Nazdravani de prin 2003 *4
Raspunsuri - Pagina 15
danat spune:
Zic si eu LA MULTI ANI trio-ului de astazi: Miruna, Radu si Sergiu!
Sa fiti sanatosi puilor, fericiti si sa va bucurati parintii alaturi de fratiori si surioare (acolo unde exista )
ankalaura spune:
Salutare! Eu am fost (si inca sunt) foarte prinsa... Erika a inceput gradinita saptamana trecuta, apoi, saptamana asta a inceput Eliza scoala, in weekend am serbat-o.... Multumim de urari tuturor!
Deci am fost mereu intr-un du-te vino.
Erika a bazait cateva zile; se mai supara si acum cand o las dimineata la gradi, dar suntem pe drumul cel bun.
Eliza a avut doua zile scurte, deci o lasam la 9:15 la scoala, nu ajungeam bine acasa, si trebuia sa ies dupa ea (la 11:30 ieseau). De maine are zi normala. Ma gandesc cam cu teama, daca eu sunt acuma asa de obosita, ce fac de saptamana viitoare cand incep si cursurile mele, si cand o sa aiba si Eliza teme?
Seara abia am reusit sa le pregatesc hainute pentru a doua zi si sa completez formularele pentru Eliza, pentru scoala.
Dar per total sunt foarte multumita. Scoala la care merge e una dintre cele mai bune scoli de aici, m-am agitat mult de tot ca sa ajunga aici si mi s-a luat o piatra de pe inima cand mi-au confirmat ca i-au primit dosarul.
Inca suntem "per pedes", caci inscrierea a fost tardiva, asa ca nu ne-au inregistrat la school bus. Trebuie sa dau ceva telefoane ca sa reglez asta. Scoala nu e foarte departe, facem cam 15 minute pe jos, dar pentru ea e destul de obositor - plus ocolul la gradinita - deci mi-ar fi mai simplu sa o ia autobuzul.
Vom mai vedea pe parcurs. In rest, ne cam topim de cald. Asteptam racoarea de toamna. Si acuma, nu stiu cum naiba cica sunt peste 28 de grade, feels like 31, si e ora 7 jumate seara, plus 60% umiditate la pachet! Maine o sa fie si mai cald....
cristinamh spune:
anka, te stiu fata organizata, sunt sigura ca le scoti tu la capat cumva... si sa mai ai timp si de noi pe langa.
in rest... ce liniste pe-aici...
eu ma duc sa recuperez copilul, mai avem o saptamana si noi... si-am avut cu el o luuunga discutie despre spaimele de la scoala... ii e frica de 10 lucruri. am gasit 5, sa vedem unde s-au ascuns, de frica, celelalte...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
mihaela_s spune:
oof cristina, ce nasol cu chestiile cum incepe scoala in Ro. Stiu si eu cat mi-a fost de greu in primele zile, cu totul nou, nu cunosteam pe nimeni...eu o fire mai retrasa...
Aici Silvia i-a cunoscut anul trecut cand a facut trecerea la scoala in luna mai pe colegi si pe invatatoare, au fost la scoala cateva ore si au vazut clasa, s-au jucat, caci aici nu e numai clasa ci si sali de joaca si asta ii atrage in primul rand pe copii. Si anul asta(in fiecare an este de fapt, o zi care se numeste "ziua schimbarilor de clase", cand toti copiii merg la clasa mai mare si se cunosc daca e cazul cu noii colegi si profesori) a fost caci au amestecat cele doua clase zero si au trecut la alta invatatoare, au schimbat sala de clasa desi in aceeasi scoala. Asa ca ea s-a dus in prima zi cu totul stiut si tot a avut emotii. Pana a ajuns in curtea scolii si s-a intalnit cu colegele. Apoi a uitat de mine :)).
La fel a fost si la Diana anul trecut, cand a schimbat si colegi si scoala(aici clasele 7-9 sunt la alte scoli decat pana atunci)...apoi prima saptamana sau chiar doua au avut numai activitati menite sa ii faca sa se cunoasca. Fara ore, teme pentru acasa, etc. Pur si simplu e un stres mare chestia asta de inceput de scoala/clasa noua si e clar nevoie de putin timp de adaptare. Sper sa fie invatatoarea lui Andrei mai maleabila si sa ii ajute pe copii putin la inceput sa se cunoasca intre ei...ai aflat intre timp restul de 5 temeri?
In alta ordine de idei, eu am inceput facultatea...e greu de tot cu naveta dar asta e. Fac 4 ore jumate la dus(numai drumul efectiv, fara timpii de asteptare) si tot atat la intors, am mai scris cate ceva si pe blog. Dar sunt bucuroasa ca mi-au recunoscut trei materii, din cele comune facute in Ro...asa ca semestrul asta il termin in 1 octombrie si sunt libera pana in 17 ianuarie.
si spor la scoli copilasilor daca nu mai apuc sa intru aici.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
danat spune:
Bun gasit tuturor!
Azi am inceput si noi scoala. Emotii, desigur, de toate partile, dar a fost bine!
A inceput totul cu o festivitate in biserica scolii, numai pentru clasele I-a, si apoi s-au strigat copiii, impartiti pe clase. Radu este in a I-a D si era tare nerabdator ca nu isi aude odata numele strigat. Cand a vazut ca il ia si pleaca undeva in necunoscut, a avut o usoara grimasa de plins dar a trecut.
Important este ca dupa vreo ora, cand i-a adus in curte invatatoarea, avea un mare zambet pe fata si mi-a spus ca a fost foarte frumos!
Daca vreti sa il vedeti, sper ca merge linkul asta:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000019761427#!/album.php?aid=31403&id=100000019761427
Pup! revin!
Laura B spune:
Am inceput si noi clasa a 2-a! Dar am luat-o usurel, sa nu ametim: marti au fost la scoala 45 de minute, in vechea clasa; azi a fost zi plina, insa tot in vechea clasa; maine se pare ca se rearanjeaza clasele si vor face cunostinta cu noua (noile?) invatatoare.
Diana nu e foarte bucuroasa ca merge la scoala (spre deosebire de clasa 1, cand abia astepta sa-si revada colegii). Acum ar fi vrut sa mai stea acasa si sa se joace pe calculator
Eu pe de o parte am motive sa ma plang, ca deh, trebuie iar sa ma trezesc devreme ca sa o pregatesc de plecare - bus-ul vine sa o ia la 8 jumatate; pe de alta parte am timp si spatiu sa ma ocup si de alte treburi prin casa. Mai am si un “proiect”: pana la halloween vreau sa le fac fetelor costume. Comanda de la Diana a fost costun de Pikachu, pe Sophia am hotarat sa o fac tot Pokemonita, Tortwig (o broascuta testoasa cu o ramurea cu 2 frunze in varful capului). Sa vedem daca ma mai descurc cu croitul si cusutul la masina!
Danat, vazut poze, admirat scolar emotionat si frumos! Bafta la scoala!
Mihaela, am citit pe blog-ul tau, nu e deloc usor sa faci scoala in conditiile astea. Te admir pentru determinare si putere. Mult succes si tie, dar bineinteles si fetelor in noul an scolar!
Cristina, ati completat lista pana la cele 10 spaime? Dar cate materii sunt acum la clasa 1 la voi?
Iuliana, cum a fost la sedinta de la scoala? Ati reparat masina? Ati scapat de calduri, acum ca tot suntem in septembrie?
Carmen, v-ati intors din vacanta?
Liliac, Ciuf, ce mai spuneti? Nu v-am mai citit demult…
De asemenea Cristina, Anka, Vik, Buli, Yael, Iuliana, Carmen, Sasha, Ciuf , Liliac(scuze daca am omis pe cineva), mult succes scolareilor vostri!
Deci peste tot, mai putin in Romania unde incepe undeva pe la 15 septembrie, a inceput scoala?
Anka, daca am inteles eu bine si tu ai inceput niste cursuri! Multa bafta! A rezolvat cu school-bus-ul? Acum ca acum, ca vremea inca e ok, dar cand vin ploile, apoi frigul si zapezile, nu va mai fi asa de placut sa mergi pe jos zilnic. ( Aici la noi, in Vancouver, ploua mult. Cam o data pe an, cand ninge in oras, se blocheaza circulatia si se inchid rapid scolile. Acum 2 ani dupa o ninsoare mai serioasa, 2 saptamani nu a venit bus-ul de scoala dupa Diana, explicatia fiind ca nu putea cobori rampa fara sa loveasca in troienile ramase dupa ce s-au curatat strazile, Yupii!! pentru copii ca nu merg la scoala, batai de cap pentru parinti ca trebuie sa gaseasca pe cineva care sa stea cu copilul, ori sa-si ia liber de la munca).
Revenind la cursuri, si eu mai am 4 (si examene, evident ca fiind ultimele sunt cele mai dificile), dar mi-am mai pus un an studiile in stand-by. Am analizat la rece si mi-e imposibil sa fac fata la invatat in paralel cu doua fete cucuiete care trag de mine care mai de care, la reluarea serviciului (poate va trebui sa-mi caut alt loc de munca daca astia or fi desfiintat de tot pozitia mea si nu gasesc ceva similar in organizatie), la acomodat Sophia la gradinita (prin aprilie, pe cand va trebui mama sa se reintoarca in Romania).
_
Bucataria lui mami
cristinamh spune:
incep frumos, silvia!!!
mihaela, sa-ti traiasca fata, si sa te bucuri de ea!
dana, s/a mai incalzit la voi?
laura, pai avem cam asa:
abecedar - scriere
matematica
cunoasterea mediului
educatie fizica
educatie muzicala
educatie plastica
engleza
abilitati practice
18 ore am impresia...
andrei a inceput sa numere si orele, nu numai zilele. si iris abia asteapta, caci i-am promis ca o luam si pe ea sa vada scoala.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
mihaela_s spune:
Multumim cris!
Laura, dar ce priceputa esti, spor la treaba cu costumele fetelor.
Va veni vremea sa-ti termini cursurile, e normal cu fete asa mici sa nu ai timp. Nici eu nu puteam in alte conditii.
Eu am scris pe blog cum am petrecut noaptea de miercuri in port, se pare ca asta e riscul "meseriei" de navetist. Sper sa nu am parte de multe astfel de incidente...
Silvia e foarte fericita ca azi e ziua ei, ca va primi cadouri(a primit unul de dimineata ca asa e la suedezi si l-a si dus la scoala), felicitari si tort. Maine avem petrecerea cu copiii, asa ca doua zile suntem numai in sarbatoare. iar duminica eu plec iar...
si un we frumos la toata lumea.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Laura B spune:
Mihaela, sa-ti traiasca fetita! La multi ani, Silvia! Sanatate, fericire si numai bine! Si, evident, petrecere frumoasa!!
Mihaela, nu am mai intrat zilele astea pe blogul tau, dar acum m-ai facut curioasa cu aventurile tale, asa ca o sa citesc cat de curand.
Cristina, si la noi cam tot astea ar fi in mare materiile de clasa 1, mai putin limba straina. Am gasit la un subiect despre scoala din Romania un link la Ministerul Educatiei, unde apar si programele scolare detaliate. Cand am timp vreau sa le studiez si sa le compar cu programa de aici.
Imi cer scuze ca nu scriu mai mult, azi m-am suparat rau din cauza proastei organizari de la scoala Dianei; nici nu-mi mai vine sa povestesc cat de multi nervi mi-am facut. Ce ma enerveaza mai tare e ca nu stiu ce si daca pot
face ceva ca sa schimb mai in bine ceea ce ma deranjeaza...
_
Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi
danat spune:
LA MULTI ANI pentru Silvia!
Mihaela, sa iti traiasca mezina si sa va aduca muuuulte bucuri, bineinteles alaturi de sora ei mare
LauraB multumim pentru urari! Imi pare rau ca esti nervoasa....cand te calmezi poate ne explici si noua ce s-a intamplat acolo?
Cristina vremea la noi e amestecata, mai urca spre 16-18 gr ziua, mai iese soarele, dar f zgarcit la vedere.... chiar ma gandeam sa-i fac ziua lui Radu asa restrins, intr-un parc, dar cu asa vreme nehotarita nu pot stii pina in ziua respectiva...
Voi cum sunteti? Pregatiti de scoala?
Spor la scoala tuturor puilor din gasca noastra care incep Luni scoala! Note bune si placere in a merge acolo!