desprecopii:sa ne amintim...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Rufus ai tradus bine ce am zis eu da corect era sa scriu tzitzo-nadragi

[

Noi la liceul economic nu aveam voie iarna decat cu ciorapi lungi sau pantaloni inchisi la culoare negru,bleumarin,gri inchis.Si eu am venit odata cu unii visinii parca si o capra de profesoara m-a trimis sa mi-i dau jos.Am iesit, i-am dat jos si m-am intors victorioasa in clasa: pe dedesupt aveam tzitzo-nadragi gri inchis asa ca nu mi-a inghetat cum probabil spera dumneaei.N-a zis nici un cuvant

PS Pe bloc faceam si noi plaja,eu am mai fost chiar si dupa revolutie

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

tin minte cind a aparut un ziar tiparit cu programul radio tv (ala care era... ) si se specifica in el care emisiuni erau "color", eu urmaream la televizorul meu alb-negru si asteptam sa fie emisiunea in culori

eu nu stiu ce sint aia "tzitzo-nadragi"...e prima oara cind aud, imi suna funny... in prima faza m-am gindit la "shpilhozeni"
in afara de izmenele clasice si mai tirziu "iegari" nu am purtat altceva.

aaaa! da! iegarii cu strass-uri pe glezna vi-i mai amintiti?? ce mai purtau gagicile!!
fir-ar sa fie! in perioada aia nu erau la moda femeile inalte si slabe ca acum ci alea bulanoase si "bune"...mie imi spuneau baietii "cocostirc" ... de-aia am sechele :o)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Salt water is the cure for everything: sweat, tears or the ocean.

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Ni-na, no problem

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Salt water is the cure for everything: sweat, tears or the ocean.

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Pai tzitzo-nadragii erau un ca un fel de iegari,doar ca erau grosi din melana cred (asemanatoare cu lana) Numai ca se cam labartzau pe la genunchi la purtat .

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui petra

Imi aduc aminte,,dupa succesul Nadiei Comaneci ca toata vacanta de vara am jucat cu o verisoara de a mea "de-a Nadia si Teodora" Teodora Ungureanu era o alta gimnasta destul de buna, a doua dupa Nadia in grupa. CA sa ne castigam suprematia cine este "Nadia" alergam pana la poarta si cine ajungea prima aia era "Nadia".

He he eu am prostit-o pe maica-mea de mi-a cumparat un costum din ala de gimnasta ,era bleumarin tin minte . Si cine se rupea in figuri vara aia la tzara in fatza verisorilor si copiilor din vecini sau celor veniti si ei ca mine la bunici/rude ? "Gimnasta" de mine desigur
Eu imi petreceam vacantele la tzara in Bihor,aproape de Beius,dar cred ca toate locurile astea "la tzara" indiferent in ce zone,aveau muuulte in comun

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui absoluta

Da, frumoase vremuri, frumoase amintiri. Nu era Stefania, Barbie, Baby Born, Hannah Montana,etc.
Erau vacantele la bunici la tara, in Oltenia (Gorj). Abia asteptam sa luam vacanta sa ne intalnim toti copii care veneam la bunici din Tg-Jiu, Craiova, Bucuresti, Timisoara, etc.....ne duceam pe izlaz cu vacile , faceam focul si coceam porumbi, jucam popa prostu pe porunci, whist, si alte jocuri din vremurile alea si uitam de vaci si se duceau in gradinile oamenilor si veneau si ne amenintau ca nu ne mai dau vacile...ce vremuri frumoase.....seara dupa ce mancam ieseam la "poarta" si stateam pana tarziu , prindeam licurici, jucam, fete, filme...telefonul fara fir...
Ne duceam eu si vara mea mai mare cu 3 ani ca mine , la strans de fan, faceam capite , dupa aia claie si dupa aia puneam fanul in caruta si il ducea tataie acasa si noi ne suiam pe el in caruta....
Nu stiu....sunt multe amintiri frumoase....multe, multe... o sa le mai scriu....

Fix asa si eu,doar ca la tzara in Bihor unde mergeam eu veneau copii de prin Arad (ca mine),Oradea,Timisoara,Hunedoara sau chiar Bucuresti.Si in Gorj am neamuri (tata e de-acolo) dar mai putine,si fiind mai departe de Arad,mergeam la neamurile (muulte) din partea mamei.
Si noi stateam seara de seara la strada,mergeam la strans de fan,la cules de prune si mere,prin padure dupa ciuperci sau dupa mure,rar chiar si cu vacile la pasune
Iar mai tarziu ... mergeam la discoteca in sat sau la baluri in satele din apropiere .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui petra

Deus, cum vin aia "tito-nadragi" ca m-am distrat toata ziua de expresia asta !

E varianta romanizata (din maghiara) a pantalonilor aia de lana, purtati iarna pe sub diverse..."tito" se citeste "tzitzo"...e caraghios rau!
Deus...ce dor mi s-a facut de Cluj!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Si mai haios suna !!!!
Acum m-am lamurit ce sunt aia.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui violetan

Ador subiectul asta, MyLady!
Dar de creioanele chimice va amintiti? Sau de creioanele alea grafiti sau cum le zicea (groase, vopsite cu rosu, cu miros patrunzator); le foloseam la desen tehnic...

Petra, iti mai amintesti sceneta cu "danga, langa", cu Mitica Popescu?

"Langa, danga,
Danga, langa,
Suna-n asfintit talanga
Si de la pasune-iaca-
Tacticoasa vine vaca.
Nu mai vrea sa umble creanga:
Vine-acasa: danga, langa!"

Atat de mult adoram Revelioanele...

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Asta da amintire.Eram la tzara gata echipate de mers sa petrecem Revelionul la caminul din sat cand la TV s-a dat in premiera sceneta asta ,dupa care brusc tin minte ca s-a intrerupt curentul,noroc ca a revenit in cateva minute.Faza e ca dupa aia la camin care cum intra incepea sa recite cu gura pana la urechi "LANGA DANGA ... " .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui absoluta

Clasoare de timbre aveati? Faceati schimb intre voi?????????
Colectiile alea de fluturi, de flori, etc.....

Evident,cine nu avea pe vremea aia ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

pachetul de baza:
- cravata
- inelul
- centura cu catarama rotunda bronzulie cu stema rsr stantata
- basca neagra

bonusuri:
- trese (albastre (cl. II-IV), galbene (cl. V - VIII) )
- insigne (pionier fruntas, prietenii naturii, etc)

management level:
- snur (rosu (grupa) < galben (clasa) < albastru (scoala) < alb (profesorul comandant pe scoala) )

Io parca aveam snur rosu = comandant de grupa si ceva insigna cu "crucea rosie". Deci manangement level

Mergi la inceput