Licurici de ianuarie-februarie 2009 (112)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns axis spune:

iar tusea stiu ca trece abia dupa ce au trecut celelalte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Multumesc fetelor

Cristi asa stiu si eu de dicarbocalm...oricum nu-i dau

Of ca asa de tare imi lipseste si cand are mai mare nevoie de mine eu nu sunt acolo

Crisspy, fericita de Razvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Crisspy, nu sunt pediatra si nu ma pricep la tratat copiii....totusi nu mi se pare ok tratamentul dat de acel pediatru, eu l-as duce pe copil la un pediatru bun la Bucuresti.

Corticoizii (dexametazona si prednisonul) nu se prea dau in infectii, doar daca exista o spasticitate bronsica importanta.......si si atunci se recurge la astfel de medicamente ca ultim recurs, dupa aerosoli! I-a prescris aerosoli?

Daca totusi se prescriu corticoizi, se prefera cei cu durata de viata scurta si se dau punctual 2-3 zile.....(prednisonul nu e cu durata scurta!)......in plus medicamente gen prednison se prescriu de preferinta dimineata, eventual dimineata doza mai mare si la pranz cea mai mica (nu si seara cum i s-au prescris lui).....este important caci e vorba de respectarea ciclului normal al hormonilor corticoizi in organism (cortizolul e cel mai mare dimineata si scade noaptea, unul din motivele pt care noi ne trezim dimineata, caci e "hormonul de trezire"). Si la astea cu hormonii ma stiu, ca-s endocrinoloaga:)

No fara a intra in prea multe detalii, eu zic sa il vada pe Razvi un pediatru bun, asta nu mi se pare ok:( I-a dat cam multe medicamente, tot felul de siropele unele mai scumpe ca altele......se joaca cu 2 corticoizi...da gentamicina la greu, care nu merge pe infectii pulmonare sau din sfera ORL, ci merge pe infectii urinare....a sarit peste etapa esentiala a aerosolilor (sau nu am citit eu bine?) si a kinetoterapiei care este esentiala in infectiile astea cu tuse productiva atat la copii cat si la adulti si face de 1000 de ori mai mult bine decat orice alt tratament "siropos" .......Prea multe parca nu se leaga din punctul meu de vedere.

Pacat ca nu are IrinaC net sa vezi ce zice si ea....Roxana tu ce zici?

Mergi la inceput

Pyc mersi de raspuns....desi i-a spus mama mea ca are aparat de aerosoli in casa (ceea ce e o raritate pe acolo), dr i-a spus ca nu e nevoie .

I-a facut deja o doza de dexa injectabil...una singura...sper ca nu a apucat sa-i faca si pe cealalta

Mor ca e acolo si sunt dr care nu stiu sa prescrie o medicatie ca lumea....si cu febra cum avea el nu puteam sa-l aduc la Bucuresti. Sa vad cum se comporta maine...

Mersi din nou de sfat...stiu ca esti tare ocupata acum cu munca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Nu te stresa foarte tare, ca nu pateste nimic daca urmeaza acest tratament, nici daca ia corticoizi cateva zile......nu te lasa influentata de ce scrie pe prospecte:)

Doar ca nu mi se pare ok tratamentul dat ca si principiu, nu stiu cum sa-ti zic ca sa intelegi....nu ca ar pati ceva daca ar lua gentamicina sau prednisonul!! Doar ca nu mi se pare un tratament de prima optiune in cazul lui....

Tinem pumnii sa se faca repede bine...e groaznic sa ai copilasul bolnavior, mai ales departe de tine....

Mergi la inceput

Pyc...

Pai crede-ma ca am citit prospectele alea ...si oricum mi se pare o aglomeratie de medicamente uriasa

Ce o fi zis dr repsctiva? Din toate alea cate i-am dat o sa se faca copilul bine cu siguranta...si mor ca se gandeste numai la efectul imediat si i-l ignora p'ala de lunga durata .

Mi-e imi e un pic teama ca dupa analizele de la 1 an a trebuit sa-i dam lui Razvi un siropel hepatoprotector (ii iesise ceva in afara limitelor...e cam tarziu si nu-mi aduc aminte ce) vreo 2 luni...d'asta stau cu sufletul indoit sa nu-i afecteze toate medicamentele astea ficatul...lucru pe care il stie si dr respectiva pt ca i-a spus mama...

Anyway sper ca maine sa-l gasesc pe Razvi bine, abia astept.

Noapte buna si lui Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Crisspy,sanatate multa lui Razvi.
Scuze k azi am fost pe fuga si nu ti-am putut raspunde mai concret.Nu prea am fost in apele mele de cand cu tragedia asta.
Mi se par multe medicamente,parca ma vad pe mine in urma cu un an.Acum ce sa zic..m-am invatat,atunci eram socata de cate se adunau si ce era in casa mea.Acum unele stau in sertare,in cutii,in biblioteca..unii oameni tin carti,eu tin medicamente,seruri,tuburi si alte minuni..asta e..
Revenind-nu sunt dr,dar am dreptul si eu la o parere nu?:))
Nu inteleg de ce ai si dexa si prednison...Nu inteleg de ce ai doua antibiotice,ca doar nu e ca David...Nu inteleg de ce atatea siropele de tuse..Si mai mult,de ce injectabil.Ok,stiu,injectabil se absoarbe imediat,dar totusi are 1 an jumate si nu cred ca este atat de grav.Inteleg ,in pneumonii,in alte chestii mai grave..
Noi am mers mult si pe naturiste,unele si-au facut efectul,alte nu..cu toate k David are si FC de la nastere.Pt diaree,eu merg mereu pe homeopate si regim.Pt stomacel ii dau probiotice.
Pt tuse,merg pe aerosoli la greu si eventual prospan-sirop naturist.Dar aerosolii sunt sfinti,ne-au ajutat mult de fiecare data.
Antibiotic de obicei ii dau oral..si cum a fost ultima oara k nu-i trecea haraiala aia ,i-am bagat si in aerosoli.Insa am zis, eu atunci faceam 5 ture de aerosoli pe zi de mi se luase.Insa l-au ajutat mult mai mult decat tot felul de siropele si minuni.Asta am observat de-a lungul racelilor/bolilor lui.
Si evident am umblat la imunitate si l-am protejat cat s-a putut,incercand totusi sa nu cad in extrema cealalta.
Sincer as merge cu el in Bucuresti,caci nu poti avea dupa 1-2 zile rezultate spectaculoase.
Multa,multa sanatate.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Bazar general

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Multe medicamente, intr-adevar!
Eliza a avut 2 antibiotice - Gentamicina si Zinat - in iunie (pe langa Ambroxol & Ventolin), insa asta cand a facut pneumonie. Si vreau sa spun k, dupa 7 zile plus inca 2 numai de Zinat din pampersul Elizei nu venea NICI UN MIROS dupa ce facea kk! pur si simplu nici un miros! de parca ar fi fost argila! ceea ce mie mi s-a parut absolut straniu. Incerc sa sper k i-a fost protejat stomacelul prin consumul de iaurt - manaca cca 200 ml iaurt zilnic, ii place extrem de mult, ceea ce ma incanta. Prescriere de probiotice? nici vorba!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fil_lily spune:

Dark .Si eu as alapta-o pe papusa mea in continuare, mi-e draga de nu mai pot cand se cuibareste la san sau cand spune tzitzi sau tzitzica, dar nu mananca mai nimic altceva si cred ca e cazul sa o faca.Eu sper cel putin ca va incepe sa manance ,dar tot imi pare rau ca trebuie sa o intarc.Oricum ma bucur ca nu sunt singura care simte asa.
Deci Mister e fan Iggle piggle Noi am facut stoc cu cateva dvd-uri ca sa nu le duca dorul ca stam cam 3 luni departe de casa.
Distractie in Londra.
Am apucat sa vad doar pozele cu Andreiutu simpatic foc.
Vad ca Razvi e bolnavior acum. puiutul si mamica, sa se faca bine repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Pyc cam asa este modelul Montessori unde as vrea sa il duc pe Aidan
Aici mai multe amanunte, dc intereseaza pe cineva
http://en.wikipedia.org/wiki/Montessori_method

Dar la fel ma intreb si eu cum vor putea face fata copiii unei lumi pline de concepte rigide, reguli si norme care poate lor le vor parea abstracte si lipsite de sens.

Ira, iritatia poate fi de la antibiotic, da-i probiotic.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

Fetele din Buc, pt cine e interesata, iaka o gradinita pe modelul Montessori:
www(punct)gradinitamontessori(punct)ro
(sper sa nu-mi iau avertisment...)

Editez: e de gandit f f bine inainte de a alege pt copil un sistem de invatamant diferit de cel traditional. Mai devreme sau mai tarziu se va lovi de rigiditatea regulilor impuse de societate, in diferite forme, diferite k gravitate & consecinte la nivel individual si/sau de grup (in categoria de grup intrand in primul rand propria familie, pe parcursul vietii copilului de azi devenit maine matur). Si atunci se naste intrebarea: e mai frustrant pt copil sa il inregimentez acum, cat este atat de fraged, sau sa las viata sa-i demonstreze ce inseamna un sistem de reguli fara indoiala frustrante prin lipsa obisnuintei de a te adapta acestora (adapta, nu neaparat supune orbeste)?...
Am reusit sa ma exprim coerent??

Precizez k nu sunt nici pro nici contra vreunuia dintre sistemele de educatie, vreau sa ma documentez temeinic; pt Dzeu, sunt parinte pt intaia oara in viata si sunt atatea aspecte pe care trebuie sa le cantaresc!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput