Manifestari astmatice la copii (2)
Raspunsuri - Pagina 5
monalac spune:
amie,cum ajung la ea?are si un cabinet particular unde activeaza?
sau,au un nr de tel ,ceva?
xandra28 spune:
Semnez si eu prezenta azi…
Nici macar nu a apucat sa inceapa anotimpul rece ca am luat-o din nou de coada cu tusea…. Saptamana trecuta puiul meu a stat langa un copil virusat si a luat si el o mini-viroza – rosu in gat. Viroza a fost usoara, aproape inexistenta, dar tusea a fost la ea acasa. Vineri era déjà mult mai bine asa ca am plecat la munte. Nu stiu exact ce s-a intamplat pe drum (am oprit la Carrefour pt cumparaturi si e posibil de-acolo sa-i fi daunat ceva –aer conditionat sau nu stiu ce). Cert este ca vineri noapte s-a trezit si a tusit o ora, sambata a tusit destul de frecvent peste zi, sambata seara ne-am intors in Bucuresti, déjà nu mai suportam.
Acum este ok noaptea, crize de tuse nu a mai facut dar de tusit tuseste destul de des, desi nu e incarcat. Am fost luni dimineata cu el la dr, pare ok, nu are wheezing.
E pe flixotide de 125 (1 puf dimineata si unul seara), din cand in cand i-am mai dat si ventolin, chiard aca nu are crize. Ii dau si Erdomed, dar pare ca nu se diminueaza tusea de la nimic. Aseara a tusit vreme de 1 ora si ceva inainte sa adoarma (nu criza) apoi peste noapte totul a fost ok.
Saptamana viitoare ar trebui sa plecam intr-o mini-vacanta de 6 zile la Paris, mi-e si groaza sa ma gandesc ca-l apuca ceva pe acolo.
Ieri de exemplu incepea sa tuseasca de la absolut orice : i-am aerisit camera si era un pic mai rece decat in sufragerie ; a intrat si, desi geamul era inchis, a inceput sa tuseasca. L-am dat pe maini cu spray contra muscaturilor de tantari si pana nu l-am spalat nu a incetat tusea. Ma surprinde ca a devenit asa sensibil, cu atat mai mult cu cat nu e alergic (sau nu am descoperit inca).
Of, scuze pentru ditamai placinta postata….. imi vars si eu aici amarul desi stiu ca nu exista reteta universal valabila pt aceasta problema si banuiesc ca nu mai am nimic de facut decat sa astept sa mai creasca ……
szivarvany spune:
Xandra,
tusea este seaca si spastica presupun daca nu inceteaza atata timp.
Asa face si fi`mea la schimbari de vreme - mai ales cand vin ploile, la noi merge doar combinatie Ventolin + orice sirop de tuse, insa fara Ventolin nicio sansa sa i treaca.:(
Acum m am apucat si eu de sprayul Flixotide de 125 din cauza de tuse ingrozitoare de la alergie, este o minune, l am primit de la o mamica, face minuni. Fiul ei are ast alergic si l folosesc cu mare succes cand incepe tusea.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
xandra28 spune:
nu este tuse seaca, nici spastica (nu are bronhospasm).
este productiva (nu e f incarcat de secretii dar totusi are). uneori, chiar daca nu tuseste, il aud cum le inghite.
szivarvany spune:
Eu ieri am avut tuse cum spui tu, incarcata si de durata Azi, dupa 2 x 2 pufuri seara+dimineata cu Flixotide ul, mi a trecut.
La mine s a declansat de la vremea ploioasa clar.
La voi crezi ca poti identifica un factor anume ?
Daca e pe tratament si totusi a tusit indelung :(
xandra28 spune:
dupa ce il tot studiez de mai mult de un an si jumatate banuiesc ca, odata bronhiile iritate (in cazul de fata de lao usoara viroza) reactioneaza exacerbat la orice (factori care in perioadele linistite nu il deranjeaza) gen aer conditionat, temperatura mai scazuta, etc.
diagnosticul lui e de astm indus viral (nealergic) si de obicei reactioneaza f bine la flixo (si uneori mai deloc la ventolin, neavand wheezing/bronhospasm). oricum, tuseste mai tot timpul anului (mai mult sau mai putin frecvent).
JARMO spune:
Xandra28, la Paris vremea e frumoasa, insa seara/noaptea este rece si umeda . Dimineata au fost 12°C , acum sunt 22°C iar pe saptamina viitoare s-au anuntat ploicele ... asta ca o informatie in caz ca te intereseaza . Acum ... ce sa zic , ploicelele se pot transforma pina sapt viitoare in vreme frumoasa sau tornade , dar hai ca nu vreau sa te sperii , ca e frumos si va veti simti cu siguranta minunat !
szivarvany spune:
Noi inca nu avem diagnostic clar, reevaluarea o facem la primavara incepand cu alergologul.
Fie`mea are manifestarile cum am zis, la instalarea vremii ploioase/reci, de la o zi la alta o apuca tusea spastica din care nu se poate opri.
Imbunatatiri in maxim 2 zile dupa ce ia asa: 2 x 5 ml Ventolin sirop, 2 x 5 ml orice sirop de tuse si seara 5 ml Aerius. Cateodata pediatra ne mai combina si Ketoful. Pana acum asta era formula magica la ea. Insa tusea aia este groaznica :(
Eu am alergie la ambrozie cu promisiuni de 100% de la alergolog pt astm bronsic. Drept urmare in fiecare an e mai de kk situatia si reactionez tot mai variat.
xandra28 spune:
o, ce ma bucur de raspuns, Jarmo!
chiar nu stiam pe cine sa intreb, am cateva retineri legate de vacanta noastra: ce se aude cu greva generala? noi ajungem pe 8, la o zi dupa inceperea grevei si ma gandesc sa nu avem parte de o vacanta compromisa...
plus ca ma gandeam sa caut in paris parculete cu locuri de joaca pt copii, ai vreo recomandare?
of, hai ca am tabarat pe tine acum