Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (66)
Raspunsuri - Pagina 18
douradoudou spune:
mycoplasma si ureaplasma:
Ureaplasma: a bacteria (from the same family as mycoplasma) found in the genitourinary tract; in women, it may be associated with reproductive failure. It is thought that it may cause an inflammation of the uterine lining that can result in miscarriage (usually an early loss due to implantation problems). Can also contribute to pelvic inflammatory disease in women and production of anti-sperm antibodies in men.
Mycoplasma -- An infectious agent that falls structurally between a virus and a bacterium. Thought to be related to pregnancy loss and perhaps infertility as well. See Ureaplasma.
http://www.radianceclinic.com/html/mycoplasmaureaplasma_and_inf.html
http://generalhealthtopics.com/ureaplasma-and-mycoplasma-977.html
http://emedicine.medscape.com/article/231470-overview
sper sa aveti rabdare sa cititi totul...
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 21+ cu
douradoudou spune:
celesta asa este fierul se absoarbe mai bine si mai repede in combinatie cu vit C..dar snt multe care contin vitamna c: poti sa mananci o salata de patrunjel (rosie taiata marunt..patrunjel..ceapa verde..zeama de lamaie si ulei de malsine)..limonada...anyway sa nu cumva sa iei calcium cu fier p ca calciu blocheaza absobtia fierului.
"M#259;ce#351;ele, afinele sau ardeiul verde sunt mult mai bogate în vitamina C decât clasicele l#259;mâi. Citricele, precum l#259;mâile sau portocalele, nu sunt cea mai bun#259; alegere dac#259; ai nevoie de o cantitate cât mai mare de vitamina C. Po#355;i opta, în schimb, pentru un fruct exotic, cum sunt papaya #351;i guava, sau o mân#259; de coac#259;ze de p#259;dure, care con#355;in de trei ori mai mult acid ascorbic, cum mai este numit#259; aceast#259; vitamin#259;. Dac#259; nu, oricând po#355;i lua sirop de m#259;ce#351;e sau m#259;ce#351;e simple, din care po#355;i face ceai. Acestea au, pe suta de grame, de 20 de ori mai mult#259; vitamina C decât l#259;mâile."
"tru o sanatate buna.
Sunt multe alimente ce contin vitamina C. Majoritatea fructelor si legumelor contin vitamina C. Alimentele coapte complet contin mai multa vitamina C decat cele crude. Iata cateva exemple de alimente bogate in vitamina C:
- patrunjel
- broccoli
- ardeiul
- capsunile
- portocalele
- sucul de lamaie
- conopida
- varza
- semintele de mustar
- varza de Bruxelles"
si 21+ cu
celesta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui douradoudou celesta asa este fierul se absoarbe mai bine si mai repede in combinatie cu vit C..dar snt multe care contin vitamna c: poti sa mananci o salata de patrunjel (rosie taiata marunt..patrunjel..ceapa verde..zeama de lamaie si ulei de malsine)..limonada...anyway sa nu cumva sa iei calcium cu fier p ca calciu blocheaza absobtia fierului. "M#259;ce#351;ele, afinele sau ardeiul verde sunt mult mai bogate în vitamina C decât clasicele l#259;mâi. Citricele, precum l#259;mâile sau portocalele, nu sunt cea mai bun#259; alegere dac#259; ai nevoie de o cantitate cât mai mare de vitamina C. Po#355;i opta, în schimb, pentru un fruct exotic, cum sunt papaya #351;i guava, sau o mân#259; de coac#259;ze de p#259;dure, care con#355;in de trei ori mai mult acid ascorbic, cum mai este numit#259; aceast#259; vitamin#259;. Dac#259; nu, oricând po#355;i lua sirop de m#259;ce#351;e sau m#259;ce#351;e simple, din care po#355;i face ceai. Acestea au, pe suta de grame, de 20 de ori mai mult#259; vitamina C decât l#259;mâile." "tru o sanatate buna. Sunt multe alimente ce contin vitamina C. Majoritatea fructelor si legumelor contin vitamina C. Alimentele coapte complet contin mai multa vitamina C decat cele crude. Iata cateva exemple de alimente bogate in vitamina C: - patrunjel - broccoli - ardeiul - capsunile - portocalele - sucul de lamaie - conopida - varza - semintele de mustar - varza de Bruxelles" alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si 21+ cu |
Multzu de info, Alexa
nu iau decat acid folic de la Femibion (ala de tip 2) si fier.
iar salata aia cu rosii si patrunjel tocat imi place mult tare am invatat de la cineva sa o fac si cu cus-cus, cred ca e de ceva inspiratie arabeasca, nu?
22+
douradoudou spune:
bulghur(e din grau) da neaparat am uitat sorry...e salata traditionala libaneza..taboule
si 21+ cu
celesta spune:
citat din mesajul lui douradoudou bulghur(e din grau) da neaparat am uitat sorry...e salata traditionala libaneza..taboule alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si 21+ cu |
e buna tare
am noroc ca in Germania poti manca in multe locuri mancare arabeasca (desi cred ca e adaptata gusturilor de aici, si nu e 100% originala)... ca si kekabul turcesc care aici are un gust si o compozitie si in Turcia cu totul alta... oricum, imi plac amandoua...
22+
amelia_ilie spune:
Bine v-am regati burtici!
Sugubina, La Multi si Fericiti Ani impreuna si e-acum incolo!
Felicitari tuturor celor care au schimbat semnatura ! Sa stea bebicii cumintei in burtici pana la termen!
Azi n-am fost la serviciu, dar am fost la doctora mea, care mi-a facut o ecografie rapida cu aparatul din cabinet. Si mi-a confirmat ca o sa avem un baietel!!! O sa fiu numai intre masculi, pana si motanila e baietel.
De maine iar la serviciu, trezit dimineata, drum lung, probleme de rezolvat...
Rog fetele care stiu cum sa treaca si la mine un carucior bleu, ca acum e confirmat . Multumim mult!
16+
http://picasaweb.google.com/amelia.ilie/12Iulie2008
amelia_ilie spune:
Ah, am uitat sa va povestesc ca azi dupa consultatie am ajuns prin magazinul Bucur Obor si mergand pe langa magazin, spre piata, ca o floare, dintr-o data ma trezesc ca ma impiedic ca mamaliga si ma revars peste trotuar. Norocul meu ca m-a prins sotul si am cazut pe o parte si nu direct in genunchi, ca de obicei, ca cred ca-mi rupeam si pantalonii, si genunchii. Burtica e bine, nu stiu daca l-am smucit prea tare pe locatar, dar reactia mea de dupa a fost sa ma buseasca un ras de zile mari. Ditamai omul de 1,74 ma intind cat is de mandra pe langa magazin... o imagine de neuitat ...
16+
http://picasaweb.google.com/amelia.ilie/12Iulie2008
ral_eli spune:
citat din mesajul lui anymona buna tuturor...in sfarsit am reusit si eu sa mai intru un pic pe net... DIMITRA_R si ral_eli si eu am infectie cu mycoplasma si ureaplasma (sper ca in cateva zile sa pot spune ca am avut infectie) si mi-a dat tratament cu azitrox timp de 10 zile cate 1 pe zi. am terminat ieri tratamentul si acum mai astept o zi doua ca sa refac analiza. eu nu sunt deloc impacata cu gandul ca stiu aproape sigur ca am bagat antibiotic in mine degeaba. la antibiograma infectia a iesit sensibila doar la 2 antibiotice, interzise in sarcina, rezistenta la toate cele permise si intermediar la azitrox care se pare ca este permis. dr a zis sa incercam cu azitrox desi din experienta lui intermediar = rezistent . voua v-a spus ca tb sa faca si sotul tratament? cica ar fi un fel de BTS si trebuie sa se trateze ambii parteneri. altfel e degeaba la prima sarcina nu am avut infectia prezenta pe mine m-a speriat destul de tare dr in leg cu aceasta infectie de am plecat plangand din cabinetul lui. cica poate duce la avort, rupere prematura de membrane, anumite infectii la copil etc. dar, cand am ajuns acasa m-am documentat si m-am mai linistit. se pare ca in multe tari nici nu se face aceasta analiza in timpul sarcinii (USA, GB, de ex) pt ca situatiile in care sarcina sau copilul au fost afectati sunt extrem de rare si intotdeauna, in cazul sarcinilor afectare, pe langa aceste infectii au mai fost descoperite si alte bacterii/infectii care ar fi putut fi raspunzatoare. in concluzie nu s-a dovedit clar ca mycoplasma / ureaplasma singure afecteaza sarcina / copilul 16+ + Clara Maria (01/02/2006) |
si sotul a luat antibiotic o data cu mine. acelasi lucru l-am citit si eu ca in afara nu se face analiza si dc se descopera nu se da tratament (pt ca nu se dovedise o legatura intre avorturi si prezenat microbului + ca e f rezistent la antibioti si se trateaza cu greu). am spus lucrul acesta doctoritei mele si a zis ca in romania asta e procedura si mai bine sa fim precauti, iar antibioticul nu dauneaza lu'bebe.
acum numai Dumnezeu stie cum e mai bine, eu luam luat cu speranta sa nu fi daunat lui bebitza.
off nu stiu cum m-am pricopsit cu microbul asta, sper totusi sa fii disparut. cum spuneam eu o sa repet analiza sapt viitoare
19+
anya2010 spune:
citat din mesajul lui douradoudou bulghur(e din grau) da neaparat am uitat sorry...e salata traditionala libaneza..taboule alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si 21+ cu |
Si mie imi place salata libaneza, dar patrunjelul nu e indicat in sarcina, provoaca contractii folosit in exces; eu am patit-o la inceputul sarcinii dupa ce am mancat o salata taboule, preferata mea
Ana 22+ cu Gabriel
Minunate sunt lucrurile tale Doamne!
Minunea mea
poze
beatrice75 spune:
nu mai pot, asa m-am saturat de doctorii astia care nu se pricep la nimik
mi-a intrerupt medicamentatia si in ce hal am ajuns
e al 4-a medic endocrino la care merg
dr gineco spune ca poti avea contractii de la hipertiroida, ceea ce mi se pare plauzibil, atata timp cat e demonstrat ca daca ai hipert. poti pierde copilul mai ales in primele 3 luni
dr endocr zice ca nu-s contractiile de la tiroida
nsh ce sa zic, ideeea e ca zi m-am simtit tot atat de rau ca in primele 2 luni de ma trimiteau ca pe papusa de la unul la altul
si niccand nu l-am simtit pe bebe asa puternic ca acum
Scuze ca am scris asa aiurea, dar mi-e si rau si sunt si suparata asa pe situatia asta
21+