Indemnizatia MAMELOR
Raspunsuri - Pagina 21
alinuk spune:
in seara asta de la ora 20 pe realitatea tv este o emisiune in care se va lua in discutie aceasta masura
este careva dintre voi care poate si are disponibilitate sa mearga la emisiune???
din pacate eu am bilete la teatru in seara asta si nu ma pot duce
daca da, dati-mi PM rapid!!
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
monicabo spune:
Noua lege a CIC-urilor (daca pot sa-i spun asa), partea cu reducerea condediului ingrijire copil (ma refer doar la partea asta, nu si la cea financiara), se aplica si celor ce sunt deja in CIC?
Ma gandesc ca ar fi absurd, ca o mamica ce are copil de peste 1 an, la data de 1 ian (daca sa zicem ca de atunci se va aplica legea), sa fie obligata, asa in scurt sa se intoarca la serviciu si sa rezolve problema lasarii copilului.
Macar mamicile ce nasc dupa 1 ian, au 1 an in fata pt a lua aceasta hotarare legata de copil.
Si clar, ar trebui lucrat, in paralel cu noua forma a CIC-ului si indemnizatiilor si la problema locurilor in crese...Dar de lucrul asta vad ca nu spun nimic
... Ca in curand aproape ca nici nu vor mai exista bunici disponibili, din moment ce se mareste varsta de pensionare...
Eu am terminat cu CIC-ul, deci nu ma mai afecteaza in mod direct eventuala noua lege, insa sunt si eu cu inima alaturi de alte mamici
Mult succes in toate actiunile voastre!
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
alinuk spune:
haideti fetelor
care poate sa mearga sa sustina acolo cauza mamelor????
PS: televiziunea pune masina la dispozitie persoanei care se ofera sa mearga!!!!
mesajul e valabil pana in ora 19-19h15 / ulterior nu mai e timp fizic necesar pt a ajunge in timp util la emisiune
de data asta chiar imi pare rau, am prg cu teatrul stabilit de cateva zile
Daca nu merge nicio mamica, am vorbit cu Raluca (fata care a participat la protestele din primavara din partea 'miresicilor') si
a zis ca va intra ea in direct sa vorbeasca
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!
lucialu spune:
Alinuk, dupa cum vezi, eu o luasem razna...scurtcircuit de-a dreptul intre ce-o fost in iulie cu taierile si sunt ceva luni de cand primesc banii taiati
. Noroc ca nu-mi dadea pace resemnarea citita pe aici zilele astea si siguranta lui Mediajust cu refuzul avocatilor, asa m-am trezit
Si toate astea pt ca nu pot concepe atata ticalosie si la acel nivel si nu sunt o naiva de felul meu. Ma mai gandesc si eu poate imi vine vreo idee, dar slabe sanse.
Am vazut emisiunea la Realitatea, felicitari Ralucai! Excelenta comunicare!Ne-a placut...chit ca iar ne-am enervat
Melisa tinand cont ca tu nasti la anul(btw:felicitari!) si ca pt la anul vor sa faca o noua lege unde se pare ca dupa proiectul prezentat de fete aici(linkurile postate) somajul va duce fix la o indemnizatie minima, nicidecum 85%...nu stiu ce sa spui sa faci, asigurarile sunt un rau necesar chiar daca nu beneficiezi cine stie ce, dar in caz de e buna si pentru un medicament, spital... Si da, si acum si se pare ca si pe viitor vor fi prinse in acele 12 luni necesare de contributii (deci se considera ca esti asigurata si somer fiind), dar tre sa fie 12 luni neintrerupte. Pe de alta parte sincer la cum se petrec lucrurile pe aici, cel mai sigur e ce ai tu in portofel...restul e cu poate , se pare ca...
Irina ase se pare ca pt bb 2 vor fi doar 600 de roni, dar e proiect inca, nu ca i-ar impiedica ceva sa il transforme in act normativ
dc nu revin cumva intr-un plan mai lucid
Dc cititi proiectul de lege, veti vedea ca se refera la ceea ce spuneam: viitorii parinti, nu pt cele care suntem deja cu o decizie data, noi avem drepturi restranse, sper ca doar anul asta.
alinuk spune:
acum m-am intors
evident o sa caut sa vad emisiunea din arhiva
imi pare rau ca nu a reusit nimeni sa reprezinte 'breasla mamelor' si live acolo
sunt sigura ca ralu a spus lucrurilor pe nume
fetelor sa va duceti sa vedeti 'Dineu cu prosti'...uiti pt 2 ore de indemnizatii, de tot
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!
cait spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim sa nu moara capra vecinului si sa stiti ca nu toata lumea are unde sa isi lase copii la cresa, nu sunt locuri la stat pentru toata lumea, iar la privat e foarte scump. eu de exemplu miercuri trebuie sa stau cu alex acasa ca nu am unde sa il las,aici miercuri nu este scoala, iar o bona sa stea cu el e fff scumpa. in spania ca sa il las pe alex cu cineva de la 8.30-15 imi cerea 450 de euro cand eu castigam 600, si am fost nevoita sa stau cu el acasa pana la 1 an ce am prins un loc la cresa. deci nu e chiar asa roz in occident cum se crede, dar nimeni nu face petitii, si sund destui copii. |
Un pic off topic..miercurea pe aici marea majoritate a copiilor sunt in centres aeres sau foarte multe mamici nu lucreaza miercurea deoarece au aceasta posibilitate.
Nu cred ca se compara conditiile si ajutoarele de aici cu ce se ofera copiilor mici in RO.
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
Kya spune:
Eu am o intrebare - se va reduce tot concediul de ingrijire copil, sau doar perioada in care se plateste? Ca nu am inteles...
Adica pot sa stau acasa 2 ani cu copilul, dar sunt platita numai 1 an si restul, daca vreau, stau fara sa primesc bani de la stat?
Ramonika spune:
| citat din mesajul lui lucialu Dc cititi proiectul de lege, veti vedea ca se refera la ceea ce spuneam: viitorii parinti, nu pt cele care suntem deja cu o decizie data, noi avem drepturi restranse, sper ca doar anul asta. |
deci care suntem deja in CIC nu vom fi afectate de taierea perioadei?
unde putem citi proiectul de lege?
Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz
Jasmine spune:
| citat din mesajul lui Kya Eu am o intrebare - se va reduce tot concediul de ingrijire copil, sau doar perioada in care se plateste? Ca nu am inteles... Adica pot sa stau acasa 2 ani cu copilul, dar sunt platita numai 1 an si restul, daca vreau, stau fara sa primesc bani de la stat? |
eu asa am inteles de la TV,ca putem sta 2 ani dar indemnizatia se acorda doar 1 an
pe urma...Dumnezeu cu mila!
unora li se pare ca timp de un an poti creste un copil cu zero lei?
nu,nici vorba,se asteapta sa ne intoarcem toate la serviciu
de ce sa plateasca statul o indemnizatie unei mame,nu e mai bine ca mama sa lucreze,sa castige un salariu si statul sa-i ia impozit,ca sa alimenteze bugetul ala ?
si pe urma sa auzim mereu si mereu ca ''nu sunt bani''?