Pufuleti ian-feb 2010 (97)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui oani_2002

Multumesc
Puiul meu e bine si n-are nevoie de AB, doar de ceva picaturi in urche.

Am googalit un pic si am dat de leucoplast::
Leucoplast transparent de la Catena marca Gotha plast.

Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)

Iti multumesc din suflet!

Votati delfita-pisicutza?

_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)

AMR 8 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

XELA, cuscra, vazut pozele cu voi...sunteti foarte frumosi si ce mi-a placut cum ati petrecut!...super, super...asa mi-e dor si mie de-o vacanta...
Sunteti niste frumosi toti...mi-au placut toate pozele, am vrut sa aleg una in mod deosebit dar n-am putut...toate sunt frumoase...sa zic totusi ca m-a impresionat foarte tare aia unde sunteti toti 4 in poza de familie...dar nu numai, toate sunt frumoase...sa va dea Dumnezeu sanatate sa va bucurati de viata, de copii si sa ramaneti la fel de armoniosi si simpatici ca acum.
Va ...si un poooopic special pentru cristi de la daria.

Daria

Mergi la inceput

OANI....multe multe pentru tine ca esti asa draguta si vii cu sfaturi de specialitate...prind tare bine...din toate pdv...si ca aplicabilitate in practica si pentru moral.

Daria

Mergi la inceput

CRIS_D...vazut si pozele cu voi...sunteti !!!!!
Sunteti o familie tare frumoasa si va sta asa de bine la toti 4...o placere sa admir pozele voastre, pe cuvant...chiar m-am uitat de doua ori la poze, cap coada...si am ramas cu un zambet asa pe fata, m-am binedispus...

Daria

Mergi la inceput

BEA...pup Ivanelul mic si pe mami cea ingrijorata...
Nu stiu sa-ti dau sfaturi medicale, dar iti inteleg ingrijorarea...sa ramai totusi cat poti tu de calma, nu te gandi ca e ceva grav, am vazut ca ti-au zis si fetele cateva sfaturi, Oani chiar a venit cu cele de specialitate...asa ca o sa fie bine! Ai rabdare si stai acolo langa Ivanel, iubeste-l si transmite-i toata energia ta pozitiva...si ai sa vezi ca o sa se faca bine repede...

Daria

Mergi la inceput

ALEXUTZZZA, multam pt reteta de musaca...mi-am salvat-o, pentru sot...ca el e inebunit dupa musacaua greceasca si tot cauta retete pe net. Am sa-l pun s-o faca, ca am devenit si eu curioasa acum...

Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

Am rosit toata si m-am emotionat! Oricare dintre voi ar fi incercat sa o linisteasca pe Bea, ca se vedea prin ecran ca este terminata...de 3 medici, 3 pareri. Din pacate e tare greu fara sa vezi si fara sa poti intreba direct daca asta-i asa sau invers. Si in plus eu nu am nu stiu ce experienta...Voi sa nu uitati ca mi-am dus copilul la pediatru sa-i diagnosticheze roseola.
Sunteti niste dragute.

Si va mai las 3 "principii geneerale", de ghidare in cazul unei eruptii cutanate (le-am prins in timpul stagiului de pediatrie, in serviciul de urgente):
-eruptia care apare in prima zi de febra e mai probabil sa fie de origine bacteriana (Streptococ beta hemolitic de grup A, Stafilococ aureu)
-eruptia (exantemul) care apare ina treia zi de febra e mai probabil sa fie de etiologie virala
-eruptia care apare dup adm de amoxicilina si derivati nu implica diag de alergie. De multe ori sunt boli virale, in care se incepe AB inainte de aparitia exantemului.

Intreb intotdeauna de starea copilului. Un copil vesel, care rade si care mananca, chiar daca e cu febra, e putin probabil sa aiba o boala grava.

Si tot asa, ca un principiu pe care l-am observat. In primul an de viata, daca e doar rino-faringita, fara raluri pulmonare, nu se da AB. E viral, mai ales daca a avut si rinoree (muci). Daca se aud zgomote pulmonare, inseamna ca secretiile stagneaza la nivelul bronsiilor si se pot infecta. Deci, cu toate ca boala de baza e virala, se dau AB. mai depinde si de "feeling", de aerul ala de copil bolnav sau nu. si am specificat, la copilul mic. La al meu mai mare, desi tuseste de 10 zile si e mucos nu i-am dat nimic in afara de Stodal. Trebuia sa-i mai pun ser in nas, sa se desfunde, ca de-aia a facut otita
, dar nu m-am gandit.

Mergi la inceput

DE CE NU ELA?(exact asa am citit eu prima oara nickul tau si chiar tineam sa te intreb daca nu e o succesiune de mai multe cuvinte, dar n-am mai indraznit)...felicitari pentru diversificarea in forta...sa va fie de bine!!! Moldovean, moldovean jiji...chiar ca da!
Treaba aia cu tzitza o patesc si eu cu fii-mea, numai ca eu am norocul ca noaptea doarme si ma stoarce doar ziua...si te inteleg cat de greu trebuie sa-ti fie peste noapte cu programul asta. Si mai stiu ca oricat ti-ar fi de greu...tu il iubesti cu fiecare clipa mai mult...si mai mult...asa ca o sa uiti toate noptile astea nedormite si o sa te bucuri de nazdravaniile lui si o sa-i povestesti cu amuzament si drag cum iti facea el nopti albe si el o sa te imbratiseze si-o sa-ti spuna "multumesc, mami, pentru ca existi si ai grija de mine si ma iubesti...neconditionat". Ai sa vezi...

Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

oani, un brat de si o intrebare... diagnosticul nostru a fost (ultimul) de raluri la plamani dupa o rinofaringita (bronsiolita)... suntem a 3-a zi de tratament si inca nu i-a trecut harcaiala din piept... vineri mergem la control si atunci il mai asculta doctorita sa vada ce facem continuam sau nu tratamentul cu AB, dar ma intreb daca nu cumva trebuia sa se amelioreze starea... n-a mai facut febra, a tusit putin... singura chestie deranjanta sunt mucii din gat care de ex. seara (dupa aerosolii cu adrenalina si flixotide) respira greu din cauza mucilor localizati in gat (nu in nas)... i-as face niste inhalatii din plante, niste comprese cu cartofi, otet, varza cu miere, ridiche neagra (din astea babesti), dar nu stiu ce efect e de urmarit - inia o pauzarea mucilor (fluidificarea mucozitatilor?), si nu stiu ce plante sa folosesc (cimbru e recomandat)... toate astea le foloseam la ela, dar Caius am impresia e prea mic ... i-as face un pic mai mare de macar 2 ani... mai e cineva pe aici cu remedii babesti sa am cu cine ma "sfatui"?

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

Faptul ca n-a mai facut febra eu il consider ameliorare. Important e sa nu se mai auda ralurile bronsice, ca mucii din gat trec mai greu. Cu remediile celelalte nu te pot ajuta. Sorry, nu ma stiu deloc. Stiu ca mama imi dadea cand eram mica ceai de cimbrisor si ridiche neagra cu zahar, dar nu stiu...
Incearca sa-l tii un pic in brate in baie, dupa ce ai dat drumul la apa fierbinte, sa stea la "aburi". Am vazut ca si simplicity zicea ca i-au spus la fel de la spital, e "remediu" englezesc adoptat de portughezi

Mergi la inceput

HARNICUTZ...pup frumusetea aia mica!...ma bucur enorm ca ati scapat de ghetute pe parcursul zilei, sa dea domnul sa se faca bine si sa scapati de ele de tot si sa le aruncati cat-colo sa nu mai aiba nimeni niciodata nevoie de ele...

Daria

Mergi la inceput