cous-cous?

cous-cous? | Autor: babirusa

Link direct la acest mesaj

Nu stiti cum se gateste cous-cous? Din pacate am aflat numai ca sunt doua sosuri cu care se manaca, voi stiti ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Poate fetele din Liban stiu...
Adevarul este ca e o mancare foarte, foarte buna.
Am mancat in Canada la verisoara sotului meu( sotul ei e din Maroc) si era facut de o marocanca...ne-am lins pe degete de bun ce era

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Merci, esti o draguta , tu ai incercat-o? Cat de repede o sa o fac. Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Sigur,ca da,e buna tare,eu am facut-o fara menta,ca sotzului meu nu-i place menta,dar si fara a fost gustoasa !Eu cus-cusul il folosesc si ca garnitura in loc de orez sau cu Gyros ,imi place asa de mult incit il maninc si fara nimic, doar cu un pic de unt amestecat si putina sare

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Sie eu l-am mai facut ca si tine, simplu daca ma grabeam langa peste. Pacat ca nu am descoperit cele doua sosuri misterioase care aveau culori diferite . Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Am uitat o virgula si a iesit altceva.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Eu fac o chestie gen tocanitza cu cous-cous pe post de garnitura.

Aproximativ 500 g de carne fara os de pui sau miel se taie cubuletze si se rumeneste in doua linguri de ulei , dupa care se aduaga condimentele : chimen , coriandru si scortisoara macinate. Chimenul trebuie sa predomine iar scortisoara e numai o idee acolo.
Se adauga o cana de apa (eventual si 1/2 cub de supa) si legumele : vreo doi courgette (sau dovlecei) ,o ceapa, un ardei , 2 rosii - eu pun o conserva de rosii in bulion de obicei si o vanata. Vanata are un tratament special: o tai felii , o las cu sare juma de ora , o spal , o scurg ,ung feliile cu ulei si le pun pe gril. Legumele se fierb 15 dupa care se adauga 50 g de stafide, 100 g mazare congelata (nu din conserva) , ceva bulion si eventual mai multa apa - trebuie sa aiba sos mult si destul de lichid si rosu.
Se gusta de sare , se mai adauga din condimentele de mai sus daca e nevoie si se mai fierbe 5 minute. Se serveste cu cous-cous-ul pregatit dupa cum scrie pe cutia lui.
Se pot folosi si alte legume , de exemplu morcov, cozi de telina. In loc de mazare se poate folosi chick-pea (pois chiche) din conserva. Vazusem o retzeta de mancare marocana cu caise uscate ... in loc de stafide in retzeta de mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floare de Colt spune:

Fetelor, daca nu am couscousiera, pot sa prepar cous-cous?
Cum il prepar? Am cumparat o punga de cous-cous si scrie pe ea doar denumirea produsului; nici urma de indicatii.
Cat sa pun? Cata apa?

Va pup,
Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Se combina volume egale de apa clocotita putin sarata si cous-cous, se lasa sa se umfle cous-cous-ul in vas acoperit nu mai mult de 7 minute dupa care se adauga unt cat o nuca sau 1-2 linguri ulei de masline si sa amesteca bine , sa se desprinda bobitzele.

E posibil sa fie nevoie de ceva mai multa apa de cat am scris mai sus ... depinde de gusturi si de cous-cous.

Se umfla destul de mult , asa ca nu face mai mult de o cana odata. E bun proaspat preparat.

Alta metoda presupune sa-l lasi doar 3-4 minute sa se umfle si pe urma sa-l pui la cuptor (microunde) inca 3-4 minute , dar eu nu fac asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Couscous picant cu 8 legume

Ingrediente: cantitate: 6 portii
300 gr couscous
250 gr carne de vita
1 ardei gras, rosu taiat cuburi
1 ardei gras galben, taiat cuburi
1 ardei iute verde, taiat foarte marunt
6 morcovi, taiati bucati
3 cepe, curatate si taiate in sferturi
2 radacini de pastarnac, curatate si taiate
2 radacini de telina, taiate in cuburi
12 rosii foarte mici sau 5-6 rosii de marime medie
1 lamaie
ulei de masline
1 /2 lingurita sos Tabasco
1 .5 l supa de vita, din concentrat
1 lingura patrunjel tocat
1 lingurita chimen pisat
1 lingurita turmeric pisat
zeama de la 1 lamaie
menta
busuioc tocat
sare si piper dupa gust

1. Se pune 1,5 l supa de vita la fiert. Cand a inceput sa fiarba, se adauga morcovii, ceapa, pastarnacul, telina, ardeiul rosu, chimenul, turmericul, sarea si piperul. Se acopera, se reduce focul si se lasa sa fiarba timp de 30 minute.
2. Intre timp se fierbe couscousul in apa cu sare. Cand este facut, se scurge si se pune intr-un vas.
3. Carnea se taie in cuburi si se caleste in ulei impreuna cu sucul unei lamai, sare si piper.
4. Se scurge sosul de la carne si se amesteca cu sosul Tabasco, sare, piper, ardeiul verde iute si busuiocul.
5. Se varsa totul peste couscous si se adauga carnea, ardeiul galben, rosiile si se amesteca bine.
6. Se pune tot amestecul intr-un vas rezistent la foc si se lasa 10-15 minute in cuptorul incalzit bine. Cand este gata, se decoreaza cu frunze de menta si se serveste imediat, fierbinte.

Mergi la inceput