desprecopii:sa ne amintim...

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Mi-a adus aminte de colectia mea de vederi si mai ales cea cu carti postale cu actori/ cantareti. Eram tare fudula ca aveam pe toti din filmul Dallas.
Ce mai urmaream filmul asta !
Pe o verisoara de a mea cu vreo 3 ani mai mare au prins-o parintii la sticla cu votca imitand-o pe Sue-Ellen(asa se scrie>???)Si-a pus intr-un pahar de apa vodca, pe jumate!I-au dat, parintii ei de cheltuiala ca nici in ziua de azi nu mai pune gura pe vodca!Acum gandidu-ma ca daca bea tot paharul, copil fiind intra in coma alcoolica nu alta .

Discurile de la pick-up(LP-urile) le stiam pe toate, povesti, muzica populara si usoara toate erau puse la rand si acultate, cantate mai ales in zilele ploiase din vacanta, zilele din vacanta de iarna si ori de cate ori nu puteam iesi pe coclauri toata ziua.

Maraki,
Martisoarele le scoteam sa le pregatim de prin luna ianuarie.LE desfaceam snururile, le calcam si apoi eu cu sora mea faceam funditele pe degete.Aveam de-a treaba .....! Mama fiind profesoara aducea martisoare cu nemiluita acasa. Aveam o cutie in care erau puse martisoarele pe hartii A4 randuri- randuri. Aveam in fiecare an la scoala multe martisoare si le purtam cu atata mandrie pe cele primite de la colegi.O nebuna de profa de mate, cand m-a vazut asa decorata, mai ceva decat ea, s-a luat de mine sa m-i le dau jos dupa care m-a scos la tabla.Doamne ce am mai suferit ora aia dupa martisoarele mele pretioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Colectiile de timbre, hartii de la gume, servetele si vederi erau procuparile noastre in vacante.
Oracole a-ti avut prin scoala?? Unde fieare scria ceva si la urma lipem ceva decupat din reviste, asa ca amintire. erau si niste versuri specifice , siropoase care musai trebuiau scrise acolo, altfel nu erai prieten cu proprietarul oracolului.

La toti numai bine!

Eu aveam si o bogata colectie de ambalaje de ciocolati/napolitane pe langa astea.Mi-au folosit mult cand ne jucam de-a vanzatoarele,aveam marfuri din plin
Cat despre "oracole" si "caiete de amintiri", le mai am si acum pe undeva.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Allure

eu n-am avut bunici la tara...adica aveam dar nu-i vizitam...nu eram in relatii bune :(
ce va invidiez!! imi aduc aminte cind in vacante ramineam singura prin fata blocului ca toti copii plecau "la tara"...si eu ma intrebam ce-o fi aia "tara"?
imi petreceam timpul citind carti de la biblioteca pe rupte, o disperasem pe bibliotecara scolii!

Si eu citeam pe rupte,inclusiv la tara.Si nu doar carti de la biblioteci ci imprumutam de unde apucam .Stiu ca il santajam pe prietenul lui frate-meu (mai mic cu 5 ani) il lasam sa mearga la el sa se joace, cu conditia sa imi dea voie sa imprumut carti din biblioteca maica-sii - aveam de unde alege de la ei

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM
Voi ati tras cu prastia si cu scoabe metalice?!

Nu prea erau eficiente. Elastic subtire. Bataie scurta. Periculoase. Scoabele se faceau din sarma de cupru sau de aluminiu, phi 1-2mm, cu sau fara plasticul izolator.

Inaintea lor au fost la moda prastiile adevarate, cu cracane de lemn de vreo 10 cm deschidere, cu elastic din cauciuc gros si intaritura la mijloc. Pietre de cca 2-3 cm diametru. Astea erau adevarate arme albe. Ce batalii se mai purtau intre cartiere! Se lasa si cu capete sau geamuri sparte. Chiar asa, militia unde era (parintii nostri oricum nu banuiau ce jihaduri se derulau afara), ca bataliile se purtau pe stradute si alei de parca orasul era pustiu?

Apoi a venit moda tuburilor de pvc folosite la cablarea electrica a blocurilor. "Trageam" boabe de struguri necopti, bobite din pomisori ornamentali sau bobite albe din nustiu ce tufe, sufland cu putere intr-un tub de vreo 30-40 cm lungime. Bataie buna, zeci de metri, spaima gainilor, pisicilor si cainilor. Foarte gustate erau jocurile gen hotii si vardistii purtate cu aceste tuburi prin blocurile aflate in constructie. Ce vremuri! Terenurile de paintball sunt o gluma pe langa subsolurile si etajele neterminate ale blocurilor de 10 etaje.

Dupa aparitia pixurilor s-a inventat chestia de hartie sub forma de aripioare de racheta cu bold in varf, nu mai stiu cum i se spunea. Bataie scurta, n-ajungeau pana la tabla daca se trageau din ultima banca. Dar foarte periculoase, n-au prins.

Si eu am folosit d-astea chiar daca nu aa agresiv,dar erau periodic "la moda". Aveam si prastii si tuburi cu cornete chiar si pixuri - parca se sufla cu orez prin ele?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Allure

tin minte cind a aparut un ziar tiparit cu programul radio tv (ala care era... ) si se specifica in el care emisiuni erau "color", eu urmaream la televizorul meu alb-negru si asteptam sa fie emisiunea in culori

Tin minte ca inainte de a aparea Tv-urile color au aparut geamurile alea tip curcubeu asezate in fata TV-ului. Cica era TV color asa

Mergi la inceput

Geam , pe care l-am spart la o zi dupa ce l-a instalat tata. Mama s-a bucurat ca nu-i placea .
LA fel s-a bucurat tata cand a dat, la o polonca venita la noi in casa cu bisnita, cei doi pesti de pe televizor. I-au placut poloncei de mama focului, tata i-a dat bucuros ca lui nu-i placeau.Nici bani nu a vrut de la polonca si atunci aia ne-a lasat o punga mare de caramele cu o vulpita pe ele. Ce bunatate de caramele!!!! CAnd a venit mama s-a cam instrambat ea dar cand ne-a vazut noua fericirea de pe fata cu gurile pline de caramele i-a trecut. Ea primea multe bibelouri de pe la scoala . Le-a tinut pe alea mai valoroase chipurile si celelalte au luat drumul rudelor de la tara, care tare entuziasmate erau cand primeau chestii de astea "domnesti". Mama nu mai avea grija de sarbatori de oua, branza, samantana, unt si lapte, pentru ca era asigurata de bibelourile date in avans.

CA mi-am adus aminte de pestii de sticla colorata care erau la moda in vremea copilariei mele. Aici a revenit aceasta moda acum vreo 3-4 ani, si in magazinele de decoratiuni interioare era o mica nebunie dupa chestii de astea facute din sticla colorata si modelata manual. Pesti nu am vazut (cred ca nu le-a venit ideea!) dar fel de fel de alte forme de vase, flori, boluri si castroane decorative din sticla colorata. Ce ti-e si cu moda asta!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Si eu am folosit d-astea chiar daca nu aa agresiv,dar erau periodic "la moda". Aveam si prastii si tuburi cu cornete chiar si pixuri - parca se sufla cu orez prin ele?

Monica,
Razboinica mai erai ! Orezul suflat prin pix durea parca cel mai tare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

pachetul de baza:
- cravata
- inelul
- centura cu catarama rotunda bronzulie cu stema rsr stantata
- basca neagra

bonusuri:
- trese (albastre (cl. II-IV), galbene (cl. V - VIII) )
- insigne (pionier fruntas, prietenii naturii, etc)

management level:
- snur (rosu (grupa) < galben (clasa) < albastru (scoala) < alb (profesorul comandant pe scoala) )

Io parca aveam snur rosu = comandant de grupa si ceva insigna cu "crucea rosie". Deci manangement level

am fost si eu si de grupa si de detasament...ce mai uram adunarile de detasament cind trebuia sa "dam raportul" tovarasei invatatoare! care le era rostul? nici nu mai stiu...sa ne aflam intreaba, banuiesc...

si tabloul lui tovarasu' ala intr-o ureche care trona obligatoriu deasupra tablelor

aaaaaaaa! si cartzoaia aia mare si groasa "OMAGIU" v-o mai amintiti? oare ce continea? ca n-am avut niciodata curiozitatea s-o rasfoiesc...

edit: am gasit-o pe net...o vinde cineva cu 500 de euro
http://www.okazii.ro/catalog/33230999/VAND-OMAGIU-NICOLAE-CEAUSESCU-STARE-EXCELENTA.html
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Salt water is the cure for everything: sweat, tears or the ocean.

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Eu am fost stegara,adica fraierica ce trebuia sa tina steagul,indiferent de ocazie si apel,pana simteam ca imi amortesc bratele! Nu trebuia sa te misti deloc,era o anume pozitie si inclinare a drapelului pe care era musai sa o mentii de-a lungul festivitatii.
Aiurea era cand iti aluneca ciorapelul alb,din aceia cu gaurele,lungime pana la genunchi maxim,si ti se atragea atentia discret sa-ti indrepti tinuta.Cum sa o mai fac si pe asta,fara sa se vada ca pica drapelul?! Am cateva fotografii de pe vremea aia,cu cravata intr=o parte si un ciorapel intins si altul lasat.Halal stegara,admirabila tinuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabiha spune:

Eu am stat cu bunicii la tara pana la 7 ani pt ca nu aveau cu cine sa ma lase acasa. Vara imi aduc aminte ca toti copilasii se imbracau in chilotei si maieuri tetra, era ceva normal pe vremea aceea. Ne strangeam mai multi copii si plecam sa ne jucam ba in padurea care era la o jum km departare de sat, ba la CAP ba pe camp. Tin minte ca odata am urcat intr-un siloz de depozitare a graului, ne faceam cuib in grau iar graul venea la loc, erau o gramada de gainuse care le fugaream si in fuga asta m-am zgaraiat rau de un cui ruginit intre sani (am semn si acum). Odata am fost la scaldat la canalul de irigatie care se construia prin spatele padurii, il sapa un escavator care lasa gropi adanci. Eu am intrat in apa care era pana la glezna, am facut inca un pas si am cazut intr-o groapa, era cat pe aci sa ma innec. Pana ajungeam la padurea tb sa traversam un camp care era irigat cu "motopompe" si ne placea tare mult sa alergam printre ele. Cand ajungeam acasa eram negri si uzi de la "motopompe". Eheee, sunt multe amintiri dc as avea copii nu i-as lasa sa faca ce faceam eu.
La liceu imi aduc aminte ca se faceau controale din cand in cand, sa avem nr matricol, cordeluta, ciorapii sa nu fie decat albi sau culoarea piciorului, unghiile taiate din carne, baietii sapca si parul sa nu treaca de degete. Multi aveam nr matricol prins cu capse iar cand ieseam pe poarta liceului il dadeam jos. Cei care pierdusera numarul matricol ca sa treaca de poarta scolii cereau pe la ferestre de la colegii care intrasera deja. Cu un nr intrau si 10 colegi. A... sora mea il avea cusut cu ata pe palton si cum mama avea ac marime cu ea mai schimbau hainele. Odata mama i-a luat paltonul cand s-a dus la biserica si nu stia de ce se uita lumea ciudat la ea, avea numarul matricol cusut pe mana.
Aveam un profesor de romana care nu prea vedea si cerea mereu sa ne punem cordeluta, dc nu o aveam la noi ne faceam din hartie
Frumoase amintiri cu peripetii.

Mergi la inceput