Palatoschizis si formele sale (3)
Raspunsuri - Pagina 6
NicoletaZ spune:
Bine ati venit, Mihaela si Stefan. Imi pare rau sa aud ca iarasi s-au mai nascut cativa copii cu malformatia aceasta. Cam asa eram si eu intampinata cand am intrat prima oara pe forum. Si pot spune ca m-au ajutat enorm mamicile de aici.
Crede-ma, Stefan, ca si eu mi-am urmarit sarcina cu atentie (si eu lucrez in domeniu), dar norocul meu este ca eu am aflat dinainte. La noi este si buzita, asa ca, totusi, cred ca este mai greu de pus un diagnostic prenatal de palatoschizis. Mie toti mi-au spus ca nu se stie cat de adanci sunt despicaturile in palat pana la nastere.
In privinta alimentatiei, noi suntem la al treilea tip de lapte (MIlumil, Nan si, in final, Nativa). Noi am avut (si inca mai avem un pic) colici si ne-au recomandat mai multi pediatri noul lapte de la Nestle, Nativa. Mi s-a spus ca poate si din cauza colicilor regurgiteaza. Mi s-a recomandat intai sa incerc asa si, daca nu merge, sa trecem pe Humana AR. Eu sunt multumita pana acum de Nativa. Mai regurgiteaza, dar mai rar si in cantitati mai mici si s-au mai potolit si colicii (sau colicile, nici acum nu stiu cum se spune corect).
In privinta, curatarii nasucului, noi folosim Nazomer si batista bebelusului. Trebuie mare atentie cat de des se foloseste batista bebelusului, pentru ca, in timp, se poate distruge mucoasa de la nivelul nasucului. Eu am ajuns la un moment dat cu ea in spital pentru ca mi s-a inecat (cu saliva) si acolo i-au facut intr-o zi aerosoli (nu a facut pneumonie de aspiratie, dar se vedea un pic "voalata" radiografia, asa ca am stat sub supraveghere cateva zile). Sincer, noi inca nu am cumparat un aparat pentru aerosoli, dar vreau sa ne achizitionam unul curand. Asa ca, m-ar interesa si pe mine pareri. Ce spuneti, fetelor?
cellia78 spune:
Buna ziulica!
Cu regret ca inca se mai nasc bebei cu aceasta malformatie, urez si eu din suflet "Bun venit" parintilor noi, Mihaela si Stefan! Sper ca aici sa ne ajutam unii pe altii, sa gasim raspuns la intrebarile pe care le avem, sa gasim rezolvare la problemele noastre. Nu in ultimul rand, sa ne incurajam!
Mihaela, ma bucur ca ai indraznit pana la urma sa vii aici! Te tin la curent cu mersul la dna doctor, ca am retinut ce anume te intereseaza mult!
Stefan, valabil si la tine cu detaliile referitoare la dna doctor; referitor la costuri la dna doctor, stiu ca operatiile sunt suportate de CAS, prin urmare, gratuite; despre "restul" putem vorbi cumva pe privat, atunci cand voi sti ceva concret.
Asa.....de curatat nasucul, i-l curatam cu ser fiziologic simplu, cu seringa, apoi aspirat; dar ne-a sfatuit dl dr Stanciu sa nu mai aspiram des si mai bine sa folosim aerosolii cu ser fiziologic; noi acuma il folosim pt ca trebuie, dupa pneumonie; dar ne-a zis ca e indicat cand si cand , sedinte de cate 5-6 zile, de doua ori pe zi.
Despre Humana AR: Adelina s-a adaptat foarte bine la acest lapte! Inainte de el papa Nan 1, dar numai noi stim ca patea; nici nu papa tot ca dadea afara, pe nas, pe gura, crize de sufocare, ea intra in panica pt ca nu mai stia cum sa respire; toate astea pana la 4 luni, cand doctora care a salvat-o de hipocalcemie (punand diagnosticul corect mai intai! Chestie dificila la 12 zile de viata si convulsii cu atatea reactii...)s-a gandit sa incercam cu Humana AR; nu exagerez deloc cand spun ca din ziua aia nu a mai dat afara laptele! Treptat s-a adaptat si ea la starea ei si de atunci a mai dat rar ceai afara, doar putin! Dar lapte nu! De luat in greutate a luat bine, mai incet, dar sigur; in plus, de cand papa laptele asta, la ea nu mai exista papa noaptea; ultima ei masa este la ora 10 seara, lapte cu cereale si pana dimineata....somn de voie! Mi s-a explicat ca din cauza ca este consistent, dar asta cred ca ati vazut si voi; nu stiu insa cat de consistent este cel pe care-l dadeati voi puiului vostru. Ma refer la faptul ca Humana este cremos; cu greutatea nu stiu ce sa spun; cum ziceam, Adelina a luat greu, dar ni s-a zis ca asta e si din cauza faptului ca si ea s-a nascut maricica (4 kg) si ca pune mai usor asa. Eventual intrebati pediatrul ce sa faceti, cu ce lapte sa continuati; dc puiului vostru ii merge bine si nu regurgiteaza cu ce papa el, eu l-as lasa asa; dar asta as face eu. Ori intrebati pediatrul, ori mergeti la dnul Stanciu la un control si vb cu dansul; cu noi cel putin are rabdare, explica, o mai da si pe glume...
Nicoleta, noi am cumparat aparat de aerosoli de la firma Omron; l-am gasit la oferta, cu 299 lei (din Selgros, ca la capitolul asta ne ferim de farmacii, unde l-am gasit cu pret intre 330- 390 lei parca); am inteles de la medici ca firma asta e agreata de medici, ca aparatura; e ok, s-a adaptat si Frusi la el, isi tine singura mascuta la gurita.
Mai intreaba-ma tu de aparat, ca nu stiu ce anume sa-ti mai spun.
Ralushka, ma speriasem cand am vazut ca ai disparut! Am zis ca te-am speriat definitiv! Am vrut sa-ti mai scriu pe mess, dar am vazut ca nu ai avut nici o reactie si am zis ca te-am suparat; eu stiu, uneori adevarul este greu de suportat, dar jur ca alea au fost peripetiile traite de noi; astia-s unii medici din tara asta......
Cecilia, mami de Nicolle Adelina
cellia78 spune:
Inca ceva si fug!
Cu o zi intarziere, LA MULTE LUNITE inainte, Adelina si Radu!Noi ieri am "serbat" in stil mare, de fapt, Frusi: a spart un canin, pe stanga! Si seara am observat ca a spart si o maseluta!!!!
Mai spun? Nu tu plans, nu urlete, nu febra, nu maraieli, nimic! Seara, inainte de somn, jucandu-ne asa si chitaind, ea a cascat larg gurita si eu am ramas masca!
Inca ma pregatesc sa vad cat tine minunea; cati dinti mai apar asa, fara nici un fel de reactie clasica; acuma, va rog, nu-mi urati de rau! Eu va doresc acelasi tip de experienta legata de dinti si masele!
Merg la un dus, trebuie sa iesim intr-o vizita. Alina!
bebei si parinti! Duminica faina sa aveti!
Cecilia, mami de Nicolle Adelina
corina_tutza spune:
Iti urez si eu bun venit, Stefan! Noi curatam nasul cu ser fiziologic, de aparat cu aerosoli nu am avut nevoie.Baietelul meu nu a avut secretii, respira foarte bine, nu se ineaca cu mancare si cu toate ca imi varsa dupa fiecare masa a luat binisor in greutate.Avand in vedere ca a trecut prin doua operatii, la prima scazand 300 g si la a doua 800 g acum are 9600.La nastere a avut 2700, a scazut la 2400 si la greuatatea asta a ramas doua saptamani.Radu papa Milumil.
Nicoleta cum am mai spus Radu varsa dupa fiecare masa...asta pana dupa operatia la buza.Nu stiu ce s-a intamplat, nu vad legatura dar nu mai varsa deloc.
Hmm, Cecilia...canini, maselute fara nici o problema, chiar ai copilul perfect. Radu mai are putin si isi roade si coatele...si inca sunt stresata cu bagatul mainilor in gura.Plus de asta iarasi a inceput sa faca mofturi la mancare.Offfffff!!!!Acum mai nou trage de sertare si vrea sa urce in ele..Nu mai sta o clipa...este intr-o miscare continua, nu mai are nici un joc cat de cat static, doar ce mai imbina cateva cuburi dupa care le arunca si o ia la trap.Aaa, LA MULTE LUNITE si voua tot cu intarziere!!!
NicoletaZ spune:
Multumesc de lamuriri, Cecilia si Corina. Si sa va traiasca puisorii.
Si fetita mea a luat bine in greutate, desi mai varsam (acum mult mai rar, de cand papam Nativa). A luat cam 1 kg pe luna. Mai face ea nefacute cand o deranjeaza ceva si da afara aproape tot ce a mancat (si mie imi sta inima in loc in momentul in care ii iese totul si pe gura si pe nas), dar ne-am obisnuit. Bine ca sunt foarte rare aceste momente (de vreo 5 ori in 2 luni ale ei de viata).
Sunt curioasa si eu cum va fi dupa operatia de buzita. Ma gandesc cu groaza la ea. Pe de o parte, o astept cu nerabdare, dar pe de alta parte... Problema este ca s-a invatat cu suzeta, pentru ca are tendinta de a isi baga degetele in gurita si am preferat sa ii dau suzeta, decat sa o vad sugandu-si degetele. Asta inseamna ca va trebui sa ii imobilez manutele dupa operatie, asa-i? Dupa operatie, va mai avea voie sa foloseasca suzeta? Stiti ceva?
In privinta aparatului pentru aerosoli, stiu ca Omron, intr-adevar, este o firma agreata de medici. Voi cauta si eu ceva oferte. Niste prieteni si l-au procurat din Germania cu 37 Eu. Voi incerca sa ma interesez si in afara tarii de preturi, dar si in Selgros (multumesc de pont, Cecilia). Asa stiam si eu, ca aerosolii se folosesc ca terapie in infectiile respiratorii, cand exista secretii. Oricum, aparatul acesta eu il consider util si stiu ca ne va fi de folos si in viitor.
Juke spune:
Neata mamici.
Noi mai dam afara dar in cantitati f mici si in special at cand nu scoatemm aerul. Nu avem probleme cu respiratia si nici cu secretiile. Ceea ce mi se pare ciudat este ca nu bea deloc apa sau ceai. I-am spus doctoritei si mi-a spus ca inca nu ii este sete, asa ca ... mai asteptam. Zilele astea am plans cam mult si cred ca de la burtica, am schimbat siropul de colici, poate ca celalalt nu isi mai facea efectul. Sa il vedem pe asta...
Va doresc o zi buna mamici!!
cameliam spune:
Buna dimineata,
Urez si eu bun venit Mihaelei si lui Stefan, sper sa gasiti informatii utile aici.
Revin...
cameliam spune:
A, Cecilia, o idee pentru prima pagina: hai sa punem si nickname-urile sau doar nickname-urile in dreptul fiecaruia pe lista ca devine usor derutant, lista e lunga deja si cum nu toata lumea are la semnatura si numele nu mai poti asocia postul cuiva cu persoana din lista.
M-am exprimat ciudat, da' sper ca se intelege ce vreau sa zic.
Dupa cum spuneam mai sus, revin...
Camelia
Juke spune:
Salut, cred ca am o problema cu bb, cand ii bag tetina in gurita plange de nu te poti intelege cu altcineva in camera respectiva. Oare sa aiba afte bucale? Pana acum a mancat bine. Nu stiu ce sa-i mai fac? Poate ajung azi sau cel tarziu maine la dr, ca cu progamarile astea...
Mihaela, mami de Razvan-Andrei (9.05.2010)