Nazdravani de prin 2003 *4
Raspunsuri - Pagina 19
Laura B spune:
Dana, "La multi ani" lui Radu. Sa va traiasca, sa fie fericit, sa aveti parte numai de bine!
_
Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi
liliana csaki spune:
Dana, La multi ani! pt. Raducu cel indragostit, sa cresca mare, sanatos si sa va bucure mereu.
Si David se mai indragosteste dar numai de fete mai mari, de obicei au 12-13 ani si se-ntampla prin tabere. E asa dragut cand imi spune fastacit "mami, imi place asa de mult de ....!"
liliana csaki spune:
La noi la scoala a trebuit sa optam pt. religie (catolica, protestanta sau ortodoxa) si cica scutirea functioneaza doar pt. motive temeinice, o sa vedem cum o sa fie. Fiica-mea a avut prin clasa a II a o profa care le spunea ca Dumnezeu ii iubeste mai mult decat parintii.
cristinamh spune:
liliana, ce sa mai comentez... nu vreau sa ma gandesc ce s-o discuta prin scoala, de unde oi fi rasarit si eu, de nu vreau sa-l las. ma astept la orice, inclusiv la babe nebune, care sa ma ia la intrebari...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
l_carmen2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liliana csaki La noi la scoala a trebuit sa optam pt. religie (catolica, protestanta sau ortodoxa) si cica scutirea functioneaza doar pt. motive temeinice, o sa vedem cum o sa fie. Fiica-mea a avut prin clasa a II a o profa care le spunea ca Dumnezeu ii iubeste mai mult decat parintii. |
Un motiv temeinic este Legea īnvamāntului nr. 84/1995, in care se spune, la art. 9, in versiunea actualizata la data de 18.07.2008 ca materia Religie este facultativa:
"Art. 9. - (1) Planurile-cadru ale invatamantului primar, gimnazial, liceal si profesional includ Religia ca disciplina scolara, parte a trunchiului comun. Elevul, cu acordul parintilor sau al tutorelui legal instituit, alege pentru studiu religia si confesiunea.
(2) La solicitarea scrisa a parintilor sau a tutorelui legal instituit, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. In acest caz situatia scolara se incheie fara aceasta disciplina. In mod similar se procedeaza si pentru elevul caruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina. si , mai mult,
Decizia nr. 72/1995 a Curtii Constitutionale privind constitutionalitatea unor prevederi ale Legii īnvatamīntului, afirma ca Religia nu trebuia īnteleasa ca disciplina obligatorie, obligativitatea constānd numai īn introducerea acestei discipline īn planurile de īnvatamīnt, religia si confesiunea ramānānd sa fie alese sau nu."
Este destul de intemeiat, nu? In temeiul legii.
cristinamh spune:
la noi s-a rezolvat. religia e ultima ora, azi l-am luat la 11.
hihi, carmen... cred ca am depus aceeasi cerere... ca astea erau puse si la mine. mie ce mi se pare "minunat" e ca unii parinti nici macar nu stiu ca pot opta sa nu faca...
si azi am avut prima tema, liniute pe caietul de matematica. verticala, punct, si orizontala, punct. avea cate doua randuri din fiecare, dar a facut toata pagina, cat ca pe final a lasat cam mult spatiu intre randuri. eee... si avea si o fisa de lucru pe care scria "bravo", era tare mandru.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
l_carmen2003 spune:
'Mneatza, cum spuneati ca ati rezolvat problema invelitorilor la manualele care au coperti imposibile? Noi avem vreo cateva si nu am idei convenabil e- adica stiu de faza cu taiat si lipit cu fierul de calcat, dar nu am incercat... inca.
La noi inca nu sunt teme, si l-am lasat pe Alex sa se joace... cat i-a trebuit... Cat mai poate...
Cristina, culmea e ca unii stiu adica au aflat dar le e lehamite de "gura lumii". Eu prefer sa o infrunt decat sa imi zapacesc copilul.
Sasha.p spune:
Buna dimineata !!!
Si noi din categoria "cine o mai fi si ... asta ?", ne bagam un pic in seama dupa cam muuulta vreme....
La Multi Ani, Eliza, Radu, Silvia si Raducu !
Am inceput si noi scoala, un pic mai relaxati ca altii, cred, cel putin Sasha asa este deocamdata. Este in clasa cu cei cu care a fost si la gradi, se cunosc, le cunosteau si pe invatatoare de la scoala de vara, iar locatia a ramas aceeasi, asa ca acomodarea in clasa I pare a fi mai usoara pentru ei.
Avem si noi uniforma, de fapt doar tricouri stil polo, in trei culori acceptate, cu emblema scolii brodata pe piept.
La noi religia nu este in programa, nici macar la optionale, asa ca am scapat de acest stres. Oricum ce povestiti voi despre modul de predare a acesteia mi se pare groaznic !
In schimb au bagat la optionale inca o limba straina, la alegere intre germana si franceza, ceea ce mie mi se pare prea mult, ar fi a treia limba pe care ar invata-o la scoala, mult prea mult si solicitant pentru creierasul lor. O sa imi spuneti ca la varsta asta prinde repede, dar totusi se bulverseaza prea tare, mai ales cei pentru care ebraica nu se vorbeste acasa, ci acum se buchiseste.
Sa vad ce pot face ca e optionalo-obligatorie ... Am ales germana, se face la ora de club de la 4 la 5 si nu am cu ce sa o inlocuiesc, iar daca nu ar face nimic in aceasta ora ar trebui luat la 4, iar el vine acasa cu autobuzul la 5. Complicat ...
Pe gaza cea mica am expediat-o la munte, noroc ca a vrut bona sa mearga (a fost de fapt ideea ei, eu nici nu am indraznit sa ii mai propun), ceea ce imi lasa libere diminetile sa ma pot ocupa de vizionari (de apartamente, ca am vrea sa ne mutam).
Cam atatea de la noi !
cristinamh spune:
sasha... ca sa nu zici ca scrii tu si nu mai scrie nimeni apoi, uite-ma pe mine
fain cu acomodarea de dinainte!!!
si noi am primit orarl pe toata saptamana, azi am avut engleza in loc de muzica, schimbare de ultima ora...
si... a venit fericit, cu "aveai dreptate mami, ne-a pus sa ne prezentam, sa spunem cati ani avem..." nu degeaba am recapitulat cu el dialogul de prezentare
cu iris am inceput sa fac engleza pe drum. vedem ceva, invatam... azi am avut "copac, frunza, frunze, galben, portocaliu.". si de dimineata a tinut ea musai sa invatam "iris are pantofi negri". daca le stie pe-astea pana la sfarsitul saptamanii, eu ma declar multumita. oricum invata mai mult decat la gradi...
Cristina
danat spune:
Da, asa e, scriem chiar mai multi
Inca o data multumiri si LaureiB, Lilianeicsaki si Ancai pt urarile de la multi ani
Cristina vezi? S-a rezolvat mai simplu decat te asteptai tu cu religia Uneori lucrurile se rezolva atit de bine de la sine, ca nu merita sa-ti faci nervi...
Anca pai e bine la Sasha la scoala, daca e deja obisnuit cu totul! Si daca invata un pic de germana nu are ce sa-i strice cu toate ca uneori am niste spume pe limba astaaaa
Carmen nush ce sa iti zic de coperti, am vazut ca aici nu ni s-a cerut sa le invelim... au coperti destul de taricele, cartonate si semilucioase, sper sa tina. Ei nici nu le cara mereu in ghiozdan, sunt lasate in rastelul fiecaruia la scoala, in banca. Isi cara si el vreo 2 caiete in ghiozdan, cele cu temele facute la afterschool, sa nu fie numai gustarea si apa
Noi suntem ok in mare, Radu a inceput sa poarte ochelari, se simte mai important cu ei pe nas, sper sa ii reziste cat mai mult!
Altfel, inca e incantat de scoala, e intr-o pasa buna cand il iau dupa amiaza. Nu fac lectii multe, de ex ieri am vazut ca facusera curbe serpuite (nush cum sa le zic, ca un S culcat) si N-uri de tipar dar invers linia diagonala.
In curand vor incepe cuvinte simple gen Lama, Mama.
Am uitat sa va spun, aici nu se invata scriere de mina (buclata) ci de tipar (mici si mari). Om vedea...