Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (95)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Mariucasara, stiu ca am lapte mai putin pt ca nu mai am sanii plini de lapte. Ma trezeam cu ei dimineata mult mai plini daca mancam bine seara, acum nu mai mananc asa. Iar ziua nu mai beau 4l de apa, pt ca sunt la servici si as muri pana la 5pm cand ajung acasa. Si oricum vreau sa ma obisnuiesc sa alaptez doar dimineata si seara. Cat s-o putea.
LP e ok, numai ca scrie pe cutie ca e valabil 3 sapt de la deschidere. S-ar putea sa aiba mai mult de 3 sapt. Pot sa ii dau NAN 2 daca nu are 6 luni?
Deci e posibil greva foamei si vomitat de la dinti?
Tetine nu vrea decat de la NUK alea de plastic ordinar, siliconul nu il suporta....asta dupa ce am casa plina de aventuri!

de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm

Acum mi-am dat seama, tu spui ca regurgiteaza laptele tau ptr ca da afara lapte proaspat(nedigerat) imediat dupa alaptat, nu? Daca e partial digerat atunci nu ai de unde sa stii ce da afara de fapt si as zice sa mergi la medic sa nu fie vreo intoleranta la lp.
Noi mergem pe Aptamil 1 pana la 6 luni fix.

Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

sapat dupa crema minune pentru putzulici de baietei - Graphites Salbe - unguent homeopat, o sa incerc sa rezolv problema lui putzi pana sa avem anul, ca am prins niste discutii de forumuri despre problema asta la baietei de 1 an si ceva - 6 ani, cu indicatii de operatie chirugicala sub anestezie generala, recuperare dificila de cateva saptamani si probabil sechele (cum Doamne iarta-ma sa nu)- de genul desensibilizarea glandului si macar atat ii datorez fiului meu - o jucarie functionala!

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

La ce foloseste crema asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Citat:

sapat dupa crema minune pentru putzulici de baietei - Graphites Salbe - unguent homeopat, o sa incerc sa rezolv problema lui putzi pana sa avem anul, ca am prins niste discutii de forumuri despre problema asta la baietei de 1 an si ceva - 6 ani, cu indicatii de operatie chirugicala sub anestezie generala, recuperare dificila de cateva saptamani si probabil sechele (cum Doamne iarta-ma sa nu)- de genul desensibilizarea glandului si macar atat ii datorez fiului meu - o jucarie functionala!

_

Ce problema? Nu v-a decalotat fortat acum cateva luni cealalta doctorita? Sau confund?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

ieri am fost la pediatru sa ne vada. avem 6.490, 69 cm, ochi frumosi ca de fetita, totul e ok. intreb eu "nu e/pare subnutrit?"..."nuu, cum sa fie...". ca sa nu il fortez cu statu in fund. am intrebat cand pot sa ii dau branzica...un pic mai incolo, dar cica daca vreau sa o prepar eu, sa o fac din LP ?!?!?!?!?!?!?WTF?! daca nu, sa cumpar una f proaspata....ei, eu o sa fac ca mine. o sa cumpar lapte si o sa o prepar cu calciu lactic sau lamaie, sau fac iaurt intai si dup-aia fieb iaurtu. ca are gingia f f angorjata, dintisorii sunt pe drum, sa ii dau cu tantum verde. da ala cica nu e bun...asa ca nu ii dau...vedem cum evolueaza lucrurile.
cristies, cris.d, sa va fie de bine concediile, iar catalutza...distractie placuta!
de maine nu ii mai dau morcov, ca vad ca-l constipa. toata saptamana trecuta si asta, pana acu 2 zile a facut ca la carte, acu 2 zile nimic, iar aseara, am vazut ca icepe sa chitaie si sa se screama, l-am ajutat eu cu termometrul....a facut tare, greu,l-a durut, a plans...of....

mama unui pui...Stefan
Sa stii ca si eu am inteles ca branzica s-ar face din LP,cel putin la inceput(ca asa cum nu e recomandat laptele de vaca pana la 1 an-pt ca ar fi prea gras,cica, atunci nici branzica....ca e doar facuta din lapte de vaca-dar fetele ziceau ca prin fierberea laptelui elimini acea prb.............acum tu stii mai bine,eu doar am vrut sa iti spun ca nu esti singura care a auzit asta cu LP

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

Citat:

Mariucasara, stiu ca am lapte mai putin pt ca nu mai am sanii plini de lapte. Ma trezeam cu ei dimineata mult mai plini daca mancam bine seara, acum nu mai mananc asa. Iar ziua nu mai beau 4l de apa, pt ca sunt la servici si as muri pana la 5pm cand ajung acasa. Si oricum vreau sa ma obisnuiesc sa alaptez doar dimineata si seara. Cat s-o putea.
LP e ok, numai ca scrie pe cutie ca e valabil 3 sapt de la deschidere. S-ar putea sa aiba mai mult de 3 sapt. Pot sa ii dau NAN 2 daca nu are 6 luni?
Deci e posibil greva foamei si vomitat de la dinti?
Tetine nu vrea decat de la NUK alea de plastic ordinar, siliconul nu il suporta....asta dupa ce am casa plina de aventuri!

Acum mi-am dat seama, tu spui ca regurgiteaza laptele tau ptr ca da afara lapte proaspat(nedigerat) imediat dupa alaptat, nu? Daca e partial digerat atunci nu ai de unde sa stii ce da afara de fapt si as zice sa mergi la medic sa nu fie vreo intoleranta la lp.
Noi mergem pe Aptamil 1 pana la 6 luni fix.

Da, regurgiteaza imediat dupa alaptat. De fapt el scoate aer in timpul mesei de vreo cateva ori si acum, odata cu aerul ...iese jet.
LP i-am mai dat, de la nastere pana la 1.5 luni, ocazional, cand inca nu aveam LM constant.
Eu imi fac mustrari de constiinta ca am fumat o tigara si am baut niste guri de vin. Asta sa fie...si sa nu fie altceva mai mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Mamicutelor cu experienta ce parere aveti de premergator?este util?cam cat timp sta in el(luni-ma refer de ex de la 7-8 luni pana incepe sa mearga)?idei am auzit si pro si contra(dpdv medical).....nu stiu daca as investi(aici sunt scumpe) in ceva care nu i-ar folosi......sau ii foloseste?

nu am experienta, dar premergatoarele sunt un subiect disputat. unii pediatri nu recomanda. de ce, nu stiu. sotul meu a cazut rau de tot din cauza unui premergator, s-a blocat o rotita in timp ce el gonea intr-o camera goala. si a dat cu capu de calorifer. bine, asta a fost acu 30 de ani, intre timp au aparut OZN-uri. cu toate astea, el, adica sotul, vrea sa-i luam de pe acum premergator pediatra i-a taiat elanul insa..

mama unui pui...Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Citat:

_

Ce problema? Nu v-a decalotat fortat acum cateva luni cealalta doctorita? Sau confund?

_
Povestea unei .
Cresc

ba da, a decalotat fortat si n-am mai insistat de atunci si acum na poftim ca s-a prins la loc...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:

Mamicutelor cu experienta ce parere aveti de premergator?este util?cam cat timp sta in el(luni-ma refer de ex de la 7-8 luni pana incepe sa mearga)?idei am auzit si pro si contra(dpdv medical).....nu stiu daca as investi(aici sunt scumpe) in ceva care nu i-ar folosi......sau ii foloseste?

Mie medicul mi-a zis nu premergator. Cel putin nu pana nu se ridica si nu merge tinandu-se de pat, mobile, etc. Forteaza coloana, soldul, impiedica puiul sa invete sa cada si bonus se poate rasturna (am patit-o de 2 ori cu Sara) Eu nu il voi folosi. La Sara am avut pe la 11 luni pana la 1.2 ani. E util ca poti sa te mai indrepti de spate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:

Citat:

Eu nu am experienta cu alt copil, eu zic ce m-a invatat Dr. Ortoped.
Premergatorul e interzis. Am inteles ca in alte tari nu se mai comercializeaza, in Ro inca se recomanda de unii pediatri, , ca na, noi suntem mai in urma.
Noua ne-a zis clar ca e interzis, mai ales ca a avut probleme cu labutele. Se pare ca bebeul merge mai greu daca foloseste premergator, ca merge pe varfuri in loc de a folosi toata talpa, etc.
Ceva e sigur: eu nu ii iau lui Dani.

Stiu ca in Canada sunt interzise(ce mi s-a spus si mie),aici sunt din acelea care pasesc direct pe pardoseala,sau care au jos ca un fel de suport(nu ating pardoseala ci acel suport,ca un fel de covoras)sau ca un balansoar.....medicii am inteles ca nu sunt de acord...cel putin unii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:

Citat:

_

La ce foloseste crema asta?

fimoza...

_

Mergi la inceput