Mama prea lejera?
Raspunsuri - Pagina 2
maru spune:
Esti o mama buna. daca nu stiai asta, ti-au spus-o atatea fete inaintea mea, ti-o spun si eu.
din experienta mea de invatator (18 ani vechime) pot sa iti spun ca aranjamentul pe care il ai acum e cel mai bun. Copilul are nevoie de o perioada de decompensare dupa terminarea scolii. Sunt constienta ca in Ro carte nu s-a mai facut mare lucru in ultimele 2 saptamani, dar totusi, nu a fost vacanta per sei.
Deci acasa se odihneste, citeste cu tine, isi imbunatateste skilurile/deficientele legate de dislexie. Cand merge la soacra, face matematica. E ca si cum ar merge intr-un camp (tabara) de matematica.
Aici se obisnuieste, din lipsa de bone, ca k copii sa fie trimisi in campuri de zi pe vara. Al meu a fost pana la 12 ani, vreo 3 veri in campuri: de stiinte, de calarie, de arte, de computere... Crede-ma ca erau mai seriosi decat la scoala. Programa in toata regula, experiente, examene de final.
al meu are aproape 15, a terminat clasa a 9a. eu sunt mai lejera, si inca il las un pic sa respire, sa decompenseze. Sotul i-a cerut sa citeasca mult pe vara, pentru ca anul viitor va face Sakespeare la engleza. eu voi fi pe matematica. Probabil ca vom lucra din textbookul de mate de a 10. Va face si inot pe vara, adica va continua, tenis si running cu mine, sa ma tina in shape.
relax, faptul ca face mate cu soacra nu e tragic, ba mai mult, e o vacanta activa bine echilibrata pentru el. Chiar daca soacra va rezista sa corecteze 30 de probleme X 2 pe zi...
l_carmen2003 spune:
Auzi tu? Tie nu iti e clar ca, niciodata fiu-tau nu va fi la fel de bun ca fiul fiica-sii...?
Asta e... Ea si l-a crescut pe nepotul celalalt dupa chipul si asemanarea ei, nu?
Iar tu l-ai crescut pe baiatul tau dupa cum ai crezut tu. Deci nu dupa ea. Asadar nu e bun. Si tu esti lejera!!!
Hai sa lasam gluma, fii pe pace, relatia ta cu baiatul si ceea ce faci tu si cat investesti tu moral e super. Lasa lumea sa vorbeasca cat vrea si tu vezi-ti de ale tale ca stii perfect ce ai de facut! Eu cred ca cel mai bine parintii stiu ce ii trebuie copilului lor!
cersenin spune:
Cred ca faci cea ce trebuie.Nu cred ca e spre binele copilului sa-l obligi sa scrie si sa citeasca toata ziua.Cand isi traieste copilaria?
sorana spune:
Pe mine m-ar fi omorat asta cu "sa nu iasa afara pe perioada scolii". Si pe fi-mea ar fi omorat-o .
Si nu inteleg asta nici sa ma tai.
Indiferent cat de mult invata un copil are nevoie sa iasa un pic la aer ... macar o ora pe zi. Plus ca un om (orice om, mic sau mare) are nevoie de prieteni iar la varsta copilariei sunt prieteni cu copii pe care ii vad des ... la locul de joaca, ca altundeva n-au unde ...
Mai sunt niste chestii - ti se reproseaza ca nu l-ai invatat sa citeasca in gradinita si el e acum in cls IV .. pai au trecut 4 ani de atunci, o sa-ti mai reproseze inca 4?
Si eu sper ca faptul ca "sunt o mama lejera si am un copil rasfatat" n-o va afecta mai tarziu ....
Sorana si Monica (7 ani)
Mindy spune:
tu si baiatul tau aveti o relatie tare frumoasa. ai un baiat confident, creativ, fericit.
nici eu nu sunt genul mama prea stricta sau militaroasa. pur si simplu nu pot.
daca as sta aproape de soacra probabil as avea si eu parte de reprosuri:)
filofteia spune:
Citat: |
Sunt constienta ca in Ro carte nu s-a mai facut mare lucru in ultimele 2 saptamani, dar totusi, nu a fost vacanta per sei. |
Maru... el a dat in ultima saptaman de scoala luni pe 7 lucrare de 3 ore la romana (10 subiecte - din care o dictare si o compunere), iar a doua zi, pe 8 a avut test la firma la engleza de evaluare finala.
Al meu face 9 ani in iulie si e cam la fel. Rezultatele la scoala sunt foarte bune, nu lucreaza suplimentar (inca), |
Luna 1 ... nu are rezultate foarte bune la scoala ... are B la romana si stiinte, dar este intr-o clasa foarte buna (cu rezultate exceptionale la concursuri) si in plus are probleme citit/scris.
Una peste alta eu sunt foarte mutumita de el ... aici este buba, ca cica n-ar trebui sa fiu cu doua medii de B , dar are muuulte alte calitati si experiente de viata pe care cei cu FB pe linie nu le au... calitati si experiente care eu cred ca-l vor ajuta mai mult in viata decat toate FB-urile.
Auzi tu? Tie nu iti e clar ca, niciodata fiu-tau nu va fi la fel de bun ca fiul fiica-sii...? Asta e... Ea si l-a crescut pe nepotul celalalt dupa chipul si asemanarea ei, nu? Iar tu l-ai crescut pe baiatul tau dupa cum ai crezut tu. Deci nu dupa ea. Asadar nu e bun. Si tu esti lejera!!! |
Carmen esti o scumpa . Foarte bine concluzionat. Pe mine chiar nu ma deranjeaza ca face diferente intre ei.. ma deranjeaza insa ca a inceput sa simta si copilul, iar ei nu-i pasa.
Explicatii ca nu face lectii la scoala ci cu nepotul ei si ca treaba bunicilor e sa se faca iubiti de copii, de educatie se ocupa parintii. |
Miriluta... am incercat asta de mai multe ori, dar ne trateaza ca si cand am fi parintii unui copil oarecare de la meditatie. Poate de aceea a si venit doar trei zile la inceputul anului trecut, pentru ca eu n-am mai intrebat-o cum sta copilul, ce stie, mai mult am incercat sa-i sugerez sa vina intre anumite ore (ca sa termine temele de zi) si sa se ocupe numai de mate ca sa pot eu sa ma ocup de romana... acum imi dau seama ca probabil s-a simtit jignita ca am incercat sa-i dau "sfaturi" ... dar eu stiu ce si cat stie copilul, inca nu sunt depasita de materie ...
pentru toate raspunsurile ... Toate sunteti o raza de soare.
ni-na spune:
1.Provin dintr-o familie cu multi profesori de mate(unchiul meu favorit a fost elevul lui Titeica)si acest unchi a instituit o regula:pana pe 1 august copii nu pun mana pe carte.
2.Tu,ca si mamica crezi vre-o secunda ca isi va imbunatati performantele renuntand la engleza,electronica sau iesit la joaca?Eu nu cred,daca-i interzicem va sta cu ochi-n carte si cu mintea si sufletul pe coclauri!
3.Vrei sa cresti un copil sau un robot?
4.Sigur va avea mai multe sanse in viata copilul tau care e creativ,inovativ si atent la mediul exterior,decat varul care va face perfect ceea ce ii va spune cineva sa faca,dar nu va inceca sa isi cunoasca limitele pentru ca are aripile taiate.
Te urmaresc de multi ani si niciodata nu am gasit in ceea ce scrii pe forum vre-o chestie aiurea,imi pari o mama perfecta!
kariguld spune:
filofteia, ce ti-e si cu soacrele astea..... dumneaei si-a propus sa creasca mici Einsteini?
da, esti lejera....ce 30 de probleme pe zi, alea-s nimikuri.....de la 60-80 in sus e ceva!!! te rog sa lasi "lejeritatea" (aia din imaginatia soacrei) si sa faci planuri elaborate de joaca ptr copil. sa-i dai libertatea sa aleaga ce-si doreste sa faca.
imi amintesc ce ingrozita-ingretosata era soacra'mea acum cativa ani, cand fiimiu colectiona muste si tantari. intrebata fiind de ce permit asemenea "scarbosenie", i-am replicat ca-i colectioneaza ptr un sos la tocanita ei!
filofteia, eu te-am perceput mereu un om echilibrat, nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi, ai un copil normal si liber!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
kariguld spune:
mi-am amintit ceva
ai mei parinti nu au perims rudelor sa ne corecteze/atentioneze in privinta temelor/scolii. sa puna intrebari de genul:"cum merge cu matematica/istoria/engleza?" chiar daca aveau relatii apropiate si ne vizitam des cu unchii si matusile. s-au ocupat ei de noi, iar acolo unde nu mai stiau sau nu aveau timp, au platit meditatori.
la polul opus, soacra a fost foarte permisiva cu fratii ei, de cate ori se vizitau unchiul sau matusa aveau grija sa-si ia in primire nepotul. ceea ce sotului meu si fratelui sau le-a dispalcut profund. atat de mult incat si astazi isi amintesc cu dezgust "genul ala comunist" (ca sa-l citez pe cumnatul).
eu nu-mi amintesc daca mama sau tata m-au invatat sa nu permit fratilor mei sa intervina legat de scoala, dar poate exemplul mi-a fost de ajuns incat nu am permis nimanui "interventii binevoitoare" catre copii mei. ma refer la partea extrema a problemei. gen soacra filofteii.
nu sunt impotriva ajutorului, daca exista in familia largita profesorii si dispusi sa ajute, dar nu accept sa mi se spuna mie diverse ca sunt asa si pe dincolo....
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
maru spune:
filofteia, e greseala mea ca am generalizat, dar cu atat mai mult ca au facut carte pana in ultima zi, are nevoie de timp de decompensare...