Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (94)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

detaliu important - sa-i dau multe lichide, acum ii fac un ceai, nici nu stiu ce sa pun in acel ceai - musetel si m-am gandit la echinacee, macese...oi ce parere aveti?
ati da asa ceva la bebei?

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

Ruxita, mie pediatra mi-a zis ca tantum verde nu se da la bebei asa mici, chiar sapt trecuta am intrebat-o, ca a ragusit nitel Daniel de la un acces de plans si a facut un fel de laringita. Si eu am intrebat-o daca in afara de homeopate poate sa imi mai dea altceva, sirop, etc...si am intrebat de tantum verde si a zis categoric nu.
Acum vezi si tu.
Aparat de aerosoli avea doc in cabinet, i-a facut lui Dani pe loc. Doc tau nu are asa ceva? Ia intreaba.

de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

Citat:

fetele, azi fost la pedi si cica avem ceva urat in gat - viroza, infectie, bronsiolita, s.a. si eu care incepusem sa-mi dau pumni in cap ca am lasat copilul sa doarma cu geamul deschis.

schema de tratament: (o descifrez acum)
Ketof sirop 1,5 ml seara
ambroxol 6 pic la 6 ore
tantum verde 1 puf x 4 ori pe zi

aerosoli cu
solutie adrenalina 0,5 ml +2 ml ser fiziologic x 2 ori pe zi
solutie flixotide 0,25 ml + 2 ml ser fiziologic x 2 ori pe zi

tratament pana luni
la care mai luam si fier (ca suntem anemici) si calciu ("ii vom da mult calciu acestui tanar..." citat apud doctorita)

toate aceste pana luni cand ne ducem la control.

Am cumparat toata reteta, dar n-am aparat de aerosoli cel mai ieftin e 300 de lei si daca il cumpar compromit toate sansele de supravietuire a familiei pe urmatoarele 2 saptamani, tre sa convoc sedinta de familie ca sa decidem cum facem, am si lansat cateva apeluri disperate printre cunoscuti, poate-poate facem rost... si salvam banii (o alta solutie e sa retragem banii din depozit).

stiu ca la un moment dat m-am plans de doctora (atitudine) si sfatul vostru a fost sa nu-i mai trec pragul, dar inghit cum pot remarcile desantzate si iau recunoscatoare reteta de tratament si gata - pana acum solutiile pe care mi le-a dat au fost de fiecare data eficiente.

_

offffffffffff

de unde si-a dat seama de lipsa de fier si ca?

aparat poate iti imprumuta cineva din buc....nu mai stiu cine avea

uite pe ocazii

http://www. okazii .ro/catalog/42340572/vand-aparat-aerosoli-Ca-mi-Miko-nebulizator-.html

am pus pauza sa nu apara reclama

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:

detaliu important - sa-i dau multe lichide, acum ii fac un ceai, nici nu stiu ce sa pun in acel ceai - musetel si m-am gandit la echinacee, macese...oi ce parere aveti?
ati da asa ceva la bebei?

_

Ruxita, mie pediatra mi-a zis ca tantum verde nu se da la bebei asa mici, chiar sapt trecuta am intrebat-o, ca a ragusit nitel Daniel de la un acces de plans si a facut un fel de laringita. Si eu am intrebat-o daca in afara de homeopate poate sa imi mai dea altceva, sirop, etc...si am intrebat de tantum verde si a zis categoric nu.
Acum vezi si tu.
Aparat de aerosoli avea doc in cabinet, i-a facut lui Dani pe loc. Doc tau nu are asa ceva? Ia intreaba.

sunt asa dezorientata! am gasit aparat, dar nu vrea sa mi-l dea pt tratament cu adrenalina si alte prostii... a zis sa cer opinia a 2-a, un alt medic care sa-mi prescrie medicamente mai putin invazive s naturiste de acord cu toate astea... il sun pe sot si nu vrea sa se implice in toata matzaria si i-am mai explicat odata si a zis ca ma vrea cu capul limpede si io cap limpede ioc, normal ca voi fi cea mai afectata si ca nu mi-ar strica deloc sprijinul lui... si ela a fost racita, dar n-a fost parca asa dramatic...

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Doamne, fetelor, nici nu mai stiu la ce capitol am ramas de cand nu am mai citit....iar acum nici nu mai am timp.
Multumim frumos pt urarile de 1 iulie, Daniel a facut 5 luni, iar eu m-am intors la servici. Trebuia sa ma intorc la 1 iunie, dar m-am mai milogit de o luna.
Eu inca nu am inceput diversificarea. Am inceput in sfarsit sa ii dau LP, inca ii dau san dimineata si seara. Desi cu greu rezist pana la 5. Ieri la 5 eram acasa, urlam de durere si bebe nu vroia sa manance..., bine, a mancat pana la urma, dar am avut ceva emotii. Pt orice eventualitate, am pompa in geanta cu mine, la servici, dar sper sa nu o folosesc.
Diversificarea o incep pe 10 iulie, mi-am facut plan in excel. O mananc pe soacra-mea daca nu respecta.....nu ca as avea cum sa o verific...dar zic si eu. Am emotii cu diversificarea, pt ca nu sunt acasa sa vad cat si cum mananca...dar...o sa treaca si asta, la fel cum trec toate. Noi sa fim sanatosi.

Si acum sa va zic de stafilococi: Daniel tot tuseste de vreo 2 luni. L-am dus la pediatru de la inceput, l-a cautat/ascultat peste tot, n-are nimic, mi-a dat homeopate si Stodal sirop (care e tot homeopat). Apoi la a doua infatisare mi-a dat Ambroxol. Copilul tot tusea. La a treia infatisare mi-a dat sa fac exudat din nas si gat. I-a iesit ca are stafilococ patogen coagulazo pozitiv, adica din ala de trebuie tratat. Am facut antibiograma, este rezistent la marea majoritate a antibioticelor cunoscute. E sensibil doar la Zinnat, un antibiotic puternic, prea puternic pt varsta lui. Asa ca pediatra mi-a recomandat un unguent care nu se comercializeaza in Romania , am facut rost si de ala...acum il dau in nas cu unguent, asteptam sa vedem daca isi face efectul. Doamne ajuta. Intre timp copilul tot tuseste.
Cam astea sunt peripetiile noastre. Am incercat sa mergem la mare, ne-am intors dupa 4 ore, Dani zbiera ingrozitor, vroia numai la san, in camera de hotel a plans non-stop, asa ca am plecat acasa. In total in ziua aia a stat la san mai mult de 7 ore. A...si nu sta in scoica aproape deloc, maxim 10 minute si atunci intretinut incontinuu. Doar in brate. Asa ca nu mai plec nicaieri la drum lung, ca mor de brate si de sani.

Nu stiu de ce bebeii vostri inca se trezesc, al meu doarme tun de la 10 pana la 6-6.30-7.

Ma intorc la munca. Sper sa am mai mult timp de la birou decat de acasa sa intru pe forum.

multa sanatate! si eu ma gandeam la cat de disperata eram de unde fac rost de cutare si cutare, f. bine ca ati gasit remediul, desi nu se gaseste in ro! respect!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:

fetele, azi fost la pedi si cica avem ceva urat in gat - viroza, infectie, bronsiolita, s.a. si eu care incepusem sa-mi dau pumni in cap ca am lasat copilul sa doarma cu geamul deschis.

Ketof sirop 1,5 ml seara
ambroxol 6 pic la 6 ore

aerosoli cu

tratament pana luni
la care mai luam si fier (ca suntem anemici) si calciu ("ii vom da mult calciu acestui tanar..." citat apud doctorita)

Am cumparat toata reteta, dar n-am aparat de aerosoli cel mai ieftin e 300 de lei si daca il cumpar compromit toate sansele de supravietuire a familiei pe urmatoarele 2 saptamani, tre sa convoc sedinta de familie ca sa decidem cum facem, am si lansat cateva apeluri disperate printre cunoscuti, poate-poate facem rost... si salvam banii (o alta solutie e sa retragem banii din depozit).

stiu ca la un moment dat m-am plans de doctora (atitudine) si sfatul vostru a fost sa nu-i mai trec pragul, dar inghit cum pot remarcile desantzate si iau recunoscatoare reteta de tratament si gata - pana acum solutiile pe care mi le-a dat au fost de fiecare data eficiente.

_

Ruxita imi pare rau ca s-a imbolnavit pufuletul. Insanatosire grabnica va dorim.

Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

Citat:

Ketof sirop 1,5 ml seara
ambroxol 6 pic la 6 ore

aerosoli cu

tratament pana luni

_

offffffffffff

de unde si-a dat seama de lipsa de fier si ca?

aparat poate iti imprumuta cineva din buc....nu mai stiu cine avea

uite pe ocazii

http://www. okazii .ro/catalog/42340572/vand-aparat-aerosoli-Ca-mi-Miko-nebulizator-.html

am pus pauza sa nu apara reclama

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul...

presupun ca un astfel de aparat e bun pe langa casa omului, mersi de pont, salvat pentru data viitoare.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danyelana

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

Citat:
citat din mesajul lui danyelana

Noi maine organizam un BBQ pt "ziua tatalui" ca atunci nu am putut fi prezenti toti (eu eram cu Arthu in tara si cei mari in examene ). Si cum tot facem, si socrul e singur, l-am invitat si pe el, si pe fratele sotului cu sotia, si pe fiul lui cu prietena.... si asa ne-am stras 12 adulti, si 3 copii (din care unul e Arthu si nu papa decat san )

Asa ca azi mai avem o parte din cumparaturi de facut, curatenie, pregatit toate cele pt gratar si deseara sa fac un tort de crema de zahar ars si inca ceva. As mai vrea sa fac ceva de dulce si nu stiu ce. Vreo idee? Mai cumpar si inghetata si frisca si cred ca e de ajuns.

La mancare vom face mici (la cererea expresa a sotului si a baiatului nostru ), carnati, ceafa afumata si copanele de pui. Voi face o salata de cartofi (ca sa nu fac prajiti ) si o salata de paste si o salata verde, sa aiba fiecare de unde alege. Credeti ca e suficient??

Si cumnatul ofera sampania ca baiatul lui tocmai ce a terminat facultatea si azi are nota de la dizertatie si gata, e inginer civil

Voi ce credeti, ce ar trebui sa ma adaug, sa mai pregatesc?? Merci mult

Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010

pozele mele

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Arthur, l'amour de papa et maman

Eu as mai pune chestii de rontait pana se face gratarul ca sa nu te trezesti ca se invart pe langa gratar si mai fura de acolo iar la masa sunt satui . La desert eu as mai face o tarta cu fructe (se face si usor si ai zis ca ai fructe in curte). Cea mai buna e cu visine , deja salivez pe tastatura...sau niste tiramisu, daca sunteti amatori de asa ceva. Sau strudel cu mere ca merge strudelfierbinte, pudrat cu zahar farin si cu 2 cupe de inghetata langa...

asta imi aduce aminte (strudelul adik) de Inglorious bastards: l-am vazut cand eram gravida si sotul imi tot zicea sa nu ma uit la diverse scene si la un mom dat unul din SS manca un strudel si cred ca a fost filma 2 min numa' strudelul, iar eu disperata la un mom dat cu voce tare: mai bine la scena asta nu ma uitam ca am facut balta sub mine...am starnit rasul in sala

Catalutza mami de Irina

Merci de sugestii.

De rontait punem oricum de fiecare data cand avem pe cineva in vizita de aia nu am mai scris Vor fi chips-uri de vreo 3 feluri si niste foietaje cu divese (branza, somon, etc - cred ca le voi cumpara sa am mai putin de munca )

Tot la o tarta ma gandisem si eu dar cu fructe de cumparat ca la noi nu s-au copt inca nici ciresele. Sau as putea sa o fac cu rubarba ca asta e buna in gradina. Si ideea de strudel e yyymmiiii dar nu am nici o reteta.

Merci mult

Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010

pozele mele

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Arthur, l'amour de papa et maman

cumpara foietaj, si razalesti numai merele si le pui frumos, le bagin cuptor si pa la gara!!!!!!!!!!!!!!le presari cu zahar pudra si yammmy
si eu fac azi iar
ca maine am musafiri

Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...

Mergi la inceput

dus munca de lamurire sotz, obtinut acordul lui pentru orice (dupa ce ne-am "certat" la tel, respectiv eu plans, el neinteles nimic, sunat dupa o jumatate de ora de racorire), programat intalnire a doua opinie medicala maine (dus-adus la domicil), facut rost de aparat, tanar cazut la datorie (somnicul de dupa-amiaza), deci... pot sa mananc si io ceva pe ziua de azi?

nu stiu ce fac pe viitor, si aici e vorba de decizie - ce medic aleg in continuare, de sfaturile cui voi tine cont... sa vedem cum e medica (ca sa v-o pot recomanda si voua).

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

ruxita imi pare rau ca e bolnavior..............ooffffffffff
sper sa treaca repede si sa nu va mai certati din cauza lui, ca nu e bine...................
pup sa treaca si sper sa fie bine!!!!!!!!!!!!!
aveti grija de voi.....sfaturi nu stiu de care sa dau, in afara sa fii calma si sa iol ingrijesti bine pe Caius,...............

blue flowe imi pare rau pt vesti asa nasoale.............stfilococ???????vai vai!!!!
doamne ajuta sa va faceti bine si spor la divedrsificare
eu zic sa ii explici ce si cum trebuie dfacut, si ca nu mai traim in lumea in care am crescut noi si ca asa trebuie fcut si punct. sper ca va intelege ca e foarte important sa ai incredere in ea..............
sorrrry de patania la mare..hmmmmmmmmmmm....ciudat...nu i-o fi placut acolo...............

Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicredo spune:

multumesc fetelor ptr urari
cristies mama am scapat si de angina(o saptamana nurofen) si de ploi(ne-am intors in seara in care a inceput calvarul,am avut noroc) ms de griji

credeti ca reusesc sa scot o masa intr-o saptamana? vreau si eu sa incep lucrul...teoretic in 15 iul, si tot stau sa ma gandesc ....sa incep de azi diversificarea...sau sa il mai las pana luni? inca numai san i-am dat. si ma gandeam sa incep cu ceva suc de mar....e greu de la semilichide pana la semisolide..la solide...mama mama!

din 02.02.2010 cea mai fericita de David Gabriel !
te iubim puiule....!!!

Mergi la inceput