II merge piele de pe degetele de la picoare
De cateva zile am observat ca la degetele de la picioare ii merge pielea, dar in bucati destul de maricele, si nu ramane rosu dedesubt. In alte parti nu are problemele astea. Stiti din ce cauza pot sa apara?
multumesc
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
Raspunsuri
CorinaDani spune:
codruta, nu prea inteleg ce vrei sa spui, cum adica "ii merge pielea" ? si cui i se intampla acest lucru, unui copil sau unui adult ? vrei sa spui ca se cojeste/descuameaza ? poate fi o micoza sau poate fi din cauza transpiratiei excesive, in incaltaminte cu interior sintetic sau model inchism, sau purtarea unor sosete din material sintetic...
persoana careia i se intampla acest lucru a fost recent la piscina, bazin sau sala de sport/dusuri ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
codruta_grg spune:
Da, trebuia sa precizez ca fetitei mele de aproape 5 ani i se intampla, dar avand in vedere ca "parintii intreaba,..", m-am gandit ca se subintelege .
Nu am fost in locuri de unde putea lua micoze, si intradevar a purtat niste sosete mai groase, pe post de papuci, cand era la mama.
Pielea care se descuameaza arata ca si cand ne merge pielea dupa expunerea solara.
pupici
asa crestem noi
CorinaDani spune:
cel mai probabil asta e cauza, acele sosete mai groase
poti incerca sa prepari 2 litri de ceai negru mai concentrat si sa o tii 10-15 min cu piciorusele intr-un lighean in care torni acest ceai, sa fie caldut, nu fierbinte; repeti procedura macar o saptamana, in fiecare seara.
insa micozele, daca exista in familie cazuri, se transmit foarte usor de la unul la altul
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
XIO spune:
A avut cumva Scarlatina?
Daca nu , poate sa fie de la incaltaminte, o ciuperca luata de la strand.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
codruta_grg spune:
va multumesc!
Xio, foarte interesant ce spui, chiar inainte am postat la rubrica asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153446&whichpage=3
cum ca nu stiu ce a avut....
asa crestem noi
XIO spune:
In Scarlatina se regaseste ceea ce descriai tu .
Obrajii aceia se descriu ca "facies palmuit" , pt. ca fata este mai palida si doar obrajorii imbujorati.
Acum depinde cand s-a vindecat , daca spui ca nu a urmat tratament cu antibiotice se poate sa se taraganeze toata povestea si sa apara descuamarea tarziu.
La Varicela pot sa apara si 3 bube.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
cersenin spune:
Cred ca ar fi bine sa mergi la un medic .Poti da multi bani pe tot felul de medicamente si sa nu aiba efectul scontat,poate ii fac chiar rau.
Anka74 spune:
Eu nu inteleg ceva..."ii merge pielea" e o expresie sinonima cu ce?
Ca nu am mai auzit-o pana acum...