Pufuleti "gustosi" de Ianuarie-Februarie 2010 (93)
Raspunsuri - Pagina 20
oani_2002 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalutza81 ce misto!!!!!!!! portugheza, stiu si eu cateva cuvinte . Felicitari sincere!!!!!!!!!!!! |Ela stie vreun pic de portugheza? Sa iti zic o poveste cu un brazilian pe care l-am intalnit in preumblarile mele: stand noi la cafea in pauza ii zic plina de mandrie ca in romana exista un cuvant care nu exista in nicio alta limba sub forma de substantiv...dor. El incepe sa rada, ca cica si la ei e un cuvant, care semnifica tot dor, e tot substantiv si lor la scoala li s-a zis ca e unic in lume : fado. Fado e felul ala de muzica cantat de Amalia Rodrigez, mama muzicii fado. Fado a aparut in timpul expansiunii portugheze pe mare, cand femeile stateau pe malul oceanului si cantau cantece de dor pt barbatii plecati pe mare. Asta e povestea cu brazilianul meu. de atunci sunt indragostita de Amalia Rodrigez, va recomand Amantes separados, superba!! Catalutza mami de Irina |
Si portughezii zic ca exista un cuvant, care nu mai exista in alta limba "saudades" si inseamna dor, evident! Are Cesária Evora o melodie cu titlul "Sodade", dar e cantata cu accent cabo-verdian. O puteti viziona aici:
http://letras.terra.com.br/cesaria-evora/13414/
Felicitari catalutza pt casa. Sa dea Dumnezeu sa o gasiti pe " a vostra" cat mai repede si sa fie minunata, asa cum v-o doriti! Si eu mi-as dori 10 minute doar pt mine...
Felicitari Ruxita pt Ela! Peste 1-2 ani o sa o rog sa-mi clarifice niste chestii gramaticale de portugheza, pe care inca nu le-am inteles! E o limba mai frumoasa decat pare la inceput si e minunat sa vezi asemanarile cu romana. Nu sunt lingvista, dar daca te pot ajuta cu ceva, spune!
Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)
mamidepuiuti spune:
citat din mesajul lui Ruxita Fetele, Caius a tusit azi dupa amiaza dupa ce m-am luat dupa capul lui taica-sau sa las sa doarma cu fereastra deschisa si cum el transpira intr-un hal fata de hal... nu tuseste tare, prima impresie ca s-a inecat cu ceva sau ca-si drege vocea dupa ce a baut suculetz... dar totusi ne-a convins in scurt timp ca e tuse cinstita... ce sa-i fac? si azi am baut suculetz (o juma de mar si 2 felii de mango si o mica felie de avocado date prin razatoare apoi prin sita) - nu bea deloc si i-am dat biberonul sa se joace cu el, sa-l tina singur in maina (sub atenta mea supraveghere) si pana la urma m-am enerat si i-am facut gaurica mai mare la tetina cu foarfeca (i-am taiat varful) si a baut tot spre marea surprindere... mare progres pentru mine ca mama, sa-mi dau seama ca tetina are gaurica prea mica... AMR 8, aproape o dama bine! _ Un vot pentru un maimutzel va rog |
referitor la tuse...e important daca e uscata[adik seaca] sau umeda[are si secretii]...la puiuti asa mici,as recomanda consultul doctorului...ei stau mult culcati si pot face rapid o complicatie... i-ai putea ridica saltelutza sau piciarele patutului[cu vreo 2 carti] in partea de sus a corpului...i-ar ajuta respiratia sa aibe capsorul mai sus...sper ca ai inteles ce balmajesc eu aici...sa faci un plan inclinat,cu capul mai sus si picioarele mai jos...
da-i tel doctorului de fam...parerea mea...
multa sanatate lui caius!
portugheza? o trimiti pe ela la oani...
mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
asa creste Alex
oani_2002 spune:
citat din mesajul lui mamidepuiuti oani ...pupici pt lucas mancaciosul succes cu dieta! nasol cu terminarea concediului...... mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) asa creste Alex |
Multumesc frumos
Pupici si pt Radu si Alex
Tu cand pleci?
Azi m-au sunat de la servici Au nevoie de niste hartii Nu vreau sa merg
oani_2002 spune:
citat din mesajul lui micki_mica Salutare! Noi dam de baut din motive solemne: Am luaaaaat liiii-ceeeen-tzaaaa! Nu stiu noutati, nu am apucat sa citesc din urma, o sa reusesc eu zilele astea! Va ! Mihaela, mami de Florin Cristian (16.12.2009) poveste: nasterea piticului AMR 8 pan'la nunta Editat din motive de lipsa "z" la "tz" ...deh...euforia asta! |
MULTE FELICITARI, MICKI!
oani_2002 spune:
citat din mesajul lui danyelana Uraaaaa Ne-am luat scaun de masa azi Un Chicco Polly 2 in 1 Merci Decenuela si celorlalte fete pt sugestii Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010 pozele mele "L'inspiration, c'est de travailler tous les jours." Charles Baudelaire Arthur, l'amour de papa et maman |
Sa-l foloseasca Artur sanatos!
mamidepuiuti spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui oani_2002
Multumesc frumos Pupici si pt Radu si Alex Tu cand pleci? Azi m-au sunat de la servici Au nevoie de niste hartii Nu vreau sa merg Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006) |
in august...
mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
asa creste Alex
oani_2002 spune:
citat din mesajul lui mamidepuiuti portugheza? o trimiti pe ela la oani... mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) asa creste Alex |
Eu sunt de acord O trimiti "in practica" aici. André e bun bucuros sa aiba cu cine povesti in portugheza ( si garantez ca o vorbeste mai bine decat romana)
Cat despre Caius, eu zic sa-l urmaresti pana maine. Poate nu-i nimic si ii trece.
Ruxita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui oani_2002
Si portughezii zic ca exista un cuvant, care nu mai exista in alta limba "saudades" si inseamna dor, evident! Are Cesária Evora o melodie cu titlul "Sodade", dar e cantata cu accent cabo-verdian. O puteti viziona aici: http://letras.terra.com.br/cesaria-evora/13414/ Felicitari catalutza pt casa. Sa dea Dumnezeu sa o gasiti pe " a vostra" cat mai repede si sa fie minunata, asa cum v-o doriti! Si eu mi-as dori 10 minute doar pt mine... Felicitari Ruxita pt Ela! Peste 1-2 ani o sa o rog sa-mi clarifice niste chestii gramaticale de portugheza, pe care inca nu le-am inteles! E o limba mai frumoasa decat pare la inceput si e minunat sa vezi asemanarile cu romana. Nu sunt lingvista, dar daca te pot ajuta cu ceva, spune! Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006) |
da! incerc sa ma entuziasmez si io de portughej... dar ma gandisem si io din perspectiva economica Germania bate la fund orice tzara si pe Portugal de asemenea - cam atatea sanse am avut noi de bilingv in tot Bucurestiul - un bilingv inseamna ca va avea si materii de studiu (de ex. istorie, geogra, s.a.) in limba portugheza, schimb de studenti (deci calatorii in Portugalia presupun), tabere bilingve, profesori vorbitor nativi de portugheza... ah, si ce frumos era sa invete germana! acum realizez germana sau portugheza - o decizie atat de grea care-ti poate decide intreg viitorul, nu? sper din suflet sa o fi apucat pe drumul cel bun.
Andre si Lucas vor fi vorbitori nativi de portugheza? In cat timp ai invatat limba?
AMR 8, aproape o dama bine!
_
Un vot pentru un maimutzel va rog
larisel spune:
Face cineva kpitol sau incerc eu?
din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena
Albume: L0-3; L4; L5; L6; L7
Filmuletze
AMR 4 (+11)