Palatoschizis si formele sale (3)
Raspunsuri - Pagina 4
corina_tutza spune:
Cecilia nici nu ma asteptam sa nu altfel decat bine Adelina!!!Si capul sus...este valabil si pentru Nicoleta, o sa fie bine dupa operatie. Nu trebuie decat sa va ganditi ca o sa fie bine. V-am povestit cum vroiam sa plec de la Timisoara...
Elena eu doua saptamani dupa operatie l-am tinut doar cu lapte, supa strecurata si ceai.Dupa aceste doua saptamani am inceput sa-i pun putin cartof, morcov, o galusca, un galbenus de ou,o lingurita de cereale in lapte, toate astea blenduite si apoi trecute prin sita.Am evitat verdeata pentru ca tot treceau bucatele mici prin sita si mi-a fost teama. Dupa trei saptamani mancarea un picut mai groasa si ceva mai multa carne.Mai consistent i-am dat dupa cinci saptamani.Acum depinde si de fiecare doctor in parte...mie mi s-a spus ca am exagerat.
ralucaserban spune:
Buna seara, tuturor!
Ei, ai vazut ce fata ai, mai, Ceci!!!!!!!!!!!!! Bravoo!!! E o invingatoare! Tu esti mai sensibila!!!
Hai ca nu am mai intrat de mult..
Giulia, ma bucur tare mult ca ati depasit acest moment, al operatiei! Bafta multa va doresc in continuare, sa va reveniti repejor si sa fiti cuminti! si nu prea rasfatati!!!(mie mi-a cam ramas rasfatat David dupa operatie). Ca sa-ti raspund la intrebare: eu i-am dat cu canita cu cioc (de la Nuk si de la Avent, cu cioc de silicon)de prin a 3 a zi dupa operatie. Deci, relativ repede. Noua d-na dr ne-a zis sa mancam orice, dar terciuit, asa ca am putut sa ne intoarcem repede la meniul pe care-l avea inainte de operatie. Eu nu i-am dat numai zeama sau mai mult zeama sau fara carme sau cu carne, i-am dat normal, mancare normala, dar am blenduit-o bine la blender. Era pasta, ce sa-ti zic! Nu mai era nimic nepastuit. Am evitat sa pun verdeturi in mancarici si din ce imi amintesc, mai strecuram doar ciresele, ca nu se toca bine coaja lor, asa ca le strecuram. In rest, i-am dat de toate. Tu faci cum ti-a zis dr tau.
Va salut pe toate fetele si va pup dulce pe toate!
O seara buna va doresc.
Raluca, mami de David (1.06.2009)
cameliam spune:
giulia noua medicul ne-a spus sa nu-i dam cu canita cu cioc de la Avent in primele saptamani, nu-i placea ca era ciocul prea lung si sa nu cumva sa se raneasca cu el. Asa ca am folosit doar seringa si lingurita. Eventual poti cauta canite cu cioc mai scurt, dar cel mai bine intreaba medicul vostru ce parere are. Vad ca altii nu au contraindicat canita cu cioc si nu au fost probleme deci... ce sa mai zic sau cred, nu mai stiu nici eu...
cecilia ma bucur ca sunteti bine, lasa ca Adelina e o invingatoare si va trece peste orice hop cu brio, ai sa vezi.
NicoletaZ spune:
Va multumesc pentru incurajari!
Astazi a trecut, spun eu, cu bine si primul nostru vaccin (impreuna, ca pe cel din Maternitate nu il pun la numar). A fost un pic molesita si maraita astazi si i s-a inflamat un pic locul injectarii (sper sa isi revina cu acele comprese cu varza), dar in rest pare sa fie bine. Din pacate, nu i-am putut face BCG-ul si ramane sa il facem numai dupa operatie. Depindem de alti copii si nu li se poate schimba data vaccinului dupa noi (ei au facut in 20.06 alt vaccin si trebuie sa treaca 30 de zile intre vaccinuri).Dar stau linistita pentru ca am vorbit la Maternitate si mergem sa il facem dupa operatie.
Bine ati revenit acasa dupa operatie, Giulia, si ma bucur ca sunteti bine.
Roxa, se pare ca ne operam odata.
Si destul de aproape si de tine, Cecilia. Ma bucur ca Frusi este bine.
Astazi am mai gasit un articol in care se scria despre urmarirea dezvoltarii maxilarului la acesti copii. Deja incep sa fac lista cu doctori pe specialitati: ORL-ist,chirurg,ortodont,logoped. Cad un pic si iarasi ma imbarbatez ("Zoe,fii barbata!"). Va fi bine in final.
giulia2008 spune:
buna fetelor,suntem bine,numai ca nu vrea sa pape laptele deloc cu seringa si lingurita ea care bea inainte 1 l pe zi.mai astept sa mai imi povestiti cum ati facut voi cu bebelusi cu papa cu tot dupa operatie ca sunt c-am speriata ca mie frica sa nu se desfaca.noua docotul ne-a zis ca are voie cu canuta cu cioc dar oare sa ii dau.cu papa nu stiu ce sa ii mai dau ca nu vrea mai nimik..astept sfaturi cum ia ti mai pacalit pe bebe vostri.va pup si mai vb.nicoleta nu mai cauta nici un doctorul ca domnul doctor are echipa lui complecta pt dintisori logoped tot el te trimite la cine treubie.si noi am fost la o doctorita pt dintisori cu care dansu lucreaza.pupici
cellia78 spune:
Intru sa va multumesc iara pt ca ma incurajati si pt ca imi aratati sprijin psihic, Corina, Raluca, Nicoleta, Camelia, Roxa, Flori,Giulia! Dc am uitat pe cineva, rog sa ma ierte!
Giulia, eu nu am trecut inca de operatie, dar indraznesc sa intreb cum adica nu vrea laptele nici cu seringa? Ca Adelina, cand a fost acuma cu pneumonia, a avut o zi cand a refuzat altceva cu exceptia ceaiului;am zis sa nu insist, sa nu o supar, ca deja suferea ea; asta pana seara, pe la 7, cand am incercat sa o pun sa stea in fundulet si nu se putea tine, cadea pe spate sau pe o parte, ca si cum era bebe de 3 luni; dupa ce m-am speriat si am bocit, am gandit la modul :"Ok, o fi asta de la boala, ca o slabeste, dar o fi si de nemancat"; am facut lapte si i-am dat cu seringa de Nurofen; recunosc, un pic fortat; adica protesta cu chiu si vai, dar deschidea gurita; si inghitea, cred ca nu avea incotro; in fine, a papat asa 150 ml; dadea semne ca ar mai fi vrut, dar am lasat-o in pace; dupa o ora era mai vioaie, s-a ridicat singura in fund, avea chef de joaca!
Nu-s deloc adepta mancatului fortat, cu amenintari, cu bataie, cu urlete sau insulte, dar cand am vazut-o "leguma" .....
Pana i-a trecut boala, cu seringa aia a papat laptele ei, dar il papa; nu mult, cam 120 ml la o masa; dar eu eram multumita.
Acuma, vb Corinei, mi-ar manca si urechile!!! La masa de dimineata haleste lejer 300 ml lapte cu cereale , seara vrea 350 ml; nu mai spun de masa de pranz, sau "gustarele" (haha! o gustare la ea = o banana, o piersica sau cirese, blenduite cu 2 linguri branza de vaci si cu putin biscuite!)
Rabdare, Giulia! Si mult succes! Haide, incurajeaza-ne, ca acus urmam noi!
Cecilia, mami de Nicolle Adelina
corina_tutza spune:
Elena nici Radu nu prea a mancat in prima saptamana de dupa operatie...ii dadeam si din ora in ora.Cu greu reuseam sa-l pacalesc sa bea 60 ml de lapte si 30-40 ml de ceai. Toti doctorii imi spuneau ca trebuie sa bea un litru de lichide dar nu reuseam sa-i dau decat 800 de ml in 24 de ore.A slabit foarte mult...800 de grame. Abia in a doua saptamana a inceput sa mamance mai bine, gandeste-te ca mititica are dureri. Parerea mea este ca dupa operatie nici nu le mai pasa de biberon, suzeta, ii doare mititeii, dar cand trec durerile...ar manca si cu paiul numai mancare sa fie!!!
giulia2008 spune:
buna fetelor am citit ce ati scris eu deja sunt disperata ca moare copilul de foame,nu vrea ca era obisnuita cu bibi si acum nu vrea cu seringa sub nici o forma nici lapte nici ceai nimik,mananca numai biscuiti cu lapte .ea inainte manca c-am 1 l de lapte pe zi.e foarte incapatanata daca nu ii place ceva prefera sa faca foamea.in rest e foarte bine dar daca nu va manca nu stiu zau.mai astept sugestiiidee nu ma supar daca imi dati sfaturi.daca aveti intrebari despre operatie sau ceva va spun cu placere.va pup si poate mai intru mai tarziu dupa ce culc pitica.pupici la bebelusi
corina_tutza spune:
Elena cum spune si Cecilia nici eu nu sunt adepta mancatului cu forta, dar sunt momente cand este nevoie.Vlad cand avea rosu in gat nu manca nimic, mai dar nimic, nici macar apa nu vroia.Asa ca incercam sa-i distrag atentia, la desene, la publicitate. Asta am incercat si cu Radu dupa operatie dar nu mergea de fiecare data. Stai linistita ca o sa manance, nu are decat o saptamana de la operatie, mai sunt cateva zile si face doua saptamani si o sa vezi cum se schimba de la o zi la alta. Radu ar fi mancat si pietre, Radu care era un mofturos inainte de operatie, nu prea manca fructe, branza, iaurturi, manaca acum de toate.
Juke spune:
Buna dimineata
Numele meu este Mihaela si sunt mami de Razvan Andrei, nascut la 9.06.2010 cu palatoschizis.Noi suntem din Braila. Am tot cautat si am vrea sa il operam la buc la d-na dr Bratu, pt ca am auzit numai lucruri bune despre dansa. Speram ca luna viitoare sau cel tarziu in septembrie sa ajungem si noi in buc la un consult. Ma bucut ca v-am gasit. am reusit sa citesc primul capitol si deja am aflat o multime de lucruri despre operatie si perioada post-operatorie.
In special vreau sa ii multumesc Ceciliei ca a deschis acest subiect si sper sa treaca si de acest hop.
pooopici
Traim in tara lu` papura Voda!