bebe plange noaptea

bebe plange noaptea | Autor: 21vili

Link direct la acest mesaj

Mamici de pitici,spuneti-mi si mie ce sa fac cu bebe,de la un timp bebica mea de 9 luni se trezeste noaptea si plange,cred ca s-a invatat langa mine desi m-am straduit sa nu o tin prea mult cand o alaptez,papa,adoarme,o pun in patut,dupa putin timp incepe si urla,o iau,o impac,o pun la loc,iar plange si tot asa.Nu mai pot,cad din picioare de somn,daca o tin in pat langa mine doarme,dar nu vreau s-o invat asa,trebuie sa existe si alta solutie s-o fac sa doarma frumos la ea in patut.Ce ziceti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui 21vili

Mamici de pitici,spuneti-mi si mie ce sa fac cu bebe,de la un timp bebica mea de 9 luni se trezeste noaptea si plange,cred ca s-a invatat langa mine desi m-am straduit sa nu o tin prea mult cand o alaptez,papa,adoarme,o pun in patut,dupa putin timp incepe si urla,o iau,o impac,o pun la loc,iar plange si tot asa.Nu mai pot,cad din picioare de somn,daca o tin in pat langa mine doarme,dar nu vreau s-o invat asa,trebuie sa existe si alta solutie s-o fac sa doarma frumos la ea in patut.Ce ziceti?

De cat timp se intampla asta? Inteleg ca pana acum a fost ok, deci cand sa se fi produs 'invatarea' langa tine? Cred ca are o problema, poate ceva dinti, maselute, poate un inceput de raceala si nu respira bine...Rabdare si va trece. Daca esti foarte obosita nu te teme sa o iei o noapte cu tine in pat, in general copilul invatat de mic sa doarma singur se odihneste mai bine in patul sau si nu se dezvata asa usor de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

De ce nu vrei sa o inveti asa? Decat sa picati amandoua de somn mai bine o iei langa tine in pat. Eu asa am procedat cu cea mica, iar acum la 3 ani doarme toata noaptea la ea in pat, desi uneori mai are momente cand doreste sa vina in pat langa noi si o primim.

Ideal ar fi sa o culci in fiecare seara in patutul ei insa daca peste noapte doreste sa doarma langa mamica ei nu e o tragedie, dimpotriva, este asa placut sa te ia un pui de om de gat...

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania2008 spune:

La mine solutia a fost sa il iau cu mine in pat. Si atsa de la 1 an. Plansetele au inceput la 4 luni si cu mine in pat l-am luat la 1 an. Desi era obisnuit cu patutul lui, si se culca fara probleme singurel, doar il asezam in patut, de pe la 12-1 incepea distractia. Si am presupus n motive si in final noptile s-ai linistit dormind cu mine in pat. De fapt el reclama prezenta mea. Nu a cerut direct in pat, de asta mi-am dat seama tarziu. Ii ziceam un shsh, ii dadeam un pic de apa, ii dadeam suzeta, ii dadeam cu gel pe gingii uneori si nurofen/panadol daca plansetele erau mai de anvergura, un bibe cu lapte etc...se linistea o perioada si incepea din nou. Pana la urma l-am luat in pat, a pastrat cateva zile obiceiul de a se trezi caci era obisnuit sa-si intrerupa somnul, insa in momentele astea ma mangaia in cap, pe par, pana readormea singurel. De atunci, si au trecut 4 luni, ne-am mai trezit cu plansete de vreo 4-5 ori doar si in momentele astea de vina au fost clar dintisorii caci s-a calmat cand i-am dat cu gel si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

si eu patesc la fel cu baietelul de aproape 9 luni. am observat ca se intampla asa cand ii ies dintii (are 5 acum) sau cand ii este frig sau cand se sperie de ceva. apoi ii trece o perioada, iar incepe o perioada... eu il iau dimineata cu mine in pat (ii dau sa pape un pic de tzytzy pe la 5) si dormim amandoi pana la 8 - 8,30.
incerc sa nu dau prea multa importanta cand incepe sa planga. am observat ca atunci cand nu are o cauza reala plange un pic, se pune inapoi in patut si adoarme la loc. probabil observa ca nu ii dau atentie, dorm in continuare.
sigur o sa-i treaca, dar ca sa fii linistita trebuie sa descoperi ce o deranjeaza. eu il mai las un pic sa planga ca sa stiu ca nu e doar un moft.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai

Mergi la inceput

Mai exista inca mamici care considera plansetul propriului copil la miezul noptii un moft?!

Reformulez: dorinta de a fi tinut in brate de mami, de a se simti ocrotit, iubit, e un moft? Asta lasand la o parte faptul ca poate copilul respectiv poate fi in dureri de dinti, spaime nocturne, etc.

Eu zic sa va urmati insitinctul, mie instinctul mi-a zis asa: eram obosita de muream, putea sa bata cineva toba langa mine, insa daca doar incepea sa maraie fie-mea din camera cealalta ma trezeam instantaneu. Asa ca am considerat ca daca instinctul imi zice sa merg sa o linistesc, o fi bun la ceva si instinctul asta, deci n-ar trebui ignorat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Nu vreau sa supar pe nimeni dar eu chiar nu reusesc sa inteleg mamicile care tin f mult sa nu se invete copilul sa doarma in pat cu ele. Pai daca copilul simte nevoia de caldura mamei, de mirosul ei, de ce sa ne luptam sa-l tot punem in patut?Daca el e fericit si se odihneste mult mai bine langa mami in pat de ce sa nu-l lasam langa noi?
Eu sunt genul de mamica care la primul scancet al copilului il iau in brate si daca se linisteste o pun in patut, daca nu, d eabia astept sa o tin langa mine. La fel am facut si cu Matei si nu s-a obisnuit deloc langa noi (mi-aduc aminte aminte ca sotul se ruga sa se trezeasca noaptea Matei ca sa-l luam langa noi ).
Maria mea doarme 4-5 noapti in patut (dar nu toata noaptea) si restul cu mine in pat (daca seara cand o culc vad ca e mai maraita nici nu o mai pun in patut). Eu chiar ma simt odihnita. Nu as face ture intre patul meu si patut si a doua zi sa fiu rupta de oboseala.
Repet ca nu vreau sa supar pe nimeni prin postarea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

dar eu nu inteleg ce te deranjeaza pe tine ca eu consider ca exista mofturi la copii. mi-am spus parerea si nu m-am legat de parerea ta sau sa te critic. felul cum iti educi copiii e problema ta. eu nu ma bag in polemici de acest gen, dar daca te consideri mama-perfecta gresesti. nu exista asa ceva. fiecare isi trateaza copilul cum crede mai bine pt. ca il cunoaste cel mai bine.
mamica (virgula) care a deschis discutia dorea o parere, nu critici si raspunsuri in 2 peri. presupun ca ai studii de psihologia copilului si stii ca nu exista mofturi la copii.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Pe langa faptul ca plansul unui bebelus nu poate fii doar un moft...nici nu cred ca solutia (chiar daca ocazionala) e sa dai copilului panadaol/nurofen. Mamele care faceti asa ceva macar abtineti-va sa recomandati mai departe.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

presupun ca ai studii de psihologia copilului si stii ca nu exista mofturi la copii.

Nu stiu daca exista mofturi la copii, dar in mod sigur mofturi la adulti exista. De exemplu am si eu un moft...vreau sa dorm in pat si in camera doar eu cu soata. Si nu simt nevoia sa ma justific, nu inteleg de ce si-ar permite cineva sa imi ceara sa me explic. Avem si noi adultii dreptul la mofturile noastre si cand noua ne este bine, le este bine si copiilor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

dar eu nu inteleg ce te deranjeaza pe tine ca eu consider ca exista mofturi la copii. mi-am spus parerea si nu m-am legat de parerea ta sau sa te critic. felul cum iti educi copiii e problema ta. eu nu ma bag in polemici de acest gen, dar daca te consideri mama-perfecta gresesti. nu exista asa ceva. fiecare isi trateaza copilul cum crede mai bine pt. ca il cunoaste cel mai bine.
mamica (virgula) care a deschis discutia dorea o parere, nu critici si raspunsuri in 2 peri. presupun ca ai studii de psihologia copilului si stii ca nu exista mofturi la copii.

AlexsiMihai
AlexsiMihai

Mda, exact raspunsul asteptat. Nu, nu am studii de psihologia copilului insa citesc si ma informez, inca n-am gasit o carte care sa imi recomade ignorarea copilului de 9 luni cand plange si considerarea plansului copilului un moft.

Si nu, nu sunt mama perfecta insa incerc pe cat posibil sa fiu informata si sa nu imi consider copilul un santajist, cel putin nu la 9 luni.

Fiecare face cum doreste oricum cum bine ai subliniat.

Mergi la inceput