Manifestari astmatice la copii (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Si eu cred ca marea e f buna, noi am fost deja anul asta (din pacate numai 10 zile) si am profitat din plin. Am stat la vreo 20 de metri de plaja asa ca am avut aerosoli non stop.

Buna Ary

Ce mai face puiul? Banuiesc ca este mai bine pe masura ce creste.
Noi am dat-o la gradinita si se pare ca virozele facute au cam complicat treaba.
I-am oprit singulairul in urma cu o luna si de cateva zile imi face crize nocturne. A avut si o viroza care pentru prima data in ultimul timp s-a complicat mai urat, la modul ca am ajuns la prednison.
Si cum spuneam, desi viroza a trecut, acum mi-a facut doua crize. Una la somnul de pranz si una azi-noapte.
As suna doctorita dar sigur ne introduce singulairul. Nu stiu ce sa fac, as mai astepta sa vad cum se comporta in continuare. Ii dau gemoderivat de coacaz , o monodoza. Ma intreb daca nu e prea putin pentru 2 ani si 7 luni.
Astept vesti mai bune de la voi,

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Si noi facem aerosoli dupa o raceala zdravana ,are cateva reprize de tuse pe zi ... macar bine ca elimina mucozitatile .
Softurela, noi nu luam singulaire pentru ca aici este administrat doar copiilor peste 6 ani si e recomandat astmului de efort . Suntem in schimb pe tratament preventiv .
Ce face printesa cea mica , plinge , e cuminte , ai timp sa te odihnesti ? Sanatate iti doresc din plin !

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela
Buna Ary

Ce mai face puiul? Banuiesc ca este mai bine pe masura ce creste.
Noi am dat-o la gradinita si se pare ca virozele facute au cam complicat treaba.
I-am oprit singulairul in urma cu o luna si de cateva zile imi face crize nocturne. A avut si o viroza care pentru prima data in ultimul timp s-a complicat mai urat, la modul ca am ajuns la prednison.
Si cum spuneam, desi viroza a trecut, acum mi-a facut doua crize. Una la somnul de pranz si una azi-noapte.
As suna doctorita dar sigur ne introduce singulairul. Nu stiu ce sa fac, as mai astepta sa vad cum se comporta in continuare. Ii dau gemoderivat de coacaz , o monodoza. Ma intreb daca nu e prea putin pentru 2 ani si 7 luni.
Astept vesti mai bune de la voi,

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Buna Softurela,

Imi pare rau ca aveti probleme... Stiu si eu ca virozele pot agrava astmul. Eu l-am dus pe Robert la gradinita la 5 ani. A ramas un pic in urma la unele capitole dar nu am avut curaj pana nu am avut cat de cat control asupra astmului, oricum el era mult mai grav. Totusi poate ar trebui sa ii introduci macar o doza de flixotide, mai bine vorbesti cu medicul.Picaturi de coacaz i-am dat si eu cand era mai micut dar nu au avut efect, nu stiu ce sa zic.

Robert e bine. El nu a mai facut nici o criza de 2 ani, de cand e pe flixotide. Avem un an de cand e numai pe o doza si aia nu i-o dau chiar in fiecare seara, uneori mai uit, alteori numar numai 10 respiratii in loc de 20, incerc sa mai reduc din doza sa vad cum se comporta. Inca mi-e teama sa i-o scot de tot.

Asa el mai stranuta (mai ales cand sare in pat), i se mai infunda nasul dar dam cu apa de mare si trece. In rest mergem inainte cu vaccinul, reducem acarienii cat putem de mult si speram sa treaca de tot.

Tu ce mai faci? cum rezisti?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JARMO

Softurela, noi nu luam singulaire pentru ca aici este administrat doar copiilor peste 6 ani si e recomandat astmului de efort . Suntem in schimb pe tratament preventiv .
Ce face printesa cea mica , plinge , e cuminte , ai timp sa te odihnesti ? Sanatate iti doresc din plin !

Dana

Dana, Diana are astm de efort si trebuie sa recunosc ca singulairul face minuni in cazul ei. Ma doare sufletul sa vad ca nu mai termin cu medicamentele dar ce sa fac? Sa o las sa se chinuie cu tusea ?

Cea mica e cuminte dar are colici si se chinuie micutza. Sper sa trecem de perioada asta si sa vina si zile mai bune.

Baietelul taui ce face? Cum a fost anul asta la gradinitza? Ce tratament de intretinere ia ?

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Buna Softurela,

Imi pare rau ca aveti probleme... Stiu si eu ca virozele pot agrava astmul. Eu l-am dus pe Robert la gradinita la 5 ani. A ramas un pic in urma la unele capitole dar nu am avut curaj pana nu am avut cat de cat control asupra astmului, oricum el era mult mai grav. Totusi poate ar trebui sa ii introduci macar o doza de flixotide, mai bine vorbesti cu medicul.Picaturi de coacaz i-am dat si eu cand era mai micut dar nu au avut efect, nu stiu ce sa zic.

Robert e bine. El nu a mai facut nici o criza de 2 ani, de cand e pe flixotide. Avem un an de cand e numai pe o doza si aia nu i-o dau chiar in fiecare seara, uneori mai uit, alteori numar numai 10 respiratii in loc de 20, incerc sa mai reduc din doza sa vad cum se comporta. Inca mi-e teama sa i-o scot de tot.

Asa el mai stranuta (mai ales cand sare in pat), i se mai infunda nasul dar dam cu apa de mare si trece. In rest mergem inainte cu vaccinul, reducem acarienii cat putem de mult si speram sa treaca de tot.

Tu ce mai faci? cum rezisti?

Ary, Diana e pe flixotide 2*2. E tratamentul de intretinere dupa ultima viroza. Urma sa-i reducem doza dar am renuntat cand au aparut crizele astea. Ea nu facea noaptea niciodata, avea doar la efort, praf, parfum, polen.
Se simte ca nu mai e singulairul. Chiar si ultima viroza ce a debutat imediat ce l-am oprit a fost cea mai urata pana acum.
La gradinita nu era planificat sa o dau dar au aparut niste probleme de sanatate in familie si mama nu mai putea sa ma ajute cu ea.
Am zis eu, ca fiind aprilie, incidenta virozelor scade. Dar nu a fost asa.
Nu imi pare rau ca am dat-o, chiar si acum o mai las pana la vacanta. Cred ca au fost cele mai fericite zile din viatza ei. Dar din toamna spunem pas. Cu problemele ei su cu asta mica in casa nici nu ma gandesc. Poate o mai dau la anul, din mai pana in august.

Cam asta e cu noi. Sanatate si voua si multumesc pentru raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Baietelul meu face mai bine acum, am luat-o din timp cu aerosolul si vad ca incepe sa expectoreze, nu mai are wheezing. Anul asta a fost bine la gradinita, in afara de internarea din noiembrie cand a facut criza zdravana, nu prea am avut probleme majore, mici raceli trecatoare . In primavara cum a inceput vintul si schimbarile bruste de temperatura, am trecut iar pe aerosoli si vad ca functioneaza, chiar de trebuie sa-l tin acasa cateva zile sau il duceam doar dimineata 3 ore.
Acum , in vacanta, il duc la un centru de activitate, fac multe iesiri, picnicuri, ... diverse activitati si e minunat , saptamina asta a stat acasa, bolnavior , asta e !
Ca tratament de intretinere ii dau Seretide 50 , a luat Aerius pentru alergia la graminee ( voi termina ac um la sf. lunii) si ventolin la nevoie .
Sa-ti traiasca printesele ... poate ne incuscrim

Mergi la inceput

Citat:

Ary, Diana e pe flixotide 2*2. E tratamentul de intretinere dupa ultima viroza. Urma sa-i reducem doza dar am renuntat cand au aparut crizele astea. Ea nu facea noaptea niciodata, avea doar la efort, praf, parfum, polen.
Se simte ca nu mai e singulairul. Chiar si ultima viroza ce a debutat imediat ce l-am oprit a fost cea mai urata pana acum.
La gradinita nu era planificat sa o dau dar au aparut niste probleme de sanatate in familie si mama nu mai putea sa ma ajute cu ea.

Mergi la inceput

Citat:

Am inteles. Credeam ca nu mai ia nici un tratament. Poate vorbiti cu dr si schimbati flixotide cu singulair daca ii merge asa bine cu el.

Cu gradinita e greu... Orice decizie ai lua tot trebuie sa accepti niste consecinte nu tocmai placute. Cand sunt mai micuti e mai dificil dar odata cu varsta devin mai rezistenti in fata bolii.

Cred ca iti e f greu si cu bebe mic si cu Diana cu probleme. Si eu am fost in situatia asta si nu a fost chiar usor dar o sa vezi ca incet Diana se intareste si bebe o sa creasca, e f frumos cu doi copilasi nazdravani in casa.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belobia spune:

ary_v,

Cum va impacati cu husele antiacarieni?
Se simte ceva? de cat timp le aveti?
Eu am mare incredere in alergologul nostru, asa ca am sunat inainte de a comanda de pe site, mi-a spus ca sunt certificate, ca sunt eficiente pentru alergenii de acarieni.
am masurat salteaua si am si comandat. m-am speriat cand am vazut cum arata acrienii si ce pot declansa :((

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui belobia

ary_v,

Cum va impacati cu husele antiacarieni?
Se simte ceva? de cat timp le aveti?
Eu am mare incredere in alergologul nostru, asa ca am sunat inainte de a comanda de pe site, mi-a spus ca sunt certificate, ca sunt eficiente pentru alergenii de acarieni.
am masurat salteaua si am si comandat. m-am speriat cand am vazut cum arata acrienii si ce pot declansa :((

Ne impacam bine. Cred ca au avut si husele astea rolul lor in imbunatatirea starii lui. inafara de asta eu ii schimb des lenjeria de pat si o scutur in fiecare seara plus ca nu mai avem covoare draperii, biblioteca, plusuri etc Oricum se stie ca medicamentatia nu e f eficienta daca nu se inlatura alergenul.

Mergi la inceput