Bobocei de sept-oct 2008 (297)
Raspunsuri - Pagina 14
angelynna82 spune:
va multumesc pt suportul oferit

Ada ms de info
Babytza si Crina face "ptuuu" adica scuipa![]()
Azi a fost cam maraita mandra mea sper sa iasa caninii odata
cam atat am retinut![]()
de
Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Bobocelul este o floricica
Joy21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babytza Joy mai ce dor imi e de voi Asa rau imi pare ca nu mai veniti deloc prin Ioanid ![]() Edit : Joy voi macar baliti natural din cauza maselelor...noi o facem cu intentie ![]() |
Si noua ne e dor tare de voi
. Ma consolez cu gandul ca oricum aveti de gand sa plecati peste mari si tari unde e mai bine
Si parcurile ne lipesc tare ca aici nu avem si copilasii din zona se strang in curtea unei biserici sa se joace. De leagane, topogan, nici vorba...Si cu scuipatul, o cunosc si pe-asta. Si se apleaca, il studiaza, de parca vrea sa-l bage la loc in gura
Victoria, mami de
Anna Sofia,
20+ cu inimioaraSofia, 1 an si 8 luni
David Lloyd George
julax spune:
July,felicitari pentru mogaldeatza
sa fiti sanatosi cu totii
Legat de intarcat,nasa Ioanei si-a intarcat fetita fara sa vrea .sugea mai tot timpul si ar fi dorit sa-i mai scoata cate o masa,ca s-o intarce treptat.S-a uns cu lamaie(in prima faza,caci se gandise si la usturoi) si fetiza n-a mai luat sanul deloc.A fost mai greu pentru ea decat pentru cea mica,ca nu se astepta sa renunte asa usor.Pentru mine e o metoda pe care o voi lua in calcul la un moment dat,la noi oricuma ramas doar masa de la culcare,poate va renunta ea singura,vom vedea...Iulia,mamica de Ioana
(24.09.2008)@ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete
300 spune:
julax, iarta-ma, sau ca-ti pui usturoi, sau ca-i dai una peste gura cand vine sa suga, e acelasi lucru, un traumatism. Exista si metode mai putin abuzive
, de exemplu nu oferi dar alapteaza la cerere. Fiind treptata si de comun acord, intarcarea asta e mai sanatoasa si pentru tine. Pupici!
andy.p spune:
Buna dimineata,haideti la
si
.
Si noi balim la greu,caninii de sus se pregatesc sa iasa
,dar daca picura saliva pe jos,tot asa o syudiaza si ea,pune degetul
O zi frumoasa tuturor
Laura ,
Alexia (14.09.2008)
Andrei(07.04.2002)
"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii"
(Micul Print)
ClaudiaH spune:
300, eu nu sunt de acord cu tine, nu cred ca lamaia pe san = traumatism decat cel mult in contextul in care copilul chiar stie ca tu ai facut-o cu buna stiinta si cu rea intentie. Am citit ca uneori din diverse motive: hormonale, diverse condimente, alimente, laptele isi schimba gustul si copilului nu-i mai place renuntatnd in felul asta la san. Lamaia care e acra nu face altceva decat sa schimbe gustul laptelui. Eu cred ca pe copil il "doare" mai degraba sa fie respins de catre mama ("nu vreau sa te alaptez acum") decat sa primeasca un san acrisor pentu simplul fapt ca in prima situatie e clar ca mama e "vinovata" pe cand in situatia sanului acru desi tot mama e "vinovata" copilul nu stie asta. Am pus peste tot ghilimele pentru ca in fiecare caz cuvintele sunt mult mai grele decat am vrut eu. Eu cred ca sunt diferite metode mai mult sau mai putin compatibile in functie de tipul de gandire/simtire al mamei si ca toate sunt la fel de bune. Uite, de exemplu mie care sunt o persoana extrem de prezenta in viata copiilor (vreau sa fiu asa si imi place) mi se pare "traumatizanta" metoda intarcarii copilului prin absenta: mama pleaca o saptamana de acasa. Adica pe langa suferinta ca nu mai are sanul lui drag trebuie sa mai indure si absenta mamei lui langa care el isi alina toate suferintele. In general cred ca intarcatul e o suferinta pentru copil motiv pentru care cred ca ori il lasi sa suga pana renunta el ori il intarci cat inca suptul e pentru copil importatn doar dpdv al alimentatiei. Asa ca Stefan s-a intarcat singur iar pe Lucia am intarcat-o la 8 luni cand dadea semne ca suge doar pentru ca vrea sa aiba contact cu mine si nu pentru ca ii e foame. Dar asa simt EU lucrurile si sunt convinsa ca NU asta e adevarul universal. Mamele pleaca uneori de acasa si din alte motive si nu cred ca asta traumatizeaza copilul ireversibil. E o suferinta de moment care trece. Eu am plecat la un moment de acasa pentru o saptamana caci aveam niste examene de dat. Mama mea a plecat 2 sapt. de acasa cand eu eram copil mic pentru ca a trebuit sa sufere o operatie. SI exemplele pot continua. Deci pana la urma si metoda plecatului de acasa poate fi o metoda de a-l intarca pe copil. Asa ca eu cred ca metoda cea mai buna e cea pe care mama o poate aplica, o poate suporta fara sa se simta ingrozitor de vinovata.
Muuh spune:
| citat din mesajul lui julax July,felicitari pentru mogaldeatza sa fiti sanatosi cu totii![]() Legat de intarcat,nasa Ioanei si-a intarcat fetita fara sa vrea .sugea mai tot timpul si ar fi dorit sa-i mai scoata cate o masa,ca s-o intarce treptat.S-a uns cu lamaie(in prima faza,caci se gandise si la usturoi) si fetiza n-a mai luat sanul deloc.A fost mai greu pentru ea decat pentru cea mica,ca nu se astepta sa renunte asa usor.Pentru mine e o metoda pe care o voi lua in calcul la un moment dat,la noi oricuma ramas doar masa de la culcare,poate va renunta ea singura,vom vedea... Iulia,mamica de Ioana (24.09.2008)@ Alex (24.08.2006)www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Miniclipuri Poze si filmulete ![]() |
Eu nu sunt deloc de acord cu aceasta metode si nici cu celelalte variatuni ale ei, cred ca acei copii care renunta din aceste cauze coopereaza doar foarte bine cu parintii lor si sunt extrem de empatici. In plus sunt copii la care nu tin figurile astea, eu mi-am dat cu violet de gentiana pentru ca faceam un tratament impotriva candida, m-am temut groaznic sa nu se intarce, i-am povestit ca tzitzi e la fel etc. iar el cand a vazut sfarcul mov nu a avut nici o problema si mai stiu si alti copii asa.
Muuh spune:
| citat din mesajul lui ClaudiaH 300, eu nu sunt de acord cu tine, nu cred ca lamaia pe san = traumatism decat cel mult in contextul in care copilul chiar stie ca tu ai facut-o cu buna stiinta si cu rea intentie. Am citit ca uneori din diverse motive: hormonale, diverse condimente, alimente, laptele isi schimba gustul si copilului nu-i mai place renuntatnd in felul asta la san. Lamaia care e acra nu face altceva decat sa schimbe gustul laptelui. Eu cred ca pe copil il "doare" mai degraba sa fie respins de catre mama ("nu vreau sa te alaptez acum") decat sa primeasca un san acrisor pentu simplul fapt ca in prima situatie e clar ca mama e "vinovata" pe cand in situatia sanului acru desi tot mama e "vinovata" copilul nu stie asta. Am pus peste tot ghilimele pentru ca in fiecare caz cuvintele sunt mult mai grele decat am vrut eu. Eu cred ca sunt diferite metode mai mult sau mai putin compatibile in functie de tipul de gandire/simtire al mamei si ca toate sunt la fel de bune. Uite, de exemplu mie care sunt o persoana extrem de prezenta in viata copiilor (vreau sa fiu asa si imi place) mi se pare "traumatizanta" metoda intarcarii copilului prin absenta: mama pleaca o saptamana de acasa. Adica pe langa suferinta ca nu mai are sanul lui drag trebuie sa mai indure si absenta mamei lui langa care el isi alina toate suferintele. In general cred ca intarcatul e o suferinta pentru copil motiv pentru care cred ca ori il lasi sa suga pana renunta el ori il intarci cat inca suptul e pentru copil importatn doar dpdv al alimentatiei. Asa ca Stefan s-a intarcat singur iar pe Lucia am intarcat-o la 8 luni cand dadea semne ca suge doar pentru ca vrea sa aiba contact cu mine si nu pentru ca ii e foame. Dar asa simt EU lucrurile si sunt convinsa ca NU asta e adevarul universal. Mamele pleaca uneori de acasa si din alte motive si nu cred ca asta traumatizeaza copilul ireversibil. E o suferinta de moment care trece. Eu am plecat la un moment de acasa pentru o saptamana caci aveam niste examene de dat. Mama mea a plecat 2 sapt. de acasa cand eu eram copil mic pentru ca a trebuit sa sufere o operatie. SI exemplele pot continua. Deci pana la urma si metoda plecatului de acasa poate fi o metoda de a-l intarca pe copil. Asa ca eu cred ca metoda cea mai buna e cea pe care mama o poate aplica, o poate suporta fara sa se simta ingrozitor de vinovata. mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008 |
Pentru mine este mai important sa fiu autentica cu copilul si sa ii spun ca nu vreau/pot sa il alaptez in acel moment decat sa il mint ca sanul e acru.
ClaudiaH spune:
Monyca, legat de gelozia dintre frati si comportamentul agresiv al celui mare am citit la un moment dat o carte pe cand ma pregateam sa-i ofer baiatului meu o surioara. Sfatul psihanalistei autoare era ca nu trebuie sa-i spunem copilului ca TREBUIE sa-si iubeasca fratele/surioara pentru ca in prima faza copilul il uraste oarecum pe cel care i-a luat locul de copil unic si pe langa sentimentele negative pe care le are pentru bebelus apare in felul asta si sentimentul de vina, vina de a nu-si iubi fratele/sora si se simte si mai prost. Tipa sera de parere ca in cazul in care copilul are manifestari agresive fata de bebelus mama trebuie sa-l imbratiseze, sa-i spuna ca-l iubeste si pe el si pe bebelus asa ca el nu trebuie sa-l iubeasca pe bebelus, bebelusului ii e de ajuns sa fie iubit de parinti, ca nu-i nici o problema daca nu-l iubeste, are voie sa nu-i placa de el/ea dar ca a lovi pe cineva e foarte rau pentru ca asta doare si daca bebelusul sufera mama sufera si ea. Sper ca m-am exprimat destul de clar. E nu m-am confruntat cu problema asta asa ca nu pot sa-ti povestesc din proprie experienta. La noi baiatul cel mare a fost gelos si a suferit din pricina faptului ca nu mai era sigur ca eu il iubesc la fel de mult asa ca el a cerut dovezi in directia asta, pe sora-sa nici n-a iubit-o nici n-a urat-o in prima faza. Succes cu puisorii! O sa fie bine in cele din urma.
ClaudiaH spune:
Muuh, sunt de acord si cu tine! Asta e cea mai buna metoda pentru ca tu crezi in ea si o mama pozitiva si sigura pe ea e o mama buna. Ipotetic vorbind, daca eu ar trebui sa-mi intarc copilul si sunt de parere ca refuzandu-l il fac sa sufere chiar daca incerc sa aplic metoda ta n-ar functiona la fel de bine caci copilul mi-ar simti sovaiala insa n-ar intelege-o. "daca mama ezita poate e un pericol, poate ar fi cazul sa ma impotrivesc sau poate sa-mi fie frica". N-as vrea sa fiu prost inteleasa, eu pledez pentru faptul ca fiecare mama poate decide cum e bine si ca important este ca ceea ce facem sa facem cu intentii bune, cu convingerea ca facem cel mai bine pentru copilul nostru. Vom gresi toate ici si colo si ne vom da seama din pacate abia dupa insa partea buna e ca puii nostri ne acorda premiza de nevinovatie si chiar daca uneori nu le convine ceva eu au aprioric o dragoste nemasurata pentu noi si ne accepta greselile mai usor decat le acceptam noi insine.