A venit toamna
De dimineata, in masina, asa m-a anuntat din spate Marcu cind il duceam la gradintitza. Surprinsa l-am intrebat de unde stie. Mi-a zis ca sint culori multe in copaci, asa cum i-am spus eu c-o sa fie cind vine toamna. :)
In drum spre serviciu, e o salcie batrina cu multe-multe crengi toate pina la pamint ca o crinolina in jurul ei. Batea un vint naprasnic care i le-a ridicat pe toate si arata aprope indecent cu fusta peste cap. E o nebunie de culori aici (imbatrinesc de le observ de abia acum, anul asta?).
Cum a venit toamna la voi?
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Raspunsuri
iubibubi spune:
la mine la fel, ca suntem vecine :)))). Marcu tau are suflet de artist... oare cu cine o semana? :))
Andrei al meu inca nu stie d-astea, tot la stadiul de suzeta e. cand o mai creste o sa-l invat la fel, ca toamna inseamna multe culori. mi-a placut...
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
danab spune:
A venit, a venit toamna...
Este un anotimp superb!Imi place toamna foarte mult,atata abundenta de culori nu cred ca aduce un alt anotimp.Imi place contrastul dintre verdele unor copaci care refuza inca sa-si schimbe straiele, cu rosul, portocaliul si galbenul ce-l poarta acum cei ce s-au decis pentru "moda de toamna".Imi canta sufletul de bucurie cand pasesc pe aleile din padure si din potecile de alta data acum au mai ramas doar dare facute de pasii marunti ai trecatorilor, stapanele absolute ale pamantului sunt frunzele. Si-mi place cand ploua, cand bate ploaia in geamuri, cand ma bucur mai mult de ambianta casei mele, cand lumanarile sunt mai vii ca niciodata iar geamurile poarta in zori panze transparente de roua.....
adar spune:
Daca ai sta in Romania si ai face igrasie de la ploaia care-ti bate in geam, nu te-ai mai bucura asa...
Ei glumeam si eu !
La mine, toamna a venit cu o speranta, cu puteri noi, cu ganduri bune...niciodata n-am iubit toamna asa cum o iubesc acum.Mi-a adus, pe frunzele ei palide, o nota de roz in viata. De cand a venit ea, simt ca am prins puteri noi si ca am curaj mai mult. Toamna asta vreau sa fiu fericita! Sper sa fiti si voi la fel!!!
Pupici,
adar
pisi_ella spune:
Alta data venirea toamnei imi umplea sufletul de tristete!...Acum insa nu mai simt la fel...Simt marea bucurie de a fi mama! Poate sa ploua zile in sir, poate sa fie frig...Nu-mi pasa!! Am o minune de fetita de 5 luni si 3 zile!!
_ella
she_wolf spune:
Si la Dublin a venit toamna, am observat-o de cateva zile...superba ca de obicei. Este anotimpul meu preferat asa ca sunt foarte fericita. Am surprins-o si in cateva poze...si o sa-i mai fac! Paparatziiiiii!!!!!!!!
Laura _Oprescu spune:
...si la noi a venit toamna..pana acum doua zile fuse vara indiana...ce nebunie!...ce culori in copaci!...acum a inceput toamna cu adevarat insa...mie imi place toamna insa...il vad ca notimp de reflectie..nu stiu de ce...imi plac mult tufanelele si crizantemele..mi se pare ca miros amarui...
Laura _Oprescu spune:
si inca ceva...ati auzit/fost/vazut la concertul lui Tudor Gheorghe?..<Toamna>...e divin...te zbarleste...
iubibubi spune:
eu am cd-ul lui. imi place tare mult baiatu' asta. mai ales de cand sunt aici :). dar nu-i mai ascult cantecele pt. ca ma apuca plansu'... imi vine doru' de Cismigiu, Gradina Icoanei, restaurantul ala mic "La sosea", dealurile de la Bistrita si cate altele... si ma vede bb si se intristeaza si el... :) si ma vede si "colegu'" si atunci plangem amandoi ca-n filmele indiene... toamna mi-e mereu dor... si vreau Acasa... Andrada, ce mi-ai facuuuuut...
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
nasuc spune:
[quote]Originally posted by iubibubi
eu am cd-ul lui. imi place tare mult baiatu' asta. mai ales de cand sunt aici :). dar nu-i mai ascult cantecele pt. ca ma apuca plansu'...
da, da... am si eu cd-ul lui Tudor Gheorghe, "Toamna simfonic" .
Numai ca pe la mijlocul cd-ului (melodia 5) incepe cu
"Au innebunit salcamii,
De atata primavara!!!!"
primavara?! pai parca era cu toamna ?!
Sau n-o fi gasit alta melodie care sa "umple" spatiul pe disc.
ciufulici spune:
"A venit toamna,/ acopera-mi inima cu ceva,/ cu frunza unui copac sau mai bine....."
Ce "emoti de toamna" trebuie sa aveti voi pe unde sunteti, eu in Thailanda nu am nici o toamna aici e o vara continua.
Dar eu am simtit toamna in suflet precum in poeziile lui Bacovia "imi picura in suflet" prin orice veste pe care o primesc de acasa povestindu-mi despre cum se numara boboci toamna.
Imi place grozav sa merg prin frunze uscate, aramii si sa simt mirosul de struguri copti sau mere si gutui. Gradina Botanica din Iasi probabil imi simte lipsa. De fapt e invers, imi lipseste grozav.
Si ca un raspuns la intrebare, eu inca mai astept venirea toamnei aici in Thailanda. Ma uit spre munte din balconul casei si totul e verde si proaspat inflorit chiar.
Toate bune de la Ciufulici