Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (67)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allexxia_m spune:

Adi super tare!
sa-i traiasca sanatosi toti 4
eu zic ca sunt cazuri exceptionale, dar ca drept dovada cum lucreaza natura!

23+

Mergi la inceput

am fost si eu ieri la morfo:
am 4 pagini de insemnari, unele stiu ce inseamana altele nu
eu am fost multumita de doctor si de timpul pentru masuratori

fetita are 516g deci nu mai este slabuta, ori atunci nu mi-a zis bine doctora ori a mai luat in greutate asa repede
colul 3.7 inchis
placena posterioare, atinge fundul uterin, grad 1
orbite, globi, nas, buze, arii pulmonare, stomac, rinichi, vezica, membre, miscari fetale, arterele - toate normale
s-a insistat mult pe inima, e normal cu istoricul meu, si concluzia, ce se poate vedea acum este ok, mai trebuie sa urmarim, dar pana acum este totul dezvoltat cum trebuie
fetita este mai mare cu o zi

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Azi sunt suparata. Ieri am facut ture in casa (calculatorul e sus iar eu imi fac veacul jos) sa ma conversez cu voi si vorbeam singura. Cum am adormit ati inceput sa scrieti (am mai zis ca ador emoticonul asta).

Beatrice, felicitari. Gandeste-te doar cum erai acum cateva luni, cand toti iti spuneau ca nu poti avea un copil din cauza problemelor cu tiroida. Daca ai trecut peste asta, treci si peste urmatoarele luni cu tot cu starile lor de rau. Ma bucur mult ca bebe e bine si a trecut peste cel mai important control.

Maritza, felicitari! Sa o tineti tot asa pana la termen.

Bravegirl, la cine ai fost de te-a tinut asa putin? Indiferent daca e facuta bine sau nu, morfofetala nu poate dura 14 minute! Mi se pare foarte putin, nu mai vorbim de faptul ca mai cosat si foarte mult iar la final nu esti multumita.

Lorin, felicitari pentru semnatura!!!

Ratusca, ma bucur ca te-ai relaxat si ai schimbat decorul, sigur ti-a prins bine. Chiar ma miram ca nu ai aparut deloc ieri.

Referitor la transformarea in monkey woman eu nu am voie nici ceara nici aparat din cauza fragilitatii capilarelor. Am vinisoare rosii de la 15 ani... In plus am si pielea sensibila, fiind alba ca branza si plina de pistrui si ma irit imediat de la aparat. Am unul care sta cuminte in sertar.

Eu nu stiu cum o sa ma descurc cu epilatul pentru nastere, ca inghinal mai merge, asa mai la nimerala, dar total nu stiu cum o sa ma descurc .

MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

Adi, uite aici un link

http://www.infolegal.ro/cum-se-obtine-indemnizatia-pentru-crestere-pentru-gemeni-sau-tripleti/2008/08/11/

dar repet, este vb. de indemnizatii pe legislatia veche.
Din cate stiu eu, acum lege reglementeaza foarte clar cum e cu indemnizatiile pentru gemeni, tripleti, in sensul ca primesti 70% din media pe 12 luni + suma fixa 600 de lei pentru cel de-al doilea copil; evident ca se mai adauga de 2 ori cate 200 de lei - alocatia copiilor.

-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
19+

Mergi la inceput

as avea si eu o intrebare legata de pre/post natal

am inteles ca banii pe concediul acla de 126 zile ii luam de la angajator si urmeaza dupa sa i se restituie lui banii

dar daca o gravida lucreaza pana in luna a 9-a, sa zicem, cele 126 zile se iau in calcul dupa nastere?
atunci de unde se iau banii? tot de la angajator sau se iau din alta parte?

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Sincer, eu nasi pt copil vroiam sa pun pe sora-mea cu cumatu-mi-o, dar traditia/sotzul spune ca trebuie sa-i punem tot pe cei de la cununie. E bine sa aiba copilul 2 perechi de nasi sau sa tina si sora-mea acolo, putzin de pleduletz?Acum ca ati deschis acest subiect...
Ieri am trecut pe la Kiabi si iar i-am luat lui bebe un body. N-are multe, are vreo 4 lucrusoare cumparate.

Citeam acum in legatura cu placenta previa ca daca nu se ridica pe langa cezariana, voi incepe sa sangerez, vor incepe contractiile si tot la pat ma voi intoarce.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marizta spune:

in leg cu concediul de maternitate.deci cum e mai bine ? sa ne luam de la 7 luni concediu sau sa venim la munca putin mai mult ? eu as vrea de la 7 luni dar as vrea si bani mai mult timp dp...nu stiu

17 +
Doamne ai grija si de noi

Mergi la inceput

Da, Miruna, ai dreptate. Tiroida a fost depistata in prima luna cand am ramas gravida, in schimb am endomtrioza si se considera minune daca ramai gravida natural. Anul trecut am fost operata

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allexxia_m

as avea si eu o intrebare legata de pre/post natal

am inteles ca banii pe concediul acla de 126 zile ii luam de la angajator si urmeaza dupa sa i se restituie lui banii

dar daca o gravida lucreaza pana in luna a 9-a, sa zicem, cele 126 zile se iau in calcul dupa nastere?
atunci de unde se iau banii? tot de la angajator sau se iau din alta parte?

23+

indiferent cand iti iei cele 126 de zile, banii ti-i da tot angajatorul.

cele 126 de zile sunt de fapt un formular de concediu medical, de-ala in 2 culori, pe care ti-l da lunar medicul de familie si tu il duci la serviciu, ca orice concediu medical. Angajatorul e obligat sa il ia in evidenta, sa-l depuna la CAS impreuna cu declaratiile lunare si sa te plateasca.

-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
19+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Mie imi scrie pe o fisa ca spina bifida oculta nu se poate depista ecografic, hipoplazia pulmonara-in trimestrul 3 de sarcina poate fi depistata. Obstructia intestinala-semnele ecografice devin vizibile dupa sapt 25-26 de sarcina, la fel chistele abdominale. Dispalziile scheletice tot trim 3 de sarcina, la fel infectiile congenitale. Unele leziuni cerebrale determinate de infectii intrauterine-consecintele nu se pot aprecia decat dupa nasterea fatului.

21+

So, aveau dreptate fetele care scriau ca unele anomalii se pot descoperi abia in trim 3 de sarcina

21+

Mergi la inceput