Indemnizatia MAMELOR

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Eu vreau, daca exista, o trimitere la o pagina oficiala, nu la resurse neguvernamentale din zona zvonuri/barfe.

Pana cand nu intra in dezbatere publica si/sau in procedura legislativa, acest text nu inseamna nimic. Nu stim cine l-a elaborat/propus si daca a parcurs primii pasi macar.
Chiar si daca ar intra in procedura legislativa parlamentara, inainte de cateva luni bune nu poate fi adoptat (nu exista timp fizic pentru etapele obligatorii, care sunt o groaza, nu mai spun de dezbateri si votul final).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Mediajust, sa fim seriosi, asta e proiectul de lege, si celelalte modificari-proiecte le-am avut tot din alte surse decat pagina oficiala!

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

a prins cineva emisiunea de la realitatea? s-a mai spus ceva nou? uitandu=ma pe proiectul dat de crissteo vad in articolul72 ca se aplica tuturor celor aflati in situatia de a primi indemnizatia dupa 1ian 2006. spuneti-mi va rog ca nu inteleg bine...

mami de strengarel dulce Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

Lucia, incearca aici http://www.stiriong.ro/documente/609.pdf

Mediajust, sa fim seriosi, asta e proiectul de lege, si celelalte modificari-proiecte le-am avut tot din alte surse decat pagina oficiala!

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Eu n-am argumente sa spun ca nu este, dar niciun motiv sa cred ca ar fi cel ce va fi trimis spre dezbatere.
Sigur, fiecare este liber sa discute/comenteze cu titlu de exercitiu orice text doreste. Dar un cod de asemenea proportii, care modifica zeci de alte acte normative, nu se dezbate in cateva saptamani, nici daca ar intra maine in procedura.
De aia spun ca e inutil sa ne tensionam pe ceva ce habar n-avem nici cum va arata pe masa Parlamentului, nici cum va arata cand iese de acolo. Deocamdata eu nu-l vad nicaieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Buna,

Desi nu am niciun interes in acest caz, doar vreau sa amintesc un caz creca de acum 1 an sau 2.. nu-mi amintesc detalii insa mamica respectiva era avocat ce nascuse pe CIC in legea veche cu 600 ron lunar si prin procesul sau intentat statului a castigat despagubiri frumusele prin acuzatia de discriminare! atat imi amintesc, ca apelase la un forum al discriminatilor si castigase. Poate ajuta pe cineva pe aici... daca mai gasesc linkul cazului il postez. Cred ca prin EVZ l-am vazut acum ceva timp..

Bafta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

uniboticutz, multumesc pentru bila neagra, dar din fericire am un baietel de 3 ani, si mi-am asumat acest risc financiar cand m-am gandit sa avem un copil, si sa stii ca nu ne-a fost foarte usor.
Nici Franta nu are destui copii, dar nu da 2 ani de concediu de maternitate cu 100 la suta de salar.
cat despre stabilitatea din ziua de azi cum spunea cineva mai sus, nicaieri nu mai avem o stabilitate, nici macar in tarile de vest
scuzati pentru off topic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Shobo

Buna,

Desi nu am niciun interes in acest caz, doar vreau sa amintesc un caz creca de acum 1 an sau 2.. nu-mi amintesc detalii insa mamica respectiva era avocat ce nascuse pe CIC in legea veche cu 600 ron lunar si prin procesul sau intentat statului a castigat despagubiri frumusele prin acuzatia de discriminare! atat imi amintesc, ca apelase la un forum al discriminatilor si castigase. Poate ajuta pe cineva pe aici... daca mai gasesc linkul cazului il postez. Cred ca prin EVZ l-am vazut acum ceva timp..

Bafta tuturor!

"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"

Era judecator, nu avocat.
Iti spun eu povestea.
O mama magistrat a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ca acea indemnizatie de 600 de lei pentru toata lumea este discriminatorie, pentru ca nu reflecta contributiile individuale la bugetul statului. Indiferent daca aveai o leafa de 10000 de lei sau una de 500 de lei, tot 600 de lei era indemnizatia.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a recomandat Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse sa promoveze un proiect de act normativ care sa reglementeze diferit cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani si in functie de latura contributiva a beneficiarilor de indemnizatie.

Aceasta recomandare a fost luata in seama la modificarea OU 148/2005, care ia in calcul valoarea veniturilor obtinute in ultimul an si nu mai discrimineaza prin egalizarea indemnizatiei indiferent de leafa.
Eu linkuri la ziare n-am, ca nu prea cred ce scrie acolo, dar aceasta hotarare a CNCD o gasesti pe site-ul lor, are nr. 241/16.08.2007.

In mod evident acum nu se mai poate invoca discriminarea, atata vreme cat in prezent modul de calcul este la fel pentru toata lumea,dar depinde (asa cum era si firesc) de nivelul veniturilor obtinute in ultimele 12 luni.

Mergi la inceput

a, sa nu uit
seful la 5 luni de sarcina mi-a desfacut contractul d emunca pe motiv ca nu mai sunt bun agent imobiliar, ca nu mai am aceasi mobilitate ca inainte, cu toate ca a facut cateva milioane de euro pe munca mea, impecabila de pana atunci, asta a spus el in fata judecatorului, ca bineinteles ca l-am dat in judecata si am castigat
plus ca am fost nevoiti sa dam casa inapoi la banca, deoarece aici sunt 16 saptamani de maternitate dupa care nu primesti nici o centima, ori noi avem jumate din salarul sotului credit la banca, si tot nu am renuntat la ideea de a avea un copil, doar ca nu aveam financiar.
din pacate multe mame se gandesc doar la asta, nu vreau sa spun ca toate mamele ca ar fii injust, dar stiu cazuri cand au facut al doilea copil sa stea acasa 4 ani, plus ca aveau indemnizatia mai mare decat salariu, si mai predau si niste meditatii dupa masa, bani care nu erau impozitati
am avut caz in familie si cunoscute de de forum

Mergi la inceput

eu cred ca ar trebui sa luptati mai mult pentru protectie sociala pentru copii, adica alocatie mai mare, crese si gradinite mai multe, facilitati mai mari pentru persoanele care se intorc la munca mai repede, centre sociale pentru copii, centre de joaca, ajutor scolar atat financiar cat si pedagogic mai calitativ si cantitativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

in acest cod, care nu stiu dc este sau nu varianta la care se lucreaza, (poate mi-a scapat mie ca citesc cu copilul catarat pe mine) nu vad specificandu-se cum/cui se aplica, deci banuiesc ca si dupa ce apare codul vom astepta cu mare interes normele metodologice sa vedem dc se aplica si celor aflate in cic sau nu.
olim uite chiar mai spuneam si la un alt subiect, pe mine nu ma deranjeaza reintoarcerea la munca, ma deranjeaza ca in mod cert nu vom avea un sistem viabil de crese nu zic in cateva luni pana se va aplica noul cod, dupa cum stau lucrurile la noi cred ca nici macar in cativa ani..., si cu titlu de exemplu la cum merg treburile la noi, eu am dat 6-7 mailuri sapt trecuta unor crese private cerand detalii ref la inscriere, etc si nu am primit nici macar un raspuns...deci daca nici macar cresele private nu sunt doritoare in a primi clienti (nu stiu motivele) ce asteptari as avea la putinele crese de stat arhipline si vai de ele...

Mergi la inceput