Manifestari astmatice la copii (2)
Raspunsuri - Pagina 8
Delalex spune:
Am tot citit despre siropul de hrean, cum ca e foarte bun in afectiunile cailor respiratorii este expectorant,bronhodilatator,antiinflamator....etc.
Voi ati incercat pentru pui??M-am saturat de atata Ventolin, Flixo si altele, Singulair a luat 14 luni fara vreo ameliorare macar.
Se intampla sa am mai mult hrean (pt. muraturi)si ma bate gandul sa fac acest sirop.Fetita mea are 2 ani.
Sanatate!
Maryela spune:
Si noi tot Omron avem.
Delalex, nu stiu nimic despre hrean..
Fetelor, medicul piticului e in concediu si am fost la Medlife. Doctorul de acolo ne-a dat pe langa vesnicele Ventolin si Flixotide, Eurespal.
Stiam ca Eurespalul este tot un bronhodilatator. Ma gandesc, nu e prea mult, combinat si cu Ventolin? A mai avut cineva schema asta de tratament?
Noi pana acum, de la medicul lui Mihnea aveam Sinupret combinat cu Ventolin si Flixotide...
Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)
aka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Maryela Si noi tot Omron avem. Stiam ca Eurespalul este tot un bronhodilatator. Ma gandesc, nu e prea mult, combinat si cu Ventolin? A mai avut cineva schema asta de tratament? Noi pana acum, de la medicul lui Mihnea aveam Sinupret combinat cu Ventolin si Flixotide... Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007) |
eu niciodata nu i-am dat eurespal. sirop de tuse am avut prospan o lunga perioada si ii mergea bine. apoi s-a obisnuit organismul cu el si n-a mai avut efect. in perioada de dupa prospan am incercat tussavit si ii merge bine cu el. si cu stodalul ii e bine. incearca si ceai de busuioc, usureaza respiratia.
multa sanatate.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna
softurela spune:
citat din mesajul lui Maryela Si noi tot Omron avem. Delalex, nu stiu nimic despre hrean.. Fetelor, medicul piticului e in concediu si am fost la Medlife. Doctorul de acolo ne-a dat pe langa vesnicele Ventolin si Flixotide, Eurespal. Stiam ca Eurespalul este tot un bronhodilatator. Ma gandesc, nu e prea mult, combinat si cu Ventolin? A mai avut cineva schema asta de tratament? Noi pana acum, de la medicul lui Mihnea aveam Sinupret combinat cu Ventolin si Flixotide... Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007) |
Eurospalul nu e bronhodilatator. Eurospal e antiinflamator si secretolitic. Uite, prospectul:
Indicatii
Bronsite cronice, coriza, astm.
Eurespal este un antiinflamator care actioneaza numai la nivelul aparatului respirator si reduce edemul mucoasei cailor respiratorii,normalizeaza functia glandelor mucoase,imbunatateste transportul mucociliar,reduce cantitatea si vascozitatea expectoratiei,reduce tusea si elibereaza bronhiile.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Maryela spune:
Pe prospectul nostru scrie ca " Eurespal contine ca substanta activa fenspirida care are proprietati bronhodilatatorii si antiinflamatorii"
Oricum am trecut pe Sinupret...
Multumesc mult pentru pareri.
Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)
aalina2003 spune:
Vad ca e liniste la subiectul asta! o fi bine? o fi rau?
Am si eu o nelamurire,poate puteti sa ma luminati voi,fiindca medicul care a prescris reteta nu poate fi gasit decat peste o luna.
Fetita mea (4 ani si 7 luni) tuseste de prin iulie,de obicei sec,uneori,cam la o saptamana,tusea devine 'cu secretii",apoi o luamiar de la capat.
Pe scurt,(fiindca etapele sunt multe...), am ajuns intr-un final la Bucuresti si se pare sa diagnosticul este un inceput de astm, alergic.(IgE total 158, eozonofile 6, teste cutanate slab pozitive la mai multi alergeni-numai 5 testati, toti cam la fel de "pozitivi).De la pneumolog (fiindca de la alergolog am primit alt tratament) am primit asa: Ventolin aerosoli "daca copilul tuseste", timp de 7-10 zile si Singulaire. Peste o luna la control.
Intrebarea mea este legata de acest "daca copilul tuseste", fiindca daca la inceputtul tratamantului tusea oarecum 'grupat", adica fie dimineata, fie seara, etc, acum tusea a devenit mai putin "grupata", adica cateodata putin dimineata (dar nu mai mult de 2-3 ori), fie noaptea (dar tot asa, ca si dimineata), etc. Ce nu stiu eu, aceasta tuse, rebele, este si ea de tratat cu Ventolin? Inteleg de prin subiectul asta ca Ventolinul este medicament de criza. Nu cred ca modul in care tuseste acum poate fi considerat criza,dar nici nu pot sa spun ca nu tuseste.Mi-e teama ca se vor scurge cele 10 zile pentru care a fost prescris Ventolinul, ca ea tot va tusi, ca nu am procedat corect pana acum,...si ca nu stiu ce voi face.
Pana pot gasi medicul..mai este aproape o luna.
Aveti vreun sfat pentru mine?
JARMO spune:
"Daca copilul tuseste " , ventolin 7-10 zile ? Nu ti-a spus ca depinde si de tipul tusei ?
Atunci stau si ma intreb, intr- o criza ce ii mai administrezi ?
aalina2003 spune:
Nu, nu mi-a spus ca depinde de tipul tusei. Oricum, ea a tusit sec de atunci si de fiecare data cand a primit Ventolin s-a oprit.
Tuseste de ex, cand intra de afara in casa (rece/cald, cand schimb lenjeria de pat (am trecut pe un detergent special), iar uneori fara un motiv evident pentru mine.
Oricum, Ventolin a primit intr-o doza foarte mica, aproape jumatate din doza minima admisa.
softurela spune:
citat din mesajul lui aalina2003 Vad ca e liniste la subiectul asta! o fi bine? o fi rau? Am si eu o nelamurire,poate puteti sa ma luminati voi,fiindca medicul care a prescris reteta nu poate fi gasit decat peste o luna. Fetita mea (4 ani si 7 luni) tuseste de prin iulie,de obicei sec,uneori,cam la o saptamana,tusea devine 'cu secretii",apoi o luamiar de la capat. Pe scurt,(fiindca etapele sunt multe...), am ajuns intr-un final la Bucuresti si se pare sa diagnosticul este un inceput de astm, alergic.(IgE total 158, eozonofile 6, teste cutanate slab pozitive la mai multi alergeni-numai 5 testati, toti cam la fel de "pozitivi).De la pneumolog (fiindca de la alergolog am primit alt tratament) am primit asa: Ventolin aerosoli "daca copilul tuseste", timp de 7-10 zile si Singulaire. Peste o luna la control. Intrebarea mea este legata de acest "daca copilul tuseste", fiindca daca la inceputtul tratamantului tusea oarecum 'grupat", adica fie dimineata, fie seara, etc, acum tusea a devenit mai putin "grupata", adica cateodata putin dimineata (dar nu mai mult de 2-3 ori), fie noaptea (dar tot asa, ca si dimineata), etc. Ce nu stiu eu, aceasta tuse, rebele, este si ea de tratat cu Ventolin? Inteleg de prin subiectul asta ca Ventolinul este medicament de criza. Nu cred ca modul in care tuseste acum poate fi considerat criza,dar nici nu pot sa spun ca nu tuseste.Mi-e teama ca se vor scurge cele 10 zile pentru care a fost prescris Ventolinul, ca ea tot va tusi, ca nu am procedat corect pana acum,...si ca nu stiu ce voi face. Pana pot gasi medicul..mai este aproape o luna. Aveti vreun sfat pentru mine? Alina si Ana (15 martie 2006) |
Alina, ce tratament v-a dat alergologul ?
Ventolinul se administreaza cand tusea devine suparatoare pentru copil.
Fetita mea avea la fel, pe Singulair, o tuse scurta, din cand in cand. Nu-i dadeam ventolin pentru ca tusea se oprea de la sine in cateva minute.
Situatia s-a rezolvat in momentul cand i-am introdus si Flixotide-ul. Pe Singulair + Flixotide nu mai avea nici un fel de tuse. Fara nici un fel de medicament de intretinere tusea rau si interveneam cu ventolin.
Flixotide-ul l-am introdus in octombrie anul trecut si l-a luat pana in septembrie 2010. Avem aproape 2 luni fara nici un tratament de intretinere si nu mai are nici un fel de tuse. Sper sa o tina tot asa.
Sanatate!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
aalina2003 spune:
Softurela,
Alergologul a prescris asa: Prednison, Xyzal,Salbutamol (spacer).
Pe urma a vazut-o dr. Craiu care a spus asa:Ventolin cand tuseste pe aerosoli, (n-a pronuntat cuvantul criza, nici mult/putin, doar atat:cand tuseste, la min 4 ore distanta intre aerosoli) si Singulaire. I-am dat cand se agrava tusea, nu la orice tuse rara/rebela. A spus prednison,nu. Acum stau si ma-ntreb de ce n-a dat dr Craiu ceva pentru partea asta alergica,destul de clara,..zic eu.Zau daca nu ma gandesc sa-i introduc,din ce a dat med alergolog un antialergic, anume Xyzal. Poate Xyzalul asta sa opresaca tusea aia rebele si cand vine criza sa ntervin cu Ventolin. Sunt total in ceata..Ventolinul mi l-a prescris pentru 7-10 zile, dar daca o apuca tusea rau-rau dupa alea 10 zile, eu ce fac?Si nici n-a insistat sa-ntrebe ce am facut la alergolog. Probabil n-a dat Flixotide pentru Ana gandindu-se ca ce a dat e suficient, pe Ventolin scrie ca e si pentru profilaxie si pentru criza. Oricum, dr Craiu o vede peste 3 saptamani, la telefon nici nu poate fi vorba sa-l prind.Ana nu a avut wheezing decat o singura data si asta l-a facut poate sa fie un pic reticent in prescrierea tratamentului. (a investigat-o in schimb pentru fibroza chistica-rezultat negativ, spunand ca "nu e doar un copil care tuseste,ci un copil slab care tuseste'..; acum tinem si un jurnal alimentar timp de o luna si daca rezultatele nu apar in urma tratamentului ne inerneaza pentru cateva zile pentru alte tipuri de investigatii..). Nu stiu, ma gandesc ca daca raspunde la V, atunci asta e, tratamentul e corect, poate doar nu e suficient sau e incomplet...
M-am intins ca o placinta,da'zau daca am cui povesti..macar atat.
Softurela, cred cate stiu si de pe topicul cu Rh negativ,
asa-i? Felicitari si pentru micuta Bianca si..pentru modul in care abordezi/te implici in problemele de sanatate ale Dianei.