Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (95)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

am mai vazut, dar pe ffw, nu mai nominalizez, k a venit tati si ne culcushim. nishte frumoshi, haioshi, gratzioase, delicate, interesantzi, pufuletzii ashtia. ce noroc pe noi!

Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

dastefa....pai tre sa scoatem majoretele, nu-i asa...? doamne ce ma bucur...sa-i dea d-zeu sanatate...sa zambeasca si sa te faca si pe tine fericita

mai fetelor..care momentan umblati la targul bio ( io nu ma duc..pt ca e plin de carnuri..carnatz..cozonac...si alte...ABERATII... Ultima data am comis-o rau...mai ales jiji mare asa ca de data asta...pas) cum adormiti voi copiii? jiji era mort..se freca la ochi...a mancat tt juma de ora..timp in care a si motzait si acu e fresh...iar io pic langa el...tasu e ..ranit demult...

nu ziceti in brate.ca in bratze nu...decat in leagan..k e altfel centrul de greutate...

acu l-am pus pe burta pt ca nu-i place..sa se chinuie...da vad ca in loc sa se intoarca da in mansalier...

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR...stationare la mal sau....mall?...

Decenuela,a mea fetita adoarme la san deobicei,cand e obosita o plimb prin casa sau in carucior afara,in brate,noi nu avem leagan....dar de cele mai multe ori ritualul e plimbat si apoi san(asa adoarme),am avut si surprize de genul adormit singura(dar le pot numara pe degete)...........eu nu am solutie pt tine pt ca sunt in aceeasi situatie,am scris ca sa stii ca nu esti singura,mie cel mai greu imi e dimineata,in sensul ca as mai dormi.......iti trimitem o iar de la Ariana trimitem un pupic pt jiji moldoveanul

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

ehe..pai io tot ca tine la tt...mai rau e ca nici in carutz nu doarme...iar de leagan ...ma refeream la cel din parc ( il tin in bratze si hatza, hatza pana adoame) ...oricum tzatza e sfanta

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR...stationare la mal sau....mall?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

Dastefa cat pot sa ma bucur! i-am zis si sotului, ii ziceam si Irinei, dar doarme . Am vazut pozeee, e superba fetitza ta, cat de bucalata si cat par...Irina pare cheala pe langa ea...

Ruxita noi avem 2 pediatri, una vine acasa lunar si rasp la tel indif de ora la care sun, face vaccinuri, evalueaza etc. A doua o avem la medicover, ca avem abonam acolo si daca tot avem am inscris-o si pe ea. PLus ca mai mergem si la dna Culcer cand am ceva deosebit la care nu ii dau de cap sau nu sunt ok cu rasp de la primele 2 . Si tot fac de capul meu, ca vb aia eu stiu cel mai bine cum e cu copilul meu....aaa si avem si med de fam, dar care doar ne are in evidenta, ca nu e pediatru...dar o mai vede si ea . Doar pt ca sunt eu ipohondra!

Fetele, nu stiu daca mai apuc sa intru maine ca o sa fac bagaje etc..iar luni!!!!!!!!!! plecam in concediu, plecam in concediu!!!!va pup si sa nu scrieti 20 cap pana lunea urmatoare!

Catalutza mami de Irina

ne-ai zis unde pleci si cand revii?
Concediu de vis si reintoarcere usoara(ca asta e cea mai nasoala).

Ce bine e cand nu tre sa alegi, cand le poti avea pe toate...

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Fetele, salutare, am o problema si ma rog de voi sa cititi si sa va dati cu parerea, pleeeaseee:
Joi pe 1 iulie am inceput serviciul. De luni, adica 28 iunie, am inceput sa ii dau lapte praf la ora 11-12 si putin la ora 3-4. La 5 il alaptez si la fel si seara, tot alaptat.
Dani tuseste de la stafilococul din gat. Il dau cu Bactroban in nas, care se topeste si curge si in gat.
Ieri dimineata a vomat cu jet la laptele meu. Azi dimineata a vomat la fel. Dupa lapte praf nu vomita. Dupa laptele meu de azi de la 3 a vomat, nu mult, dar un regurgitat mai mult.
Mentionez ca am inceput dieta Rina, aia disociata pe zile. Si am baut in jur de 40-50 ml de vin in doua seri, miercuri si joi parca. Si am fumat o tigara miercuri seara.
So, astea sunt datele problemei.
De ce vomita de la laptele meu? Nu e supra hranit sigur, ca el refuza cand nu mai poate si azi chiar am socotit cat a mancat si nu a mancat mult, dimineata san regurgitat partial, LP 180ml la ora 1 plus putin san, 100ml LP la ora 4, apoi san la 7. Fata de cat manca el, e f putin, ca eu nu mai am lapte mult de cand cu dieta. Azi am mancat spaghete cu sos de rosii, bune la gust.
Nu are febra, doarme normal, e agitat de la dinti cred. E posibil de la dinti sa vomite? Si sa manance mai putin?
Sa sun pediatra?
Sunt cam ingrijorata pt ca nu am descoperit de unde are stafilococul, pt ca noi nu il avem, bunicii nu il au. A mai ramas sa fac eu cultura din lapte. O sa ma duc luni dimineata la Cantacuzino sa vad daca pot sa fac acolo. E posibil sa ii fie greata de la laptele meu in cazul in care am eu stafilococ? Si de ce tocmai acum, ca l-am alaptat exclusiv pana acum o saptamana?
O fi laptele praf vechi? Am o cutie de LP nr 2, NAN, dar el nu are 6 luni, are 5 si 3 zile. Pot sa ii dau NAN 2? Sau neaparat dupa 6 luni cum scrie pe cutie?
Of, am pus o gramada de intrebari.....

de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm

Si Sebi a avut o perioada in care regurgita laptele meu. Cauza nu am descoperit-o. De unde stii ca nu mai ai lapte mult? E posibil sa iti simta lipsa si sa fie mai lacom...Daca ii ies dintii e posibil sa il doara si sa pape mai putin din bibe (tetina e mai dura decat sanul pentru gingiutele sesibile). Si noi suntem in greva foamei de cand cu dintii...
Edit: Daca era lp vechi (banuiesc ca e in garantie si depozitat corespunzator) cred ca ar fi regurgitat/vomat dupa masa de lp.

Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

ieri am fost la pediatru sa ne vada. avem 6.490, 69 cm, ochi frumosi ca de fetita, totul e ok. intreb eu "nu e/pare subnutrit?"..."nuu, cum sa fie...". ca sa nu il fortez cu statu in fund. am intrebat cand pot sa ii dau branzica...un pic mai incolo, dar cica daca vreau sa o prepar eu, sa o fac din LP ?!?!?!?!?!?!?WTF?! daca nu, sa cumpar una f proaspata....ei, eu o sa fac ca mine. o sa cumpar lapte si o sa o prepar cu calciu lactic sau lamaie, sau fac iaurt intai si dup-aia fieb iaurtu. ca are gingia f f angorjata, dintisorii sunt pe drum, sa ii dau cu tantum verde. da ala cica nu e bun...asa ca nu ii dau...vedem cum evolueaza lucrurile.
cristies, cris.d, sa va fie de bine concediile, iar catalutza...distractie placuta!
de maine nu ii mai dau morcov, ca vad ca-l constipa. toata saptamana trecuta si asta, pana acu 2 zile a facut ca la carte, acu 2 zile nimic, iar aseara, am vazut ca icepe sa chitaie si sa se screama, l-am ajutat eu cu termometrul....a facut tare, greu,l-a durut, a plans...of....

mama unui pui...Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Eu la doua capete... si in urma cu recuperatul si on air in cap. asta.

Merci Catalutza de info cu ceaiul si de impartasirea experientei mamei tale. Multe mamei tale care a rezistat eroic sa te alapteze atat pe vremea cand nu se stiau avantajele alaptatului. Sa aveti concediu placut si timp bun!

Am vazut-o pe Mirunica! Ce frumuseteeeeee!!! Felicitari pentru zambet! La mai multe!

Am vazut-o si pe nepotica lui Beatrice. Ce oki!!!!! Pupam Ivanelul!

Ruxita ma bucur ca e mai bine Caius si ca ti-a infirmat doctorita temerile. Eu stiu ca medicamentele nu-si fac efectul de pe o zi pe alta .

Andrelina, la steamer e mai mult decat bine! Ideea de supa se regaseste prin carti pentru diversificare timpurie si primele dati cand se dau legume pentru a obisnui copilul cu noi gusturi, nu cand ii dai mancare cu rol nutritiv... Sorry de incarcator.

Va multumesc pentru complimente. Si ma bucur ca v-au placut bonusurile. Decenuela era intr-adevar cu usturoi . Stii ca au obiceiul sa dea ceva din partea casei, la astia specificul era painea asta cu pasta de masline. Imi ploua in gura si acum.

Cris.d, nici pe mine nu prea m-a iubit monti in concediu. Nu cred ca a fost masa in care sa nu fac ceva aiurea . Ce m-am abtinut cu succes - bere, cartofi prajiti (cu greu ca la multe feluri aduceau ca bonus), sucuri si fructe dupa masa.
Ce nu m-am abtinut... baclavale cu toate minunile in ele si inghetata. Si in cele doua saptamani cat nu m-am cantarit nu s-a produs nicio modificare (adica probabil in una am slabit si in una am pus).

Ce mai ziceam... Decenuela foarte inspirata ai fost ca n-ai mers la targ. O gramada de mezeluri apetisante, placinte de toate felurile, o vitrina cu niste prajituri minunate... si doar un comerciant cu mere. Si alea IDARED... Am luat un kil, jumate de prune fara samburi (bune), branza de mai multe feluri, magiun de topoloveni si dulceata de capsuni de topoloveni (new pentru mine). Si am mancat si o cioco de casa acolo (ca in loc de kurtos si inca ceva tot unguresc cu ciocolata si alune, mai bine cioco cu nuci). Si am luat un ceai de soc, ca e bun pentru lactatie. Scrie pe el ca eu habar n-aveam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Mariucasara, stiu ca am lapte mai putin pt ca nu mai am sanii plini de lapte. Ma trezeam cu ei dimineata mult mai plini daca mancam bine seara, acum nu mai mananc asa. Iar ziua nu mai beau 4l de apa, pt ca sunt la servici si as muri pana la 5pm cand ajung acasa. Si oricum vreau sa ma obisnuiesc sa alaptez doar dimineata si seara. Cat s-o putea.
LP e ok, numai ca scrie pe cutie ca e valabil 3 sapt de la deschidere. S-ar putea sa aiba mai mult de 3 sapt. Pot sa ii dau NAN 2 daca nu are 6 luni?
Deci e posibil greva foamei si vomitat de la dinti?
Tetine nu vrea decat de la NUK alea de plastic ordinar, siliconul nu il suporta....asta dupa ce am casa plina de aventuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Mamicutelor cu experienta ce parere aveti de premergator?este util?cam cat timp sta in el(luni-ma refer de ex de la 7-8 luni pana incepe sa mearga)?idei am auzit si pro si contra(dpdv medical).....nu stiu daca as investi(aici sunt scumpe) in ceva care nu i-ar folosi......sau ii foloseste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

sapat dupa crema minune pentru putzulici de baietei - Graphites Salbe - unguent homeopat, o sa incerc sa rezolv problema lui putzi pana sa avem anul, ca am prins niste discutii de forumuri despre problema asta la baietei de 1 an si ceva - 6 ani, cu indicatii de operatie chirugicala sub anestezie generala, recuperare dificila de cateva saptamani si probabil sechele (cum Doamne iarta-ma sa nu)- de genul desensibilizarea glandului si macar atat ii datorez fiului meu - o jucarie functionala!

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Mamicutelor cu experienta ce parere aveti de premergator?este util?cam cat timp sta in el(luni-ma refer de ex de la 7-8 luni pana incepe sa mearga)?idei am auzit si pro si contra(dpdv medical).....nu stiu daca as investi(aici sunt scumpe) in ceva care nu i-ar folosi......sau ii foloseste?

Eu nu am experienta cu alt copil, eu zic ce m-a invatat Dr. Ortoped.
Premergatorul e interzis. Am inteles ca in alte tari nu se mai comercializeaza, in Ro inca se recomanda de unii pediatri, , ca na, noi suntem mai in urma.
Noua ne-a zis clar ca e interzis, mai ales ca a avut probleme cu labutele. Se pare ca bebeul merge mai greu daca foloseste premergator, ca merge pe varfuri in loc de a folosi toata talpa, etc.
Ceva e sigur: eu nu ii iau lui Dani.

Mergi la inceput