Manifestari astmatice la copii (2)
Raspunsuri - Pagina 4
savarina spune:
Buna , stiti cumva vreun laborator in Iasi unde se fac testari cutanate pt alergii in afara de policlinica nr 1? Si un medic alergolog bun?
Baietelul meu a luat 6 luni singulair , acum vara l-am intrerupt dar vad ca la efort tuseste inca , rar ce e drept dar nu imi place si nu i-am facut niciodata teste cutanate si as dori sa i le fac. I-am facut la 2 ani teste din sange si nu a iesit alergic la nimic.Multumesc anticipat.
ioanaandone spune:
Buna,
Anul acesta baietelul meu a racit de 4 ori, haraia si i se auzea si un suierat prima data puternic si restul discret dar tot nu e ok sa se auda.
Am fost la pneumolog , i-a facut testul cu spirometru si a zis ca nici vorba de astm.
Lam dus si la alergolog care fara nici o analiza mi a pus diagnosticul de astm, si ne programat si pt testari cutanate.
Sunt in ceata, nu ca fug de diagnostic dar as vrea sa fiu sigura . ce analize , prin ce metode se pune diagnosticul de astm?
Sunt convinsa ca s-a ajuns aici si din cauza tratamentelor facute gresit, toate aceste raceli au avut loc intr-o jumatate de an.
Ce pot face in continuare?
Multumesc
ary_v spune:
Savarina noi am facut la Spitalul de copii, gratuit, dar se fac si la cabinet la dr. Gotia. Preturile sunt destul de ridicate. A facut acolo numai pt ou si lapte.
Ioanaandone suieratul asta e cu semnul intrebarii. Poate fi semn de astm. Mai bine investighezi sa descoperiti care e cauza. Eu i-as face testele, nu sunt dureroase. Multa sanatate!
Adriana mica spune:
Hello,
Sunt oarecum in ceata dupa ultimele analize... ma gandesc ca poate s-a confruntat vreuna dintre voi cu o situatie similara.
Pana acum un an nu s-a suspectat ca Dudu ar avea un fond alergic; nu afacut nici un episod de bronsita astmatiforma, nici eruptii cutanate iesite din comun. Avem in schimb probleme cu otite recurente, in asemenea momente i-am administrat aerolsoli cu flixotide / ventolin si pufuri de nas (cu cortizon).
Anul trecut insa (pe perioada verii) ne-am confruntat pt prima oara cu problema unor eruptii (pustule cu lichid); testele cutanate nu au avut un rezultat concludent, medicul alergolog ne-a recomandat ca, la prima recoltare de sange, sa ii facem si IgE (desi, dat fiind istoricul nu se astepta sa fie o valoare semnificativ marita).
In toamna eruptiile au incetat la fel de brusc cum debutasera; a urmat un an destul de plin in viroze de sezon (incl otite). La inceputul verii, eruptiile au aparut din nou.
De data aceasta am facut toate testele (IgE + analize specifice); nu s-a depistat vreo alergie specifica, in schimb IgE a iesit foarte mare (800), medicii suspecteaza ca are si o componenta mostenita. Ce nu inteleg eu, cum de a fost posibil ca acest fond alergic sa nu se fi manifestat anterior varstei de 3 ani... stiam ca de regula apara la varste mici, si in timp poate disparea...
Acum suntem sub tratament homeopat, speram sa reusim sa tinem sub control atat predispozitia catre alergii / astm bronsic dar si particularitatea anatomica (obturarea trompei lui Eustachio) ce favorizeaza aparitia otitelor. Ni s-a spus ca riscurile ca mai tarziu (la pubertate) acest fond alergic sa predispuna la aparitia unor boli mai grave este undeva in jur de 70%.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
JARMO spune:
Eu as dori sa intreb mamicile care au copii astmatici sau cu dese bronsite astmatiforme , daca tratamentul homeopat isi spune cuvintul , daca se simte o ameliorare . As vrea sa incerc sa-i dau si eu piticului meu ca m-am saturat de atata boala... mai ales ca vine acusica si perioada rece
Tudorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui belobia ary_v, Cum va impacati cu husele antiacarieni? Se simte ceva? de cat timp le aveti? Eu am mare incredere in alergologul nostru, asa ca am sunat inainte de a comanda de pe site, mi-a spus ca sunt certificate, ca sunt eficiente pentru alergenii de acarieni. am masurat salteaua si am si comandat. m-am speriat cand am vazut cum arata acrienii si ce pot declansa :(( |
Si noi am comandat huse antiacarieni Microair Pristine.
Alergologul nostru le-a recomandat ca fiind singurele cu adevarat eficiente, blocheaza in totalitate acarienii si alergenii din saltele si perne.
Ne-a spus ca este prima metoda de preventie care trebuie respectata, deoarece sensibilizarea la acarieni este cel mai important factor de risc pentru dezvoltarea astmului si favorizeaza aparitia altor tipuri de alergii.
Multa sanatate!
belobia spune:
ary v si tudorana,
m-am mai documentat si eu depsre acarieni si riscul de a declansa reactii alergice, asa este.
am luat si eu huse antiacarieni (de saltea si perne)Microair Pristine de pe www.dermasilk.ro Am vazut ca au si niste paturi pentru cei cu alergii!
sanatate multa!
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JARMO Eu as dori sa intreb mamicile care au copii astmatici sau cu dese bronsite astmatiforme , daca tratamentul homeopat isi spune cuvintul , daca se simte o ameliorare . As vrea sa incerc sa-i dau si eu piticului meu ca m-am saturat de atata boala... mai ales ca vine acusica si perioada rece |
Eu nu stiu ce sa-ti zic, m-ar interesa si pe mine subiectul. Chiar am sunat in iulie, sa fac o programare si era atat de aglomerata ca m-a chemat dupa 15 septembrie. Am renuntat pentru moment la idee.
Ce am mai aflat e ca astmul nu prea merge homeopat in schimb se poate lucra homeopat pe parte de imunitate si asta ajuta si in prevenirea exacerbarilor.
Daca tu aflii mai multe da de stire, cred ca multe mamici sunt interesate sa scape de tratamentele alopate.
In rest ce face cel mic ? Noi plecam 2 saptamani la mare sper sa vedem o imbunatatire.
Acum stau si ascult pe la usa sa vad cat de tare si des tuseste, sunt rupta de somn dar nu am incotro.
Sanatate !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
amie spune:
monalac,
iti recomand d-na dr Roxana Bumbacea, alergolog la sp elias, face testari pt alergii.