vreme sub observatie sa nu se declanseze hemoragia.
Una dintre cauze, varsta inaintata a mamei, ceea ce se explica.....
21+

Lore1983 spune:
| citat din mesajul lui BraveGirl Neatza! Mirunam, alexa, am facut eco la Medlife de dr. Steriu. Stiu cat am stat inauntru: aprox 17minute pe ceas, cu tot cu intrat, asezat pe masa, trecut date, apoi sters, discutat si asteptat rezultatul. Alexa, dr. Haiduc nu face morfofetala de trim2. el m-a trimis la dr. Steriu. Data viitoare ii spun ca nu mai merg la dansa. ========== Corina Mamica de Arianna Maria si 22+ ![]() POZE CU PRINTESA BEBE2 |
Brave Girl imi pare rau pentru experienta ta
. Si eu sunt tot pacienta dr. Haiduc, dar am ales sa fac programare la dr. Alina Veduta la Filantropia. Am inteles de la celelalte gravidute paciente ale dr. Haiduc ca dr. Veduta este mai minutioasa si iti si explica! Eu imi incerc norocul pe 17 august. Programarea am facut-o cu o luna si jumtate inainte. Poate te primeste daca ii spui ca este urgenta.Nu am ales-o pe dr. Steriu pentru ca am inteles ca nu este prea comunicativa si uneori ursuza.
16+
Lore1983 spune:
Despre rolul moasei (am gasit pe un forum caci nu stiam exact ce face):
"de regula mama copilului nu merge la botez.
Moasa este cea care duce copilul la biserica.
Moasa este cea care duce apa (cea in care i s-a facut baita copilului de dupa botez - mirul)afara...la un pom sau floare.
La mine a fost bunica mea desi eu am fost la biserica.
Nu este musai (dupa parerea mea) sa ai moasa."
de pe alt site:
"Traditia moasei la botezul copilului mai este foarte puternica la romani. In traditia romanilor din Transilvania, Banat si Oltenia, rolul moasei la botez este foarte important. Ea duce copilul la biserica si spune "duc un pagan si voi aduce un crestin", iar la intoarcere spune "am dus un pagan si am adus un crestin". Nasii cand iau copilul de la moasa pun un ban de argint jos pentru a o plati.
In Oltenia, traditia merge mai departe, pentru ca moasa copilului merge apoi in ziua de Sf. Vasile la casa copilului cu un colac si un ban de argint, cadouri pentru copil si parinti, si cu colacul pus pe capul copilului il da de grinda, urandu-i acestuia sa creasca mare, sanatos si cuminte. Apoi moasa este asezata la masa si ospatata cu toata cinstea."
dar fiecare poate alege ce vrea din traditii, nu este musai sa faca asa.
16+
mirunam spune:
Bravegirl sunt socata. Eu am afcut 3 eco la ea. Una de 5 minute, la 5 saptamani cand embrionul nu se vedea, deci se intelege de ce a durat putin. Alte 2 la 8 si la 12 saptamani, cand m-a tinut in jur de 30-35 minute. Acum ar fi trebuit sa dureze mai mult chiar... Uite si de unde apar pareri radicale asupra aceluiasi medic.
si Iustin Adrian
21 +