Floricele de Liliac mai-iunie 2010 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
n_a_n_a spune:
Salutare mamici si burtici !
In sfarsit reusesc sa intru sa va scriu... ca de citit am mai tras cu ochiul azi la voi. Puiuta mea e tare agitata saracuta; ieri am inceput cu plansul mai devreme, cam de pe la ora trei; aseara a adormit intr-un final pe la unsprezece, si norocul meu e ca a dormit pana la patru (eram super franta ca duminica noaptea am prins per total patru ore de somn); la patru s-a trezit, am alaptat-o si a "picat la datorie" la loc, pana la ora sapte, de am reusit si eu sa ma trezesc fresh. Dar de atunci, sa te tii! Jur ca nu mai aud bine ! Se linisteste, atipeste, tresare, plange; si tot asa. Acuma, dupa kk nr 3 (toate trei insemnate cantitativ si cu presiune ca i-a iesit din pampers si s-a murdarit pana-n gat) vad ca s-a linistit si am putut sa o las putin jos din brate, dar doarme destul de superficial molfaind-o pe suzi, pe care a refuzat-o cu incapatanare pana acum.
Vivela, mersi ca ai povestit despre David si statul pe burta ; credeam ca bebita mea e sigurul copilas caruia nu-i place sa stea pe burtica . In prima faza dupa ce o asez pe burta linge cearceaful/paturica , pe urma se sprijina pe antebrate si ridica sus capsorul iar piciorusele le trage sub ea si incepe sa se impinga; si se taraste ca o rama, pe urma se impinge asa de tare ca i se ridica fuduletul prea sus si cade cu barbia jos; se enerveaza si se apuca de plans si gata cu statul pe burtica. Nu protesteaza totusi daca e rupta de oboseala, dupa ce o alaptez. Atunci o intorc sa ragaie si mai adoarme cu capsorul lipit de pieptul meu, DAR stau la verticala.
Cat despre statul in fundulet, pe Adelina o tin cumva semisezand, la mine pe burta si eu stau pe scaun, ca deja nu mai are rabdare sa stea pe spate daca nu doarme. Trebuie neaparat sa ii cumpar o salteluta centru de actvitati cum are Sabina (apropo: la Sabinuta), poate o "conving" sa mai stea pe spate, totusi. Oricum trebuie sa ii iau si patut, si www.chicco.ro/produse/nou-nascut-2/somn-14/promotie-pat-pliant-muzical-cu-nivel-intermediar-confetti-1430.html" target="_blank">acesta are si asa ceva. Mai are cinci cm si e cat salteaua cosuletului, deja e chiar prea mic pentru ea; iar in patul meu am avut surpriza azi dimineata sa o gasesc cu manuta atarnand pe langa marginea patului (pana am facut eu dus, s-a trezit si a inceput sa se impinga ca piciorusele, dar habar nu am cu a ajuns asa in margine de la mijlocul patului, ca de obicei se mai deplaseaza ea, dar nu mai mult de 20-30 de cm).
Bineinteles, de cand am inceput mesajul ne-am trezit, am plans, am papat niste tzitzi si acuma ne leganam maraind pe scaunul de la birou...
Pupicei
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
Madamar spune:
onana: noi am facut comanda deocamdata de Infarix hexa, insa medicul de familie, in a carui parere nu cred, mi-a spus sa nu il administrez inca ci sa astept intii Bcg-ul si apoi 2 luni ca sa ii potadministra infarixul, ca asa era pe vremuri... si ca parerea ei este ca un vaccin cu multe tulpini e mai agresiv si mai neindicat decit unul precum cel facut de cantacuzino, care are mai putine tulpini...ehhh, in fine. tu ai auzit asa ceva?
Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Onana spune:
Mary, Gripe e un sirop pe baza de marar, intr-adevar, e natural asa ca mult mai indicat decat infacol sau sab simplex, din acest punct de vedere. Deci poti sa-i dai fara pb, asa cum scrie in prospect, insa daca va avea vreun efect, asta o sa ne spui tu. Eu l-am incercat si cateodata il calma pe Tudor, se oprea miraculos din plans, alteori insa..apa de ploaie! Sper sa va ajute
Despre vaccin, mie dr pediatru mi-a spus ca e bine sa lasam o pauza de o luna intre vaccinuri (apropo de BCG, Infanrix), sa se "construiasca" pe rand imunitatea, iar Infanrix hexa este cel pe care mi l-au recomandat TOTI pediatrii pe care i-am avut, rand pe rand, atat la Matei cat si la Tudor (pana l-am gasit pe cel de care sunt intru totul multumita), deci eu nu i-as face altceva..
mamanati spune:
Noi am fost azi la clinica, med. de fam. a zis ca suntem mult mai bine, in pofida faptului ca pediatra zicea ca ne-ar fi internat. Dar vad si eu ca ii trece icterul, asa ca ramanem acasa. Sabina, .
Azi merg si eu la eco, sa vad poate scap de interventii, tare sper sa fie bine!
Dar tottusi o noua veriga in lantisor... Cami a facut febra noaptea 38.5 sper ca e doar o raceala. Am dus-o de dimi la mama. Se simte bine acolo.
Cris, imi pare rau pentru experienta cu rosiile. Dar noua ne-au spus ca piersicile sunt alergice(of, mi se face gura apa doar cand scriu acest cuvant).Cica, mai bine mananc caise. Si mananc cate 1,2 pe zi. mai cricneste mandruta, dar nu e grav. Tare imi e greu cu: aia -nu, si aia -nu!
Tot, Cris, legat de durere in picior. S-ar putea sa fie de la epi. Eu dupa prima nastere (la care am avut epi) aveam aceeasi problema. Diferenta e ca ma durea ziua. De fapt, cand mergeam, parca il trageam dupa mine putin (daca intelegi ce zic), parca schiopatam putin. Era mai vizibil in momentul cand trebuiam sa o iau in dreapta, piciorul stand efectiv nu-l puteam ridica, ci il taraiam de pamant. Dar a trecut de la sine, cam in 2 sapt. fara medicamente sau alceva. Dar am tras o sperietura zdravana, credeam ca asa voi merge mereu. Totusi poate mai bine consulti un medic.
Iar, Cris , nici eu n-o las pe Bibi sa doarma pe burtic. Si eu am gasit-o pe Cami, cand era bebe, cu fata in saltea. Mi-a inghetat inima in mine. De atunci, si pe Bibi o pun pe burtic doar cand e treaza.
Vezi, mey, Crisule, cu cata atentie te-am onorat azi?!
Nico, of si tu cu probleme dupa nastere. Sper sa se vindece operatia cat mai repede!
taty_ana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Onana Mary, Gripe e un sirop pe baza de marar, intr-adevar, e natural asa ca mult mai indicat decat infacol sau sab simplex, din acest punct de vedere. Deci poti sa-i dai fara pb, asa cum scrie in prospect, insa daca va avea vreun efect, asta o sa ne spui tu. Eu l-am incercat si cateodata il calma pe Tudor, se oprea miraculos din plans, alteori insa..apa de ploaie! Sper sa va ajute Despre vaccin, mie dr pediatru mi-a spus ca e bine sa lasam o pauza de o luna intre vaccinuri (apropo de BCG, Infanrix), sa se "construiasca" pe rand imunitatea, iar Infanrix hexa este cel pe care mi l-au recomandat TOTI pediatrii pe care i-am avut, rand pe rand, atat la Matei cat si la Tudor (pana l-am gasit pe cel de care sunt intru totul multumita), deci eu nu i-as face altceva.. Sorana Matei (21.02.2008) si Tudor (24.04.2010) |
noi trebuia sa facem ieri infanrixul dar med de fam mi-a spus ca joi vine BCG-ul si le facem concomitent ca merge....acuma m-ati bagat in ceata ca nu-i bine sa le facem impreuna....sa intreb oare pediatru?
http://emma-antonia.weebly.com/
Madamar spune:
oficial, si inca o data
BUN GASIT IN ACEEASI FORMATIE, CU BEBELUSI SANATOSI!
NANA, ARTU, EXTRAORDINARA COMPOZITIE!:)
Sa ne dea bunul Dumnezeu norocul odiseei noastre, sa [utem incheia toate etapele cu succes!
Vivela spune:
repejor ca ne grabim la medic.
ck, ne-am programat si noi la Giulesti pt vaccin (multumesc mult , oricum, pt info), dar luni. am sunat pe la ora 11 si mi-au zis ca saptamana asta deja e f aglomerat. m-a intrebat si pe mine daca locuiesc in sect. 6, i-am zis ca nu (noi stam in 3) dar ca am nascut la giulesti. a zis ca e ok si asa si aceleasi informatii mi le-a dat si mie ref la ce trebuie sa avem la noi.
Alina, , l-am pus pe damian in wrap in aceeasi pozitie in care ai pus-o si tu pe Antonia, deci ca broscuta. mie imi pare ca sta - in principiu - bine, confortabil, doar ca tb verificate bine piciorusele din cand in cand, ca el le mai misca (nu mult, ca nu prea are loc, dar le misca).
despre vaccinuri, eu nu m-as repezi sa fac doua deodata, si-asa infanrixul contine tulpini pt 6 boli, mai adaug si cel pt tbc - vai de bietul organism cate trebuie sa suporte. nu zic, poate ca nu sunt efecte vizibile - si aparent totul e ok, insa mie nu-mi suna bine bombardarea asta deodata cu atatia virusi, chiar si atenuati. daca ar fi dupa mine, as face pt fiecare din boli separat, cu inconvenientul inteparii de mai multe ori. dar n-am incotro, tb sa supun copilul la vaccinuri "penta" sau "hexa" sau ce o mai fi....
Sorana, nasol cu cuvintele astea, ca te face copilul de bau imediat. eu am injurat (nu f grav ) fara sa-mi dau seama ca david e langa mine si imediat a spus si el, foarte clar si raspicat. acum stau si astept sa vad cand o sa o mai tranteasca.
Si david inventeaza cuvinte, dar sunt chiar inventate, fara sa pot sa-mi dau seama de unde le ia sau care e originea lor .
sper sa nu ne prinda ploaia pe drum. pupici.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Onana spune:
Vivela, hihi, si Matei inventeaza cuvinte si ma intreb de unde le scoate, multe de tot si incontinuu, de vreo 2 saptamani a inceput. Cu cuvintele urate pe care le aude, e alta poveste, si eu am avut chiar ieri o iesire si imediat m-a intrebat, curios, ce am zis
Si apropo de David al tau, m-am uitat si eu la pozele voastre iar asemanarea dintre fratioro e izbitoare, parca-ar fi gemeni identici Ce frumos..
Tatyana, eu una nu i le-as face deodata, mi-aduc aminte ca si Laurita spunea aceeasi recomandare de la pediatrul ei, eu as merge pe ce spune pediatrul, dar tu faci oricum cum vrei
NicoletaB spune:
Si noua pediatru ne-a spus la fel sa lasam intre bcg si cel care se face la 2 luni un interval de o luna.
deci daca facem bcg-ul mai tarziu de o luna a copilului sa o anuntam ca sa facem Infarixul mai tarziu un pic.
Fetele, care ati nascut la Medlife, ati fost sunate pt BCG?
Mamica lui Mihai Rares
Madamar spune:
Nana, am vz ca vorbeai de somn si leganat in scoica... vreau si eu "metoda" - POATE nu am fost pe faza, nu ai vrea sa detaliezi, sau cineva care stie ce si cum, in ce ordine. La mine scoica inca zace impachetata, nu am scos-o la mezat.
Cit despre bouncer, am incercat, dar nu tine la micul meu bebe... Vreau si eu metode de linistire, ca de o vreme colicii nu ne lasa timp de liniste mai deloc. Daca dupa botez incepusera mai pe seara, azi ne chinuie de la prinz... in episoade...:(
Ale: sper sa isi revina micuta Karina din starile astea si sa iti revii si tu! Si Mateo este departe de a fi cel mai cuminte copil insa imi doresc un fratior/surioara pt el, in ciuda oricaror stari!