ce metoda contraceptiva folositi?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

daca anticonceptionalele miligest au avut efecte adverse poti incerca altceva.
sau daca nu doresti o sarcina in viitorul apropiat o solutie buna ar fi steriletul.
bineinteles ca orice metoda contraceptiva in afara de abstinenta are efectele sale adverse, dar ele difera extrem de mult de la persoana la persoana.
discutia cu un medic ginecolog ar trebui sa fie definitorie in fiecare caz.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui DanaAlex

Miriluta si oana rusu...explicatie: prezervativul SI met.calendarului (asta daca vor sa nu puna caciulita si "risca"in zilele bune)...in rest toate celelalte metode contraceptive POT cauza dereglari ale organismului, stari de rau, etc

nu ma combateti pe mine, va rog...imbogatiti informatia si cand prezentati ceva (gen sterilete cu hormoni) precizati si efectele adverse, pentru ca acestea exista...din pacate

adria.bh tocmai asta scria, ca a folosit pastile, o durea capul si cauta o metoda cc care sa nu mai aiba consecinte neplacute

Dana, mama Tianei (23 august 2006) si a lui Tiberiu (7 iulie 2007)

Eu nu te combat, insa stiu atat de multi copii cu metoda calendarului, asta nu e contraceptie, e loterie.
Prefer "caciulita" decat oricare alte metode - hormonal nu ma bag, loterie nu ma bag iar (ca nu castig la Loto si ma trezesc cu "noroc" dincoace...)
Nimic mai frumos decat sa faci copii pana cand iti "implinesti" numarul dorit...
De sterilet ma feresc pt ca are si hormoni (Cele mai noi) dar si pt ca ma tem de sarcini extrauterine.
Asta e - eu am ales sa nu ma mai consum alegand intre atatea metode, mai ales ca nu-i nici una 100% - ziceam (si am fost mai concisa atunci.. nu ca acum...) ca metoda calendarului e un fel de ruleta ruseasca, ovulatia nu se poate prezice pt ca se poate intampla de 2 ori sau niciodata pe luna.

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Noi la inceput am folosit prezervativul, dar fiind in acel moment studenti si cu multi hormoni ne cam mancau din banii de buzunar asa ca am trecut pe anticonceptionale.Nu mai stiu exact cum se numeau , Lo-Feminal parca , le luam gratis de la o maternitate din Iasi.Le-am luat un an dar imi scazuse dorinta sexuala considerabil si ma ingrasasem vreo 10 kile( nu numai din cauza lor ci si a alimentatiei dar eu consider ca si ele au contribuit) asa ca dupa un an le-am intrerupt. De atunci folosim doar metoda coitului intrerupt si n-am avut nicodata probleme , cand am vrut sa-l facem pe copil l-am facut , dupa care iar n-am mai ramas niciodata.Sunt doi ani inainte de-al face pe copil si doi dupa de cand folosim aceasta metoda, dar tin sa precizez ca sotul meu n-are nici o problema in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Noi nu mai folosim prezervativul de cand ... o avem pe Luiza ... s a spart si gata . De 6 ani folosesc foitele acelea chinezesti , se introduc inainte cu 5-10 minute ca sa se topeasca ... sunt ieftine si nu ai probleme . Cand l am programat pe Stefanel nu le am mai folosit .

Adela mami de Maria Luiza (18.06.2002)si Adrian Stefan (23.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Eu am sterilet Cooper T, insa nu-mi prieste si ar trebui schimbat cu Mirena. Inca ma mai gandesc... Cu metoda calendarului am ramas si eu insarcinata, asa ca nu o recomand absolut deloc.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Pozele_mele

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania2008 spune:

eu fac o combinatie intre metoda calendarului (am soft-ul calmens care merge pe mai multe metode alea calendarului cumulate), ovulele Pharmatex, intreruperea actului sexual la final si teste de ovulatie Oview.
Adica atunci cand calendarul imi zice ca e ok, folosesc ovulele si atat. Cand intru in plaja de ovulatie (imi indica vreo 6 zile), incep si folosesc testele de ovulatie. Cat timp ies negativ, folosim ovulele si intrerupem la final. Cand apar 2 liniute pe test - abstinenta. Cand dispar liniutele dar suntem in continuare in zilele alea 6, ovule + intrerupere. Cand calendarul imi da verde din nou, ovule si atat. Deci daca e sa faci un segment al zilelor, schema decurge astfel: ovule - ovule+intrerupere - abstinenta - ovule+intrerupere - ovule.
Pare complicat, dar te obisnuiesti intr-o luna - doua si pana acum (1 an si 3 luni) a mers. Si e fara efecte adverse.
Mie medicii mi-au recomandat fie ac, fie sterilet simplu fie sterilet Mirena. TOATE au niste efecte adverse pe care nu mi le doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

"Datorita" metodei calendarului am facut si eu copilul. Nu o recomand la nimeni. Cu sterilet iarasi am foarte multe cunostinte care au ramas. Despre prezervative ce sa zic, sunt bune si ele pentru tinerii adolescenti,care nu au o viata sexuala regulata, dar nu pt o familie. Poate asa ocazional, pt a intarii protectia, dar nu de fiecare data. Asta ar insemna sa ai in casa baxuri de prezervative

Eu iau AC de cand am nascut. Nu am avut nici cea mai mica problema de la ele. Eu iar Rigevidon 28. Voi lua atat timp cat va fi nevoie. Nu intentionez sa renunt la ele decat dupa ce imi voi face operatia de legare a trompelor uterine. Eu am deja un copil, nu-mi mai doresc si nu mai vreau altul, asa ca probabil voi face aceasta operatie cat de curand. Asta ar trebuie sa fie optiunea cea mai buna in cazul in care cineva are numarul dorit de copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

deci concluzie:sterilet-nu,e deranjant,am auzit ca provoaca si rana pe uter, si nu e sigur am cunostinte care au ramas insarcinate desi aveau sterilet
ac-nu, numai iau, adevarul despre ele am vazut ca stiti si voi, are multe efecte adv, si ataca ficatul, folosite pe termen lung, mie med mi a spus ca trebuie sa fac o pauza dupa 2 ani de adm, si sa revin la cont, acum nu stiu cu ce sa cont.acum folosim si noi metoda coitului intrerupt care nu e deloc comod nici pt mine dar pt sotul meu.
despre ovule-asta treb sa stii sigur ca faci ceva dupa ce le pui, dar cand ai copii...nu prea merge cu programare
nu stiu, cred ca cea mai eficienta, fara efecte adv e metoda coitului intrerupt

multumesc fetelor, mai astept ras de la voi, sa vedem poate gasim ceva care sa impace si capra si varza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:
citat din mesajul lui adria.bh

nu stiu, cred ca cea mai eficienta, fara efecte adv e metoda coitului intrerupt

Cu metoda asta + calendar (abstinenta in perioada considerata fertila) am o mandrete de baiat...

Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

mariucasaranu inteleg cum ai ramas daca ej afara?

Mergi la inceput