Manifestari astmatice la copii (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ioanaandone, fata mea nu numai ca iese afara insa merge/a mers la cresa si gradinita. racelilele sunt si ele bune la ceva, in timp se imunizeaza si racesc mult mai greu apoi. fi-mea raceste serios doar de 2-3 ori pe an, cand evident ca face bronsita.

in principiu raceala nu o sa o ia din aerul de afara, decat daca intra in contact cu cineva cu virusul. e adevarat insa ca cei cu sensibilitati pe caile respiratorii tusesc repede la frig si umiditatea insa poti sa ii pui un sal subtire la nas ca sa nu ia aerul rece direct. la noi a functionat.

mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui xandra28

nu mai stiu ce sa mai incerc!

eu la faza asta ii fac puf cu ventolin si pulmicort ... siropurile sunt suc de mere pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

am fost de dimineata la doctor sa il asculte, nimic pulmonar, cum ma si asteptam.
are o combinatie ciudata de tuse iritativa cu tuse semi-productiva (rar, predominant noaptea).
ii fac ventolin+flixo anyway.
azi a fost mult mai bine, imi spunea si doctora ca ea crede ca ieri a fost maximul... a tusit f rar azi, mai nasol a fost la somnul de pranz, acum seara a tusit de vreo 4 ori si atat.
ufff, sper ca am scapat, ma si gandeam ca nu mai plecam nicaieri - miercuri dimineata avem bilete de avion spre paris
imi e ciuda pe mine cum nu m-am gandit eu ca nu septembrie e cel mai bun moment de concediu, ci una din lunile de vara! m-am gandit doar sa nu fie f cald, am zis ca va fi dupa vara, nevirusat si ok. plus ca va ploua, desi e cam frig, sper sa nu avem probleme pe-acolo.
multa sanatate la pitici, las' ca se fac ei mari si nu mai tusesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:
citat din mesajul lui xandra28

nu mai stiu ce sa mai incerc!

eu la faza asta ii fac puf cu ventolin si pulmicort ... siropurile sunt suc de mere pentru ea.

Vacanta cu Laura in Romania

La fel si la noi. Eu nici nu ii mai dau. Daca raceste rau ii fac direct aerosoli cu un preparat prescris de o dr ORL f buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaandone spune:

De astazi a inceput sa aibe secretii in gat,am incercat sa-i suflu nasul dar evident nu iese nimic.
Acelasi lucru simt si eu dar la mine nu este o problema imi trece fara tratament dar in cazul lui in nici un caz.
I-am dat o lingura eurespal ptc e antiinflamator desi nu tuseste cel putin deocamdata, ptc nu stiam ce sa ii dau si pare mai bine.
Ce sa ii dau ca tare imi este teama sa nu faca bronsita, incerc sa previn el deja ia tratament cu singulair de 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanaandone

De astazi a inceput sa aibe secretii in gat,am incercat sa-i suflu nasul dar evident nu iese nimic.
Acelasi lucru simt si eu dar la mine nu este o problema imi trece fara tratament dar in cazul lui in nici un caz.
I-am dat o lingura eurespal ptc e antiinflamator desi nu tuseste cel putin deocamdata, ptc nu stiam ce sa ii dau si pare mai bine.
Ce sa ii dau ca tare imi este teama sa nu faca bronsita, incerc sa previn el deja ia tratament cu singulair de 3 luni

Ioana nu pot sa te ajut. Mie pentru cea mica, pediatra mi-a prescris flixotide in nebulizator, preventiv sa nu ajunga la bronsita-penumonie. Dar ea are 3 luni si i-a dat doza foarte mica.

Fetelor, cititi ce scriam acum un an si sa nu spuneti ca o mama nu poate fi mai buna decat un medic :

"Si a mea are cearcane, acum s-a bronzat si nu se mai vad.
Noua analizele pentru alergii pe specifici , praf , polen si inca 20, au iesit negative. Le-am repetat de 3 ori (aprilie-iunie-septembrie) si tot negative sunt.
La IgE total, in aprilie a iesit 37 si in septembrie 124.
Deci, sunt in ceata. E alergica sau nu, probabil la testele cutanate voi stii. Mai avem de asteptat un an.

Din ce am citit pe site-uri din State, astmul (ei zic astm si la wheezing recurent si la hiper-reactivitate bronsica) se clasifica in :
astm alergic
SI
astm NON-ALERGIC: care are ca triggeri: factori iritativi(praf,fum de tigara,parfumuri puternice), reflux gastro-esofagian, efort, aerul rece, viroze respiratorii.

# Allergic asthma. In this type of asthma, symptoms are triggered by environmental triggers called allergens, such as pollen, dust mites, and pet dander.

# Non-allergic asthma. This type of asthma is triggered by factors other than allergens, such as irritants like smoke.

E posibil ca si fetita mea si baietelul tau sa aibe aceeasi problema si anume, o hiper-reactivitate bronsica dupa bronsite repetate si prost-tratate.
Bronhiile fiind inflamate si sensibile reactioneaza la factorii iritativi, la frig , efort...in functie de cat de mare e inflamatia.

Cum spuneam si in paginile anterioare, eu sper ca fetita mea sa se incadreze in a doua varianta, mai ales ca ea nu are manifestari ale rinitei (stranut in salve si mucisori multi).
Fetele cu copii alergici, imi puteti confirma daca la ei, rinita coexista cu astmul ? Dar, va rog nu va raportati la perioadele cand le administrati antihistaminice.
De ex. fetita mea nu a luat nici un medicament gen (zyrtec, aerius, etc). Medicii ne tot prescriu (la nevoie), dar se pare ca nu e nevoie. "
Gata

Ieri i-am facut testele de alergie cutanate si nu a iesit nici cel mai mic semn de alergie. Diagnosticul e ASTM BRONSIC CU COMPONENTA LA EFORT SI FARA ATOPIE.

In conditiile in care toti medicii la care am fost mi-au fluturat in nas ca e alergica chiar daca analizele de sange nu spuneau asta si imi prescriau Zyrtec, Ketof, Aerius ca medicamente de intretinere pe perioade lungi (8 luni). Ma felicit ca nu am indopat-o cu toate prostile ca oricum ar fi fost inutile histamicele in cazul ei.
Adevarul ca i-am dat doua luni de zile Ketof si nu am vazut nici o schimbare asa ca l-am oprit.
Astazi astept sa merg la pediatra sa-i spun, hm , sa vad ce fatza face. Cand le intrebam daca nu ar putea fi un astm non-alergic imi spuneau ca nu exista asa ceva.
Una peste alta, vestea buna e ca scapam mai repede de probleme, max 5-6 ani.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaandone spune:

Softurela,
Ai mare dreptate in legatura cu doctorii, eu inca nu am intalnit un dr care sa ma lamureasca si am fost la destui.
Sapt viit sunt programata la alt dr
Tu crezi ca e ok ca mi a bagat singulairul si nu mi a bagat flixotide? Am observat ca multi copii diagnosticati cu astm iau pufuri si vreau sa fiu sigura ca e in regula tratamentul.
Ne a recomandat 6 luni tratament cu singulair apoi o pauza de 2 luni si apoi sa i mai dea 6 sapt.
Care este mai puternic singulairul sau flixotide?
In caz de suierat ne a dat symbycort.
Eu sper ca pana la 7 ani aceste manifestari asmatice sa dispara sau cel putin asa ar trebui din ce am vazut la antena2 la emisiunea traieste sanatos dar dr la care mergem ne a spus ca pot sa se prelungeasca pana pe la 14 ani, ar fi groaznic, sper sa nu fie insa cazul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanaandone

Softurela,
Ai mare dreptate in legatura cu doctorii, eu inca nu am intalnit un dr care sa ma lamureasca si am fost la destui.
Sapt viit sunt programata la alt dr
Tu crezi ca e ok ca mi a bagat singulairul si nu mi a bagat flixotide? Am observat ca multi copii diagnosticati cu astm iau pufuri si vreau sa fiu sigura ca e in regula tratamentul.
Ne a recomandat 6 luni tratament cu singulair apoi o pauza de 2 luni si apoi sa i mai dea 6 sapt.
Care este mai puternic singulairul sau flixotide?
In caz de suierat ne a dat symbycort.
Eu sper ca pana la 7 ani aceste manifestari asmatice sa dispara sau cel putin asa ar trebui din ce am vazut la antena2 la emisiunea traieste sanatos dar dr la care mergem ne a spus ca pot sa se prelungeasca pana pe la 14 ani, ar fi groaznic, sper sa nu fie insa cazul

Ioana, eu nu va cunosc istorcul si implicit nu prea multe detalii in ceea ce priveste manifestarile la copilul tau.
Ce pot sa-t zic e ca noua ne-a prescris singulairul si in cazul in care pe singular face ma mult de 2 crize saptamanale se suplimenteaza tratamentul de intretinere si cu flixotide.
Diana a mers la gradinita si a facut viroza dupa viroza, prin urmare a luat un an singular + flixotide.
Nu am remarcat nici o reactie adversa. E un copil inalt, ponderal, are pofta de mancare, are imunitatea ok.
Acum e doar pe un puf de flixotide si fara singular, desi medicul mi-a zis ca in cazul astmului non-alergic cu componenta la efort, se da intai singular-ul si apoi flixotide-ul. Medicul mi-a sugerat sa opresc tot si sa vedem cum se simte, iar daca reapare tusea sa incepem singulair-ul.
Eu sunt multumita de evolutie, e din ce in ce mai bine dupa tratamentul de intretinere.

Daca copilul e alergc sau banuesti ceva iti pot recomanda un medic exceptional. Are rabdare, explica totul pe intelesul nostru. E medcul la care i-am facut testele. E singura care nu s-a aruncat sa afirme ca e alergca, a fost rezervata si mare dreptate a avut. Am fost la ea de 2 ori, anul trecut, dar din pacate nu am continuat si poate rau am facut.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bisy83 spune:

Sofurela, te rog frumos sa mi spui ce marca este aparatul tau de aerosoli si daca esti multumita de el, daca ajuta la viroze, bronsite.
Nu stiu de care sa cumpar nebutilizator sau cu ultrasunete, oscilez intre un omron si unul laica.pe mine ma intereseaza care este diferenta intre nebutalizator si cel cu ultrasunete daca imi poti spune.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bisy83

Sofurela, te rog frumos sa mi spui ce marca este aparatul tau de aerosoli si daca esti multumita de el, daca ajuta la viroze, bronsite.
Nu stiu de care sa cumpar nebutilizator sau cu ultrasunete, oscilez intre un omron si unul laica.pe mine ma intereseaza care este diferenta intre nebutalizator si cel cu ultrasunete daca imi poti spune.

Si eu la vremea respectiva am oscilat intre Omron si Laica. Medicul mi-a recomandat Omron si Omron se gasea in farmacii.
Eu as fi preferat Laica, Diana avea un an si jumatate si nu statea. Trebuia sa i le fac in somn iar zgomotul de la Omron nu e de neglijat.
Dar pana la urma ne-am descurcat si cu Omron chiar daca nu e la fel de silentios ca Laica.
Daca medicul ne-a recomandat Omron, Omron am luat.

Mergi la inceput