Trombofilia o cauza a infertilitatii - 27 -
Raspunsuri - Pagina 16
mrnscmnc spune:
Fetelor ma scuzati ca v-am speriat, dar iau acid folic si am luat, doar celelalte le-am oprit. Cel putin vit E e.....ma doare capul pana vomit.Acum 2 luni asistenta de la Fundeni mi-a zis sa scot daca are asemenea efecte, evident am citit si prospectul si am renuntat, insa luna trecuta Uscatescu mi-a bagat din nou. Nu stiu ce mutatii am ca nu inteleg nimic din analizele alea de la Fundeni. O sa le afisez aici poate vreuna din voi ma lamureste. Uscatescu m-a trimis in mai sa fac cariotipul genetic al carui rezultat a fost ca nu am nici o mutatie cromozomiala. Vad ca voi mergeti la clinici particulare pt analiza fiecarei mutatii in parte insa Uscatescu a zis ca pana nu raman insarcinata sa nu mai fac nici o analiza. Vreau sa va intreb daca aveti idee cand se intoarce din concediu ca vad ca parerile sunt impartite.
dangabriela spune:
Hey!! Ma primiti si pe mine??
Acum am sosit de la eco morfofetala de trim I.
Am vesti bune dar si mai putin bune.
Bebe e f bine, dezvoltat normal , f jucaus, mai mare cu vreo 4 ziled ecat ar trebui, si se pare ca e baiat!!!!
Vestea rea este ca nu mi-a trecut ureaplasma, si mi-a dat sa caut 2 antibiotice , dar care nu se gasesc in Romania, si anume: Pyostocyn sau Josamycin.Asta nu e asa grav, ca fac eu rost de ele cumva.
Problema este ca am rezistenta usor crescuta pe arterele uterine ( eu avand probleme de coagulare, Factor Laiden) si cica e posibil ca pe la 30 de saptamani bebe sa nu mai cresaca cum trebuie!
Si inca ceva, dr mea a zis ca pna nastem noi, e posibil ca spitalul Municipal( unde vroiam eu sa nasc) nici sa nu mai existe, sa dea faliment , adica!
Cam atat , deocamdata, mai stau un pic sa-mi revin.
Va pe toate si noapte buna!!!
Mutatia Factor Laiden heterozigot, 11 +
floaredemac spune:
mrnscmnc eu, de exemplu, am mers sa fac analizele la synevo din 2 motive: 1. nu aveam cum sa ajung la Fundeni 2. sunt genul "sperios" care prefera clinicile particulare mai prietenoase decat cele de stat, chiar daca mi-am facut o gaura maricica in buget..cu ocazia asta. Dar macar am aflat ce am! Probabil daca eram din Bucuresti sau macar mai aproape, mergeam direct la Fundeni sa fac analizele, daca tot mergeam la dr Uscatescu, si mai scuteam niste bani (ii economiseam pentru clexane). Eu zic sa mergi pe mana ei si sa nu te mai stresezi, ca nu face bine stii tu cui
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
alla76 spune:
fetelor...la fundeni nu face mutatiile. fac doar analizele ce tin de manifestarea clinica a mutatiilor, dar analizele genetice, din cate stiu eu,nu le fac. deci tot la clinica privata trebuie facute
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
mrnscmnc spune:
Gabi felicitari pt bb si sa nu te stresezi ca poate nu o sa creasca rezistenta pe artere si va fi bine. Numai ca m-ai speriat ca si eu tot la Municipal merg si stirea cu falimentul m-a lasat fara cuvinte. Eu lucrez la stat si e fff greu ca spitalele sa intre in faliment. Eu ma ocup de falimentele firmelor dar la tribunal, insa ca sa intre in faliment un spital de stat e fff greu, mai mult nu prea e legal, de fapt spitalul e o institutie a statului.La stadiul la care sunt acum spitalele din Romania sunt de fff mult timp in colaps cu datorii de miliarde si nu au fost inchise desi nu stiu cum mai supravietuiesc.Sa nu mai zic cum isi i-au doctorii salariile, eu spre exemplu am luat azi lichidarea pe luna mai!!!! si suntem in iulie. Eu zic sa nu te sperii ca e greu sa se intample falimentul spital Municipal mai ales ca e al doilea dupa Floreasca la nr de pacienti,......Floaredemac si eu am facut cariotipul genetic la clinica privata si m-a costat in luna mai 450 ron, dar vroiam sa-mi scot din cap ideea ca am vreo gena in neregula.Va pup pe toate si vreau sa postati aici doar vesti fff bune
floaredemac spune:
Gabi, felicitari, sa dea DD sa fie bine in continuare ! Tu faci clexane acum? Scuza-ma, poate ai scris pe undeva, dar nu apuc sa citesc chiar tot. Ma gandeam ca nu trebuie sa te stresezi prea tare, daca hematologul vede situatia cu rezistenta pe arterele uterine (asta e IR, nu?), sunt convinsa ca iti va adapta tratamentul si totul va fi bine! Eu asa am intelese de la fete, ca iti creste doza de clexane si in functie de IR. Si eu tot cu FVL ma "mandresc", dupa cum vezi!
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
anna_leah27 spune:
Buna dimineata !
Fetelor,felicitari pentru bebelusi,sa fie sanatosi si voi sa va bucurati de ei!Ce incurajator e sa citesti ca apar tot mai multe gravidute!
Vreau sa va intreb:e cineva care mai ia throboass in sarcina , sau in perioada de incercari?Si daca da ,ati avut ceva reactii de la medicament?
Eu aveam usoare amorteli in picioare ,dar trecatoare,acum s-au diminuat si aproape ca au disparut ,dar mai am uneori dureri de cap(asta e posibil sa fie si de la vremea schimbatoare)...oricum de asta va intreb ca sa imi fac o idee daca de la thromboass este sau pur si simplu e coincidenta si simptomele mele mai au si alte cauze
Am momente in care sunt foarte stresata si ma panichez,inainte nu eram asa ,dar acum,cand imi amintesc prin ce am trecut (asta mi se intampla in fiecare zi)am momente cand simt ca nu o sa am forta
Si acum cu pofta de mancare...de cand iau medyn si acifol mi-a crescut apetitul,recunosc,desi stiam ca b-urile nu cresc pofta de mancare ,dimpotriva o scad si sunt recomandate in curele de slabiresau poate fiecare organism reactioneaza in felul lui,asta poate fi alta ipoteza.
Abia astept sa vad si eu 2 liniute roz,sa plang iar de fericire!
Gata ca o dau in melancolie,va pup si va doresc o zi cu soare!
Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot
denisa220972 spune:
Buna dimineta,
Gata! m-am aranjat si cu data la care fac chiuretajul bioptic pe data de 22.07 la orele 7,30 cu analizele in dintila clinica. Acum cum o dori si DD (sper sa fie bine) dupa aceea ma duc si la Uscateasca si cred ca am terminat cu revizia RK1.
Va doresc o zi buna
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Anticorpii antispermatici, Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota.
anna_leah27 spune:
denisa, sa treaca repede chiuretajul si sa uiti de el.
Si eu am facut un chiuretaj,dupa sarcina,dar eram atat de "drogata"(mi-au facut un cocktail super cu toate calmantele)ca nu imi aduc aminte
mare lucru ,nici nu am simtit,din cauza stresului si a medicamentelor.
Neplacerile de genul asta trec si le uitam cumva.Sa ne gandim cu sperante la bebe care va veni intr-o zi cu soare
Pupici!
Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot
felix76 spune:
Ruxi, ai reusit semnatura!
Alla, super ca ajungi la Bucuresti! Pentru hsg eu iti recomand pe dr. Albu Dragos de la Medlife Grivita. Eu am facut cu el histeroscopie si am fost multumita de prestatia dumnealui. Tu esti de departe, poti suna sa vezi ce analize iti trebuie inainte de procedura si sa te duci cu ele facute de acasa. Sa vezi ce spermograma buna o sa-i iasa sotului, napraznicul e miraculos in probleme din astea.
Mrn, mie mi-a fost teama sa iau vitamina E multa vreme pentru ca stiu ca in loc sa creasca fertilitatea, o scade. Nu stiu ce efect are asupra lui bb, parerea mea e sa intrebi un ginecolog daca sa o reiei sau nu. Bine ca nu ai intrerupt acifolul ca era bai. La Fundeni nu se fac mutatiile ci coagulograma, adica efectul pe care il produc balaurii asupra organismului. Nici eu n-am priceput nimic din ele
Gabriela, mai e muuuult pana la 30 de saptamani si fii sigura ca daca Uschi vede probleme la IR-uri creste doza de clexane! Felicitari pt bebe jucaus! Unde ai facut morfofetala?
Anna, eu iau de multa vreme aspener dar nu am avut nici o manifestare aiurea. Scrie-i lui Uschi vezi ce zice.
Floaredemac si eu cam am fobie de spitale de stat si de personalul de acolo. Ma mai uitam pe Discovery, ce frumos sunt tratati pacientii acolo, li se explica totul. La noi nu-ti spune nimeni nimic si io vreau sa stiu tot ce mi se face, ca doar nu sunt un sac de cartofi...
Denisa, mi-a scapat mie, ce-i cu curetajul biopsic?
Felix 9+
mutatie A1298C homozigota
If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile