Companii care nu testeaza pe animale

Companii care nu testeaza pe animale | Autor: Cygni

Link direct la acest mesaj

M-am hotarat de foarte curand (nu stiu de ce asa tarziu, nu am stat sa ma gandesc la asta cum trebuie) sa nu mai folosesc produse cosmetice si chimicale ale caror companii producatoare sunt de acord si practica testarea pe animale. Acest topic nu este pentru a discuta pros si cons testarii pe animale. Si nici nu doresc ca discutia sa devieze inspre testarea produselor farmaceutice, as dori sa vorbim doar despre companiile ce nu testeaza pe animale si care produc cosmetice si produse utilizate la curatarea casei. Doresc un schimb de informatii cu cei care au adoptat aceeasi idee pentru ca nu mi-e foarte clar cu ce pot inlocui anumite produse.

De exemplu am aflat ca Nivea nu testeaza pe animale dar eu totusi nu vad nimic pe produsele lor care sa indice acest lucru. Nici Avene nu testeaza dar nu m-ai uitat sa vad daca au vreun insemn. Foloseam pana acum Colgate dar voi renunta pentru ca Colgate-Palmolive testeaza pe animale. La fel ca si L'Oreal, despre care nici nu ma gandeam ca ar testa pe animale. Deci trebuie sa-mi gasesc o alta pasta de dinti de la alta firma. Procter and Gamble de asemeni testeaza si va trebui sa inlocuiesc tot ce am de la ei.
Am luat de curand niste produse pe care scrie "we are against testing on animals and we fund research into alternatives" dar asta nu inseamna ca nu testeaza pe animale, ci doar ca finanteaza cercetari pt metode alternative, nu? (de parca n-ar exista)

E o intreaga bataie de cap dar vreau ca totusi sa renunt la a cumpara de la aceste companii.

Mai am o problema, nu toate produsele eco, organice sunt si cruelty free automat, corect? M-am uitat pe niste liste si-am vazut diferenta dintre 100% cruelty free ceea ce inseamna ca acele companii nu numai ca nu testeaza produsele finite pe animale si nici ingredientele initiale nu au fost testate astfel si 50% cruelty free pentru aceia care nu verifica cum au fost testate ingredientele initiale.

In concluzie, as avea nevoie de ajutor pentru a alege diverse produse ale companiilor care nu testeaza pe animale. Concret, cu ce pot inlocui lamele Gilette, produsele Always, detergentul Persil, balsalmul Lenor? Vreau sa renunt si la produsele obisnuite folosite la curatenie si sa folosesc produse eco asa ca am nevoie de sugestii in acest sens. Experienta voastra, diferenta de pret, recomandari, etc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

cei de la forever nu testeaza pe animale. Da o cautare pe google. Le poti vedea si produsele, au o gama ff variata. Preturi relativ mari, dar daca faci comparatie pret calitate nu sunt chiar de speriat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

off topic, Marius, toata dimineata subiectul a stat la generale bine mersi. Este atat de deranjant acolo sau atat de potrivit aici incat sa fie mutat unde sa nu pot primi nici macar o parte din raspunsurile pe care le-as primi daca ar avea o vizibilitate mai buna?
ca sa nu mai spun ca pe email nu mi-a venit nicio notificare ca ar fi fost mutat. si este a doua oara cand se intampla asta.

makydenis, multumesc. eu am o "problema" cu sistemul asta, forever, amway alt exemplu, plus ca sunt alergica la aloe vera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

ei, adica forever-u au alta parere, adica produsele lor sunt hypoalergice. Cred ca varianta alergie la aloe-vera nu s-au gandit.
Bafta!

Edit: sistemul lor de distributie, da, depinde de unde locuesti. Pt mine ori sa merg sa iau o paine ori sa merg la centrul lor de distributie e la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pentru cosmetice companii care nu testeaza pe animale sunt: Clinique, Lush, Body Shop.
pentru lenor and stuff mai sap si eu :)

Roxana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

pentru cosmetice companii care nu testeaza pe animale sunt: Clinique, Lush, Body Shop.
pentru lenor and stuff mai sap si eu :)

Roxana

Parca stiam ca L'Oreal a cumparat Body Shop deci...
Nici Revlon nu testeaza

Dar la pasta de dinti?

M-am interesat despre marca Sodasan, care vinde detergenti bio si au deasemeni si balsam. A folosit cineva, imi poate spune daca e vreo diferenta de calitate intre produsele acestei marci si cele obisnuite de pe piata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

cele mai sigure si mai bune sunt cosmeticele bio/organice facute ca pe vremuri din flori, legume, fructe, uleiuri
http://www.organik.ro/
http://puretouch.ro/index.php?osCsid=ef8024739400fcc10b4016cc05324d9c
http://www.casabio.ro/shop/category/show/76

cauta magazine bio/organice naturale si nu mai cumpara produse testate pe animale si atata de nesanatoase:-)))

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

am mai gasit unul tare interesant despre frumusete naturala si sanatate bio organica
http://sideris.ro/blog/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput

multumesc Deus. Am mai gasit elemental si cosmetic plant.

imi poti spune care este experienta ta cu aceste produse, ai fost multumita de calitatea lor, ce cumperi in general?

am gasit adineaori un deodorant bio de la Eco cosmetics si as vrea sa stiu sincer daca tin la fel de mult ca cele care contin toate tampeniile, banuiesc ca nu...

la celelalte mi-e mai usor sa ma orientez.

si as mai vrea sa stiu daca cineva a folosit Natracare, absorbante.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cygni

multumesc Deus. Am mai gasit elemental si cosmetic plant.

imi poti spune care este experienta ta cu aceste produse, ai fost multumita de calitatea lor, ce cumperi in general?

am gasit adineaori un deodorant bio de la Eco cosmetics si as vrea sa stiu sincer daca tin la fel de mult ca cele care contin toate tampeniile, banuiesc ca nu...

la celelalte mi-e mai usor sa ma orientez.

si as mai vrea sa stiu daca cineva a folosit Natracare, absorbante.

"Children do not need to be made to learn about the world, or shown how. They want to, and they know how."

draga mea, noi folosim prea multe chimicale, prea multe prostii de care pielea este saturata...eu folosesc cu mult succes la dus apa, malai, bicarbonat:-) cel mai des, si din cand in cand sapun natural de plante si mi-e bine, nu miros si fac sport zilnic=transpir ca un calut

editez ca aici am scris gresit:-)
in casa spal des cu apa/otet si vodka(nu miroase si curata f bine)

in zona unde stai ai gasit vreun magazin DM? acolo gasesti si cosmeticale si unele produse pt casa bio foarte bune la preturi ultra rezonabile.

produsele care nu testeaza pe animale trebuie sa aiba pe ele un semn clar - un iepuras simplu sau un iepuras si o mana de om care-l mangaie pe cap.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Am DM. Uite ca Nivea de exemplu nu are niciun insemn de genul asta. Si totusi nu testeaza.

Acum, poate pentru tine merge dar eu nu as putea sa nu folosesc deodorant. Otetul nu il suport si nici nu am in casa asa ceva. Vodka nici atat
Deci as vrea sa aleg variante bio si cruelty free dar sa folosesc ceva totusi

Mergi la inceput