Licurici de ianuarie-februarie 2009 (112)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Asa ca inca citesc din urma sa nu-l mai ponegresc pe fi miu: si el umbla cu cartile.In special cu una de la editura crisan care are jos si niste ...butoane pe care le apesi si scot zgomote, imita calul , cocosul ,oaia. etc.Pe cartea aceea imi arata pana la exasperare tot ce prinde.Eu sunt mama, am fost mamiu si Radu e tata si a fost tatiu.Mai zice "caa..uu" la calul "a..bubu" la buburuze si aiciu la ariciul.Dc cumva gresesti ce animal ii indici iti mai arata o data si mereu zice aaa aaa dc iar greseti se enreveaza si ti tranteste cartea eventual peste mutra.Nu stie sa zica da , dar da din cap la NUUUU intr una.Si intelege TOt nu am nici o indoiala.Nu i-a plct la mare deloc si nu voia in apa.La un mom dat l am intreebat pe Radu dc vrea in apa, A era cu spatele la mine.S-a intors si a dat din cap ca NU NU Nu!a fost funny.Si adoarme cu mine langa el...asta este :) eu la spatele lui imi prinde mana ca sa l inconjor asa de burtica si invariabil tre sa i pov capra cu trei iezi in care el e iedul cel mic Andreita cel mai cuminte ied etc etc etc

Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

pyc eu i-as zice sau i-as trimite link

adica eu as vrea sa stiu despre copilul meu ce si cum, ca ignoranta e cea mai rea

irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pyc din pacate asta e lumea in care traim.
si mie mi-e groaza de scoala, de adolescenta. Nu stiu cum ar fi bine sa-l cresc, unde e echilibrul pe care ar trebui sa il stabilesc, intre "indrazneala" si "politete", sa nu fie nici mototol, dar nici agresiv, cum sa fac sa trag linie intre astea doua, cum sa-l fac sa aiba incredere in mine...greu

Cred ca ar trebui sa ii spui bonei. Copila e prea mica, situatia ar putea degenera rapid.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axis spune:

Asa ai scris, Porumbita, de aia am subliniat de la inceput.in vis inlocuim adesea persoanele cu altele, care au aceeasi calitate cu subiectul real. In cazul tau, prietenul bun e de fapt sotul, care e posibil sa nu-ti accepte teama ta, sau cu care poti avea divergente in ceea ce priveste unele aspecte privitoare la cum il cresteti pe Robert, dar care, pe ansamblu, este colegul tau de echipa. Visul tau e un veritabil arbore genealogic, in care, evident, prietenul nu avea ce cauta.

Daca esti putin atenta, vei observa ca toate relatiile au o tendinta inspre polarizare. Daca eu zic alba tu vei zice neagra si tot asa. Asta e dinamica si baza existentei umane. Este foarte usor ca dintr-o relatie complementara ( ca cea barbat femeie, parinte copil) sa pici intr-una de conflict daca nu esti constient de aceasta dinamica (vezi discutia de azi de pe forum privitoare la educatie). Dar, in acelasi timp, acest tip de relatii sunt si cele mai prolifice penrtu copil, oferindu-i un camp de sinteza complet.

E greu sa accepti pierderea cuiva drag. un pas spre aceasta acceptare consta in a-ti asuma un sens superior si neaparat spre binele celor implicati. sa nu fie privita mai ales ca o pedeapsa, ca ceva negativ, ci repet, ca ceva natural, care e in concordanta perfecta cu mersul vietii. Sunt convinsa ca tu semeni cu tata (mai mult decat cu mama), posibil ca el sa fi fost modeleul tau ...si acelasi lucru valabil si intre tine si R., deci, ai ceva de muncit si de inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Pyc, si eu as lua legatura cu bona. Cat de repede!

Irina

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Acum chiar ca sunt in dilema!

Asta dupa ce m-a calmat sotul, spunandu-mi ca nu e treaba mea sa ma uit pe profilul FB al fiicei bonei (desi ea m-a adaugat, ca sa vada poze cu Paul)...si mai ales nu e treaba mea sa ma uit la profilele prietenelor (caci acolo am descoperit pozele).....si ca nu am decat sa o sterg de pe lista mea si gata povestea! Doar ca nu vreau sa o sterg, caci asa mai sunt si eu la curent cu ce fac tinerii de varsta lor....ma pregatesc pentru ce va urma... Chestia e ca nu doar ea are poze din astea, ci mai toti dintre colegii si prietenii ei.....adica toata generatia! De asta am zis ca.....poate asa e acum "moda" si sunt eu defazata....

Am vorbit si cu fetita fratelui meu (10 ani) si cu mama ei ... cand merge sa doarma la colege se uita la poze cu femei, barbati dezbracati, scene de sex....fetita evident zice ca ea nu se uita, doar celelalte fete......mama ei spune ca a incercat sa vb cu parintii cand a aflat, dar nu are cu cine, caci nimeni nu o crede cu adevarat.....Nu ma intrebati de unde fac rost copii de 10 ani de asa ceva, ca nu stiu exact....cica circula pe mailuri, pe telefoane mobile, pe suport USB...sau chiar pe calculatoarele necontrolate de parinti....

De asta nu i-am zis bonei pana acum, caci incep sa cred ca e ceva "normal" pentru generatia ei....din moment ce la 75% dintre prietenii ei au astfel de poze pe FB.....poate e "normalitatea" lor si a generatiei lor....chiar daca parintii nu stiu.

Nu mai zic ca intr-o zi nu vroia sa iasa din casa cu un maieut cumparat de bona, ca cica i se vad bratele si nu suporta asta ca e prea slabanoaga! Si bona zicea ca asa e de rusinoasa de cand a mai crescut.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pyc in primul rand raporteaza pozele alea admin FB. Dupa aceea te mai gandesti dc sa ii spui bonei sau nu, sugereaza-i sa isi faca un cont pe fb.

In al doilea rand eu cum te gasesc pe fb? ce nume ai?

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Uitasem sa trec pe lista:

- aoiii (aoleu)
- A-I-A (asa raspunde la Cum te cheama?)
- nani (isi canta cand se culca)
- nene
- na-na (asta nu de la mine o stie)

Ma ingroziti...

(Pe de alta parte, eu stiu chestii si mai nasoale...)

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui pyc

Foarte tare mi-a placut modelul "libertin" de scoala! Copiii zici ca erau intr-o tabara de vara.....invatau jucandu-se....fara constrangeri aparente, dar responsabilizandu-i......fara note, ci cu autoevaluari sau evaluarea prin ochii colegilor...Practic nu e o scoala clasica, ci o pregatire pentru viata, copii invatand absolut totul, de la facut mancare, maturat, spalat haine...viata in colectivitate...pana la 3-4 limbi straine....management..... etc etc Bine costa o caruta de bani.....si nu stiu exact cum se vor adapta acesti copii la sistemul normal de scolarizare....ca vor trebui totusi sa dea un bac si sa invete pentru examene clasice la vreo facultate....Oricum spre asta se va tinde, ca si in tarile nordice, care deja aplica acest sistem in scolile de stat.

.

pyc

dupa cate am inteles eu (Aalina pls sa ma completezi) aceasta metoda se aplica si la noi sub denumirea de 'step by step'
la o astfel grupa de gradi l-am inscris eu pe Teo

si da, am inteles ca in scoala, invatatorii sunt usor nemultumiti de faptul ca micutii care vin din gradi 'step by step' nu sunt obisnuiti cu disciplina aceea pedagogica...(aia cu statul in banca ft cuminte, eventual cu mainile la spate..yuk!) si ca au cam de furca ...desi dupa evaluari acei copii se dovedesc a cunoaste si a avea mai multe indemanari decat restul

personal sunt incantata, chiar daca nu e usor sa cresti si sa traiesti langa un copil voluntar si 'libertin' (si aici ma refer stric la nota pe care o dai si tu acestui cuvant)

va imbratisez cu mult drag pe toate si va multumesc pentru ce ati scris azi

Ma gandesc sa impart si cu voi un mesaj dat de o doamna ca reactie la campania de care multe dintre voi stiti ca ma ocup (a dorit sa transmita grupului de job din care facea parte recomandarea de a se solidariza campaniei)

Imi ingadui sa postez acest mesaj si dc vreunul dintre dvs vibreaza cu el, si daca ne amintim de cate ori am fost in nevoie fiecare dindre noi si dc ne gandim ca "banutul vaduvei" din scriptura e atat de valoros, si dc ne gandim cat de imens bine putem face cu atat de putin, si dc ne gandim ca tot ce dam din inima se intoarce inmiit, cred ca vom vibra mult mai usor si vom putea iesi si noi in intimpinarea acestei Asociatii.
Va recomand si va rog sa intrati pe site ca sa cititi despre cum aceasta asociatie a luat fiinta, este impresionant!

Acest mesaj reprezinta in esenta cea mai mare si mai importanta rasplata pe care o pot primi...aceea ca Dumnezeu ma aduce langa oameni cu adevarat valorosi si ca realmente sunt norocoasa

Alinuk

www.dailymotion.com/video/xaclht_starship-foundation-father-and-son_creation" target="_blank">SMS la 858 pt copii!
detalii

www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Andu vb ft mult

nu pot sa dau exemple ca zice aproape orice
sunt uimita caci Teo cred ca avea doiani si ceva cand palavragea ca picul
prevad peste vreo juma de an ca ne facem programare la vorbit in casa asta

pai cum domne' toata lumea vorbeste???

de ascultat cine mai si asculta??????

o sa vedeti ca peste un an si ceva, o sa va rugati de ei sa mai si taca (atunci cand aveti pe cap o multime, cand vreti sa va concetrati la ceva...si copilul vrea acum! un raspuns la.... de ex
'unde e mami cealalta bucatica de luna?'

aceasta intrebare mi-a pus-o Teo la doi ani si jumate, cam acum un an

...acum a inteles cred unde e caci ne ocupam cu enciclopedii

Alinuk

www.dailymotion.com/video/xaclht_starship-foundation-father-and-son_creation" target="_blank">SMS la 858 pt copii!
detalii

www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput