Trombofilia o cauza a infertilitatii - 27 -
Raspunsuri - Pagina 15
alla76 spune:
Ruxandrada felucutari pentru inimioara!
ar fi minunat sa iti pui si tu in semnatura mutatiile, ca e mai usor de urmarit cine, ce , cand si cat a castigat la "marea loterie a mutatiilor"
balanta_tm, zi si mie te rog unde as putea citi una alta despre cat de nasoala e PAI pe fiecare "sortiment si aroma"
si mai zi si mie daca tot la ionita te duci? ea iti supravegheaza acum ca si hematolog sarcina?
felix76, cred ca te-ai topit cand ti-ai revazut "soricelul speriat"
Ralu_mv, inteapa-te si pt PAI
mrnscmnc felicitari pentru liniute. sa fie intr-un ceas bun!
in mod sigur nu acidul folic ti-a trimis cele 4 kg in plus! nu te risca...chiar nu inteleg cum ai putut opri acidul folic...cum poti sa spui ca nu ai vazut nici un rezultat la administrarea de acid folic?
ti-ai dozat folatul si stai asa de bine cu el de nu mai ai nevoie de suplimentare? si daca l-ai dozat, l-ai dozat in perioada in care administrai folat sau cand nu luai acid folic?
eu iau acid folic de 2 ani si nici nu am de gand sa nu il mai iau ...
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
Ruxandrada spune:
Fetelor, va multumesc mult pentru urari si incurajari!
Alla, subscriu parerii tale, acidul folic nu face rau niciodata, excesul se elimina prin urina, deci nu se poate vorbi despre o hiper-administrare, in niciun caz. Stiu ca trebuie sa fim precaute, in ceea ce priveste nivelul folatilor, cu vitamina B12 care e cea mai "nabadaioasa".
Spre rusinea mea, nu am reusit sa-mi fac semnatura, asa ca o sa scriu de fiecare data, pana cand imi iese, toata lista de detalii.
R.
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C si C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, sa ne ajute Dumnezeu sa fie cu noroc! 6+
tamaryllis spune:
Alla, si eu am mutatia PAI 4G/5G heterozigot, iar Uscatescu mi-a pastrat doza de 0.4 clexane stabilita inainte sa descopar aceasta mutatie. Mi-a spus ca e suficient tratamentul stabilit deja pt prot S sub limita si MTHFR.
Mie nu mi-a dat aspenter. De fapt mi-a zis sa iau pana cand incep stimularea, iar din prima zi de stimulare sa opresc aspenter si sa incep 0.4 clexane.
Tu ce mai faci?
14+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!
MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
alla76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tamaryllis Alla, si eu am mutatia PAI 4G/5G heterozigot, iar Uscatescu mi-a pastrat doza de 0.4 clexane stabilita inainte sa descopar aceasta mutatie. Mi-a spus ca e suficient tratamentul stabilit deja pt prot S sub limita si MTHFR. Mie nu mi-a dat aspenter. De fapt mi-a zis sa iau pana cand incep stimularea, iar din prima zi de stimulare sa opresc aspenter si sa incep 0.4 clexane. Tu ce mai faci? 14+ incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos! MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate... Dupa Ademar Barros, poet brazilian. |
multumesc de intrebare.
noi in continuare in pauza... aia impusa financiar.
dar ... PAM PAM! ajung la uscatescu saptamana viitoare sau cand ajunge ea la Bucuresti
si incerc sa programez si un HSG prin bucuresti (prefer o clinica privata unde e taxa cam la fel cu plicul pe care l-as da in maternitatea de stat... si conditiile in clinica incomparabil mai bune decat in maternitate)
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
floaredemac spune:
mrnscmnc , daca e stearsa a 2-a liniuta, este pozitiv totusi. Felicitari! Te rog eu sa incepi sa iei CHIAR ACUM acid folic!!! E un ORDIN! Glumesc, dar acidul folic nu trebuie sa lipseasca nici la o femeie "nemutanta". De la elevit e posibil sa fi pus ceva pe tine, dar mai degraba de la vit. E (mie asa mi-a zis ginecologul). Si totusi ce ar fi trebuit sa se vada dupa ce luai vitaminele astea, ca nu am priceput? Eu am luat acid folic inainte cu o luna-doua de conceptie si pana spre 5 luni la prima sarcina, este deja un "must have" sau mai bine zis "must take"...Cand am inceput elevit-ul am lasat acidul folic, dar oricum era in compozitie. Daca as fi alergica la aspenter, as baga suplimente de usturoi si mai exista extras de salcie alba (cred), asa-zisa aspirina naturala, dar daca esti alergica la acidul acetilsalicilic nu cred ca poti lua asta. Tu ti-ai facut testul de alergie si a iesit pozitiv? Poate esti alergica la ceva excipienti din aspenter, nu chiar la substanta activa.
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
PS: Dau edit peste edit, ca ti-am gresit de 2 ori numele Oboseala... varsta... de!
mrnscmnc spune:
Alla, Ruxandra si Floaredemac va multumesc mult de sfaturile voastre, insa nu ma certati asa tare ca acidul folic nu l-am oprit!!! In ianuarie am pierdut sarcina la 11 sapt, oprita in evolutie si de atunci la sfatul d-nei Uscatescu iau toate medicamentatia 20 de zile din luna cu pauza de 10 zile. Luna trecuta la sfarsit am oprit 10 zile si cand am reinceput nu am mai luat celelalte medicamente, dar am reinceput sa iau acidul folic. Floaredemac mi-au facut teste la Fundeni pt alergie si am o sensibilitate pe vene care nu-mi amintesc acum cum de cheama si in nici un caz nu am voie aspirina. pup
floaredemac spune:
pai tu ai zis ca ai oprit... vezi, ne-ai speriat degeaba! Of, daca sensibilitatea/alergia este dovedita clar, nu stiu ce ai putea face. Ce de gravidute pe aici, le-am pierdut numarul, trebuie sa mai intru si pe la odisee sa va vad. si sa se ia "starea" asta la cat mai multe dintre noi!
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
felix76 spune:
Ruxi, te duci la profil personal/editeaza profil personal/optiuni profil/semnatura scrii acolo balaria intre chestiunile astea [green ][size=1 ] balarie [ /size=1][ /green] si scoti spatiile pe care le-am pus eu ca sa apara cum trebuie "minuntia".
Tamy, uite ca mai apari si tu din cand in cand!
Mrn, baga acifolul din nou. Eu nu cred ca vitaminele ingrasa insa pofta de mancare pe care ne-o dau, cu siguranta. Daca a aparut a doua liniuta, e cu ochisori! Nu poti face si beta sa fii sigura? Ce fel de mutanta esti?
Alla, si eu iau acifol de ani buni, fara intrerupere si fara sa fi descoperit ca sunt mutanta decat de curand. I-am dat si sotului, cica face bine la cei care au tendinte de incaruntire precoce. Vad ca avem aceeasi mutatie numai ca tu esti pricopsita si cu PAI. Eu n-am facut-o ca cine stie?
Felix 9 fix
mutatie A1298C homozigota
If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile
alla76 spune:
felix, si al meu sot a luat acid folic. pe langa vit E, zinc, napraznic si toate minunile gen spermotrend si permen.
acum ia doar napraznic, un complex de vitamine, si niste balarii pentru glicemie, colesterol&CO. asa ca l-am lasat mai moale cu naturistele, ca are suficiente vitamine in tratamentul prescris de medicul de familie
cand il termina, reface spermograma, sa vedem in ce faza suntem, si regandim tratamentul pt oligospermia lui.
eu acid folic, neintrerupt din mai 2008, de cand ne-am pus pe treaba. in februarie 2009 mi-a scris bioloaga pe rezultatul de la papanicolau "deficit de acid folic". si am ramas masca...stiind ca suplimentam cu AF de 5 mg de vreo 9-10 luni. Ginecologului meu nu i-a dat de banuit de unde vine deficitul...a trebuit sa pierd sarcina si sa citesc subiectul asta aproape din scoarta in scoarta sa realizez de ce...
asta este...putin medici recomanda sa faci profilul de trombofilie.
_
Ruxandrada spune:
Felix, sa speram ca am reusit sa fac semnatura! Multumesc mult pentru sprijin!
R.
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc! 6+