Barbatii si gratarul...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Daca te pricepi si ai ce-ti trebuie, nu dureaza. Prost este cand nu esti pregatit si te apuci sa improvizezi.
Cat timp se face jarul ai timp sa bei ceva si, mai ales daca nu-i cald afara, o "vorba" intre prieteni langa jar e binevenita.
Pentru we asta am pregatit niste fripturele de porc, le-am pus la marinat, si am dezosat cateva pulpe de pui. Sa vedem cum va fi vremea.
Din pacate, gratarul pe jar de lemn sau carbune cica nu-i chiar sanatos, eu nu prea cred, si nici nu mi se intampla prea des.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

La noi e e cam asa:
Celcesforaie imi zice: "Mergem la un gratar?"
Eu aprob, apoi: "Pai, da TU telefoanele si aduna gasca"
Deci dau telefoane si stabilim un locusor numai bun de aprins un gratar zdravan.

Celcesforaie se duce la cumparaturi cu lista (el nu are tinere de minte).
Bineinteles ca lista o uita acasa si incep telefoanele din 5 in 5 minute:: "Pe pachetu' asta scrie ceafa de porc si sunt n bucati e bun? Cum se cheama chestiile alea cu grasimute? Scaricica? Sa iau si pui? Da' condimente trebuie? Da' slaninuta de uns grataru' avem?
Si vorbeste soptit ca ii e rusine.

O data corvoada indeplinita vine acasa, pregateste ustensilele, friderul de masina, berile si plecam.

Acolo ei barbatii fac totul si noi stam si bem.

Descanta fripturile cu berea in mana, mai dau pe jos cate o bucata de carne, o sufla si o pun la loc uitandu-se la noi cu coada ochiului. Urmeaza comentariul: "Ia uita-le cum stau! Daca nu eram noi le mancau tuberozele!"

N-am inteles niciodata ce au florile astea cu carnea fripta, da nu-i bai!




Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Celcesforaie ...

bestial

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

In loc de slanina de uns gratarul puteti folosi oceapa. Merge de minine si nu se arde ca si grasimea de porc.
Celcesforaie....
Ma intreb daca sotia mea imi spune la fel.

Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
gratarul pe jar de lemn sau carbune cica nu-i chiar sanatos, eu nu prea cred, si nici nu mi se intampla prea des.



Carnea arsa nu e sanatoasa in nici o forma, nu conteaza ca-i pe gaz sau pe carbuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

AkaManah stai linistit! Sunteti proaspeti si deocamdata nu o sa-ti spuna asa.

Nu stiam chestia cu ceapa. Abia astept sa i-o spun. Cred ca e buna sa stergi gratarul cu ea si dupa peste. II scoate mirosul.
Buna idee!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bettercy

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
gratarul pe jar de lemn sau carbune cica nu-i chiar sanatos, eu nu prea cred, si nici nu mi se intampla prea des.



Carnea arsa nu e sanatoasa in nici o forma, nu conteaza ca-i pe gaz sau pe carbuni.


Pai cine-a zis ca o arde?


Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

La noi e e cam asa:
Celcesforaie imi zice: "Mergem la un gratar?"
Eu aprob, apoi: "Pai, da TU telefoanele si aduna gasca"
Deci dau telefoane si stabilim un locusor numai bun de aprins un gratar zdravan.

Celcesforaie se duce la cumparaturi cu lista (el nu are tinere de minte).
Bineinteles ca lista o uita acasa si incep telefoanele din 5 in 5 minute:: "Pe pachetu' asta scrie ceafa de porc si sunt n bucati e bun? Cum se cheama chestiile alea cu grasimute? Scaricica? Sa iau si pui? Da' condimente trebuie? Da' slaninuta de uns grataru' avem?
Si vorbeste soptit ca ii e rusine.

O data corvoada indeplinita vine acasa, pregateste ustensilele, friderul de masina, berile si plecam.

Acolo ei barbatii fac totul si noi stam si bem.

Descanta fripturile cu berea in mana, mai dau pe jos cate o bucata de carne, o sufla si o pun la loc uitandu-se la noi cu coada ochiului. Urmeaza comentariul: "Ia uita-le cum stau! Daca nu eram noi le mancau tuberozele!"

N-am inteles niciodata ce au florile astea cu carnea fripta, da nu-i bai!




Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi


:)) Super tare ai povestit !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

M-am distrat copios! Descrierea se potriveste de minune cu gratarul la socrii! Evident, socrul primeste toate laudele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mai, io din cite vad si "institutia gratarului" s-a dus pe apa simbetei la romani.
Gratarele cu care am crescut eu se faceau cam asa: concediu, munte, 10 zile, cazare cabana (district de la drumuri) cu apa la fintina din curtea de alaturi si buda in curte.
Seara se mergea pe deal (intre 7 si 10 oameni care carau ca magarii de povara: paturi, paturele, saci de plastic, gratar, farfurii, tacimuri, vin, tuica, apa minerala, legumele pentru salata, ciuperci de padure de facut pe gratar, usturoi, pisalog pentru mujdei, muraturi, piine, slaninuta, jucarii pt plod - eu, uneori inclusiv antreuri...mai spuneti, ca mai avem :)).

Toata lumea cauta lemne in padure. Unii le rupeau, altii aprindeau focul - cu ziare si plamini, nu cu carbuni, foale, solutii si pastile inflamabile.
Ne mai prindea si cite o ploaie de-aia repede de munte, de ne uscam stind linga foc...
Se papa pe paturi pe jos, in pozitii incomode, de simteai frate ca ai mers la gratar. Dupa care se adasta pina se lasa intunericul.
Vasele se spalau cu apa rece, cu ce detergenti de vase existau pe atunci, in cinshpe mii de lighene (remember apa carata de la fintina).

Asta cu gratarele in curte, la gratare zidite, sau pe la iarba verde cu sezlonguri si scaune si mese ...astea-s pentru novici




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput