cous-cous?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Floricica, daca nu ai cous-cous-iera nu e bai, nici eu nu as cumpara! Poti folosi o strecuratoare(de peferat metalica) deasupra unui vas cu apa ce clocoteste (dupa ce ai presarat putina sare pe cous-cous)-o fixezi deasupra si in timp ce apa fierbe, cous-cous absoarbe aburul si se "umfla", grija ta fiind sa il rasfiri din cind in cind cu furculita, sa fie bob-bob, nelipit. Iti dai seama ca e gata cind il gusti si vezi ca se topeste pe limba....Miam!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

eu pregatesc cous-cous-ul dupa o reteta tunisiana de la mama mea. acum nu am couscusiera, dar am vazut ca se poate si fara.
ingrediente : (adaptabile in functie de cite persoane sunteti)
1 pui, sau picioare pui, etc, sau miel, sau vita,
400 g cous-cous
1 ardei gras
4 rosii + pasta rosii
6 morcovi
3 dovlecei
6 cartofi
1 ceapa
2 catei usturoi necuratati
1 varza mica
harisa( este o pasta f iute de ardei, se gaseste la tub)sau in Ro foloseam condimentul unguresc de ardei iute la tub
condiment special cous-cous (asta e un amestec special facut de arabi, de gasit in bacaniile arabesti ), el da tot gustul si aroma specifica.
chimen
ulei masline
patrunjel tocat
sare/piper
in mod normal se pune menta, dar noua nu ne place
se rumeneste carnea in ulei de masline, se pune apa si se fierbe, cind s-a spumat bine carnea, se adauga legumele, mai intii morcovii si varza si ardei, ca fierb greu, apoi restul. Se da gust cu harisa, chimen, condiment cous-cous(atentie harisa +condimentul sint picante asa ca puneti dupa gust), sare/piper, pasta rosii. se lasa sa fiarba bine. este important ca la sfirsit sa ramina destula zeama!
la sfirsit se pune patrunjelul. in momentul servirii se pune intr-un vas cous-cous-ul se ia zeama din oala, cit sa acopere bine cantitatea de cous-cous, se pune condiment de cous-cous + putin ulei masline, se pune capac si se lasa la umflat(cam 10-15 min)
intr-un bol mic se ia din nou zeama se pune harissa cit sa iasa un sos picant!
se serveste in farfurii mari cous-cous-ul + legume+carne+sosul picant deasupra(ptr cine vrea)!
Pofta buna!

Flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Uite aici gasesti cuscus pe reteta originala cu poze cu tot, ca si toata bucataria marocana
http://cuisinemarocaine.free.fr/plats_bis.htm
si aici:
http://www.tayka.com/cuisine/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by Caroline

Uite aici gasesti cuscus pe reteta originala cu poze cu tot, ca si toata bucataria marocana
http://cuisinemarocaine.free.fr/plats_bis.htm
si aici:
http://www.tayka.com/cuisine/



Mama,mama ce bunataturi pe acolo ,Caroline merci de link

Paste fericit


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

nu am facut eu insami niciodata, insa cam o data pe saptamina mincam cous-cous facut de bona noastra. unul din secretele locale e, ca dupa ce cous-cous-ul e umflat si sosul e gata, sa iei un polonic sau doua din sos si sa-l versi peste cous-cous. trebuie bine amestecat, cous-cous-ul va avea o culoare caramizie (de la sosul de rosii) si va fi aromatizat cu toate ingredientele din sos (miammmm).

exista si alte retete de cous-cous, daca pe cineva intereseaza le pot afla relativ usor:
1.cous-cous burzghein (transcriere fonetica) - e un cous-cous dulce-sarat, cu carne de miel/oaie fiarta 'à la vapeur', aromatizata cu rozmarin, cu un sos alb facut din lapte si unt si cu multe fructe uscate presarate peste cous-cous (migdale, pignons, nuci, stafide...)
2. cous-cous cu peste
3. cous-cous 'alb'
...e tot ce-mi vine-n minte acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maana spune:

mai, fratilor, ce e cus-cus-ul asta, ca nu m-am lamurit?!Ca sa faci cus-cus pui cus-cus la umflat , am inteles, da ce e ala?Vreau si eu, in Iasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Articol. (fetelor dar e mare migaleala cu cous cous-ul asta! )

Couscous - un deliciu algerian

Venita tocmai din Algeria, Saadia Dahoumane (specialista a gastronomiei mediteraneene), a stat timp de o luna alaturi de echipa de bucatari a restaurantului "Les Oliviades", pentru a le impartasi din experienta sa de 18 ani. Vesela, optimista si plina de viata, Saadia povesteste despre secretul prepararii unui couscous veritabil, mancarea traditionala a Algeriei. Couscous se poate prepara dupa pofta: numai cu legume, cu bucati de carne sau cu un sos atat de picant, incat ai manca o portie intreaga pe nerasuflate si ai bea cativa litri buni de ceai de menta (bautura care "merge" cel mai bine cu acest fel de mancare).

Ce-mi puteti spune despre couscous?
Felul de baza in bucataria mediraneana este couscous-ul, care reprezinta, fara indoiala, un adevarat deliciu culinar pentru cei pasionati de gastronomie. Este o mancare traditionala in Algeria, care se intalneste foarte des la nunti si la alte evenimente de familie. As putea spune ca este echivalentul sarmalelor din Romania. Couscous se mananca la pranz, dar in special seara, cand se aduna toata familia. In tarile arabe, exista multe feluri de couscous: royal, vegetarian, cu fructe, cu pui, etc.

Cum se prepara couscous-ul?
Prepararea necesita niste vase speciale. Este vorba despre asa numita couscousiera, formata din doua vase suprapuse. In primul se pune apa, iar in a doua, compozitia de baza: un gris special (gasit in super-market-uri). Sunt mai multi pasi ce trebuie urmati in preparare: se inmoaie, se evapora, se adauga din nou apa, se amesteca si se inmoaie inca o data. Sosul se pregateste separat si in general se aduce si la masa separat. Nu exista un sos general, valabil pentru toate tipurile de couscous. Exista sos alb, rosu, picant.

Cat timp dureaza prepararea acestuia?
In functie de tipul couscous-ului si compozitia sosului, aceasta poate dura si o ora.

Cum se serveste?
In general, poate fi alaturat unui antreu lejer, eventual o salata si este urmat de fructe. Traditional, la noi, couscous-ul este insotit de ceai de menta, pentru digestie, dar orice alt digestiv poate fi binevenit. In privinta bauturilor, vinul rosu sau rose este ideal.

sursa: www.eva.ro/gastronomie/articol46.html



Happy Easter!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maana spune:

Da-n Romania unde se gaseste si de unde sa iau couscousiera?!Vreau sa prepar si eu asa ceva!!!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maana spune:

Multumesc,multumesc, n-am vazut asa ceva pe-aici, ori poate n-am gasit magazinele care trebuie...

Mergi la inceput