Licurici de ianuarie-februarie 2009 (112)
Raspunsuri - Pagina 17
cami_antonia spune:
neata feteleeeeeeeee
va poftesc la o cafeluta sau la un capucino
iar pt gravidute la un ceaiiiiiiii
la noi toarna cu galeata de ieri seara intr-unaaaaaaaa
eu sunt cu prezentarea tezei pe ultima suta de metrii
speram ca ne-ati vazut in poze si pe noi
alaturi de ucicu
antonia face ce vrea intr-adevar
ii si dau libertate
maxima
dar o si ingradesc la unele cum pot
ca dupa ea ar sta numa in gradina in pamant
si ar manca la el in loc de mancare
ahahahahha
in nisip insa
suntem tare fericite
ne aruncam in cap
de aia mama ne pune mereu ceva pe cap sa nu ne facem chiar pline
si ne place orice groapa de nisip umeda
hahahahah
antoniei iar ii dau cei doi canini
e tot umflata da inca nu sparg
offffff
acum a venit mama 2-3 zile sa stea cu ea
ca luni prezint teza in public si scap
crisspy noi pt tuse nu luam niciodata siropele ca nu au efect
luam direct
picaturi de ambroxol
sanatate multa tuturor
Naty spune:
Neata!
Nadi e mai bine, ieri nu a trecut de 38,3; azi noapte nu a facut febra, doar dimineata la 6 avea 39, i-am pus supozitor si i-a scazut repede, acum are 36,2. Sper sa ii treaca si sa putem pleca.
ira la Rozalia Olsavsky merg de ani de zile si sunt tare multumita de ea; am trimis la ea si multe alte persoane si toate au fost multumite.
Drum bun porumbita!
crisspy n-am mai auzit de atatea medicamente la un copil ...
Fetele te-au sfatuit bine, fuguta la un pediatru bun.
Desi in ultimii 6 ani am primit zeci de tratamente pentru diverse boli mai mult sau mai putin grave ale celor doi copii, sunt unele medicamente din cele enumerate de tine de care nu am auzit niciodata (cedax, epitrim, ercefuryl, prednison, dicarbocalm - de asta am auzit dar numai la adulti). Apoi nu inteleg rostul gentamicinei. Si oricum 2 antibiotice?
Daca m-as baza numai pe experienta de mamica de bolnaviciosi, i-as da asa:
- pentru tuse - humex sau sinupret sau eurespal, in nici un caz toate deodata; de fapt eu optez la tuse pentru ambroxol cateva zile apoi Prospan, mi se pare cea mai eficienta combinatie;
- daca ii dai antibiotic, biotics dar nu 3, ci 2 pliculete pe zi;
- tantum verde
- debridat si smecta pentru diaree.
Atat.
ledi ce tragedie?
-
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Naty spune:
Am uitat ... ira exact aceleasi intrebari mi le-am pus si eu.
Pana la urma am optat pentru sistemul clasic, cel putin la gradi.
Acum, ca trebuie sa iau o decizie in legatura cu scoala Ioanei sunt din nou pe ganduri - scoala de stat, scoala privata sau step by step?
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
crisspy spune:
Am vorbit cu Irina de dimineata...la 3 plec spre Razvi sa-l iau la Bucuresti in seara asta si maine vine Irina sa-l vada
Mersi Irina
...vb la telefon, insa noi din seara asta ajungem la Bucuresti, cred ca pe la 8:30 cel tarziu suntem acasa.
Am anuntat-o deja pe mami sa nu-i mai dea decat Cedax si Eurespal. Sa vad cum i-l gasesc azi...
Va 
Crisspy,
fericita de
Razvi
flowerbee spune:
Crisspy, multe medicamente intr-adevar. Si eu sunt de parere ca trebuie ca baiatul sa fie vazut de un medic bun, care s ail cunoasca, adica, daca e posibil, sa aiba un singur pediatru. Sanatate multa!
Naty, ai idee daca se primesc copii la gradinita in varsta de 2,5 ani?
As vrea sa o dau la gradi pe Alexia de la anul. Eu incep serviciul in iarna si nu as da-o iarna la gradi, dar primavara, prin mai, cred ca ar fi ok.
Fetelor, de cand se calculeaza CIC-ul? De la nasterea copilului sau de cand am iesit din postnatal? Adica eu trebuie sa ma intorc la serviciu pe 20 ianuarie sau pe 6 mai (cand s-a terminat postnatalul)?
Cami, v-am vazut in poze. Antonia e o dulce!
Sa va zic de noi. Alexiuta ieri a papat cirese si s-a facut ca un porcut. Insa nu s-a rezumat la a se murdari pe ea si canapeauna si ce a mai gasit prin jur ci a considerat ca avem un covor prea alb, asa ca a intins cirese pe covorul meu alb. L-a facut alb-rosu. Bine ca s-a curatat!
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
sdcristian spune:
bee- can face copilul 2 ani se termina cic. indiferent de concedii sau altele. doar varsta conteaza
Selene_Bunny spune:
bee, in ziua imediat urmatoare zilei in care Alexia implineste 2 ani, te prezinti la serviciu. Exceptie sambata, duminica, sarbatori legale.
Daca Daria ar avea deja 6 ani (parca acum de la atat se merge la scoala) si ar trebui sa aleg intre a o inregimenta si o calatorie in jurul lumii (vis de-al meu), apoi as alege calatoria. Chiar daca ar dura ani.
Mie mi-a placut la scoala, insa nu am ramas cu mai nimic in urma anilor de studii. Comparativ cu cate a trebuit sa studiez, adica. Habar nu am de geografie, istorie, scot "perle" la capitolul asta, ce sa mai zic de matematica, fizica, chimie...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
flowerbee spune:
Merci fetele, asa stiam si eu. Oricum, eu ma intorc in noiembrie, insa m-a intrebat verisoara mea care are o fetita de 19 luni.
Ma doare capul de imi bubuie. Cred ca este presiunea ridicata.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
ariya spune:
Crisspy sunt enorm de multe medicamentele!La raceli etc,e sfant aparatul cu aerosoli!!!Eu nu am probleme deloc cu copiii,slava Domnului,nu se imbolnavesc,dar,la semne de raceala au abonament la aerosol...astia mari stiu singuri-daca se intampla sa li se infunde nasul:"mami,inde e aparatul de aerosoli ca mi s-a infundat nasul?"![]()
Cu educatia e ok ce au zis fetele...va dati seama ca am in casa 3 tipuri de varste ,cu care trebuie sa comunic diferit!
Cel mai greu e cu cel mare,pe care ma chinui sa- tin din scurt,dar ,are prieteni ai caror parinti nu sunt acasa toata ziua,nu sunt supravegheati,deci eu sunt REA,pt ca nu il las sa golaneasca precum ceilalti...plus ca ii oblig sa citeasca,altfel nu au dreptul la joaca,computer etc...
Amandoi sunt la aceeasi scoala,79,scoala ffff buna,severi,rezultate exceptionale...eu nu sunt pt scolile private,unde dai o caruta de bani si invata mai mult nu ,decat da...am exemple concrete...
Cu vorbitul si Miguel e incet ca frati-su care a incepu sa vb dintr-o data,la 1 an si 8 luni...nu ma stresez,zice cateva cuvinte,n-am chef sa stau sa le enumar,se face inteles,recunoaste animale,obiecte etc...e dezghetat rau si fff simpatic...mai nou trebuie sa ne iubim grav seara,la culcare,sa-l tin lipit de mine ca sa adoarma...am ajuns la perioada in care mami e centrul universului lui...se va schimba pe la 2 ani...
Sunt obo iar,am fost la un control la inimioara si au rezultat extrasistole si am un tratament usor cam o luna,pana ma duc la control...m-au pus sa fac rapid si TSH-ul,dar e ok...
acum tre sa incerc sa nu ma enervez,dar e cam greu...si,cica,sa ma odihnesc cat pot de mult pt ca sunt prea obo...glicemia a sarit si aia de limita maxima,calciu si fier,ioc,dupa cum stiam...deci am de balotat diverse buline ,in fiecare zi,eu care sunt dusmanul declarat al oricarui fel de medicament...
Va pup pe toate!
amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
Naty spune:
bee da, primesc la gradi la 2,5 ani. La Ioana la gradi de exemplu sunt de la 1 an si 8 luni in sus. Vorbesc de cele particulare, la stat nu stiu cum e.
Si eu zic ca e bine sa o dai primavara.
Ma bate si pe mine gandul s-o dau pe Nadi din primavara, ca sa o prinda pe Ioana macar cateva luni la gradi.
aryia ce-mi plac sfaturile astea cu "odihneste-te mai mult". Si mie imi spun asa toti doctorii
Multa sanatate!
Chiar tu il ai pe cel mare la varsta "critica" de care ne temem multe dintre noi. Cum e? Chiar asa rau?
NOI