Indemnizatia MAMELOR

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

imi puteti spune unde pot citi proiectul de lege?...eu INCA sper ca nu ni se va aplica si noua, care suntem deja in CIC...

A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Uitati aici: http://www.evz.ro/detalii/stiri/guvernul-umbla-la-indemnizatia-de-mama-912996.html
http://www.infolegal.ro/noul-cod-social-ar-putea-reduce-numarul-drepturilor/2010/11/19/
proiectul in sine nu l-am citit, din pacate doar oficiosul are datele, si tot el spune ca pt viitorii parinti, chiar la inceput
once again:dc puteau sa ne reduca de tot indemnizatia sau durata CIC-lui, pt cele cu decizie data in baza legii actuale, o faceau. Asa au reinventat siguranta nationalasi CC le-a permis restrangerea unor drepturi pe durata determinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

am citit tot, nu e foarte explicit, insa trag nadejde in primul alineat: Romānii care vor deveni parinti anul viitor risca sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului pentru o perioada de maximum un an, fata de doi, cāt se acorda īn prezent.

deci speram ca nu se aplica celor care sunt deja in CIC.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

am citit tot, nu e foarte explicit, insa trag nadejde in primul alineat: Romānii care vor deveni parinti anul viitor risca sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului pentru o perioada de maximum un an, fata de doi, cāt se acorda īn prezent.

romanii care devin parinti anul viitor SAU romanii care intra in CIC anul viitor? cei ce devin parinti in nov-dec 2010 (anul acesta adica) intra in CIC in 2011 in ce categorie intra?

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Imi si imaginez coada la cezariene si nasteri provocate la sfarsitul acestui an. Adica daca nasti pe 31 dec...stai doi ani acasa...daca nasti pe 1 ian...ghinion!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Deocamdata sunt zvonuri. Oricum, m-am convins ca niciun protest nu poate schimba deciziile pe care vor sa le ia. Din ce am inteles, de anul viitor, eu voi lua numai un maximum de 600 ron, fiind in ultimul an in oerioada de stat acasa cu copilul mic. nimci inbucurator...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 24+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

theo - cine stie cum va fi... cred ca astia de la guvernare habar n-au sa faca diferenta intre data nasterii copilulu si data intrarii in CIC. oricum durata CIC e mai mica de doi ani, pt. ca avem si concediul post-natal, platit de firma unde lucrezi. deci va fi mai putin de un an plata de la stat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

CIC e mai mic de 2 ani asa e dar concediu medical pre si post natal este platit tot de stat, din asig sociale. E adevarat, prin firma unde lucrezi DAR din bugetul asig sociale. Firma vireaza statului datoria la buget diminuata cu valoarea concediilor medicale.
dar e f important sa faca diferenta intre data nasterii si data intrarii in CIC !

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Mediajust, banii se vireaza nu din impozite, cu alea DD stie ce face statul(ca si cu taxa de drum), ci din fondul de asigurari...
Principiul neretroactivitatii stiu ca asa se interpreteaza mai nou,vb strict de CIC acum.

Nu, banii se vireaza fix din impozite - nu exista asigurari pentru acest tip de indemnizatie (daca te uiti pe fluturasul tau de leafa, vei vedea ca singurele contributii de tip asigurare sunt la sanatate si somaj, in rest mai este doar pensia si impozitul).
Principiul neretroactivitatii inseamna exact ce am spus, ca legea dispune doar pentru viitor. Nu se interpreteaza nimic acum, iar principiul vine din dreptul francez si-i vechi de peste 100 de ani.

(N-am rabdare sa citesc pana la capat - pot fi de acord cu orice revolta, dar adevarurile generale trebuie admise).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

cred ca modificarea, oricare din cele 2 variante ar fi (sau amandoua, nu m-ar mira) se va aplica de la ianuarie, banuiesc c-o vor da undeva prin nov-dec si se va aplica de la inceputul anului viitor.

si modificarea se va aplica tuturor? adica si celor aflate in CIC?

intrebare, Mediajust, stii cumva daca este legata cumva marimea alocatiei de concediu? cu alte cuvinte daca se face 1 an CIC se diminueaza implicit si alocatia de 200 ron? sau ramane asa pana implineste copilul 2 ani?
merci anticipat

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Presupun ca prin "alocatia de concediu" te referi la alocatia pentru copiii de pana la 2 ani, care este de 200 de lei.
Daca asa este, nu vad niciun motiv pentru care ar scadea, indiferent de concediul mamei. Cele doua drepturi au baze legale diferite, fara legatura sau conditionare intre ele (daca ar depinde de durata CIC, atunci ar trebui sa scada de indata ce mama s-ar intoarce la munca inainte de 2 ani sau sa nu se acorde mamelor care nu au drept la CIC - or nu-i asa). Alocatia tuturor copiilor pana la 2 ani este 200 de lei, indiferent ce face mama in timpul asta.
Prin urmare, nu cred ca va scadea odata cu eventuala scurtare a CIC.

Mergi la inceput