Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (24)
Raspunsuri - Pagina 11
LAlexandra spune:
Bumbitza, mersi de raspuns
al meu bea din bibe daca ii dau, ca au fost momente de urgenta cand a trebuit sa plec si nu am reusit sa jung la timp si eu nu am aparat de muls, iar pt 1-2 ori nu avea sens sa cumpar...dar apa cand am incercat sa ii dau a facut ca doamne fereste...asa ca daca vrei sa incerci incerca cu lapte, ca apoi se sperie de apa si nu o sa vrea biberonul defel!
Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010
miria_cristina spune:
ROXANA - Legat de gusturi am zis ce stiam nu vreau sa te conving eu.
Papilele gustative incep sa se dezvolte la varsta de 7 - 8 saptamani a fatului. Inca din primele luni dupa nastere sugarul arata o preferinta clara pentru gusturile dulci si o aversitate la fel de clara pentru gusturile acre si amare. Gustul sarat nu apare decat dupa varsta de 4 luni. Gustul dulce calmeaza copilul pentru ca se apropie de cel al lichidului amniotic.
Gustul si bagarea obiectelor in gurita reprezinta o modalitate preferata de sugari pentru a experimenta lucrurile din jur. Insa, poate fi nevoie de un miliard de incercari pana cand sugarul sa accepte si sa-i placa un gust nou. Din acest motiv, atunci cand schimbam mancarea bebelusului avem nevoie de rabdare cu carul.
Unii accepta gustul acru mai usor (ca al tau) a mea voma sau se stramba mama-mama. Altii sarat. Altii dulce.
Uite, Dami romtaia lucruri amare si imi mai cerea.
Dar in mare,la inceput, nu stiu de capul lor, inghit orice.
La diversificarea ziceam de suc pentru ca se digera mai usor si este o prima etapa de acomodare cu gustul respectiv. Ii dai suc de morcov cu mar, apoi mar ras sau morcov pasat. Nu direct marul sau morcovul, dar repet, e dupa cum vrea fiecare.
Si apoi, de ce sa nu il inveti cu sucuri naturale decat cu apa chioara sau ceai?
Nu-i batut in cuie.
Fiecare face si se adapteaza dupa bunul plac si dupa cum il lasa copilul. Ca pot eu sa-i dau suc cat vreau daca mi-l scuipa si prefera sa simta un aliment solid.
Dami isi facea greata cu iaurturile si nu le manca bine decat daca ii bagam ceva mai tare in ele, cereale, pufuleti orice.
ladyD spune:
Andra S, multumim pt urari...am implinit 3 luni si nici nu-mi vine sa cred.
Drept multumire azi-noapte nu am dormit mai deloc....iar acum dormim duse si deci...la noapte iar nu mai dormim
Am citit pov si ne bucuram de vestile bune, Denisa...ti-am tinut pumnii si ii tinem in continuare(eu su puiuta mea).
Si a mea sughite intr-una...nu stiu de ce...si are capul usor tesit in partea superioara nu pe parti...sper ca ma intelegeti...
Fetelor care aveti bebei inotatori....vreau si eu colac din acela pt bebe, unde gasesc?
Ms si va pupammmmmmmm multt
Rebiana27 spune:
Un link dragut.. personalizati si voi... e tare haios!
http://mysong.ro/product--luca--200.html
Mami de doua minuni: Luca si Mara
Pulbere de stele a scurs clepsidra timpului, dand fericirii mele aripi de visare...
I can't fake with dignity so i'll not try!!
miria_cristina spune:
Mai, ar trebui sa fac o poza la casa ca sa vedeti si voi cum poate ezista un om.
Nimic nu mai e la locul lui!!!
dayanara spune:
miria nu.s de acord cu nimic dat din biberon in afara de lapte si apa si prefer apa chioara decat sucuri, normal ca nu tre sa ma convingi, mai ales ca eu nu am nici.un dubiu la diversificare , stiu ce am sa fac cu ochii inchisi, doar vorbim si noi
daca ar avea gusturile deja formate, nu ar accepta laptele praf care un gust de.ti vine s.o iei la fuga :)) si nu ar mai trebui facute atatea incercari, depinde de copil, dar ca sa dai un aliment drept respins sau o mancare trebuie incercata si refuzata de cel putin 8 ori
lui ivan i.am dat din toate, asa incat nu a respins nici dulce nici acru nici, sarat doar pufuletii i.a vazut pe la 12 luni, in piure nu am pus niciodata sare decat de la 2-3 ani in sus
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE
AMr...2kg
cristina30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dayanara scaun de masa ma incanta asta din ce in ce mai mult, mai ales ca e foarte atent cu coloana etc http://www.stokke.com/en-ro/highchair/gallery.aspx roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006) POZE AMr...2kg |
Buna Roxana,
da, Stokke e cel mai bine vazut in Germania si se cumpara pe rupte, e destul de scump, cam 150 EUR, dar mie tot Herlag Tip Topp imi place.
Mai e unul nou in forma de ou,futurist dar trebuie sa se potriveasca cu restul mobilei. Si cum mie imi place lemn masiv, cel de la herlag e foarte greu si foarte stabil, asa ca vom mai cumpara unul, ca Magnus nu-l da pe al lui, care il va folosi probabil pana la vreo 10-12 ani....
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
dayanara spune:
cristina ma ajuti sa ma decid deja
mai stau un pic si plec la cumparaturi
denisa, miria, dupa ce spalati sau sterilizati doza de lp avent sau care.o fi, o stergeti cu ceva? ca daca ramane umeda ma gandesc ca se face ca naiba laptele praf
POZE
AMr...2kg
dayanara spune:
cristina imi place si herlag...e cam la fel
eu tind spre stokke pt ca sunt foarte multumita de carucior si restul acesoriilor
rebiana nu merge linkul, poti sa.l mai pui o data?
POZE
AMr...2kg
miria_cristina spune:
ROXANA - Eu nu o sterg. O las sa se scurga din timp pana se usuca din timp. Pai, cu ce sa o sterg steril? Sau o stregi, dar nu mai e steril, e curata si gata. De fapt, lingurita cu care pui laptele o fi sterila?