Gravidute cu trombofilie -cap3-

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

letzy - asta e problema, ca eu fac clexane 0,8 momentan si am un feeling ca s-ar putea sa cresc doza, pt ca deja bebelina mea incepe sa aiba retard la crestere si daca a e cu mai mult de 4-5 zile in urma vorbesc cu Dr U sa crestem doza ...
Paulapor - baby da tu ce doza faceai ? Merci de incurajari, chiar a inceput sa ma terorizeze gandul in ultima vreme
felix - si eu mi-as dori sa nasc natural insa chiar am citit o multime despre peridurala cu clexane si e riscant tare. Iar fara peridurala chiar n-am chef, zau. Oricum, vreau sa ma interesez de medicamente care au efect contrar Clexane-ului, sincer prefer sa fiu pregatita decat sa dau peste vreun dr care nu stie nimic despre asta (si se poate intampla)
danny - si mie la fel, mi-e frica de cezariana dar decat sa ma gandesc c-o fi c-o pati, mai bine lasa, ne doare cateva zile si trece, dar o stiu pe cea mica in siguranta

34+

Uf, multumesc ca ati scris, m-am mai linistit putin ca exista niste medicamente in caz ca se intampla mai repede, desi sper sincer sa ajung macar in saptamana 38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry75 spune:

Va multumesc pentru felicitari!
Oxy,eu imi faceam Clexanele seara ! Am nascut marti si nu am mai facut injectia de luni seara. Nu am luat Aspenter sau alta forma de aspirina, asa ca nu stiu cum se procedeaza in acest caz cu oprirea administrarii!
Ana, eu am intrebat medicul ce se intampla daca se declanseaza nasterea si nu ajung sa intrerup Clexanele. Mi-a spus ca nu e nici o problema, ca trebuie doar sa stie anestezistul si sa tina cont de asta ( exista ceva ce se da in timpul operatiei) Eu te sfatuiesc sa ceri medicului o intalnire cu el si cu anestezistul!
Felix,Ana, in legatura cu anestezia, medicul meu a ales rahianestezia deoarece a vrut sa evite riscul formarii unui hematom,( acul folosit la rahianestezie e mult mai subtire si se scoate imediat dupa injectare ) dar am avut dureri ingrozitoare de cap si spate dupa 2 zile.Daca vi se intampla asa ceva si nu mai suportati durerea cereti sa va faca bloodpatch, daca stie sa faca manevra.(nu stiu daca am scris corect)Se injecteaza sange la locul unde s-a administrat anestezicul. Nu stiu care e varianta mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

ana,stai linistita ca exista medicamente.eu nu mai vreau naturala.am obs ca in toate cazurile cu probleme la mama sau fat se face cezariana.asa ca nu inteleg de ce aici,in cj se insista atat pe nat.stiu,e mai rapida refacerea,mai usoara.dar daca e mai riscanta......am si nascut nat,dar acu nu mai am chef.sincer.

mami de , premiata la concursul de dans 31
+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sicuta13 spune:

Bun#259; fetelor, m#259; al#259;tur si eu vou#259;în 12 s#259;pt, diagnosticat#259; cu deficit de protein#259; C #351;i S, sub tratament cu Fragmin #351;i Aspenter.

Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Ana_Perianu eu faceam de 0.4
Insa ai grija unde si cu cine nasti... nu te lasa la voia intamplarii ca eu am fost asa si atat ca am avut un inger pazitor ca nu stiau ce sa faca cu mine, nu au vrut sa imi administreze clexane dupa ce am nascut... eram prima pacienta cu trombofilie din spital

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si decedata la 12 zile, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Buna.

Cum se manifesta trombofilia? De fapt ce e ea?
Mie la ultima eco facuta ieri mi-a spus ca am placenta cu mici lacuri vasculare. Aveti idee ce inseamna asta? Si daca poate afecta fatul? Bebelusa mea e mai mica cu 10 zile, desi pana la eco de 18 sapt era mai mica doar cu 3 zile. Poate fi asta o cauza?

25+

Mergi la inceput

Alexa poate fi trombofilia o cauza, insa problemele de placenta nu sunt obligatoriu legate de trombofilie. Trombofilia este o prediscpozitie de a se coagula mai repede sangele, nu este o boala. Nu prea are simptome, insa se intampla des la persoanele cu trombofilie sa se invineteasca usor, pot fi in familie cazuri de infarct, accident vascular, tromboze, varice.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010

Mergi la inceput

Acum vad ca esti din Bucuresti. Du-te la Fundeni la dna dr Uscatescu si iti va face analize si poti depista acolo daca ai sau nu trombofilie. Trombofilia poate fi de cauza genetica, poate fi dobandita sau indusa de sarcina. Nu amana, este foarte important. Inca 10 zile de intarziere nu e la limita normalului dar e totusi mult pt 25 de saptamani de sarcina.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

paula - am fost azi la dr si mi-a zis ca nu exista un medicament care sa aiba efect contrar Clexane. Sfatul ar fi cu o saptamana inainte dsa nasc sa scad doza la 0,6 (de parca stii cand mai ai o sapt sa nasti). Daca nu, cica va trebui sa nasc cu anestezie gen.
In fine, ma duc si la Fundeni sa vad ce zic acolo ...
Ce ma supara e ca, desi sunt pe 0,8, bebelina mea are retard de vreo 8 zile... asa ca se pare ca voi creste iar doza ...
alexa, retardul poate fi semn de trombofilie asa ca mergi neaparat sa investighezi

Mergi la inceput

Ana_perianu si eu urma sa intrerup Clexanul cu 2 zle inainte sa nasc. varianta era sa nasc cu cezariana si atunci stiam din timp cand, iar varianta 2 nastere naturala cu nastere indusa, insa nici una nu s-a potrivit pt ca am nascut pe nepregatite mult mai repede. cat despre retard, nu stiu ce sa zic, din cate stiu eu pt trimestrul 1 de sarcina e acceptat pana la 7 zile, pt trimestrul 2 pana la 14 zile iar pt trimestrul 3 pana la 21 de zile. Eu de exemplu sunt micuta de inaltime si de la inceput a zis dna dr ca bebelina va fi mai micuta, e adevarat ca nu avea retard mai mare -2 zile la 23 de saptamani. Oricum pt varsta ei era Ok. Dar Doppler faci, e in regula?

http://soferderomania.promotor.ro/mamica_de_inger -un vot va rog

Mergi la inceput