Gravidute cu trombofilie -cap3-

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Nu ma pricep la rezultate insa Fraxiparine e injectabil tot anticoagulant ca si Clexane, ai incredere in dna dr si fa ce iti spune e pt binele lui bebe.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Alexa si mie mi-a iesit fibrinogenul mare,peste 700 si dr Uscatescu mi-a spus sa stau linistita ca in sarcina poate creste si pana la 1000 dar a mai zis ca ar fii bine sa exclud o posibila infectie(mi-a zis ca-mi face urocultura).
APTT.ul insa ti-a iesit mic ceea ce arata o problema de coagulare.Nu stiu nici eu prea multe(spre rusinea mea) dar probabil ai vreo mutatie genetica care te predispune la trombofilie in anumite conditii(sarcina este un factor favorizant pt manifestare trombifiliei).Oricum singurul mod in care ai putea sa afli ce "balarie"ai este sa-ti faci niste analize genetice care sunt destul de costoase.Oricum tratamentul in mare este tot cu un anticoagulant iar doza este ajustata in functie de monitorizarea care ti-o face la Fundeni si de evolutia lui bebe.
Este nemaipomenit ca ai afat acum si cu tretament totul o sa fie bine.Daca analizele ar fi iesit dezastruos sa fii sigura ca dr Uscatescu te-ar fi trecut imediat pe o doza mare si nu pe aspenter.Eu asa cred.
Aspenterul stiu ca se da cam pana la 28 de sapt.Ti-a dat Fraxiparine pt ca,Clexanne se gaseste mai greu.
Mie mi-e deja groaza ca trebuie sa incep cautarile pt Clexanne ca mai am numai pt august.Daca nu gasesc o sa trec si eu pe Fraxiparine dar nu as vrea,daca am inceput cu Clexanne vreau sa termin cu el.
Cat despre injectioare,scrie pe prospect tehnica,mai vorbim atunci.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

paulapor - sar'na !
Dar didiloo a avut cezariana programata ?
Eu ma tot gandesc ca in situatia in care sunt acum (dop lipsa si posibilitatea sa nasc oricand, nu prea am cum sa-mi programez nimic, pt ca eu vreau sa duc cat mai muuult). Cu de la sine putere mi-am crescut doza la 0.8 + 0,4 zilnic, adica e clar nu voi mai avea prea mult timp in care bebelina sa recupereze retardul, deci incerc sa recuperez cat mai mult in timp cat mai scurt.

Asadar acum sunt la 1,12 mg clexane pe zi, nu-l pot opri dinainte si fac o doza (0,8) la 11 seara si o doza (0,4) la 10 dimineata. Deci oricand m-ar apuca nascutul nu am cum sa am pauza de 12 ore.
Recunosc ca ma cam sperie asta

Si pt ca vorbeam de "antidotul" lui Clexane, am vorbit cu o alta mamica veterana cu trmobofilie si mi-a spus de injectiile cu vit. K, dar cica si astea se fac cu 24-48h. Insa de aceste injectii nu mi-a spus nimeni nimic nici la Fundeni, nici la dr mea nu pare sa stie ...

Iar colac peste pupaza parca am tot mai multe simptome de nastere in afara de dop: insomnii, scadere in greutate (desi eu mananc serios), dureri menstruale ....

tamaryllis - eu nu le-am facut in trim II, dar le-am facut in III. Colul meu e lung si inchis in continuare. Totusi, nu stiu daca are sens sa-l faci acum, cand te va pune iar sa-l faci pt nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Ana, iti multumesc!
Mie mi-a zis Haiduc ca exista o injectie care se face la spital (nu stiu daca e cu vit K) impotriva sangerarilor. Ar trebui peste tot sa aiba medicamentul asta, pt ca in timpul operatiilor pot sa apara complicatii de tipul sangerarilor excesive...

18+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Ana Perianu a fost si nu a fost programata cezariana... cu o seara inainte pe la 22-23 a aflat ca va naste ziua urmatoare. Cat despre vitamina K da, are efect coagulant, dar daca zici ca ai deja cateva simptome de nastere ar fi mai bine sa reduci putin doza de Clexane. Din cate am inteles tu vrei sa nasti natural, eu cred ca e mai putin probabil sa ai hemoragie puternica. Medicului tau i-ai spus de simptome? Cate saptamani ai acum?

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Asa am inteles si eu ca astenter se ia pana in sapt 28. Inclusiv? Eu acum sunt in saptamana 27 si joi intru in sapt 28, iar vineri am control la dr. Haiduc , sa vedem ce spune si el. De obicei cum se fac injectiile astea? Zilnic? Imi e groaza de drumul pana acolo. Trebuie sa tai Bucurestiul in doua. Dar asta e? Injectiile astea implica neaparat cezariana? Se poate naste normal? Ca am inteles ca trebuiesc oprite cu o zi inainte de nastere? La nasterea normala de unde sa sti cand e momentul?

26+

Mergi la inceput

La tine doar fibrinogenul a iesit mare? In rest ai valori bune? Tu mai iei aspenter?

Citat:
citat din mesajul lui letzy81

Alexa si mie mi-a iesit fibrinogenul mare,peste 700 si dr Uscatescu mi-a spus sa stau linistita ca in sarcina poate creste si pana la 1000 dar a mai zis ca ar fii bine sa exclud o posibila infectie(mi-a zis ca-mi face urocultura).
APTT.ul insa ti-a iesit mic ceea ce arata o problema de coagulare.Nu stiu nici eu prea multe(spre rusinea mea) dar probabil ai vreo mutatie genetica care te predispune la trombofilie in anumite conditii(sarcina este un factor favorizant pt manifestare trombifiliei).Oricum singurul mod in care ai putea sa afli ce "balarie"ai este sa-ti faci niste analize genetice care sunt destul de costoase.Oricum tratamentul in mare este tot cu un anticoagulant iar doza este ajustata in functie de monitorizarea care ti-o face la Fundeni si de evolutia lui bebe.
Este nemaipomenit ca ai afat acum si cu tretament totul o sa fie bine.Daca analizele ar fi iesit dezastruos sa fii sigura ca dr Uscatescu te-ar fi trecut imediat pe o doza mare si nu pe aspenter.Eu asa cred.
Aspenterul stiu ca se da cam pana la 28 de sapt.Ti-a dat Fraxiparine pt ca,Clexanne se gaseste mai greu.
Mie mi-e deja groaza ca trebuie sa incep cautarile pt Clexanne ca mai am numai pt august.Daca nu gasesc o sa trec si eu pe Fraxiparine dar nu as vrea,daca am inceput cu Clexanne vreau sa termin cu el.
Cat despre injectioare,scrie pe prospect tehnica,mai vorbim atunci.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

27+

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Alexa eu azi am facut 28de sapt si iau Aspenter cel putin pana joi cand sper sa ajung la Fundeni.
Injectiile cu heparina se fac zilnic.Eu le fac in pliul de pe burtica,sunt persoane care le fac de ex in picior.
Cat despre nastere,stiu ca se poate si natural dar eu personal nu vreau sa risc.Am suferit enorm de 2ori.....
Inainte imi doream mult sa nasc natural.Mai vedem,nu am vorbit nimic cu ginecologul despre asta.
La mine pana acum numai fibrinogenul a iesit in afara limitelor normale dar eu urmez tratament de la nici 5 sapt de sarcina.

27+

Mergi la inceput

La ce medic esti? Cumva la Haiduc?

Citat:
citat din mesajul lui letzy81

Alexa eu azi am facut 28de sapt si iau Aspenter cel putin pana joi cand sper sa ajung la Fundeni.
Injectiile cu heparina se fac zilnic.Eu le fac in pliul de pe burtica,sunt persoane care le fac de ex in picior.
Cat despre nastere,stiu ca se poate si natural dar eu personal nu vreau sa risc.Am suferit enorm de 2ori.....
Inainte imi doream mult sa nasc natural.Mai vedem,nu am vorbit nimic cu ginecologul despre asta.
La mine pana acum numai fibrinogenul a iesit in afara limitelor normale dar eu urmez tratament de la nici 5 sapt de sarcina.

27+

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

si eu mai iau aspenter.nu mi-au spus sa-l intrerup.

mami de , premiata la concursul de dans 32+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput