Bobocei de sept-oct 2008 (298)
Raspunsuri - Pagina 17
AlexaM spune:
Felicitari CD si July!!! MUlta sanatate si fericire alaturi de bebeii vostri!!!
MOnyca, Matei a avut ceva cum spui tu dar doar pe gat pana la tricou. El a facut de la transpiratie. Asa a zis dr. I-am dat cu apa termala si am lasat sa se usuce singura, apoi am dat cu Trixera de la Avene cam de 3 ori pe zi. In cateva zile a trecut de tot. A trecut cam o luna de cand i-a aparut si pana am ajuns la combinatia asta. I-a trecut in saptamana cand am fost la mare, nu stiu daca a fost coincidenta sau a contribuit si apa de mare...
Ce e drept e ca el nu a avut niciodata probleme de piele...doar acum. Atsa in afara de nelipsitele bubite rosii de la transpiratie pe corp, dar in special in zona din spate deasupra fundului unde sta scutecul lipit, pe interiorul coatelor si al genunchilor...si pe gat.
Eu am fost la dermatolog si mi-a recomandat asta. Mi-a spus ca s-a iritat dar e ok nu are DA. Cred ca cel mai bine e sa-l vada un dermatolog, dar pana atunci poti incerca cu TRixera si apa termala. Rau sigur nu face.
Multa sanatate tuturor bebeilor, mai mici sau mai mari!!!
A facut si Matei ceva mucisori care au trecut imediat cu homeopate cat am stat la mare ca nu vroia decat in apa. Era vinetiu si tremura, dar fugea tot in apa. Este mort dupa mare, dupa nisp dupa tot... Dupa ce papa de dimineata fugea la usa si striga la noi : haide, haide a apa!!!! Mama, tata, haide a apa... Dulce foooc. Trebuie neaparat sa mai mergem de cateva ori vara asta, macar cateva zile daca nu mai mult.. ![]()
In legatura cu mancarea, Matei mananca bucati de pe la 1 an si 1 luna sau 2. Si carne si orice. Si mesteca bine. Dureaza cam juma de ora masa, chiar si ceva mai mult de cand papa singur...CAt ii este foame ma lasa sa ii dau eu, apoi ia el lingurita sau furculita si mananca singur...pana se plictiseste.. dar se plictiseste greu de mancare, asa ca mananca in continuare bine. Are zile si zile si el. La mare a mancat cam jumatate din portia lui obisnuita...nu avea rabdare...trebuia sa mergem la apa...
In alta ordine de idei l-am simtit pe bebel mic...nu mi-a venit sa cred. La 11sapt si 5 zile. Pe Matei l-am simtit (sau am fost sigura ca e) la 18 saptamani...![]()
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
12+

Mimihoo spune:
Felicitari Alexa!
Si eu am simtit-o pe Sofia destul de devreme. Cand am spus se uitau la mine chioras ....
Sa creasca mare si sa fie sanatoasa!
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
300 spune:
La multi ani, Lidia!
La multi ani, Pio si un bebe mic cat de curand!
MonycaC, am citit un articol interesant despe trataarea dermatitei atopice cu unt de shea nerafinat.
Anda a facut o eczzema, are piela extrem de uscata pe trunchi. Initial avusese o ulceratie foarte mica si rosiatica langa un mamelon, care a devenit mai multe pete si s-au tot intins, de multe ori sunt doar aspre, uneori par mai rosiatice. Cand a fost cald, a facut niste pete rosiatice si tot asa, cam uscate, semanau cu o ulceratie.
Are pielea uscata si pe partea interioara agenunchilor si uneori pe fluierul piciorului. Pielea asta de pe picioare s-a ameliorat f. putin cu galbenele dar asta nu a fos o solutie pe termen lung.
Pe trunhi am dat cu triderm cand a fost f. rau dar n-am vazut ameliorari spectaculoase, apoi cu propoderm, care a ajutat mult pielea sa se repare dar nu s-a hidratat deloc. Nu am vrut creme de-astea speciale, am si eu o pata pe creieri si nu iese cu inalbitori obisnuiti. Nu am icnercat apa trmala ca n-am mai ajuns la farmacie.
Shea a venit ieri, am dat-o a doua oara adinauri si pot sa zic ca intra rapidissim in piele, hidrateaza beton. Si-mi raman si mie niste maini a-ntaia. Are un miros mai ciudat dar dispare cand intra in piele si nu mi se pare deranjant.
abe spune:
Monyca eu am fost cu maria la dermatolog pt ca ii aparusera niste pete in jurul gurii. mi-a zis ca maria are piele atopica si mi-a recomandat produsele pentru piele atopica de la Bioderma. eu am fost tare multumita de gelul de spalat si crema de la ei, le-am folosit o saptamana si i-au trecut petele. acum nu o mai dau cu crema pt ca nu au mai aparut dar o spal in continuare cu bioderma.
claudiaH cred ca-i tare greu cu munca si cu doi copii si fara ajutor! succes in gasirea rutinei si adaptarii noilor conditii!
Anca va tin pumnii sa iasa analizele (mai) bune
Lidia ce fetita eleganta ai!
mancare maria are meniu limitat, cam asa: iaurturi, fructe (f putine), omleta sau ochiuri (dar cu fff putin ulei), mamaliga cu branza si smantana, gratar pui/peste, ciorba de legume, ciroba de fasole
, pilaf cu pui sau ciuperci, paste cu sos de branza, rosii, cascaval, masline, paine (goala, cu unt, cu miere sau gem), gris cu lapte, sarmale in foi de vita...si cam atat. in rest, gusta din ce mai mancam noi in plus fata de asta, dar nu e incantata.
si apropo de mancat, avem si noi 12 dinti!!!
oricum, ea manca bucatele (moi) si fara dinti..."mesteca" asa ca batraneii...
mami de Maria si
22+
AlexaM spune:
Ada e bine. Cred ca asta e greutatea pe la varsta asta. Matei avea 13.1 acum vreo 2 luni dupa care a facut o indigestie si vreo 2 zile nu prea a mancat nimic si a scazut la 12 si putin. Acum are iar 13.
L-am masurat si are 90cm. Pare slabut dar e legat bine...
Pupici si sanatate.
Azi stau acasa singura...Matei e la mama se joaca de zor cu catelul. Daca vreti sa-i vedeti dansand: http://picasaweb.google.co.uk/matei.mihai08/Iunie#5491874585656651858
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
12+
piolica spune:
Kristin, am petrecut f bine, sotul mi-a facut o super surpriza, si-a luat dupa amiaza liber de la job, asa ca am mers intr-un restaurant la prinz, dupa care am petrecut dupa amiaza ca pe vremuri:). Eu stiam numai de restaurant, asa ca m-a dat pe spate cind mi-a zis ca-si luase liber. Elsa era la cresa, asa ca am fost linistiti la restaurant. La 5:30 am luat-o pe Elsa de la cresa si ne-am continuat 'petrecerea' in 3:).
Uite aici niste poze cu Elsa din vara asta, pupa-l pe Chris din partea noastra si spune-i ca acceptam cu drag cererea:):):) Anumite poze dint din Romania. (Eu sint in tratative cu sotul meu sa mai dau o fuga-n Romania pe la sfirsitul lui August, ca tare mult i-a placut Elsei in curte la ai mei)
gaia.nevia spune:
Radu nu e prea bine, e miorlait, au aparut niste muci, nu mananca si vrea sa stea lipit de mine. Care trb sa ma duc sa-l iau pe dorelu de la gradinita.
Analizele n-au iesit, dr. nu raspunde, sunt plina de draci ca la starea asta proasta au contribuit si urletele de dimineata de cand cu recoltarea
Cica 7 zile lucratoare, cand mie dr. mi-a zis ca sunt gata azi la 12. N-am mai vazut asa ceva, sa nu se inteleaga intre ei acolo.
claudinna spune:
Alexa, ce frumos! ma trec fiorii cand imi amintesc ce simteam cand R era in burtica!
eu l-am simit pe la 17 sapt si ceva
ce dulce e Matei cu cutu!!! si pozele de la curte sunt super!
ii scot si eu adesea lui R piscinuta sa se balaceasca, mor cand vad ca e urat afara...
Ada, sta f bine Radu!
ca si Matei si R avea acum 2 luni 13 si ceva, apoi au venit caldurile alea si nu a vrut sa manance vreos aptamana, ajunsese la 12.800, dar a recuperat. acum are cam 13.5, dezbracat si dimineata pe nemancate
tr sa-l masor si eu, ca s-a lungit, are tot in jur de 90 de cm
de cateva zile, R tot "instruieste" jucariile: "stai minge acolo cuminte, sa nu cazi!" (minge pusa in loc imposibil, binainteles)
ieri si azi i-am dat iaurt amestecat cu piersica si biscuit, in paharele de Danonino: "asta nu e Danonino...are bitu'", dar i-a placut![]()
pio, super pozele!! e o dulce Elsa!
Mimihoo spune:
Ramona, ai comandat de acolo untul? L-as incerca si eu :)
Mi-am adus Sofia acasa de la gradinita. M-au sunat ca a facut febra, m-am dus cu un taxi si-am adus-o repede acasa. Intre timp i-au dat Nurofen. Deja mi se pare ca nu mai are febra, dar voi verifica sa fiu sigura. Ciudat este ca are un inceput de conjuctivita, dimineata nu parea sa aiba nimic ...
Dr. zice ca ori infectie urniara ori rosu in gat. Dat fiind ca are muci si tuseste ramane varianta cu rosu in gat.
Toata noaptea s-a foit si a plans, abia cand i-am dat Nurofen s-a linistit putin. Eu credeam ca de la canin, al -3 lea, or fi combinate cine stie ...
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei