Palatoschizis si formele sale (3)
Raspunsuri - Pagina 5
ralucaserban spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Juke Buna dimineata Numele meu este Mihaela si sunt mami de Razvan Andrei, nascut la 9.06.2010 cu palatoschizis.Noi suntem din Braila. Am tot cautat si am vrea sa il operam la buc la d-na dr Bratu, pt ca am auzit numai lucruri bune despre dansa. Speram ca luna viitoare sau cel tarziu in septembrie sa ajungem si noi in buc la un consult. Ma bucut ca v-am gasit. am reusit sa citesc primul capitol si deja am aflat o multime de lucruri despre operatie si perioada post-operatorie. In special vreau sa ii multumesc Ceciliei ca a deschis acest subiect si sper sa treaca si de acest hop. pooopici Traim in tara lu` papura Voda! |
Buna, Mihaela! Speram ca putem sa te ajutam cu tot ceea ce ai nevoie!
Te imbratisam cu drag!
Raluca, mami de David (1.06.2009)
giulia2008 spune:
buna dimi noi suntem bine sa zicem ,nu manaca in continuare nimik numai lapte cu biscuiti,sunt asa de speriata ca nu prea ma lasa sa o curat in gurita si cand a mai deschis gurita eu paraca am vazut ca era rosu in partea de jos deasupra omuletului oare asa ar trebuii sa fie ca tipa toata ziua of of of.marti mergem la control abia astept ca daca e ceva in neordine cred ca si mor.si inca o problema este foarte infundata noaptea face asa urat nu poate sa respire oare e pana se obisnuieste sa respire numai pe nasuc sau eu ma gandeam ca o fi ca se usuca aerul si atunci si nasucu ei dar ii pun mereu nazomer in nasuc.voi ce mai faceti sunteti bine bebei .ceci te pup mersi pt sfaturi si pe voi celelalte fete ca sunteti langa mine.pupici dulci si mai intru daca ma lasa pitica ca sunt mereu dupa fundul ei.
ralushka spune:
buna fetelor, nu am mai intrat de cateva zile, am fost foarte ocupata cu bebe... numai pe mine vrea sa stea toata ziua; ma emotioneaza foarte tare cand il vad cat e de mic (2 luni) si ma iubeste... stie ca eu sunt mamica lui. si imi vine sa plang cand il vad ca duce gurita la tatica si se chinuie sa suga asa prin tricou, desi eu nu i-am dat niciodata decat cu biberonul. nu adoarme pana nu pune nasucul acolo. el mananca destul de bine lapte praf, dar imi pare asa rau ca nu poate sa se bucure si el de laptele matern...sper sa aiba dumnezeu grija si de el sa se faca bine.
fetelor care ati operat de curand la timisoara, va rog sa-mi spuneti si mie imi mare cam care ar fi pretul sa avem o idee pt ca nu am ajuns inca acolo
corina_tutza spune:
Mihaela bine ai venit si sa-ti traiasca puiul!Sper sa gasesti aici toate informatiile si sprijinul de care ai nevoie! Pe mine m-a ajutat foarte mult sa vorbesc cu mamici care trec prin ce trec si eu!Pupici la puiul Razvan!
Ralushka exact asa facea si Radu cand era bebe mic, cauta sanul.Mi-a parut extraordinar de rau ca nu am avut lapte...laptele de mama este cel mai bun.Am reusit sa ma mulg de cateva ori sa-i dau dar era foarte putin...si la cateva zile a disparut.Pe baiatul meu cel mare l-am alaptat un an si doua luni.Preturile de la Timisoara sunt asa: prima operatie buza, gingie 1400-1600 euro(nu mai stiu exact) si a doua pentru palat este 1800 euro.Atat am platit noi in aprilie.La asta se mai adauga spitalizare 100 lei pe noapte si analizele care costa pana in 200 lei.Noi am platit extra... a avut nevoie de sange si am platit parca 450 lei pentru transfuzie.(nu-mi aduc aminte, o sa-l intreb pe sotu")
ralushka spune:
multumesc mult pentru raspuns corina! poti sa-mi arati si mie poze cu bebe dupa operatie?
corina_tutza spune:
Elena si Radu a avut secretii in nas dupa operatie.Ii curgea o secretie maronie, se curata in nasuc.Am citit ca unii doctori recomanda sa se puna ser fiziologic sa nu se usuce secretiile in nas.La noi au trecut secretiile dupa doua saptamani.
stefan_b spune:
Dragi mamici, pentru cine nu stie eu sunt taticul unui baietel nascut cu Palatoschizis (ambele palate), nasterea a avut loc la Universitar pe 11.06.2010 si a cantarit 4,350 kg si 53 cm. La ecograf nu a vazut nimeni nimic, cu toate ca am facut eco in 3 locuri diferite,analize peste analize, sotia lucrand in domeniu a stiut sa-si urmareasca sarcina cu strictete. La nastere cand am aflat a fost un soc pentru noi, mai ales pentru sotie. Eu unul nu mai auzisem de aceasta malformatie pana acum...dar din cate vad se nasc destul de des copii cu asa ceva.
In afara de palatul fisurat copilul nu are nici o problema, este foarte vioi si mancacios, mananca cu biberonul de la Medela aprox. 150ml la o masa.
La 3 zile dupa nastere am observat cum s-a intors singur de pe burta pe o parte si poate sa-si tina singur capul, chiar si o asistenta a ramas uimita cand a vazut faza asta.
Din cate am inteles operatia se face dupa ce face el 8 kg , inca nu m-am hotarat la ce doctor chirug pediatru sa-l operez insa din cate am citit pe aici toata lumea recomanda pe dna Doctor Bratu. As vrea sa stiu si eu mai multe detalii despre dna dr. Bratu, unde si cum putem face programare pentru o consultatie? As vrea sa mai stiu cam ce costuri implica operatia la dna doctor ?
Am fost la dr.pediatru Stanciu si ne-a spus ca are PIERRE ROBIN (barbita cam mica) si din aceasta cauza nu i s-a unit palatul.
El avand destul de multe secretii ne-a recomandat sa folosim aparatul cu aerosoli omron + ser, pentru a evita ca aceste secretii sa ii ajunga in plamani.
Printre altele ne-a spus sa ii schimbam laptele cu unul antiregurgitare, de preferat cel de la HUMANA AR, el fiind pe Aptamil acum.
Cu Aptamil a luat 1kg in 3 saptamani iar dupa o saptamana cu HUMANA AR a luat maxim 100g...
Nasucul il curatam cu Nivea Nose Cleanser Spray si il aspiram cand este nevoie, cam odata la 2, 3 zile. II facem si aerosoli cu ser dar nu stiu cat de mult il ajuta.
Voi ce folositi pentru curatarea nasului, folositi aparatul de aerosoli ?
Juke spune:
Buna Stefan, ca si tine si eu sunt noua pe forum. Eu il hranesc cu humana1 si lapte matern, nu ni s-a recomandat alt lapte special. Nasucul il curatam cu humex (apa de mare-spray)in special, si ser fiziologic.Nici de aparatul cu aerosoli nu ni s-a spus. Oricum Razvan ia bine in greutate, cel putin doctorita de familie este multumita de el.
Traim in tara lu` papura Voda!