Indemnizatia MAMELOR
Raspunsuri - Pagina 26
Mediajust spune:
Irina, stai cuminte. Pana (si daca) acest cod va deveni text promulgat, copilul tau va fi la scoala.
Pana atunci, alte acte normative "marunte" vor fi cu siguranta adoptate/modificate - dar codul asta este, deocamdata, o fumigena.
ariadna33 spune:
Irina, legea noua se va numi Legea asistentei sociale si odata cu aprobarea ei se vor abroga toate celelalte prevederi din alte acte normative, va fi o lege unitara care se va aplica tuturor.
Ordonanta care au dat-o cu cresele a rams un simplu text ca sa se vada ca sunt preocupati de acest aspect, "praf in ochi" pentru ca nu vor intreprinde nimic ca sa devina realitate. Sunt prea preocupati acum sa micsoreze toate prestatiile sociale, si nicidecum nu au bani de investit in dezvoltarea creselor.
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi 
Shobo spune:
multumesc pt completari, da, vad ca mamica era judecatoare, deci a stiut foarte bine ce e de facut daca a si castigat!
am gasit cazul aici:
http://avocat.ablog.ro/
"Tān#259;ra m#259;mic#259;, magistrat la Tribunalul Bucure#351;ti, a cā#351;tigat īn instan#355;#259; desp#259;gubiri de 10 mii de lei pentru c#259; nu i s-a respectat acest drept. Cazul poate crea un precedent - de-acum īncolo zeci de mame ar putea s#259; se plāng#259; justi#355;iei pentru a ob#355;ine fonduri pentru cre#351;terea copilului. "
ariadna33 spune:
Mediajust, cu tot respectul eu nu cred ca este o fumigena, si sa-ti spun pe ce ma bazez: toate declaratiile oficiale date de reprezentantii puterii coverg in aceasta directie! pe scurt, ca actuala lege este mult prea generoasa! Sunt convinsa ca de la 1 ianuarie fumigena va deveni lege aplicabila tuturor!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariadna33 Mediajust, cu tot respectul eu nu cred ca este o fumigena, si sa-ti spun pe ce ma bazez: toate declaratiile oficiale date de reprezentantii puterii coverg in aceasta directie! pe scurt, ca actuala lege este mult prea generoasa! Sunt convinsa ca de la 1 ianuarie fumigena va deveni lege aplicabila tuturor! www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate***************** mamy de gemenasi dragalasi ![]() |
Draga Ariadna
, declaratiile oficiale nu au relevanta.Un asemenea text, de o asemenea complexitate, nu poate ajunge la promulgare in 2-3 saptamani, cat mai este pana la vacanta parlamentara. Este imposibil tehnic (am 100 de argumente, de la cele ce tin de procesul legislativ pana la cele politice, juridice, de procedura si de finantare - ti le dezvolt daca vrei).
Am admis anterior ca vor fi acte normative pe bucatele, poate vor contine si prevederi cuprinse in pdf-ul a carui sursa tot n-am inteles-o - dar ASTA, in integralitatea lui, in care ne-am blocat toti si pe care ne pierdem timpul si nervii, este exclus.
(Uite, daca pana la 1 ianuarie se publica in Monitor o lege unica a asistentei sociale, care sa si functioneze, eu ma angajez sa-ti fac cinste cu cafea toata viata noastra!

Editez pentru a reaminti de ce 1 ianuarie: pentru ca pana atunci trebuie sa se aleaga cumva povestea cu CIC - altfel, din clipa aia, se revine pur si simplu la 85% pe doi ani.
irinabobe spune:
| citat din mesajul lui ariadna33 Irina, legea noua se va numi Legea asistentei sociale si odata cu aprobarea ei se vor abroga toate celelalte prevederi din alte acte normative, va fi o lege unitara care se va aplica tuturor. www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate***************** mamy de gemenasi dragalasi ![]() |
ariadna cu tot respectul am citit si cum se numeste legea si ca se abroga celelate prevederi legale, da poti sa imi explici tu , pe intelesul meu, de ce e asa obligatoriu sa se aplice tuturor, doar pentru ca e lege? chiar nu exista legi cu exceptii de aplicabilitate pentru anumite cazuri? nu am eu prea multa carte dar din cate am mai auzit de la lege pot exista si exceptii, e drept exceptii care de obicei sunt reglementate prin normele metodologice...
mediajust

ariadna33 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui irinabobe
ariadna cu tot respectul am citit si cum se numeste legea si ca se abroga celelate prevederi legale, da poti sa imi explici tu , pe intelesul meu, de ce e asa obligatoriu sa se aplice tuturor, doar pentru ca e lege? chiar nu exista legi cu exceptii de aplicabilitate pentru anumite cazuri? mamica de Rares 21.02.2010 |
pai e simplu! legea are drept scop restrangerea la maxim a sumelor care se platesc drept prestatii sociale (nu-mi sariti in cap acum ca indemnizatia nu e prestatie sociala, eu stiu asta, guvernantii insa vor s-o bage in aceeasi oala cu celelalte prestatii sociale si basta)
daca o fac numai pentru unii (cei care vor deveni parinti) si nu si pentru altii (cei care deja sunt parinti) nu au aceleasi rezultate, cu alte cuvinte nu au rezolvat nimic pe termen scurt, intelegi? ei trebuie sa faca rost de bani ACUM , nu peste un an, ca peste un an nici nu stiu daca vor mai fi acolo.
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui ariadna33 pai e simplu! legea are drept scop restrangerea la maxim a sumelor care se platesc drept prestatii sociale (nu-mi sariti in cap acum ca indemnizatia nu e prestatie sociala, eu stiu asta, guvernantii insa vor s-o bage in aceeasi oala cu celelalte prestatii sociale si basta) daca o fac numai pentru unii (cei care vor deveni parinti) si nu si pentru altii (cei care deja sunt parinti) nu au aceleasi rezultate, cu alte cuvinte nu au rezolvat nimic pe termen scurt, intelegi? ei trebuie sa faca rost de bani ACUM , nu peste un an, ca peste un an nici nu stiu daca vor mai fi acolo. www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate***************** mamy de gemenasi dragalasi ![]() |
Indemnizatia ESTE FIX o prestatie sociala. Si pana acum, si de acum incolo. Am explicat de ce cu cateva pagini in urma.
(Eu nu inteleg de ce este atata rezistenta la a admite acest lucru - prestatia sociala nu inseamna nici pomana, nici asistenta pentru pauperi - ci doar ca deriva dintr-o nevoie/imposibilitate sociala. Indemnizatia, ca si alocatia copilului, ca si ajutorul social NU este rezultatul unui contract/contributii, ci un sprijin primit de cel in incapacitate de a munci.)
Logica omului nu are legatura cu cea tehnico-juridica.
irinabobe spune:
ariadna eu te-am rugat sa-mi spui din punct de vedere juridic, unde zice ca o lege se aplica tuturor fara exceptii, nu ce crezi tu ca gandesc stimabilii...
ma deranjeaza cand la subiecte explozive, persoane care nu au niciun studiu juridic, vin si spun sus si tare nu se poate aprinzand si mai tare spiritele fara nicio baza...una e sa nu se poata juridic vorbind...si alta pentru ca asa crezi tu...
deci legal vorbind pot exista exceptii, pentru cele deja aflate in cic de exemplu...
si pentru ca nu am de gand sa duc o lupta aiurea cu tine si daca tot vorbim pe ceea ce scriu ziarele voila...
http://www.evz.ro/detalii/stiri/ioan-botis-dorim-reducerea-concediului-de-crestere-a-copilului-913185-1.html
dienutze spune:
Din pacate, asa cred si eu, ca se va aplica si celor aflate in CIC. Asa este, vor bani acum!
Iar partea legala o vor inventa daca nu o au!
Paraziti incompetenti!