Final de odisee! Flori de liliac mai-iun'10-100

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Buna si o tare sau cu lapte, dupa preferinte!
R.Cata, Sorana - multumesc pentru vorbele frumoase. O am in ajutor pe soacra-mea, Luca e un cuminte iar Maya si mai cuminte, asa ca mai reusesc sa imi fac timp si pentru mine . Si ce bine mai face la psihic... Profit acum, ca e Maya mica si doarme mult, imi dau seama ca atunci cand va mai creste, lucrurile se vor mai schimba. Retetele de cosmetice homemade le-am gasit pe blogurile site-urilor cu ingrediente. Mai nou, ma distrez cu un detergent de vase facut in casa, chestii din astea, parca am luat-o razna

Vivela - nu eu ziceam de doctorita Negrea! In schimb, multi pentru o mamica "rupta" in doua. Va urez din suflet sa depasiti cat mai repede faza de acomodare si ca David sa descopere bucuria de a avea un fratior.

Mary - pentru uleiul de corp, ultima data am folosit 10 ml ulei galbenele, 10 ml ulei migdale, 5 ml ulei cocos si restul pana la 50 ml ulei masline. Proportiile sunt de la mine.
Servetelele - 2 pahare apa fiarta (sau distilata), 1 lingura glicerina, 1 lingura ulei (eu folosesc combinatie de galbenele si migdale, dar poti pune si masline), 1 lingurita glucozida de cocos si 2 picaturi de extract de samburi de grapefruit (pe post de dezinfectant si conservant).
Crema de fundulet - ceara de albine, ulei de galbenele, migdale, cocos, glicerina, unt de shea, oxid de zinc, vitamina E, extract de galbenele si de samburi de grapefruit. Proportiile, din nou, ale mele.

Mai citesc din urma si revin. Sau nu, , ca s-a trezit Luca.

Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

'Neata si de la noi, dupa o absenta mai lunga!

Noi v-am tot citit, cu scrisul mai greu, dar sper sa ne revenim incet-incet la scutece.

Nana, f frumos mesajul de predare a stafetei. Multumim!

Ioana, multumim pentru noul draft de la scutece. Sa lasi totusi un mesaj diseara (ora Ro) pentru moderatori sa nu ne inchida odiseea pana nu naste si Dana (daca nu primim nici o veste pana diseara). Nu-mi vine sa cred ca ne mutam, m-a apucat si pe mine nostalgia. Va multumesc dragi burtici, acum mamici, pentru tot timpul petrecut impreuna aici si sa o tinem tot asa la scutece.

Murica, aici suntem. Multumim frumos de intrebare. Noi suntem bine, bebe Stelios e un cuminte, nu plange deloc, nu ma tine noptile treaza, nu are colici, mananca bine, ii place mult baita, nu avem nici o problema deocamdata, sper sa nu avem nici in viitor. Mesajul de predare a stafetei de catre mamicile de iepurasi de martie-aprilie il gasesti aici.

HAI DANA

Va pup si daca nu mai apuc sa ne vedem la odisee, ne vedem sigur la scutece.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Neata

Mira am vazut pozici cu Maya-tare scumpa.
Onana mama, ce baiat mare ai!!sa fie sanatosi amandoi! Cu tinutul lui Matei acasa...ce bine de tine ca poti face asta..mie Mirci mi-a racit de 3 ori intr-o luna, de cand e la gradi...slava Domnului ca fata nu a luat...are niste mucuti, mai tuseste sec uneori dar nu stiu daca e racita. sper ca nu! Cu vaccinurile...eu i-am facut prevenarul lui Mirci la 3, 5, 7 l la 11 l mi-a facut pneumonie interstitiala, ne-am internat. nu i-am mai fkt ultima doza...fetii nu-i mai fac, mi s-a parut ca-l chinuiesc degeaba.. Doctorita a spus ca totusi poate facea o forma mai grava de pneumonie fara prevenar...dar eu stiu?
ancutzicam-ai terminat cate chestii homemade folosesti! Cred ca ai plafar in casa... jos palaria!
teophilina ne bucuram ca sunteti linistiti si cuminti!
murica poate ar tb sa ma duc si eu la homeopat dc spui ca e asa bun tratamentul...sa ma interesez de hopeopati buni. Sanatate fetei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

Buna dimineata mamici!!
Ma scuzati ca "ma bag in seama" dar vroiam sa va felicit pt cele 100 de cap incheiate cu bine.Sa va dea Dumnezeu copilasi frumosi,sanatosi si mancaciosi.
Cand ma gandesc ca mai e putin si ne vom tine si noi puiutii in brate ma trec toate emotiile(sept-oct)
Multa sanatate,numai vesti bune si sincere FELICITARI!!
pt toti bb-eii!!

Ana25+ Maia Elena


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Am citit si eu mesajul scris de nana pentru predarea stafetei. FFF emotionant
Artu, asteptam cu interes sa deschizi prima pagina din "Bebelusul-primele 365 zile"
Si eu vreau sa multumesc tuturor fetelor din aceasta odisee. Sunteti toate niste persoane deosebite.
Va pupam si va imbratisam cu drag!


www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

neata

am facut si eu parte pt putin timp din odiseea voastra si la putin timp m-am mutat la sept-oct

felicitari tuturor mamicilor care isi tin puiutii in brate, sa fie sanatosi si voiosi o viata si voi alaturi de ei!

pt colega de la pepenasi care azi cu voia Celui de Sus va tine si ea pitica in brate :

hai Dana cu bebicu!

ne vedem la scutecele

-----

Mami de roza + 27 s
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

M-ati emotionat rau de tot, nu mi vine sa cred ca am ramas ultima, ca voi naste(sper) in capitolul 100..va multumesc pentru sustinere si sper ca pana diseara sa va dau vesti bune.Pe la 14 merg sa ma internez, nu am nici o durere dar moasa mi-a promis ca azi rezolvam noi cumva.
Sa ne vedem cu bine la "bebelusi..."
Va multumesc ca sunteti aici siu ca va pasa

40+RIANA
MAMI de CLARA 06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare mamici, bebici si... Dana !

Theo, hai sa o incurajam pe Dana si in titlul capitolului 100 - poate vine bebe! Daca cumva mai esti prin zona, nu scrii un "hai Dana" in titlu? Fetelor, voi ce ziceti?

M-am uitat la pozicile floricelelor noastre, si pe cuvant (mama lor de hormoni!!! ), am tras o tura de plans de emotie, de incantare ! Doamne, sunt atat de frumoase si dulci ! Ma bucur din suflet ca toate am adus pe lume copii sanatosi, ca ne-a ferit DD de probleme mari - chiar si prematuricii nostrii au devenit prunci zdravenei!

Imi pare bine ca va place mesajul de stafeta, o sa fac modificarile si corecturile de rigoare la draftul ce l-am trmis pe mail-ul comun si o sa-l postez diseara (sper cat mai aproape de miezul noptii ), cu userul comun, mai_iun_2010, nu cu al meu, daca sunteti de acord. Mi se pare mai corect asa, ca doar vine din partea tuturor.

Presimt un mesaj cam kilometric , da' am multe de povestit. Piticotul meu a tzitzilit un piculet, asa,ca sa se alinte numai, si a atipit. Am asezat-o pe culcusul de pe canapeaua din living (o patura pufi acoperita de un cearceaf) si eu stau la un metru jumate de ea, la calculatorul mare si cant incetisor, in continuu (improvizatii ) sa stie ca sunt in apropiere, ca sa nu se trezeasca sa ma caute. Profit ca am doua maini si va scriu cat de repede pot ; Ioana jos palaria ca reusesti sa scrii constant mesaje, sa faci listute cu o singura mana !

Deci : am fost la tara, la bunicile noastre (strabunicile fetei) in judetul Alba. La inceput nu am vrut in ruptul capului sa plec de acasa cu asa bebe mic, dar m-am incurajat singura, cu ajutorul Soranei si Sabinei (apropo, va multumesc, fetelor ): daca ele s-au pornit cu doi, respectiv trei pui dupa ele, sigur pot si eu cu unul . In plus am scutit familionul (eu nu am pe nimeni in Arad, toti ai mei sunt in Alba si Cluj) de un drum pana la noi - ar fi fost greu si pentru ei si pentru noi sa-i gazduim pe toti in cele doua camere ale noastre (in apartamentul nou in afara de pereti n-am nimic ), asa ca ne-am dat intalnire la bunica mea. Conditii avem acolo de doua ori mai bune decat acasa, ca ai mei au o casuta cu etaj, cu bai cu apa curenta, canalizare, etc. plus curte si aer curat - m-as muta acolo toata vara, dar nu are tati atata concediu si ar muri de dorul nostru . Pe drum i-am pus fetei o paturica subtire peste reductorul de la scoica, am inclinat scoica ceva mai tare si asa ca a stat intinsa pe spate, aproape; a dormit non stop tot drumul, am facut o singura oprire pentru tzizilit si schimbat (am mers fff prudent si cu oprire cu tot am facut cinci ore). Acolo iubi meu mic-mic a fost vedeta absoluta: toata lumea a tinut-o numai si numai in brate, toti i-au vorbit si i-au cantat, iar ea a fost cel mai cuminte copil din lume - aproape ca nici nu avea glas (in conditiilea alea cred si eu ca a fost cumintica ), in afara de plansul de burtica de seara. N-am ferit-o deloc, am lasat pe toata lumea sa o dragaleasca in voie, atata timp cat ea nu s-a aratat stresata de asta (din contra, ii place, e un bebelus care are multa nevoie de afectiune si contact uman) - oricum medicul mi-a zis sa o expun cu incredere la diversi factori pentru ca e un copilas zdravan, hranit exclusiv la san. Si sincer fetelor, in afara de sudamina facuta in zilele alea infernale de canicula, n-am avut nicio problema; noi habar nu avem cum arata mucisorii de bebe !
E o bebelusa foarte precoce: in ziua in care a implinit sase saptamani a intins manuta si prins singurica o jucarie; a tras-o spre ea, si-a tras una peste capsor si a aruncat-o - de atunci avem program de luat jucaria din mana de la mama zilnic. Ne place sa ne strambam in oglinda si sa chiuim - strigam foarte pitigaiat "aaaa" (o duceam la oglinda sa ne maimutarim cand plangea de burtica si asa ne-am facut un hobby ). In fiecare dimineata dupa tzitzi si schimbat avem vre-o doua ore intregi de zambit, ras si gangurit (asa-i de scumpa cum face "le-le-le" si "la-la-la" - zgomotele astea le face din intamplare, ca da cu limba de cerul gurii, inca nu pronunta efectiv - si "nga-nga-nga" ). Ii place mult sa stea in fundulet (sprijinita de noi) si sa studieze imprejurimile; e fascinata de televizor si de geamul cu perdea verde din dormitor. Dintre povesti prefera "capra cu trei iezi", mai ales cand vorbesc ca si lupul . Nu va spun ca eu nu mai stiu sa vorbesc normal , toata ziua ma maimutaresc, ma stramb, scot limba, vorbesc inganat si cant te miri ce .

Ziceam la inceput ca baby sta singurica pe canapea: ei bine, tot acolo e, dar intre timp am facut vre-o 20 de drumuri sa o mangai si sa o pup pe frunte si.... sa-i indes suzeta in gurita .

Va pupicesc si o sa revin cu pozici noi!

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui maitreyi

neata

am facut si eu parte pt putin timp din odiseea voastra si la putin timp m-am mutat la sept-oct

felicitari tuturor mamicilor care isi tin puiutii in brate, sa fie sanatosi si voiosi o viata si voi alaturi de ei!

pt colega de la pepenasi care azi cu voia Celui de Sus va tine si ea pitica in brate :

hai Dana cu bebicu!

ne vedem la scutecele

-----

Mami de roza + 27 s
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring


Am vrut de o mie de ori sa iti scriu sa te felicit ca in sfarsit vine bebe 2 ! Am tot omis, dar de data asta chiar o fac !

Felicitari, sarcina frumoasa si nastere usoara!

Cum esti? Sper ca sarcina e mai usoara decat prima... Nu stiu tu cum ai fost dupa nastere, dar eu dupa aproape opt luni de pat sunt super anchilozata, ma dor genunchii si spatele cand ma ridic de numa'! Sper sa ma ajute inotul. Am luat 20 de kilograme care s-au topit ca prin farmec, mai am vre-o patru in plus fata de inceput, dar le vad cum se topesc si astea de la o zi la alta .

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_25

Buna dimineata mamici!!
Ma scuzati ca "ma bag in seama" dar vroiam sa va felicit pt cele 100 de cap incheiate cu bine.Sa va dea Dumnezeu copilasi frumosi,sanatosi si mancaciosi.
Cand ma gandesc ca mai e putin si ne vom tine si noi puiutii in brate ma trec toate emotiile(sept-oct)
Multa sanatate,numai vesti bune si sincere FELICITARI!!
pt toti bb-eii!!

Ana25+ Maia Elena





Multumim frumos !
Sa va bucurati de sarcina din plin, mie deja mi-e dor de burtica !

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Mergi la inceput