Mama prea lejera?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia
Cert este ca si saptaman trecut a facut cate 30 de exercitii pe zi , plus predat din clasa a IV-V (a predat numerele naturale cu definitie cu toate alea... si sigur nu se face asta in clasa a IV-a) cam 6 ore/zi de matematic ain total.

copilul tau ce parere are despre programul asta?

eu chiar cred ca nu ar trebui sa permiti sa i se intimple asta niciodata. iti dai seama ca in saptaminile urmatoare petrecute cu bunica va trebui sa "recupereze"? chiar cu riscul de a te certa (cu soacra, evident), mi se pare de-a dreptul neacceptabil:
1 - sa nu tina cont de parerile voastre in legatura cu educatia copilului
2 - sa "indoape" copilul cu mate

eu cred ca nu esti mama prea lejera, ci nora prea lejera :)

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Am uitat sa zic
Mina las-ca vezi tu ce te-asteapta

Am impresia ca o data cu inceperea scolii se intra intr-un fel de vartej al competitiei. La parinti ma refer, nu la copii. Toti vor de la proprii copii mai mult. Toti vor sa priceapa repede, sa lucreze mult, sa faca si 3-4 activitati extra scolare, sa aiba numai fb si numai 100 puncte la concursuri si premiul I la sportul practicat si premiul I la concert si, si, si .... Si recunosc ca si pe mine ma mai ia valul asta cate o data.
Dar am vazut copii de clasa II-a sau a III-a cu cearcane, albi la fata, vizibil foarte obositi. Si uite asa imi mai zic eu mie "stop" si o mai las pe fi-mea in pace ...

Sorana si Monica (7 ani)

Abia astept Dar, exact cum spui si tu, imi propun sa fiu atenta la cearcane si la oboseala.

Si, ca tot veni vorba, care-i farmecul replicii asteia "lasa ca vezi tu....." Recunosc, si eu o plasez celor cu copii mai mici ca al meu (am glumit)

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Mina farmecul este "sa moara si capra vecinului"
Ca ma enervati rau voi astia mici care nu faceti teme si va invidiez sincer

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Multumesc fetelor!
Aveti dreptate, poate sunt prea "slaba" in relatia cu soacra, dar nu vreau sa ma cert cu ea... eu sunt mai familista de fel . Este pana la urma singura dintre bunici cu care copilul are ocazia sa vina in contact si este primul an in care am mai cedat cat de cat... sper sa ma inteleaga copilul. Noi vorbim mult si am fost de acord amandoi sa facem acest compromis.
Ar mai fi trei saptamani in vacanta asta de tabara de matematica , apoi va avea doua saptamani sa se odihneasca inainte de a incepe scoala...
Sotul asa a fost crescut... ei faceau materia anului urmator la matematica in vacanta... nu va imaginati ca a iesit vreunul geniu... Sunt la acelasi nivel cu mine, care, ca si Sorana, nu faceam nimic in vacanta... doar temele de la scoala daca erau si alea.
Cert este ca ei considera scoala "un rau necesar" in timp ce mie mi-a placut scoala, am amintiri frumoase din toate etapele, dar cand am spus ca mie mi-a placut la scoala am fost considerata anormala.
Sotul mai incearca sa bata apropouri, dar degeaba, singura varianta ar fi sa ne certam, iar asta nu accept inca, nu la nivelul asta...
Pe de alta parte sotul meu regreta ca nu a fost lasat sa faca un sport, sau electronica, sau orice activitate extrascolara, inclusiv engleza (care acum ii trebuie foarte tare si nu prea are timp si nervi sa o mai invete), asa ca a fost de acord cu toate nebuniile propuse de mine si copil aici.

Am uitat sa spun... i-am taiat din temele de vacanta date de la scoala. Va face un minim ca sa nu se duca cu caietul gol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

parca ai povestii de tatal meu!Asa eram si eu persecutata in vacante....cu multe probleme la matematica cat eram acasa la Bistrita si nu la bunici la tara...ptiu, cat mai uram perioada cand trebuia sa las padurile si copacii si era musai sa ma intorc acasa la treaba ...

Eu zic ca nu esti deloc prea lejera! Eu vreau sa fiu si mai lejera!(cu scoala) sper sa-mi si iasa si sa nu patesc cum zice sorana, sa ma trezesc brusc in competitie cu alti parinti...

bucatica mea!
proud

daca va plac fotografiile mele votati: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20Love%20DC&page=0" target="_blank">ana-1 si ana-2

Povestea afiselor noastre :

Operatiunea: I Love DC!
O poveste cu si despre stejarii DC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

nu cred ca procedezi corect

oricat de familista ai fi ar tr sa faci asa cum consideri tu si sotul ca e bine pt copil (maiales ca ai si opinia sotului)

chiar dc asa implica cearta cu soacra

mi se pare absolut enorm sa lucrezi 6 ore pe zi la mate

PS-si baiatul accepta compromisul de dragul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Citat:

Pe de alta parte sotul meu regreta ca nu a fost lasat sa faca un sport, sau electronica, sau orice activitate extrascolara, inclusiv engleza (care acum ii trebuie foarte tare si nu prea are timp si nervi sa o mai invete), asa ca a fost de acord cu toate nebuniile propuse de mine si copil aici.

of, cat de bine il inteleg!

dar te inteleg si pe tine cand spui ca nu vrei sa te certi cu soacra.Asa sunt si eu...
Pana la urma sigur vei gasi un echilibru in toata treaba asta. Esti o mamica foarte echilibrata si sigur vei face cum este mai bine pentru pui.

bucatica mea!
proud

daca va plac fotografiile mele votati: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20Love%20DC&page=0" target="_blank">ana-1 si ana-2

Povestea afiselor noastre :

Operatiunea: I Love DC!
O poveste cu si despre stejarii DC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
PS-si baiatul accepta compromisul de dragul tau

Porumbita (ce frumos nick) nu cred... este genul de copil care-si spune punctul de vedere ... il spune si soacrei, doar ca nu-l asculta (vorba lui... ii spun degeaba)... Lui ii place sa mearga la tara pentru ca are animale acolo si este inebunit dupa ele... asa ca accepta compromisul pentru a sta cu animalutele (avem si 2 pisoi mici).

Citat:
dar te inteleg si pe tine cand spui ca nu vrei sa te certi cu soacra.Asa sunt si eu...
Pana la urma sigur vei gasi un echilibru in toata treaba asta. Esti o mamica foarte echilibrata si sigur vei face cum este mai bine pentru pui.

Ana_a . Asa sper si eu sa fac ce este mai bine pentru pui. Cert este ca eu sunt lejera in privinta scolii, adica la S in carnet la romana (in clasa I), stresat fiind de invatatoare (ajunsese sa ii fie rau la scoala) am vorbit cu invatatoarea si i-am explicat ca nu vreau FB ... apoi s-a dovedit ca am dreptate... incet incet lucrurile merg din ce in ce mai bine... inca are dificultati scris/citit, dar la matematica anul trecut s-a dovedit printre cei mai buni... eu il inteleg si nu-l fortez peste limitele lui.
Atunci i-am interzis soacrei sa se mai duca la scoala... ca facea si asta si vorbea copilul si pe mine de rau pe acolo. Incat ajunsese sa-mi spuna si invatatoarea ca are prea multe activitati extrascolare. (am recunoscut citatul de la soacra)

In plus relatia cu copilul este una foarte deschisa... de aceea mi s-a reprosat ca-l rasfat ... pentru ca el imi spune tot mie, inclusiv gandurile pe care le-a avut in diverse momente, iar eu nu reactionez cum se asteapta restul lumii...Cica nu ar trebui sa aiba tupeu sa-mi raspunda... ca el nu stie nimic. Mai mult, am intervenit intotdeauna cand altcineva a tipat la el si l-am invatat sa nu accepte niciodata ca vreun adult sa-l jigneasca sau sa dea in el. De aici alta poveste, ca raspunde adultilor... daca este apostrofat, in limbajul lor... jignit in limbajul meu.
Cum eu nu am intalnit in realitate mame care sa nu-si altoiasca copii, sau sa le scape jigniri, sa urle la ei, sa-i ameninte, (decat aici pe DC) m-am gandit ca eu sunt aia in neregula... de fapt asa sunt considerata ...

A... Si am reusit sa ma tin departe de majoritatea concursurilor... spre disperarea soacrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:

Atunci i-am interzis soacrei sa se mai duca la scoala... ca facea si asta si vorbea copilul si pe mine de rau pe acolo. Incat ajunsese sa-mi spuna si invatatoarea ca are prea multe activitati extrascolare. (am recunoscut citatul de la soacra)

Ce facea? Oh my god, deci cred ca o strangeam de gat.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

filofteia, ce tare esti!
eu n-as avea atita rabdare

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput