A venit toamna
Raspunsuri - Pagina 2
janib spune:
Toamna, toamna ce anotimp superb. Pentru mine care sunt o tomnatica (fiind nascuta toamna) este un anotimp de-a dreptul magnific. Frunzele copacilor, culorile, plecarea pasarilor, pregatirea gospodinelor pentru iarna, totul este pur si simplu magnific.
Gaza mea a remarcat venirea toamnei prin faptul ca a inceput sa ploua si au cazut frunzele.(De ce mami ploua? De ce mami cad frunzele?).
piatra lunii spune:
Si mie imi place toamna,ca si eu is nascuta in octombrie.Cel mai mult imi lipsesc strugurii de acasa, ca astia imi plac cel mai mult, si aici nu gasesc decat din aia din import,si fara gust, da, la struguri le duc dorul tare . Si mai duc dorul si muntilor de acasa,ca-i vedeam pana si de la geam,cum se colorau treptat,si aveau niste culori minunate,era o frumusete. Aici e numai ses. Insa si mie toamna mi-a adus o mare bucurie,chiar ma gandeam cand am facut testul de sarcina ca exact acum multi ani, in aceeasi zi, incepeam prima zi de scoala, si acum am aflat ca voi fi , deci aceeasi zi are semnificatii diferite in timpuri diferite,ce frumos.Dar tot se numara bobocii,nu?
Piatra lunii
vilma spune:
Si eu i-am spus Ancai ca a venit toamna. M-a intrebat cu mirare in glas: "a venit doana?"
A doua zi fredona prin casa: "Vine vine priiimavalaaa/ Se atene-n tooaaaataaa tzalaaaa....."
si imi cerea: "Mami, zi-o p'aia cu ceu-i ca oghinda"!
Violeta spune:
Andrada, ce subiect minunat!...
Eu ador toamna, imi simt bateriile full si parca pot sa rastorn muntii, desi nu cred ca este nevoie. Chiar daca in Romania pare bacovian totul, eu imi simt inima ca la inceputul unui An Nou.
Acum cateva zile am fost cu baietelul meu in stadionul Lia Manoliu (locuim in apropiere) si am cules o punga mare de ghinde si castane. Acasa, l-am pus pe el sa le bage in sticla unei damigene, adica in recipientul acela fara impletitura de nuiele, am pus apoi un dop din sfoara si uite asa ne-am decorat balconul...
Pentru ca se vor deshidrata aceste "fructe", sper sa nu mucegaiasca prea repede peticul nostru de toamna!
korinna spune:
Vilma..m-ai facut sa rad....da ce urat e azi afara..plua..e rece..brrrr
Dar sa stiti ca toamna e anotimpul meu preferat.E ceva care ma rascoleste toamna....si nu cred ca ar avea vreo legatura muraturile,gogosarii si castravetii.....
KORINNA mamika x 2
Marina spune:
iti vine sa-l omori pe bacovia daca iesi din casa acum...ploaie mocaneasca,vaant, balti la greu numai pieton sa nu fii. Daca esti sofer ce mai ai masina , taci si rabda stai de 50 de ori la semafor...macar e cald si uscat...
cam asta e toamna azi in Bucuresti...dar inca se mai vede splendoare de ruginiu prin copaci!!!! Ochi sa avem si nervii tarii!
mmi spune:
Pe mine ma deprima toamna. Frigul, umezeala, plimbarile mult scurtate si statul in casa ma fac sa fiu trista si sa nu imi prea gasesc locul. Noroc cu puiul meu care ma face sa trec mai usor peste toate astea.
Cu drag, Mihaela.
tora97 spune:
desi sint nascuta toamna, nu am putut suferi niciodata acest anotimp. ma deprima lipsa soarelui, limitarea activitatilor, frigul, hainele groase, inchdierea teraselor, ploaia interminabila parca, umbrelele zbirlite de vint, totul.
ador primavara
Camelia spune:
Cand am simtit ca vara isi ia talpasita, m-a cuprins o deprimare de care am crezut ca nu mai scap! Dar apoi am vazut ce splendide culori au frunzele, am simtit ce aer proaspat lasa in urma ploile si ce bine imi vine noua geaca pe care tocmai am cumparat-o
Afara e frig, in casa e cald si miroase a castane coapte...
Fiecare anotimp are farmecul lui.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
missiday spune:
Din pacate la mine toamna a debutat cu ploi si trezit la 6 dimineatza(si eu si tata, dar mai ales bietul Raducu, pe care abia il dau jos din pat).Acum, ca am vazut subiectul tau,Andrada,m-am hotarat sa plec sambata la munte ; nu de alta, dar sa vada si Raducu culorile superbe ale toamnei.A, la mine-n oras am vazut un castan inflorit!!!