Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (95)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

nu mai pot de somn. capitulez. sotul e plecat la pescuit, asa ca noaptea asta trebuie sa dorm cu Dani. somn usor la toate.
noapte buna.

de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Mariucasara, chiar vroiam sa zic si eu ca tu ai o siguranta cand spui ceva, adica te-ai intrebat (pe tine te) si apoi ai intrebat cel putin o alta persoana sa-ti confirme... Oricum pentru mine postarile tale sunt un filon de informatii utile.

Blue_flower, eu n-am nicio experienta cu lapte praf.
Din teorie stiu ca e pe varste nu din cauza laptelui in sine ci a suplimentelor adaptate pentru nevoile copilului.

Simplicity premergatorul e pentru mamici mai mult decat pentru copii. Pentru ca ii tine ocupati, intr-o oarecare siguranta si iti poti face din treburi...
Si inca o precizare, cand zicem premergator nerecomandat de medici ne referim la modelele in care plasezi copilul cu totul si sta cumva in fund in el, ca mai e un model de care copilul doar se sprijina (si il impinge) si astfel nu mai apar probleme la vertebre, dar nu mai prezinta avantajele celelalte, fiind neprins in el, copilul se plictiseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

cris.d, ref la oki - daca suspectezi chestia 1 trebuie consult neurologic, e o problemuta reversibila care se poate trata.

Am invatat o chestie de curand - la bbi totul e mult mai simplu de reparat si inca definitiv, daca nu sunt tratate la timp anumite lucruri atunci se agraveaza pana la stadiu ireversibil... de ex. scolioza (mea) - daca as fi tratat-o in adolescenta probabil s-ar fi corectat de tot, acum e prea putin probabil... asta fiind doar un exemplu... so, noi ca mamici avem un rol extrem de important in depistarea timpurie a anumitor afectiuni care se pot agrava la maturitatea copilului (un oximoron corect din punctul meu de vedere).

vazt fetele care se plang de spate - si io cu spatele dar la mine e de sus pana jos (spondiloza, scolioza, lordoza, cica si cifoza si discopatie)... fac kineto si azi am simtit un declick, cumva am simtit pentru prima data dupa o foarte mare perioada de timp ca ma pot misca mai amplu, mai repede, mai fara dureri... si asta numai dupa 3 sedinte de kineto... la sedinta doi icneam si gemeam aproape la fiecare exercitiu si pe saltea m-am intors de pe o parte pe alta cu mare dificultate (mi-a si fost rusine de starea mea, ca o baba neputincioasa)... astazi a mers mai smooth si pentru prima data dupa o foarte mare perioada de timp in tramvai n-am vrut sa-mi pun fundu jos, ma simteam foarte energica pe caldura de la ora 14... deci, miscare! eu nu intelegeam cum vine asta... si cat de importanta poate fi...

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

ruxita, si noi avem o fimoza de toata "frumusetea". la inceput aveam sperante sa il pot decalota, dar s-a prins la loc, ma si intreb pe unde mai face pipi. nu stiam sa existe creme in sensul asta....si creama aia ce face?....elesticizeaza pielita?..ce?..ca nu ma duce capu....

mama unui pui...Stefan

Mergi la inceput

ce frumoasa poate fi viata...e ora 11 jumate iar fi-miu canta....chiuieli..prrrrrrr...aaa...aAaaaaaAAAAAAAAAA....si intinde mainile spre mine...inca nu am inteles exact ce vrea sa insemne gestul asta, dar cred ca vrea sa ma duc la el, sa ma mangaie...nu stiu....

mama unui pui...Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Mamicutelor cu experienta ce parere aveti de premergator?este util?cam cat timp sta in el(luni-ma refer de ex de la 7-8 luni pana incepe sa mearga)?idei am auzit si pro si contra(dpdv medical).....nu stiu daca as investi(aici sunt scumpe) in ceva care nu i-ar folosi......sau ii foloseste?

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

nu am experienta, dar premergatoarele sunt un subiect disputat. unii pediatri nu recomanda. de ce, nu stiu. sotul meu a cazut rau de tot din cauza unui premergator, s-a blocat o rotita in timp ce el gonea intr-o camera goala. si a dat cu capu de calorifer. bine, asta a fost acu 30 de ani, intre timp au aparut OZN-uri. cu toate astea, el, adica sotul, vrea sa-i luam de pe acum premergator pediatra i-a taiat elanul insa..

mama unui pui...Stefan

Premergatorul NU este recomandat pt. ca, copilul se sprijina doar pe coloana vertebrala atunci cind piciorusele ii obosesc, ceea ce nu e bine . Copilul se lasa pe jos, adica pe patura de activitati pana se intoarce pe burta, se ridica in 4 labe, se sprijina de lucruri si se ridica singur in picioare. Eu asa am facut cu cei doi mari ai mei, asa voi face si cu Mara.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia

Mergi la inceput

eu va zic noapte buna. ma dor ochii, implicit capul....NB!

mama unui pui...Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Mariucasara, chiar vroiam sa zic si eu ca tu ai o siguranta cand spui ceva, adica te-ai intrebat (pe tine te) si apoi ai intrebat cel putin o alta persoana sa-ti confirme... Oricum pentru mine postarile tale sunt un filon de informatii utile.

Blue_flower, eu n-am nicio experienta cu lapte praf.
Din teorie stiu ca e pe varste nu din cauza laptelui in sine ci a suplimentelor adaptate pentru nevoile copilului.

Simplicity premergatorul e pentru mamici mai mult decat pentru copii. Pentru ca ii tine ocupati, intr-o oarecare siguranta si iti poti face din treburi...
Si inca o precizare, cand zicem premergator nerecomandat de medici ne referim la modelele in care plasezi copilul cu totul si sta cumva in fund in el, ca mai e un model de care copilul doar se sprijina (si il impinge) si astfel nu mai apar probleme la vertebre, dar nu mai prezinta avantajele celelalte, fiind neprins in el, copilul se plictiseste.

_
Povestea unei .
Cresc
Chiar am vrut sa spun ca pers care mi-au recomandat premergator mi-au adus ca prim argument: asa poti sa faci si treaba(nu are rost sa mai spun si replica mea)......nu stiu de ce dar in sufletul meu am o mare retinere vis-s-vis de acest premergator,instinctiv nu imi vine sa il accept........dar nu as vrea sa nu ii cumpar pt ca am eu pitici(de aceea am cerut niste opinii)

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

miruna zambeste,miruna zambeste
nu-mi vine sa cred cat de frumos poate sa fie

ce ciudat..ca si cu intorsul capului dupa zgomote s-a produc parca un declic,nu a fost o trecere treptata
abia acum cand la fiecare zambet ma mai relaxez un pic imi dau seama cat de incordata eram

Mihaela Miruna Elena-18.01.2010 si Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria

scumpa de tine , dam multi pupici de la Anastasia pentru fetele frumoase

saptamana asta sunteti pe acasa, Dastefa si Lorex? poate reusim sa ne vedem daca e vremea buna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia2000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

BEA, 38 nu e febra in curicel, din cate stiu.alte semne? noi avem 2 margelutze albe din ce in ce mai pronuntzate pe gingie jos. e maraita, roade tot, tzatzele mele vinete de la mushkat/intins sfarc.pupam ivanel sa treaca repede

RUXITA, succes in tratamente combinate. tre' sa mearga! sanatate. si Ema are un oki mai mic, mai ales la oboseala. dar si tati are, eu am zis ca seamana cu el, plus faza cu organele pare care nu-s la fel. nu stiam de nr 1 si 2, o sa intreb si eu pediatra.

DECENUELA, ema adoarme la tzatza, in 90 la suta din cazuri. restul, la tati in brate, plimbata, dansu' ploii. in plus, unde adoarme, akolo ramane, k altfel se trezeshte. deci, in bratze. sunt rupta de spate si eu. nici in marsupiu nu o mai kar des, ca aveam o durrere cam mare pe peretzii vaginului, ca o presiune, cum era in sarcina daca mai stii, cand ne vaitam unele de dureri la fifi

btw, ati facut control la gine de 6 luni de la nastere?? io inca nu, dar vreau sa ma programez

Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)

poze

povestea noastra

asta cu trasu de sfarc e valabila si la noi.
Trage de el si se uita la mine sa vada ce fac si se pune pe ras.
Eu ii zic ca ma doare si ca nu-i mai dau sa pape si el se pune pe ras si mai tare.
Ce l-o distra asa tare sa traga de sfarc nu stiu.
FAza curioasa e ca la mine trage doar de unul singur. Celalalt e doar pt papa

Mergi la inceput