Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (95)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Danasor, avocado e galben portocaliu cand e copt. Probabil ca de-asta (si amestecat cu usturoi) o fi dat asa reactie.

cum?? nu e verde?
stiu ca mango e portocaliu...

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

E verde! Si prietena mea mi-a zis in vara asta ca avocado pe care il mananca ea e galben si am concluzionat ca nu e avocado. A ramas sameraga la Kaufland si sa vada ce mananca Astia aduc de mai multe varietati, si mai lunguieti si mai rotunzi, dar toti sunt verzi si cu samburele ala mare.

Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)

Mergi la inceput

Eu ma opresc ca umplu paginile si inca nu stiu s afac capitol nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

neatza fetili....cafelutza e gata....

io amortita de spate...si...dupa o noapte ..a la jiji...

dar cum asta e deja la ordinea zilei alta e prb mea...consumul CEREALELOR...
cum am mai zis dinpctul meu de vedere cerealele pe care i le dau lui jiji sunt f ok...insa i le dau seara..in biberonul de culcare si cred io ca nu e bine...simt ca-l indop...pt ca daca intentia mea era sa-l satur sa doarme mai bine...ete ca nu doarme mai bine.plus ca mi se pare cam rotofei..are 8 kg...
teoria lui cristies despre diversificare mi se pare f buna...asa ca va rog sa ma sfatuiti cum sa dau cerealele ( vreau sa-i dau..contin orez si hrisca integrale dar nu seara) as dori sa le dau dimi....cand de fapt se si mananca cerealele. dar cum fac cu fructele??? n-as vrea sa amestec cereale + fructe...( sa-i dau fructele separat chioare..ca asa o sa le si manace mai tarziucris.d ..)...of sunt total dezorintata...
sa nu va supi pe mine...fiecare hraneste bb cum crede ca e mai bine...io as vrea sa-l invatz sa manace sanatos DAR...ce a spus cristies are o logica si sa va spun de ce. atat din studiile psihologice cat si din experienta mea pedagogica va pot confirma ca in general copiii sunt oglinda parintilor. ei invata si copie obiceiurile acestora. de aceea e f bine sa fim tot ceea ce vrem sa-i invatam pe ei sa fie. si eu ma gandesc serios la asta...pt ca functioneaza mult mai bine puterea exemplului decat teoriile despre....asta e voie..asta nu e voie...

aoleu m-am lungit de dimi.,..dar ma obsedeaza de aseara subiectul ...cereale

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR...stationare la mal sau....mall?...

Buna dimineata,multam de cafea ..........in planul de diversificare de la englezi apar cerealele numai dimineata.Mie mi-a spus cineva ca daca vrei ca copilul sa iti ia in greutate poti sa ii dai cereale mai spre seara,dar nu ultima masa........pt ca ii aglomeram stomacul(asa cum nici noi nu dormim bine cand suntem plini si cu dureri nici ei) si apoi fructele nu sunt un fel de vitamine,deci le da astfel un fel de energie?Pana la un an am inteles ca masa dinainte de culcare sa fie laptele.Acum eu ti-am spus din ce mi s-a spus si ce am citit in cartile date de englezi............sunt mamici mai cu experienta,care poate te pot ajuta mai mult

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Avocado eu am mancat de 2 feluri. Cel cu coaja verde inchis care are miezul verde cand e copt si cel cu coaja visiniu inchis care are miezul galben cand e copt.

Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

Mergi la inceput

cristies - mai ai un pic si ajungi la zi. Ce-mi place cum faci rezumatul capitolului. Cum mai merge monti, ca eu n-am recuperat? Rezultatele sunt bunute?

cris_d - pare interesant summerschool-ul! Cred ca o sa-i placa Anei

cris_m - inca esti la mare?

bea - ce bine ca nu mai are Ivan febra. Sper sa gasesti Pediatra!

ruxita - pana la urma cu care pediatra ramai? (scuze daca ai scris si n-am vazut, cand unul tipa, altul zbiara e cam greu sa ma concentrez) Sper sa treaca repede raceala

Si nu in ultimul rand
Alexander de MP
Maria de Tanaion

Si acum chiar ca ma opresc pana la capitol nou. Merg sa fac papa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Buna fetele mele dragi!
Eu n-am mai iesit in scena, n-am mai avut timp…va tot citesc si tot caut timp sa va raspund dar nu reusesc. Si n-aveam de gand sa intru pana nu imi fac timp sa raspund din urma, dar…am atatea intrebari…
…si uite asa indraznesc sa apar si eu ca nesi…cu intrebari, ca ma ardeeee…. Dar promit ca atunci cand o sa am timp va raspund…dar acum nu ma ignorati, please!!!

Fetelor, am un copil plangaciooooooos, of….nu stiu ce sa ma mai fac. In special in a doua jumatate a zilei sau seara. Plange tare, zici ca are colici….o impac cu tzitzi sau cu cate-o jucarie…mai tace si uneori chiar rade in hohote, noi rasuflam usurati…dar nu trece mult timp si incepe iar cu plansul….si tot face asa pana cand, intr-un final, reusesc s-o adorm cu nasul in tzitzi plimbata, leganata etc. Dupa ce trage o repriza scurta de somn isi mai revine…Oare de ce plange asa, o doare ceva???? O fi de la dintisori? Nu i-au aparut decat doi mugurasi asa, doua umflaturi mici-mici pe gingia de jos…o fi de acolo??? De obicei se si frichineste, da din picioare, da partzuri…o fi de la burtica? Dar nu-i dau decat tzitzi…si eu nu mi-am schimbat meniul…
Offff, incep sa ma ingrijorez…barbat-meu e panicos tare si vrand-nevrand ma face si pe mine sa ma panichez. Aseara avea temperatura 37,7 intrarectal…eu stiu ca asta nu e febra ca tot citesc pe net, plus aici la voi….dar el nu si nu, ca-s mama loca, ca de ce nu intervin cu antitermice? ce astept, sa faca 40? …m-a tocat la cap pana i-am dat Nurofen…na, acum ma gandesc ca a ajutat-o oricum in caz ca o durea ceva, ca dupa ce i l-am dat s-a mai linistit si azi noapte chiar mi-a dormit bine…de aseara la 11 pana azi dimi la 6…
Spuneti-mi va rog…mai e vreun pufulete din asta gustos care mai face asa????? Sau are fii-mea ceva si chiar sunt io mama loca ca nu ma duc cu ea la medic?
Nu stiu cum sa-l calmez pe barbat-meu…si chiar si pe mine simt nevoia sa ma calmez…

Noi avem 5 luni si 2 saptamani…inca suntem pe LM exclusiv…am inceput insa sa intru in priza cu diversificarea asta si am o toooooona de intrebari…dar indraznesc numai cu cateva aici la voi…tot iau notite, fac scheme…pe cuvant ca-s tuta….sunt convinsa ca e mult mai simplu decat cred eu, dar na…

Deci:
1). - suculetul de morcovi….il faceti din morcovi cruzi, nu??? Citisem undeva ca ar putea contine nitriti sau chestii de genul asta…si ca nu e recomandat sa-l dam crud…dar mi se pare prea exagerat de acum…deci, il dam crud, da?
Dupa ce incepem cu suculetul ce combinatii de fructe-legume putem face? Orice ne pica la indemana…sau sunt anumite combinatii?...gen mar+morcov…mar+para…cam care ar fi combinatiile?
2). – cu ce se incepe mai intai…cu masa de sucuri din fructe si legumite din astea crude sau cu masa de supica de legume fierte? La cat timp distanta una de alta putem baga cele doua mese? Adica, sa fiu mai clara…ii dam o saptamana, doua, trei numai suc si apoi bagam supica la pranz? Putem baga un fruct nou la gustarea de dimineata si in aceeasi zi o leguma noua la masa de pranz??? Sau tot trebuie sa asteptam alea trei zile…
3). –vad ca voi dati cereale….cum le preparati? putem amesteca sucul de fructe sau supita cu cereale pentru consistenta? Sau sa le dam simple?...eu am o cutie cu orez, luata de barbat-meu ca a auzit el ca asta e cel mai bine tolerat de bebelusi…dar nu stiu cum sa-l prepar...ca pe cutie scrie cu lapte…
4). Ca sa-i dau cereale cu lapte…ii dau LP??? Ca eu pana acum nu i-am dat niciodata LP…iar LM nu pot stoarce deloc…nu curge, nici cu pompa nici la mana…ies doua trei firicele in jet la inceput, dupa care nu mai iese nimic…doar daca o pun pe fii-mea la o tzitzi si eu mulg la cealalta numai asa reusesc sa scot, dar e prea complicata operatiunea, mai ales ca fii-mea nu are rabdare sa suga si sta cu ochii tinta sa vada ce fac eu cu cealalata tzitzi…is ca vaca, nu las laptele sa curga din tzitzi decat atunci cand pun ‚vitica’ sa suga…
5). Vad ca unle dintre voi vorbiti de ceai…. Ce fel de ceai dati la bebelusi? Ceai anume pt bebe, cumparat din farmacii sau ceai de plante? Ce fel de plante?

Cam atat mi-a venit repede acum….dar o sa va bombardez cu intrebari, sper sa nu ma bombardati si voi la randul vostru cu pietre…

Oare sa astept capitol nou sau ii dau send???
Daca incepeti capitol nou…nu uitati sa-mi raspundeti si mie…o sa va tot trag de manecuta…ca voi sunteti fetele mele dragi si stiti multe si ma bazez pe voi…ca sunteti o particica importanta din viata mea……chiar daca nesimtita de mine n-a mai intrat sa va raspunda…ma gandesc la voi, ma bucur cu voi, ma intristez cu voi, chiar daca nu intru de fiecare data sa va zic asta…stiti asta, nu????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Ce credeti...s-a trezit, ofc

o invidiez pe ruxita...
io am mers azi la spitalul militar ca aveam trimitere sa fac radiografie la plamani.
sun inainte si intreb ce program este
domnul de la telefon imi spune ca din momentul acesta (era ora 9) pana pe la 13..
ca sa vin. zic da, dar am un bebelush pe care nu-l pot lasa singur mult timp si de asta intreb daca e aglomerat, zice veniti doamna in 15 min se rezolva.
suna de parca se plictisea omul, ca n-avea nici un pacient..
trag repede blugii pe mine, las fata cu menajera soacra-mii (o mai imprumut si eu din cand in cand) iau taxiul si fug..
ajung acolo...ca e program de la 10..pai zic am vorbit cu..bla-bla...imi ia asistenta trimiterea intra inauntru...se auzea un nene nervos, dupa voce era ala d ela telefon, ca sa iasa toata lumea afar din cabinet ca nu se poate concentra (se referea la asistentele care erau cam multe pe acolo). iese tipa nervoasa si zice, sorry, dupa 10, n-am ce sa fac!

ies afara nervoasa si sun iar: dom'le ati spus sa vin ca se rezolva, am un copil...la la la..era o tipa acum la telefon: zice da doamna, stiu despre ce-i vorba, suntem aglomerati, unde sunteti ca ies eu sa va iau..
vine afara ma ia, intra iar la dr, iese si zice: dupa ce termina detzinutzii va iau prima!
erau vreo 16 detzinuti (puscariasi) care venisera la radiografii si intrau doi cate doi..
sun sotul, ma descarc, ca ce ghiniom am prin spitale tot timpul, ca deacu numai la particular o sa ma duc..nu mai puteam , am inceput sa plang..
intr-un tarziu termina detinutii, intra o femeie (deci nu am fost luata prima) si apoi eu
zice dr, in 3 minute iti dau rezultatul si gata!
uhum....am mai stat 20 d eminute pana mi-a dat rezultatul...
si dusa am fost!
macar a iesit bine radiografia..n-am nimic la plamani, doar niste urme de la o raceala mai veche cica...
inseaman ca...o fi de la coloana ce simt eu...sau de la rinichi?...vad, mai cercetez..

_

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

de ce nu mi se vede 'lipia'??? ca la preview mi-o vede, dar aici nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Ayanna, raspund doar ce stiu eu:

ceai- eu am ales sa-i dau baby calm de la plafar, se gas si in farmacii, sunt doar plante si atat, nu zahar nu altceva!

cerealele se pot face si cu LM, dar daca n-ai...ori faci LP ori alegi alta varianta, cu supe cu mar...nu stiu..o sa-ti spuna fetele

e musai sa dam si cereale???

fac capitol nou, deci mai asteptati cu raspunsurile..

_

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufuleti2010 spune:

CAPITOLUL 96

Mergi la inceput