Nazdravani de prin 2003 *4
Raspunsuri - Pagina 20
ankalaura spune:
In mare viteza, ca azi si maine am si scoala...
Ieri a avut si Eliza prima tema. A avut de identificat fetite si baietei dupa nume, sa scrie la fiecare si sa ii deseneze. Si de saptamana viitoare incep dictarile, dintr-un vocabular (tematic) pe care il pargurg - noi primim acasa plansele.
Litere lucreaza la scoala.
Eu i-am dat insa ieri de lucru, plansele pe care le-am primit, sa scrie cuvintele, sa fie pregatita pentru dictarea de saptamana trecuta. O sa aiba saptamanal dictare, vinerea.
Mi se pare eficient sistemul aici. Nu se invata a scrie si citi pe litere sau pe silabe, ci, ca in US, pe grupe fonetice, rime, cuvinte asemanatoare, practic se fotografiaza cuvantul, se fac asociatii prin rime. Nu stiu cum naiba reusesc, dar in 3 luni copiii citesc cursiv!!
Deci nu ii invata cum ne-au invatat pe noi, ca OU se citeste U, ca EAU se citeste O,...
Abia astept sa vad plansele de azi. Ieri a avut cuvinte grele, zic eu, de ex "enseignante", "appeller"....
Gata, fug la citit ca am enorm!
mihaela_s spune:
Azi cand am luat-o pe Silvia de la scoala si am intrebat-o ce au facut, mi-a raspuns invariabil "bine". Apoi am intrebat-o ce a invatat si mi-a raspuns invariabil "nimic". Cand am intrebat-o ce au facut totusi azi, mi-a raspuns asa cumva flegmatic: "litera a, dar eu nu a trebuit sa o invat ca eu stiu...eu stiu tot!" :)) O fi bine ca e asa convinsa, nu o fi...nu stiu. In schimb mi-a cerut sa ii cumparam cat mai multe enciclopedii ca ea sa invete acasa lucruri din ele si cand merge la scoala sa stie :). Ieri ne-a declarat mandra ca nu e asa greu cum si-a imaginat la scoala, ca e chiar foarte usor. Si ca invatatoarea ii place mult. Am aflat intre timp ca ar fi ultima generatie a invatatoarei, deci are peste 60 de ani, ca a fost invatatoare la multi copii din zona care acum au si ei copii si a fost chiar si la un vecin invatatoare, care vecin are peste 40 de ani :)). Cica citez " era batrana si cand mi-a fost mie invatatoare..." :)). Adevarul e ca si mie mi-a placut de ea, e putin de moda veche dar asa cat trebuie de lejera si de severa cu copiii, daca Silviei ii place inseamna ca e OK.
Silvia a primit azi caietul de teme pentru acasa, e totul din joaca...tema la ei e de marti pana luni, iar acum au de facut asa:
1. Iti amintesti ceva de cand erai mic? Deseneaza si scrie.
2. Cum crezi ca vei arata cand vei fi mare? Deseneaza.
3. Cauta o fotografie de cand erai mic(a) si ataseaz-o la caiet, in buzunarul din spate(caietul are un buzunar pe coperta din spate)
4. Alege o litera si scrie-o pe burta iepurelui de alaturi. Cauta apoi lucruri din casa in care auzi litera. Deseneaza sau scrie.
5. Trage linii intre desenele de mai jos ale caror denumiri rimeaza(aici se joaca inca de la gradi un joc cu carti se numeste memorim in care trebuie sa imperecheze carti care au pe ele cuvinte care rimeaza, de ex. hus-mus adica casa-soarece). Deseneaza sau scrie propriile tale rime.
Cam asa arata tot caietul, am vazut ca au si rebus in el, etc...in el e si ceva matematica dar tot asa distractiva. Mie tare imi place, Silviei mereu i-a placut sa faca chestii din astea, din joaca.
PS Nici aici nu se invata scrisul de mana, nu scriu cu stilou(nici nu am vazut asa ceva) si nu au caligrafie.
Si aici invata prin rime, dar si literele separat.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
"am facut liniute pana am innebunit!!!"
asta a facut azi la scoala. si avem si teme, si ma doare capul, face doua linii si fuge, gasestea altceva de facut... sau isi mai aminteste ceva de povestit...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
l_carmen2003 spune:
Mei, noi am inceput scoala dar inca nu i s-au dat teme acasa.
Si il las si eu sa se bucure, caci atunci cand vor incepe... va to avea...
Nici Alex nu vrea sa povesteasca daca nu il trag eu de limba, noroc cu pritenul lui care spune tot si mai aflu si eu.
Tot se foieste in banca si nu sta locului dar nu deranjeaza ora. Azi am intrabat-o pe Doamna si a spus si ea ca se foieste, iar sotul meu razand i-a raspuns: "aveti noroc ca l-am dat la engleza si si-a mai corectat atitudinea!"
cristinamh spune:
noi... tocmai am aflat ca participam la un concurs!!
opere artistice din materiale reciclabile.
si acum va dau o sansa sa ghiciti... ce mamica din clasa se pricepe la bricolat?? si are blog cu asa ceva...?
drept urmare aseara pe la 9 puneam tara la cale cu doamna, iar azi dim eram cu punga in jurul blocului. am un grup vesel de adolescenti care golesc pana la 12 noaptea doze de bere si le lasa aruncate pe jos, asa ca aveam materie prima...
acum trb sa le tai, sa le spal, si sa vad ce-mi iese din ele... deja nu-mi fac sperante sa ma ajute andrei, dar tot il pun si pe el sa se gandeasca, cu materialele in fata, ce-am putea face. ca doar el participa la concurs...
Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
cristinamh spune:
subiect nou http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156795
Cristina